• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eyvah yine hamileyim:(

mihabu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
15
0
36
Ankara
bebeğim daha 6 aylık ve yine hamileyim:( ne yapıcağımı bilemiyorum,nolur benim gibi olanlar fikir versin...:43: ayrıca ilk doğumum sezeryandı,ne kadar zaman lazım hiç bilmiyorum:( nolur bişiler yazınnnnnnnnn

Son düzenleme:
Canım çok zor bir durum Allah yardımcın olsun. Bende 6 ay önce sezeryanla doğum yaptım. 40 gün sonra kontrole gittiğimde doktorum 2 sene karşıma hamileyim diye gelme demişti bende sezeryandan dolayımı diye sordum yok alakası yok hamile kalır ve doğurucam dersen doğurttururum son dönemlerde biraz dikkatli olman gerekir okadar demişti. Ama iki küçük çocukla hem sana hemde ilk bebeğine yazık olur onu ihmal etmiş olursun ben ikiz babasıyım inan ikiz bebek çok az arayla doğan iki bebekten daha kolay demişti.Yok doğurmayacağım altından kalkamam dersende o konudada yardımcı olmaya çalışırım ama psikolojin çöker diye uyarmıştı. Maddi ve manevi altından kalkabileceğine inanıyorsan doğur ama çok iyi düşün eşinle enine boyuna tartışın derim ama çok hızlı karar vermek zorundasın hala emzirmeye devam ediyorsan özellikle çünkü doğurmaya karar verirsen bildiğim kadarıyla emzirmeyi kesmen gerekicek. Benim en yakın arkadaşımla kardeşinin arası 16 ay eskiden çok daha sık olan bişeydi sanırım böyle şeyler. Bu zamanda çok daha dikkatli olmak lazım neyse olan olmuş zaten şimdi o konulara girmeyelim ama umarım en doğru ve pişman olmayacağın bir karar verirsin. Hayırlısı neyse o olsun.

merhaba benımde 11 aylık oğlum var ve 2 aylık hamıleyım:9:ilk ogrendıgımde cok sasrdım-2.bebişi yakın arayla ıstediğimiz halde:27:ama suan cok mutluyum ilk yıl zorlanırız sanırım gerısı kolay.sakınj uzulme.bu arada bu gercekten nasıb ısı-tuplerıde baglatsan gebe kalabılıyorsun:52:
hayrla gelsın bebisin

bence korkma nasibi varmış gelmiş.Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin..arkadaşımın var öyle şuan çok iyiler,sıkılmıyorlar.benimkilerinde arası 2 yaş olacak ilk yıl zorlu geçer diye düşünüyorum

bılemedım şimdiii duşunderım 6 ay ck erkenmış ya ama kısmet tabii hayrlısı ne ıse o olsun

o kadar kararsızımki..benimde tek derdim ilk bebeğim ezilir,ilgilenemem diye:( offff ya,çok stresliyim..allahtan bebeğim emmiyor beni,daha onun ek gıdaları,yemesi derken offfffff offffff..herşeyde vardır bi hayır ama ilk doğumumun sezeryan olmasıda çok kafama karıştırıyo,Allah'ım beni sınıyor galiba,bende ikinci bebişim çok geç olmasın istiyodum ama bu kadar da değil:)

canım hayırlı olsun.ben ikiz annesiyim,iki bebeği birden büyütmek çok zor ama ikisinide aradan çıkarmış oluyorsun işte:)..sezeryandan 5 ay sonra hamile kalmanda sakınca yok diye biliyorum,endişelenme..ama sakın aldırmayı falan düşünme,sakın..

içimi rahatlattın biraz,çok teşekkürler..

Bu arada ben kendi görüşümü yazmamıştım inan bana benimde başıma gelse (ki şu anda maddi olarak beni çok zorlar) kesinlikle doğururdum evlattan güzeli yok nasılsa ikinciyi düşünüyorum araları az olmuş olurdu. Senin içinde hayırlısı olsun tatlım

hayırlısı böyleymiş demek olumlu bak birde annelerimiz hep arka arkaya doğurmuş arkadaş olurlar beraber oynarlar canını sıkma boşuna :71:

uzulme bence hayirlisi demekki rizkiyla gelir o merak etme.. benim sahsi fikrim ben kurtaja karsiyim genel olarak yani... ama genede karari sen vericeksin senin kararin ..

Canım çok zor bir durum Allah yardımcın olsun. Bende 6 ay önce sezeryanla doğum yaptım. 40 gün sonra kontrole gittiğimde doktorum 2 sene karşıma hamileyim diye gelme demişti bende sezeryandan dolayımı diye sordum yok alakası yok hamile kalır ve doğurucam dersen doğurttururum son dönemlerde biraz dikkatli olman gerekir okadar demişti. Ama iki küçük çocukla hem sana hemde ilk bebeğine yazık olur onu ihmal etmiş olursun ben ikiz babasıyım inan ikiz bebek çok az arayla doğan iki bebekten daha kolay demişti.Yok doğurmayacağım altından kalkamam dersende o konudada yardımcı olmaya çalışırım ama psikolojin çöker diye uyarmıştı. Maddi ve manevi altından kalkabileceğine inanıyorsan doğur ama çok iyi düşün eşinle enine boyuna tartışın derim ama çok hızlı karar vermek zorundasın hala emzirmeye devam ediyorsan özellikle çünkü doğurmaya karar verirsen bildiğim kadarıyla emzirmeyi kesmen gerekicek. Benim en yakın arkadaşımla kardeşinin arası 16 ay eskiden çok daha sık olan bişeydi sanırım böyle şeyler. Bu zamanda çok daha dikkatli olmak lazım neyse olan olmuş zaten şimdi o konulara girmeyelim ama umarım en doğru ve pişman olmayacağın bir karar verirsin. Hayırlısı neyse o olsun.

arkadaşım pişman olmayacagın bir karar ne demektir ya bebeği aldır demege getiriyorsun bu kararlar içerisinde buda var yani bu da caniliktir onunda yaşamaya hakkı var bunun başka bir yolu yok

rabbim rızkını verir sen hiç kafana takma canım arayıpta bulamayan insanlar var degrini bil bebişlerinin yanlış bişey yapma sakın derim ben sezeryan olmuşsun ama 6 ay gecmiş daha nerden baksan 7 ayda bu gebeliğin sürecek yani 13 ay gecmiş olacak aradan bişeycik olmaz merak etme allah büyüktür hayırlı olsun şimdiden güle güle büyüt bebişleini

arkadaşım önyargısız okursan öyle demediğimi anlasın.Olayın bir sürü boyutu var ayrıntılarını bilemeyiz maddi-manevi bir sürü ayrıntı var bu nedenle pişman olmayacağın bir karar ver dedim her iki karardada insan keşke diyebilir Allah verdiği karar sonrası bu lafı düşündürtmesin inşallah. Kaldıkı daha sonraki mesajımdada kendi görüşümün kesinlikle doğurmaktan yana olduğunu kendi başıma gelmiş olsa (ki şu anda maddi açıdan kaldıramam ama buna rağmen) kesinlikle doğuracağımı yazmıştım. Önceki mesajlara yorum yapmadan önce hepsini okusaydın keşke

gerçekten herkese çok teşekkürler derdime ortak olduğunuz için:) dün doktorumla konuştum,bana gülerek benim başıma gelen seninde başına gelmiş dedi..13 ay arayla kendiside doğum yapmış hem de sezeryan..bende kürtaja karşıyım,sonuçta Allahın verdiği bi can için karar vermek olmaz ama altından kalkamıycam düşüncesi beni çok korkutuyor:(sonuçta ilk bebeğim kucağımda,ilerde ikinci bir bebek istiycem neden bu olmasın değil mi?yorumları okudukça güç alıyorum arkadaşlar,çok saolun:16:

ayy canım yaa zor vallahi..ama nasibi varmış gelmiş sakın aldırmayı düşünme sakın..benim teyzemin 3 tane çocuğu var aralarında yaş farkı 1 yada ay olarak var...3ü vagır vagır büyüdü gitti:66: allah kolaylığını verir canım eşin ne dedi

Son düzenleme:
gerçekten herkese çok teşekkürler derdime ortak olduğunuz için:) dün doktorumla konuştum,bana gülerek benim başıma gelen seninde başına gelmiş dedi..13 ay arayla kendiside doğum yapmış hem de sezeryan..bende kürtaja karşıyım,sonuçta Allahın verdiği bi can için karar vermek olmaz ama altından kalkamıycam düşüncesi beni çok korkutuyor:(sonuçta ilk bebeğim kucağımda,ilerde ikinci bir bebek istiycem neden bu olmasın değil mi?yorumları okudukça güç alıyorum arkadaşlar,çok saolun:16:

canım eşin ne diyor istiyormu bebeği en önemliside onun desteği yaa kesinlikle doğur çok güzel bişey canım ilerde yine yaparsın 3 olur nolcakki...yetişirsin yetişirsin bişey olmaz beraber büyürler işte...keşke bende pko olmasada bende senin gibi böle peşpeşe hamile kalsam rabbime şükretde çocuğun oluyor insanlar 1 tane olsun diye yıllardır harap oluyorlar ama sen şanslısın canım çok isterdim senin yerinde olmayı çokk gerçi bekarım olurmu bilmiorum ama pko hastalığı genelde buna yol açıyor biliyorum darısı başıma inşalah

bence çok güzel ilk başlarda zorlanacaksın ama ileride rahat edersin. ben birinciyi bir kucağıma alsam ikinci içinde hemen çalışmalara başlardım. gerçi bebeğini sütten kesmen gerekecek ama birde tam hareketlendiği anlar. olsun nasibiyle gelir bebişin hayırlı evlatlar olsun.

canım eşin ne diyor istiyormu bebeği en önemliside onun desteği yaa kesinlikle doğur çok güzel bişey canım ilerde yine yaparsın 3 olur nolcakki...yetişirsin yetişirsin bişey olmaz beraber büyürler işte...keşke bende pko olmasada bende senin gibi böle peşpeşe hamile kalsam rabbime şükretde çocuğun oluyor insanlar 1 tane olsun diye yıllardır harap oluyorlar ama sen şanslısın canım çok isterdim senin yerinde olmayı çokk gerçi bekarım olurmu bilmiorum ama pko hastalığı genelde buna yol açıyor biliyorum darısı başıma inşalah

eşim istiyor bebeği..ben ona maddi olarak zorlanırsak dediğimde 'sakın bir daha bunu deme bana,rızkıyla gelir o bebek' dedi..ama yinede son kararı bana bıraktı.ne de olsa sorumluluğun büyüğü bende olcak..annemle aynı şehirde olsak hiç düşünmezdim doğurmayı..inş hayatım Allah seninde gönlüne göre versin..gerçekten etrafımda da bebek sahibi olmak isteyen ama olmayan insanlar var,bu da benim sınavım galiba..ama üçüncüyü istemiycem kesin çekeceğim sıkıntılardan sonra:34:

Son düzenleme:
Back