Facebook' taki meyve isimleri ne anlama geliyor ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.338
En iyi cevaplar
2
69.475
1.623
101
Çoğumuz Facebook da bayan arkadaşlarınızın duvarın da ;

Avokado : )
Üzüm,
Cilek vb. iletilere bugün çok denk gelmişsinizdir. Peki ne anlama geliyor bunlar ?

Dişisel dilden delikanlı lugatına çevirisi de: kızlar merhaba, her sene olduğu gibi meme kanserine karşı hareketleniyoruz. bu senenin oyunu şu şekilde: herkesin meme kanserine dikkatini çekmek için tüm kizlar bu oyuna katılsın lütfen.

Geçen sene herkes üzerinde taşıdığı sütyeninin rengini duvarına yazmıştı. Erkekler günlerce kızların neden duvarlarına bir renk yazdığını anlamaya çalışmışlardı. bu sene ise yazacağımız kelime ilişki durumumuzla ilgili; bu mesajı cevaplamayın sadece sizin durumunuzu gösteren kelimeyi duvarınıza yazarak paylaşın ve bu mesajı kopyalayıp siz de arkadaş listenizdeki tüm kizlara özel mesaj olarak gönderin. Geçen seneki sütyen rengi oldukça yankı yapmıştı ve bazı tv kanallarına kadar ulaşmıştı, bu sefer de başaralım.

Ayni oyunu hem facebook hem de burada yurutebilir siniz...

tek yapmaniz gereken asagida listelenmis meyve ve aciklamalarindan uygun gelenini yorum olarak yazmaniz.

mavi kantaron : bekâr
ananas : karmaşık
ahududu : kararsız
elma : nişanlı
kiraz : çıktığı var
muz : evli
avokado : onun diğer yarısıyım
çilek : doğru olanı bulamıyor
limon : bekâr olmak istiyor
üzüm : çıktığıyla evlenmek istiyor

Not : Bu bolum sadece uyelere acik oldugundan bu aciklamayi burada yapmakta sorun gormedik.

Kafam basmadı; neden erkekler merakta bırakılıyor ?
Dikkat çekmek söz konusuysa ve daha çok insana ulaşmaya çalışıyorsa bayanlar neden birlik olunmuyor erkeklerle ?
Medeni halim, sütyen rengimin oluşturduğu merak meme kanserine katkısı ne olacak ?

Bu eylemi ilk başlatan kim ? Telefondaki klasik mesajlara benzemiş.
Bu konuda çok daha önemli eylemler yapılıyor, bu biraz oyuna çevrilmiş.
Hakikaten yine soruyorum neden erkeklerin meraktan çatlamaları sağlanıyor ?
Bana faydası ne olacak ?

Merak her zaman en guzel reklam seklidir. Su anda binlerce profilde meyve isimleri donuyor ve bilmeyenler konuyu arastiriyor ama aciklama yapilsa inanin sadece 2-3 begeni ile kalir konu.

Buna ek olarak amac eylemin ses getirmesi toplumun bu konuda daha duyarli olmasi, kadinlarin duzenli olarak meme kanserine karsi daha da bilincli olmasini amacliyor. Dedigim gibi konu sadece anlatilsa, hadi muayene olmaya dense inanin hic kimse donupte bakmaz.

Farkli bir ornek olacak ama arabalarimizi her sene binlerce lira vererek kaskolatirken kaciniz o paralarin yarisini odeyip doktora gidip rutin muayene oluyor ? Lakin birakin kaskoyu vs islemi duzneli olarak yok 10.000 yok 20.000 yok lastikleri degistir. Cok ciddi soruyorum kac kisi rahatsizlanmadan(Allah gostermesin) doktorla diyaloga geciyor ?

Arabalarimiz bizden daha degerli sanki....

Herseyden onemlisi saglik ...

geçmişte yapılan uygulamayı hatırlamıyorum.bu konuyla ilgili doğum günlerimizi ülke başkentleriyle kodlanmıştı onu hatırlıyorum.o uygulama sayesinde KETEM'in iki yıl önce yaptığı daveti hatırladım.(bebeğimi emzirdiğim dönemde KETEM tarafından yapılan davete katılamamıştım.)hemen arayıp randevumu aldım.tüm tetkiklerimi yaptırdım.forumdan faceden netten yazıları okuyordum ama durup dururken bu konuyla ilgili yazıları açmak hiç aklıma gelmemişti.KETEM'in davetini bile unutmuştum.kaldı ki insanların meraklarını uyandırarak dikkat çekilmesinin nesi yanlış şahsım adına anlamış değilim.herkes fikrini söylemekte serbest tabii ama karşı tarafı rencide etmeden olmasına dikkat edilmeli.

Son düzenleme:

Face sayfam olmadığı için buradan duydum ilk.

Verdiğiniz tam yerinde bir örnek oldu. Canımızın kıymetini, can acımadan bilmiyoruz.

Fakat Kazen kadınlar arasında dolaşan bu mesaj bana hiç hoş gelmedi.
''Geçen sene erkekler çok merak etmişti.'' Neden erkekler üzerine yoğunlaşılıyor ?

Bu oyun (adına başka birşey demek gelmiyor içimden) illa dikkat çekme niyetinde bir reklamsa daha olgun, daha duyarlı mesajlar yayılabilirdi kişiler arasında.

......
Bu konuda çok daha önemli eylemler yapılıyor,
.......

Bu eylemler hakkinda bilgi verebilir misiniz ? Biz bu eylemlerin neresindeyiz merak ediyorum. Kadinlar Kulubu bu konuda bugune kadar neler yapti bunu biliyormuyuz merak ettim...

burfur, bana yanlış ya da saçma gelmedi.
Sadece uygulama şekli, mesajlar hoş gelmedi. Gönlüm sevmedi.
Uzaktan konuşan bir insanda değilim üstelik.

burfur, bana yanlış ya da saçma gelmedi.
Sadece uygulama şekli, mesajlar hoş gelmedi. Gönlüm sevmedi.
Uzaktan konuşan bir insanda değilim üstelik.

ben isim vermedim ki niye üstünüze alındınız orasını anlamadım.rica ediyorum şahıslarla değil konuyla ilgili yorumlar yapalım.lütfen.

........

Bu oyun (adına başka birşey demek gelmiyor içimden) illa dikkat çekme niyetinde bir reklamsa daha olgun, daha duyarlı mesajlar yayılabilirdi kişiler arasında.

Iste problem burada dikkat bu konuda cekilemiyor ....

Az once ben sordum ama ben yanitliyayim;

Her sene bu konuyu haber yapiyoruz. Lakin kac kisi konu ile ilgilenip bizim bu projenin neresinde oldugumuzu dahi sormadi.

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/about/sosyal-sorumluluklarimiz

2. basliga bakin ve linki tiklayin orada kim var ? Biz ama biz bunu hala sitemizde duyuramadik. Zaten o sayfanin altindaki begeni sayisindan bu konuda ne kadar duyarsiz olundugunu gorebilirsiniz.

Bu eylemler hakkinda bilgi verebilir misiniz ? Biz bu eylemlerin neresindeyiz merak ediyorum. Kadinlar Kulubu bu konuda bugune kadar neler yapti bunu biliyormuyuz merak ettim...

Kadınlar kulubunun yaptıklarını takip ediyorum ve onur duyuyorum şahsım adına.

meme kanseri için şehir şehir dolaşan kurulmuş korolar var, bu hastalığı yaşamış olanlar arasından.
İnsana, yaşamış ama atlatmışların verdiği o coşku yetiyor.
Bana hatırlatan grupta bu gruptu.
Herneyse bunun gibi birçok eylem işte. Birçoğunda bulundum, hala bulunuyorum.

Benim derdim eylem değil eylemi yayış şekilleri.
İfade biçimleri. Asıl amaç nerde bu mesajlarda ?

Asil amac dikkat cekmek ! Bakin konu iliskilerle baglanmis. Korolar ve diger eylemler belli bir gruba hitap ederken bu iliskilerle baglanmis meyve temasi genc kizlari da bu konuya cekmektedir. Inanin bahsettiginiz aktivitelere ek olarak sosyal medyayi kullanmanin zarari olmayacagini dusunuyorum.

Burfur, mesajınızı okuyunca şaşırdım. Bu ne hiddet ?
Ben şahsınıza birşey yazmadım.
Sadece istişarede bulundum yazdığınız üzerine,olumsuz yorum yapanlardan biri olarak.

Gerçekten anladım Kazen dediğinizi. Sosyal medya bugun birçok iletişim araçlarından çok daha güçlü.
Ben ısrarla yayılan mesajlar, yazış şekli hakkında olumsuz düşündüğümü söylüyorum.
Daha duyarlı yazılabilirdi bu dikkat çekmek için yazılan mesajlar.
Takıldığım oyun değil.

Lutfen beni de yanlis anlamayin ama bu tur korolara dinleyici olan gidenler asla bir salonu dolduramamistir(aksini gordum diyen lutfen beni utandirsin).
Biz bundan 3 sene once bu konuda uzman konuklarimizin bilgi verecegi bir calisma yaptik. Koskoca salona 11 kisi geldi bunlardan 4 tanesi eslerine destek icin gelen erkek. Kalan 7 tanesinden sanirim hepside bu konuda magdur olan ve bu eylemin icinde olan kisilerdi

Turkiye'de sagliga verilen onemin en guzel ornegini de o zaman yasadik.

Not : Pardon 2008 yilindaymis yani 4 sene once....

Sadece istişarede bulundum yazdığınız üzerine,olumsuz yorum yapanlardan biri olarak.

hala isim veriyorsunuz bakın rica ediyorum lütfen isim vermeden sadece konuyla ilgili yorum yapalım.böyle çok kişileşiyor.bu hoş değil.bunu anlatmaya çalışıyorum.konu dışı yorumlara cevap vermeyeceğim,bilginize.
KETEM'in yaptıklarını da unutmayalım.yaşadığım şehirde gerek broşürlerle gerekse evlere telefonla aranarak konuya dikkat çekilmiş gerekli bilgiler verilmiştir.fakat bugün hala KETEM de ne diye sorular sorulabiliniyor.

banada çok saçma geldi

Burfur'un verdigi tepki size degil hemen ustte yer alan bu konuya sacma diyen yoruma... Neden sacma oldugunu aciklamayan, yorum yazmak icin yazilmis gereksiz bir yorum.

Sonra bana gene sinirli diyecekler ama hakedene gereken cevabi vermek lazim. Problemi baska yerden bu konuya tasiyip ayip ediyorlar ama cozeriz bir turlu problemleri.

Estagfurullah Kazen, dikkatle okuyorum yorumlarınızı.
Kurulan korolar aslında tam dinleyicilerin salon dolduracağı türden değil.
Bu rahatsızlığı yaşamış, hafif-ağır atlatmış kişilerin rahatlaması için kurulan ortamlar.
Şehir şehir dolaşılıyor. Oradada bir grup kurulup devam ediliyor.

İşte bu anlamda size katılıyorum; ses çıkaran eylemler her zaman çok daha başarılı sonuçlar doğuruyor.
Sosyal paylaşım alanlarıda bu konuda oldukça başarılı.
Hep aynı sözü tekrarlıyorum fakat daha aklı başında birinin mesajı yayılsa kadınlar arasında daha hoş olmaz mı?

araya boyle notlar koyayim ki konu dagilsin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…