Facebook' taki meyve isimleri ne anlama geliyor ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
.........
Hep aynı sözü tekrarlıyorum fakat daha aklı başında birinin mesajı yayılsa kadınlar arasında daha hoş olmaz mı?

Evet ama bu soylediginizi de yaptik. Hatirlarsaniz Nilufer, Nukhet Duru gibi sanatcilar ile her sene yapilmaktadir. Hatta gecen sene gene bizim de katilim yaptigimiz Nukhet Duru'nun Avon ile yaptigi ve her sene tekrarlanan yuruyus vb. calisamlar gibi. Bu son eyleminde bunlari desteklemek biraz da genc kitleye ulasmak ve sosyal medya ile cok daha ucuz maliyete reklam yapmak oldugunu da hatirlatmaliyim. Bu tur eylemlerde sitemizi tenzih ederim bir cok yayin araci bu tur eylemlerden kamu spotu olmasina ragmen bu kampanyayi destekleyen bir marka oldugundan bunun duyurusunda ucret talep etmektedir. Malesef isin birde bu gercegini unutmamak gerekli. En ucuz maliyetli reklam yolu budur.

Ben burada olmayan meyvelerden birini yazacağım :52:

Ben isim kullanarak konuşmaya alışmışım. Size yazdığım içinde isminizi kullandım.
Sizi rahatsız ettiyse kusuruma bakmayın.
''Rica ediyorum ismimi kullanmayınız'' diye ısrarla yazacağınıza birkaç yorumda siz yazsaydınız bana, bir pencere açılırdı belki bende.
Bu defa kullanmadım isminizi, umarım sorun olmaz.
....

Kazen, meme kanserinin sadece kadın hastalığı olmadığını öğrendim mesela geçen yıllarda.
Buna da dikkat çekebilmek için afişler asılmıştı birçok yere.
O dönemde erkeklerinde dikkatini çektiği için doktor kontrolleri artmıştı bir haber kaynağından okuduğuma göre.

Burfur'un verdigi tepki size degil hemen ustte yer alan bu konuya sacma diyen yoruma... Neden sacma oldugunu aciklamayan, yorum yazmak icin yazilmis gereksiz bir yorum.

Sonra bana gene sinirli diyecekler ama hakedene gereken cevabi vermek lazim. Problemi baska yerden bu konuya tasiyip ayip ediyorlar ama cozeriz bir turlu problemleri.

evet saçma vede reklam kokan hareketler olduğunu düşünüyorum:ssz:
ayrıca oyundan bir farkı olmadığını düşünüyorum,
daha ciddi projeleriniz varsa seve sevev katkıda bulunabilirim :34:

bu benim fikrim katılır veya katılmazsınız önemli değil ,
seviyeyi düşürmemek lazım,:ssz:

Ben isim kullanarak konuşmaya alışmışım. Size yazdığım içinde isminizi kullandım.
Sizi rahatsız ettiyse kusuruma bakmayın.
''Rica ediyorum ismimi kullanmayınız'' diye ısrarla yazacağınıza birkaç yorumda siz yazsaydınız bana, bir pencere açılırdı belki bende.
Bu defa kullanmadım isminizi, umarım sorun olmaz.
....

Kazen, meme kanserinin sadece kadın hastalığı olmadığını öğrendim mesela geçen yıllarda.
Buna da dikkat çekebilmek için afişler asılmıştı birçok yere.
O dönemde erkeklerinde dikkatini çektiği için doktor kontrolleri artmıştı bir haber kaynağından okuduğuma göre.

O konuyu da cok yakindan takip ettim fakat o farkli bir calismaydi (o konu icine pek girmek istemiyorum) ama kadin & erkek kanser oranina baktigimizda arada ucurum bulunmakta.

muz ve avakado :)

birde meraK ettim microsoftun muhattab olduğu kişinin yani kazenin yönetici olduğundan haberi varmı ki? yoksa gercekten sadece yorum yazmış olmak için ve sataşmak içinmi yazıyor?

O konuyu da cok yakindan takip ettim fakat o farkli bir calismaydi (o konu icine pek girmek istemiyorum) ama kadin & erkek kanser oranina baktigimizda arada ucurum bulunmakta.

Evet oldukça az ama buda bir reklam.
En azından kadınların erkeklerin yanında olmasını daha fazla sağlıyor.
....

Birde ilk mesajınızda yazdığınız notlar size ait değil öyle değil mi ?
Zira inceledimde mesaj otomatik yayılıyor.
Bu mesajı kesip daha tatlı, daha akıllı, daha olgun, daha dikkat çeken bir mesaj yayılması sağlanamaz mı ?
Başından beridir yazıyorum; sizce ifade biçimi güzel mi ?

Sosyal paylaşım sitesi diye, genç kızlar söz konusu diye böyle yazılması mı lazım ?

Bu mesajdan sonrada daha fazla tadını kaçırmayacağım konunun..

Özür dilerim, konuyu katlediverdim aynı mesaj 4 kere gelmiş.

Son düzenleme:

Son düzenleme:

....

Bu mesajı kesip daha tatlı, daha akıllı, daha olgun, daha dikkat çeken bir mesaj yayılması sağlanamaz mı ?

Sosyal paylaşım sitesi diye, genç kızlar söz konusu diye böyle yazılması mı lazım ?

Son düzenleme:

....

Gerçekten anladım Kazen dediğinizi. Sosyal medya bugun birçok iletişim araçlarından çok daha güçlü.
Ben ısrarla yayılan mesajlar, yazış şekli hakkında olumsuz düşündüğümü söylüyorum.
Daha duyarlı yazılabilirdi bu dikkat çekmek için yazılan mesajlar.
Takıldığım oyun değil.

Katılıyorum, sosyal medyayı "bilinçlendirme" amacıyla kullanmak diğer bir çok amaçtan daha mantıklı.

Ama bu oyun ya da adı her neyse çok amaçsız ve boş çaba. Bunun başka türevleri de vardı evet, sütyeninin rengi, evde takıp takmadığın, ya da çıkarınca nereye koyduğun vs vs.

Ee erkekler merak edince ne oluyor ben de anlamadım cidden, eşlerini ya da sevgililerini ya da annelerin, kardeşlerini kollarından tutup muayeneye mi götürüyorlar, sanmıyorum. Merak ediyorlar, sorup öğreniyorlar, sonra da merakları sönüyor, bitip gidiyor.

Kanser önümüzde duran bir gerçek, ülkemiz de de oldukça yaygın ne yazık ki. Facebook'ta sütyen rengini paylaşmaktan ziyade yapılabilecek daha faydali şeyler var. Erkekler meraklandırılacağına bilinçlendirilsin. Bir erkek çıkıp da, "hayatımızdaki kadınları, annelerimizi, eşlerimizi, kardeşlerimizi meme kanserine karşı bilinçlendirelim, gerekirse kolundan tutup muayeneye götürelim" tarzında daha açık mesajlı bir kampanya başlatsa kesinlikle amaca daha uygun ve mantıklı olur.

Benim de aynı :9:
Muz ve avokado :16:

Bu konunun reklamı olmayacağını düşünüyorum ben..Sonuçta bir ürünün teşhiri yapılmıyor..
Ayrıca saçma da değil zira Facebook bugün bütün dünyada oldukça önemli yer tutan bir oluşum..Katılırsınız veya katılmazsınız...Durum bu..
Ayrıca genç insanların ve bu konuyla ilgili hiçbir bilgisi olmayanların dikkatini çekmek adına oldukça etkili bir yöntem..

Açıkçası ben bu konuyla alakalı fazla bilgisi olan biri değilim..Ama şu anda bu konu hakkında bir yorum yazıyorsam demek ki bir işe yaramış yapılan..
Bir kişi bile bu yapılan eylemden etkilenmişse, bence eylem bir şekilde başarılı olmuştur..

Bu konunun gerçekten ses çıkaracağına inansam, söz veriyorum binlerce afiş-broşür bastırıp dağıtırım medeni halimi belli eden meyveyi bastırarak.
Fakat bu konu oyundan öteye gitmez. Bu konudan dolayı kimsenin aklına kontrol için doktora gitmek gelmez.

Kızların '' :) '' bu ifadeyi kullanarak ''hadi bakalım erkekleri merak ettirelim'' ifadesini taşıdığı hiçbir mesaj bu sıkıntıyı yaşayanların derdini anlatmaz, bu konuda bilinçlendirmez kimseyi.

Bu arada geçen sene sütyeninin rengi olmayan kişiler hangi rengi yazdı merak ediyorum. Ben renk seçemedim kendime..

muz ve avakado :)

birde meraK ettim microsoftun muhattab olduğu kişinin yani kazenin yönetici olduğundan haberi varmı ki? yoksa gercekten sadece yorum yazmış olmak için ve sataşmak içinmi yazıyor?

DUn yonetici kimligimi kaldirdim astim rafa ne kadar dayanirim bilmiyorum. Zira dikta bir yonetim vardi sitede(hic sikayetci degildim) bu da ciddi rahatsizlik dogurmus buyrun dedim sitenin editorleri var, onlar gerekeni yapacaktir. Ben artik birey ve/veya sitenin kurucusu olarak hem nihina hem mihina yorum yaziyorum. Acikcasi o yazilanlar bir taraftan geliyorrrr obur taraftan cikiyor. En guzeli kaale almamak. Kendimi yipratmaya, kotu olmaya ne gerek var degil mi ? 11 sene sonra yeni bir sey daha ogrenmis oldum. Ogrenmenin yasi yok... lakin saygisizliginda oyle

Hem 10 cm topuklu bir ayakkabi ile kosan bir varliga neyin mumkunatini anlatmaya calisiyoruz ki ! (cok sevdigim bir sozdur, orjinali sanirim ; 10 cm topukla koşan bi varlığa imkansızlık anlatılmaz !)

............. Bir erkek çıkıp da, "hayatımızdaki kadınları, annelerimizi, eşlerimizi, kardeşlerimizi meme kanserine karşı bilinçlendirelim, gerekirse kolundan tutup muayeneye götürelim" tarzında daha açık mesajlı bir kampanya başlatsa kesinlikle amaca daha uygun ve mantıklı olur.

Sayin LadyKaka

Bu sectigim bolume siz inaniyorsaniz bu konuda calisma yapalim. Bakin bu konuyu ogrenen genc, orta veya yasli olan herkes inanin bir elini memesine atip ilk kontrolunu mutlaka yapmistir(ben oyle umuyorum). Hadi bu olmadi en kucuk suphesi olan icin bile bu bir tetikleme yontemidir. Su anda yurtdisindayim ve bir cok arabanin arkasinda pembe bir kurdela, kiminde siyah, kiminde mavi, kiminde de lacivert kurdale(boylemi yaziliyor du ?) ve hepsinin ayri bir anlami var. Bu bilinclenmek adina bir adimdir. Bunu goren erkekler sevgilisinin esinin cocugunun kolundan tutup doktora mi goturuyor hayir ama bilinclenmek adina bir adim.

Bu arada inanin hic bir erkek te kimsenin kolundan tutup hadi doktora goturelim demez. Taki yanindaki tekleyene kadar. Bu ulke de kiz cocuklarini zor okula gonderen bir kitle var, kadin erkek doktor secen kitle var hadi meme kanseri icin muayeneye mi diyecekler ?

Aci ama gercek benim sahsi dusuncem budur...

1 her zaman 0'dan buyuk degil mi ?

......

Kızların '' :) '' bu ifadeyi kullanarak ''hadi bakalım erkekleri merak ettirelim'' ifadesini taşıdığı hiçbir mesaj bu sıkıntıyı yaşayanların derdini anlatmaz, bu konuda bilinçlendirmez kimseyi...

lutfen su konuda da hem fikir olalim. Esas amac erkekleri meraklandirmak degil konunun yayilmasina bunun viral bir reklama donusmesine sebep olmaktir. Yoksa erkekler merak etmis etmemis kimin umrunda : ) Dusunsenize hangi kadin esi veya sevgilisinin prostat kanseri icin doktora goturur veya bu konuda merak uyandirmak ister : ) (kotu bir ornek oldu ama idare edin lutfen)

Lakin ben bir erkek olarak sevdigimi(!) boyle ihmal sonucu kaybetmek istemem. Meme kanseri erken teshis ile yenilebilen ender kanserlerdendir.

Şunu söylemek istiyorum, evet kanser her çeşidiyle tüm toplumumuzun bilinçlenmesi gereken ciddi bir mesele. Bu hastalıktan muzdarip insanlar ve akrabaları ne yazık ki mavi kantaronlar ya da avakadolar kadar hayatı meyve tadında yaşayamıyor. Çaba güzel kesinlikle, sosyal medya aracılığıyla duyurma meselesinin sonuna kadar arkasındayım ancak bu yolla değil. Böyle oyunların altındaki yorumlarda dönen gırgır şamata beni rahatsız ediyor. Eee hani kanser gibi ciddi bir sorundan bahsediyorduk?

Hayatımız tümüyle kasvete bürünsün demek istemiyorum, ama her meselenin içinden de neşelendirici bir unsur çıkarmak zorunda değiliz.

Çoğumuz Facebook da bayan arkadaşlarınızın duvarın da ;

Avokado : )
Üzüm,
Cilek vb. iletilere bugün çok denk gelmişsinizdir. Peki ne anlama geliyor bunlar ?

Dişisel dilden delikanlı lugatına çevirisi de: kızlar merhaba, her sene olduğu gibi meme kanserine karşı hareketleniyoruz. bu senenin oyunu şu şekilde: herkesin meme kanserine dikkatini çekmek için tüm kizlar bu oyuna katılsın lütfen.

Geçen sene herkes üzerinde taşıdığı sütyeninin rengini duvarına yazmıştı. Erkekler günlerce kızların neden duvarlarına bir renk yazdığını anlamaya çalışmışlardı. bu sene ise yazacağımız kelime ilişki durumumuzla ilgili; bu mesajı cevaplamayın sadece sizin durumunuzu gösteren kelimeyi duvarınıza yazarak paylaşın ve bu mesajı kopyalayıp siz de arkadaş listenizdeki tüm kizlara özel mesaj olarak gönderin. Geçen seneki sütyen rengi oldukça yankı yapmıştı ve bazı tv kanallarına kadar ulaşmıştı, bu sefer de başaralım.

Ayni oyunu hem facebook hem de burada yurutebilir siniz...

tek yapmaniz gereken asagida listelenmis meyve ve aciklamalarindan uygun gelenini yorum olarak yazmaniz.

mavi kantaron : bekâr
ananas : karmaşık
ahududu : kararsız
elma : nişanlı
kiraz : çıktığı var
muz : evli
avokado : onun diğer yarısıyım
çilek : doğru olanı bulamıyor
limon : bekâr olmak istiyor
üzüm : çıktığıyla evlenmek istiyor

Not : Bu bolum sadece uyelere acik oldugundan bu aciklamayi burada yapmakta sorun gormedik.

bende bunu merak ediodum. ayrıcada kadınlar hamamının sadece üyelere açık olduğunuda öğrenmiş oldum. bizde konu açabiliomuyuz burda :)

Bu konunun gerçekten ses çıkaracağına inansam, söz veriyorum binlerce afiş-broşür bastırıp dağıtırım medeni halimi belli eden meyveyi bastırarak.
Fakat bu konu oyundan öteye gitmez. Bu konudan dolayı kimsenin aklına kontrol için doktora gitmek gelmez.

Kızların '' :) '' bu ifadeyi kullanarak ''hadi bakalım erkekleri merak ettirelim'' ifadesini taşıdığı hiçbir mesaj bu sıkıntıyı yaşayanların derdini anlatmaz, bu konuda bilinçlendirmez kimseyi.

Bu arada geçen sene sütyeninin rengi olmayan kişiler hangi rengi yazdı merak ediyorum. Ben renk seçemedim kendime..

Geçen sene hakkında benim hiçbir fikrim yok..Bu seneki "meyve" olayını da ilk kez burada duydum..Zira Facebook hesabım da yok..

Fakat şu bir gerçek ki çok fazla insanı etkileyen bir oluşum Facebook..
Bir ortamda eğer ciddi anlamda "hiçbirşey" yapılmıyorsa, yapılan şey "oyun" dahi olsa en azından "birşey"dir..
Belki çok büyük bir kitleyi etkilemeyecek yapılmış olan..Ama eğer bir insan dahi etkilense bana sorarsanız bu bir başarıdır..

Bu arada erkeklerin ilgisini bu konuya çekmek için ne yapılmalı bilemiyorum..
Zira bence kolay kolay ilgilerini çekecek bir konu değil..

Bilinçlenmek derseniz eğer..
Maalesef her konuda olduğu gibi, biz veya çevremizde değer verdiğimiz bir insan bir olaydan etkilenmedikçe o konuda bilinçlenmiyoruz kolay kolay...
Sanki hep "bize olmaz" mış gibi geliyor..
Oysa ki..Olanın da bizden bir farkı yok..

Back