eyvah yine hamileyim:(

benim kızım 31 aylık oğlum 4 aylık arası ne kadar az olursa o kadar kıskançlık az oluyo derlerdi gerçekten öyle ikiz gibi ikisi birden çıkar kızım uyanır uyanmaz ilk kardeşim nerrde sevecem dio çok iyi olmuş ne güzel arkadaş olurlar kızım anne ne zamanabenimle oynayacak dio

Valla cnm benım bildiğim artık eskısı gıbı uzun yıllar gerekmıyor ıkı sezeryan arası.Doktorun sakınca görmediyse sorun olmaz heralde.
Benim bi tanıdığım bebeği 3,5 aylııkken 2.ye hamile kalmıştı ve o da sağlıkla doğdu şimdi araları tam 12 ay olan ıkı bebeği var hem anne hem de bebekler gayet iyi durumda..

canım hayırlısı olsun.. eğer eşinde istiyorsa ve maddi açıdanda rızkıyla gelir dyorsa üstelikte doktorunda olumlu konusmussa hiç canını sıkma bence. çünkü inan arka arkaya doğan bebekler çok iyi oluyorlar ömürler boyunca amcamla babam ve halamdan biliyorum. babam la amcamın arası 13 ay amcamla halamında 18 ay ama o kadar tatlılarki anlatamam. bende acıkcası 1 sene sonra ikinciye hamile kalmayı düşünyorum ama tabi şuda bir gerçek daha bebeğim doğmadı zorlukları dogduktan sonra baslar diyorlar. sana biraz zor olacak belki ama ikisi bir arada çıkar bence. hayırlısı olsun tekrar:)))

bebeğim daha 6 aylık ve yine hamileyim ne yapıcağımı bilemiyorum,nolur benim gibi olanlar fikir versin... ayrıca ilk doğumum sezeryandı,ne kadar zaman lazım hiç bilmiyorum nolur bişiler yazınnnnnnnnn

öncelikle hayırlı olsun.ben normal doğum yapmam ve de yaşım ve işimden dolayı tekrar gebe kalmayı çok istememe rağmen(bebeğim6.5 aylık) cesaret edemiyorum.çünkü tıbbi gerçekler var.iki doğum arası süre 18 aydan az olduğu taktirde erken doğum ihtimali artıyor.ilk 6 ay içinde gebe kalanlar en yüksek riskli grubu oluşturuyor.bunları seni üzmek için değil, gebelik takiplerini önemsemen için söyledim.çünkü aynı çalışmada, etkin gebelik takibiyle sorunların üstesinden gelinebileceği de belirtilmiş.
en önemlisi çalışıyorsan işi yavaşlatman.yani gebeliğinde istirahate çekilmen gerek.
günde 1 kez vitamin (elevit yada diğer gebe vitaminlerinden)kullan.böylece emzirmekten dolayı kalsiyum eksikliği yaşamazsın.karnındaki bebeğin her halukarda senin kalsiyumunu kemiklerinden söke söke alacak, onun gelişiminde problem olmaz.sen vitamin almazsan ileride senin kemik yoğunluğun azalabilir.
emzirirken kasılmaların olmaya başladıysa ek gıda formül süt veya keçi sütü takviyesi bebeğine öneririm.ama kasılma olmazsa emzirmeyi kesmeni önermem.
senin bu gebelikte en iyi dostun magnezyum diasporal şase olacak.kasılmaları önler.
özellikle son aylarda bebişini kaldırmamaya çalış.illa da kaldırman gerekirse eğilip kaldırma,böyle karnına daha çok yük biner.belin düz olacak şekilde dizlerini kırıp çömeldikten sonra kaldır.
sık aralıklı doğumlarda diğer tehlike düşük doğum ağırlığı.beslenmene dikkat et.gerekirse 4-5 aydan sonra omega 3 balık yağı (asla karaciğer yağı değil) kullanmayı doktoruna danış.omega 3 bebeği büyütür ama fazlası kanamaya da yol açabilir.
neden hemen gebe kaldın demeyi ve yargılamayı kendine meslek edinmiş kıskanç insanları kafana takma.sonuçta bebek kadar güzel birşey yok şu dünyada.umarım iki bebişini de sağlıklı büyütürsün....

canım az önce durumunu arkadaşıma anlattım ve o da ablasının bi arkadaşının da bebeği 6 aylıkken hamile kaldığını,başta çok üzüldüğünü,psikolojisinin bozulduğunu ama doğurduktan sonra çok mutlu olduğunu söyledi.inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini. Allah kolaylıklar versin.

Son düzenleme:
bence üzülme rabbim kimseye kaldıramayağı yükü yüklemezmiş benimde iki oğlum var ikisinin arası 19 ay şimdi küçük oğlum 10 aylık benim için iyi oldu en azından kıskanmayı bilmiyorbuyuk oğum rabbim yardım ediyor üzülme :)uykusuz geecelere hazırlan ama !

cnm hayırlı olsun öncelikle.. benim de 1 yaşında oğlum var ve 3 aylık hamileyim :) bebiş doğduğunda oğlum 1,5 yaşında olacak.. bende çok şaşırdım öğrendiğimde.. oğlumu düşündüm daha küçük, daha çok ilgiye ihtiyacı var diye.. ama düşündükce kendi kendimin moral hocası oldum.. doğacak bebeğinle, ilkini sevgin eşit olacak niayetinde.. ikiside evladın.. çocuğum ezilir, mahrum kalır die düşünme sakın.. annesin sen.. başlarda zorluk çekeceksin, çekeceğiz... ama sonra kafa kafaya vermiş, oyun oynarken gördüğün zaman çocuklarını keşke değil, iyiki diyeceksin :) birbirlerine yetecekler.. kardeşimle benim aramda da 1 yaş 3 ay var.. Annem der ki, kendi kendime bi düzen kurdum, zorlandım evet, ama ben anneydim, yapabilirdim ve yaptım der... şimdi kardeşimle Aramda fazla yaş farkı olmadığı için arkadaş gibiyiz, iyiki de öleyiz... sakın moralini bozma nasıl olacak die düşünüp durma..yaparım de yaparsın.. annesin çünkü :)

Senin bir konun da. Hamilelik şüphesi mi vardı da. Sonunda şükür değilmişim hamile dendiydi. Ben mi karıştırıyorum? Bu seferki şüphe değil kesin mi?İnşallah hayırlısı olur:)

anneyim demi :)) ya acayip hoşuma gitti,çok teşekkür ederim..evet yapacağım,zor olcak ama buna değmez mi?

sakın sana zor gelecek diye aldırma derim tabbi seni sağlık yönünden tehdit etmediği sürece .....................

bnm eşimde arka arkaya istio ama cesaret edemiyoum.....
daha bu yeni doğdu ......şimdiden 1 yıl sonra 2.si dio....
bilmiyoum...zor ama cok gzllllll

ayyy ne güzel bi haber bu
benimde hayalim buydu ama kızım şuanda yaramaz bi bebek
düşünmüyorum
ama başıma gelse hemen doğururdum
sizi tebrik ediorum rabbim sağlıcakla almayı nasip etsin
benm kardeşimle aramda 16 ay var mesela ve süper bişe bu anne için zor kardeşler için süper

canım en azından çocuğun tuvaletini söyleyebilmesi,kendi başına yemek yiyebilmesi yani kendini bir nebze kurtarabilmesi lazım 2.çocuğun olması için seninki daha bebek ama olmadan önce düşünmek lazımdı bunları allah şimdi 2. evladını nasip etmiş artık düşünmenin bir yararı yok artık bir evladın daha var hangisinden vazgeçebilir ki insan ben olsam doğururdum ve 3.çocuk eğer istemiyorsam daha dikkatli olurdum şakası yok bunların bak anne ben de burdayım deyiveriyorlar

bende aynı senin durumundaydım şuaan oğlum 12.ayda ve ben 6 aylık hamileyim ilk öğrendiğimde aldırmayı düşündüm psikolojim bozuldu ama eşim asladedibende sezeryan ile doğum yaptımiyikide aldırmamışım allahın vardır bibildiği nasipböyleymiş allahın verdiği cana kıymak olmaz allahım isteyen herkese versin yıllarca çocuk hasretiyle yaşayanlar var nsnkörlük olur aldırmak kesinlikle aldırmaalllahım yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…