keşke tatma şansı olsaydıYoo ben tadını da çok beğendim
Aslinda ben çok severim ezogelini. Eminim bu da çok lezzetlidir. Ama ben sunumu, fotoğrafları çok çok beğendimo yüzden yorum yaparken sadece sunuma odaklanmışım
teşekkür ederimEllerine sağlık canınben bu tarifi kaçırmışım
denediğiniz de yorum rica edeyim öyleyseEn çok yaptığım çorba. Sanki çok yemek yaparmışım gibibelki de tek yaptığım çorbaa.
Çok leziz görünüyor. 1 e 8 oranını ve sarımsağı aklıma yazdım. Bir dahaki sefere böyle yapacağım. Elinize sağlık.
hangisi kulplu olan mı kulpsuz olan mı?Kasene bayildim ellerine saglik cnmcm
teşekkür ederimEllerine sağlık başarılar dilerim
Kulpsuz olandan bende de var Ben Kulplu olani çok beğendim Güle güle kullankeşke tatma şansı olsaydı
teşekkür ederim
denediğiniz de yorum rica edeyim öyleyse
hangisi kulplu olan mı kulpsuz olan mı?
teşekkür ederim
Basarılar canım♥herkese merhaba,
bugün sizlere antep mutfağından hem çok lezzetli hem de şifa deposu bir çorba tarifi vereceğim.
malzemeler
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça (domates-biber fark etmez)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
8 çay bardağı su
damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, nane, pulbiber, kekik
Eki Görüntüle 2236225 Eki Görüntüle 2236226
gelelim tarife işe öncelikle bulgur ver birinci yıkayıp süzdükten sonra yaklaşık 1 çay bardağı suda 3-4 dk haşlayalım ve ardından süzelim.
soğanı ve sarımsağı doğrayıp sıvı yağda kavurup ve salçayı ekleyelim. ardından su ve mercimeği
ekleyelim. haşladığımız pirinç ve bulguru da ekleyip damak tadınıza göre baharatlarını ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Eki Görüntüle 2236227 Eki Görüntüle 2236228 Eki Görüntüle 2236229 Eki Görüntüle 2236230
piştikten sonra 5-10 dk el çırpıcısıyla çırpabilirsiniz.
püf noktası: mercimek için kullanılan kap ne ise bir ölçü için sekiz ölçü su kullanılmalıdır.
Eki Görüntüle 2236232 Eki Görüntüle 2236233 Eki Görüntüle 2236234 Eki Görüntüle 2236235 Eki Görüntüle 2236236
boşver diyeti ben sana bir kase koyayım iç sıcak sıcakŞu an diyetteyim ve çorban beni yoldan çıkarıyor
Koy hayatım koyboşver diyeti ben sana bir kase koyayım iç sıcak sıcak
Teşekkürler harika bir tarifherkese merhaba,
bugün sizlere antep mutfağından hem çok lezzetli hem de şifa deposu bir çorba tarifi vereceğim.
malzemeler
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça (domates-biber fark etmez)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
8 çay bardağı su
damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, nane, pulbiber, kekik
Eki Görüntüle 2236225 Eki Görüntüle 2236226
gelelim tarife işe öncelikle bulgur ver birinci yıkayıp süzdükten sonra yaklaşık 1 çay bardağı suda 3-4 dk haşlayalım ve ardından süzelim.
soğanı ve sarımsağı doğrayıp sıvı yağda kavurup ve salçayı ekleyelim. ardından su ve mercimeği
ekleyelim. haşladığımız pirinç ve bulguru da ekleyip damak tadınıza göre baharatlarını ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Eki Görüntüle 2236227 Eki Görüntüle 2236228 Eki Görüntüle 2236229 Eki Görüntüle 2236230
piştikten sonra 5-10 dk el çırpıcısıyla çırpabilirsiniz.
püf noktası: mercimek için kullanılan kap ne ise bir ölçü için sekiz ölçü su kullanılmalıdır.
Eki Görüntüle 2236232 Eki Görüntüle 2236233 Eki Görüntüle 2236234 Eki Görüntüle 2236235 Eki Görüntüle 2236236
teşekkür ederim. denediniz mi? :)Teşekkürler harika bir tarif
sizin de elinize sağlık neden yükleyemiyorsunuz acaba?Ellerinize sağlık.
Corbanizi yaptim. Fotograf ekleyemiyorum, yüklenmiyor
Kac dakikada pisiyor? Dikkat ettiniz mi hic?
Çorbanızı ekleyeyim.Mercimekler bayagi ezik görünüyordu, ocagi kapattım. Oruc olunca tadip kontrol edemedim yoksa öyle anlardim da. Aksam yerken mercimekler daha pisse, biraz daha ölse olurmus dedim kendi yaptigim icin. Bunu blenderdan gecirsek de mi oluyor? Gerci böyle tane tane daha guzel ama :) Fotograf icin yoneticimizden yardim isteyecegim :)
Benim taruf defterimde netten aldigin bir tarif vardi onu yapardim ama yakinda yapmadim. Sizinkini görünce ölçüler cok daha iyi geldi, görüntüsü corba gibi. Bendeki böyle sulu kalan bi sey oluyordu, yine de fena degildi ama ben sizin olcunuzu kaydedecegim :) Tesekkur ederim.
ellerinize sağlık çorbanız çok lezzetli görünüyorMercimekler bayagi ezik görünüyordu, ocagi kapattım. Oruc olunca tadip kontrol edemedim yoksa öyle anlardim da. Aksam yerken mercimekler daha pisse, biraz daha ölse olurmus dedim kendi yaptigim icin. Bunu blenderdan gecirsek de mi oluyor? Gerci böyle tane tane daha guzel ama :) Fotograf icin yoneticimizden yardim isteyecegim :)
Benim taruf defterimde netten aldigin bir tarif vardi onu yapardim ama yakinda yapmadim. Sizinkini görünce ölçüler cok daha iyi geldi, görüntüsü corba gibi. Bendeki böyle sulu kalan bi sey oluyordu, yine de fena degildi ama ben sizin olcunuzu kaydedecegim :) Tesekkur ederim.