• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eyvah bebeğim 'KOLİK'... ;(

mmuhasebeci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
136
2
46
İstanbul
Bebeğim 3 gün sonra 2.ayını dolduracak. İlk haftalardan itibaren KOLİK denen illetle başetmeye çalışıyoruz. Uykusuz, yorgun, halsiz ve bitkinim... İlk bebeğim ve hayattaki en acı tecrübemi yaşıyorum. Kızım her gece saat 7 ila 9 gibi çığlık atarcasına ağlamaya ve bacaklarını çekerek ıkınmaya başlıyor ve bu süreç gece 2'ye 3'e kadar devam ediyor. 1. ayımızda sancılar çok şiddetliydi ve çok daha vahim durumdaydık. Karnındaki gurultuları her duyan kızıma acıyarak bakıyordu :( Hiç uyumadan sürekli ayakta sallayarak bitap düşmüş halde sabahın 08:00 olduğu günleri bilirim. Bize hiçbir ilaç fayda etmedi. Denemediğim yöntem kalmadı. Üstelik ataklar sadece akşam saatlerinde olmuyor. Öğlenden sonrada kızım kıvranarak ağlıyor. Ben yorgunluktan sinirlerime hakim olamayıp kızıma yeter artık sus diye bağırdığımda eşimle birbirimize giriyoruz. Ertesi gün olduğunda pişman oluyorum :( Merak ediyorum anneler sizlerin kaçıncı ayda bu durumuz geçti?

moralini bozmak istemem ama kızım nisanda 2 yaşına girecek ağlamaları hala geçmedi bizde kolik denilen illetle uğraştık 6. ayında geçer dediler 1 yaş oldu aynı 1.5 aynı birsüre sonra bu ağlamalar alışkanlığa dönüşmeye başladı başlarda ağlamasın artık diye hep pışpışlayınca şimdide istediği olsun diye ağlıyor bazende durup dururken ağlayıp tepinmeye başlıyor avmnin ortasında bile battaniyeyle salladığımız olmuştur:31: gece uykuları yeni düzene girmeye başladı yani hala 4-5 kez kalkıyoruzda ben buna razıyım 20 kez kalktığımı hatırlıyorum bidaha çocuk yapar mıyım bilmiyorum:25::25: ailemden uzakta yalnız büyüttüğüm için çok yıprrandım

Aynı sıkıntıları ben de yaşadım. Uyurgezerer gibi dolaşıyordum ortalıkta. Allah tan benim annem yanımdaydı çok yardımcı oldu. Dr üç aylık olduğunda bağırsakları gelişir ve bu sorundan kurtulursunuz demişti. Öyle de oldu çok şükür ama üç ay boyunca annemle nöbetleşe baktık. O ilgilendi ben uyudum. Ben ilgilendim o uyudu. Bu şekilde üç ayı geçirdik. Annem yanımda olmasaydı kafayı yerdim herhalde.

aynı durumu bizde yaşadık. Hatta harfi harfine. Şu an kızım 3.5 aylık ve tamamen geçti diyemem. Biz mamaya geçtik krizlerinin o şekilde üstesinden geldik. Şimdi yemeklerden sonra ve gece saat 3 gibi kalkıp huysuzlaşıyor. Bunun sebebi ise reflu. Genelde kolik bebekler reflu ve alerjen oluyor. Bu olasılıkları değerlendirin derim ben. Şu anki deneyimlerime daha ilk ayında sahip olsaydım belki kızım o kadar acı çekmezdi diye düşünüyorum. Eğer reflu ve alerjik durumu var ise bunun içinde herhangi bir önlem almazsan bebeğinin durumu daha da kötüleşebilir. Biliyorum çunku bizim kızımızın durumu 24 saate yayıldı. Günde max 4-5 saat uyuyabiliyordu o da 15dk 20 dk 30 dk seklınde sadece bir gece uykusu 2- 2.5 saat suruyordu o kadar. Doktor doktor gezip hiç bir fayda alamadığımız 2 bucuk aydan fazla bir donem bebeğim ağrılar içerisinde kıvranırken saçını yollamaya bıle baslamıstı. Biz kendi kendimizin doktoru olduk acıkcası. Doktorlar care sunmadı bize. Sundukları careler ıse gereksız ılaclar ve kolonoskopıydı. Asla yaptırmadım. Su an mamayla huzurluyuz. Goremedıgımız yuzunu goruyoruz kızımızın. Gulucukler sacıyor ve ben de ınanılmaz mutluyum. Ancak bastan alınmadıgı ıcın tedbır kızımın dogustan olan reflusu 3.5 ay boyunca ıyıce ılerlemıs oldu. Bakalım sımdı bu konuyu ele almıs durumdayım. Bu konuyu da halledersem kızım saglıklı olacak.

aynı durumu bizde yaşadık. Hatta harfi harfine. Şu an kızım 3.5 aylık ve tamamen geçti diyemem. Biz mamaya geçtik krizlerinin o şekilde üstesinden geldik. Şimdi yemeklerden sonra ve gece saat 3 gibi kalkıp huysuzlaşıyor. Bunun sebebi ise reflu. Genelde kolik bebekler reflu ve alerjen oluyor. Bu olasılıkları değerlendirin derim ben. Şu anki deneyimlerime daha ilk ayında sahip olsaydım belki kızım o kadar acı çekmezdi diye düşünüyorum. Eğer reflu ve alerjik durumu var ise bunun içinde herhangi bir önlem almazsan bebeğinin durumu daha da kötüleşebilir. Biliyorum çunku bizim kızımızın durumu 24 saate yayıldı. Günde max 4-5 saat uyuyabiliyordu o da 15dk 20 dk 30 dk seklınde sadece bir gece uykusu 2- 2.5 saat suruyordu o kadar. Doktor doktor gezip hiç bir fayda alamadığımız 2 bucuk aydan fazla bir donem bebeğim ağrılar içerisinde kıvranırken saçını yollamaya bıle baslamıstı. Biz kendi kendimizin doktoru olduk acıkcası. Doktorlar care sunmadı bize. Sundukları careler ıse gereksız ılaclar ve kolonoskopıydı. Asla yaptırmadım. Su an mamayla huzurluyuz. Goremedıgımız yuzunu goruyoruz kızımızın. Gulucukler sacıyor ve ben de ınanılmaz mutluyum. Ancak bastan alınmadıgı ıcın tedbır kızımın dogustan olan reflusu 3.5 ay boyunca ıyıce ılerlemıs oldu. Bakalım sımdı bu konuyu ele almıs durumdayım. Bu konuyu da halledersem kızım saglıklı olacak.

biraz geç oldu ama inşallah görürsünüz ve cevaplarsınız.. benımde oglum devamlı ağlıyor ıkı bucuk aylık oldu ama delirmek üzereyim doktor doktor geziyoruz gaz diyolar gazınıda cıkarıyor anlamadım bu işi.. kilo alımı masallah cok ıyı ama benımde tek denemedıgım yol mama esıme dıyorum bıtek mamayı denemedık belkı kılo alsada doymuyordur bı deneyelım dıye.. sızınde mamaya baslamanız boylemı oldu ondan sonra sustumu bebegınız.. bıde bızede reflu dedıler gavıscon verdı dr ama daha kullanmadım.. mamayla huzurluyuz demıssınız bende denesemmı mamayı..

benimde bebeklerim 6 ay dolunca radyo düğmesini kapatır gibi susuyorlar..ne gecemiz belli oldu nede gündüz..battaniyede ağlamalar azalıyor ama tek olunca zor oluyor..bu seferde battaniyesiz uyumuyorlar..ben kurtuldum darısı size.sabır edeceksiniz..bizimde denemedik bir şey kalmadı..kolik denildi..zamanı gelince kesiyorlar seslerini..ben çok çektim..bazen insan çaresiz oluyor..:KK75:

benimde bebeklerim 6 ay dolunca radyo düğmesini kapatır gibi susuyorlar..ne gecemiz belli oldu nede gündüz..battaniyede ağlamalar azalıyor ama tek olunca zor oluyor..bu seferde battaniyesiz uyumuyorlar..ben kurtuldum darısı size.sabır edeceksiniz..bizimde denemedik bir şey kalmadı..kolik denildi..zamanı gelince kesiyorlar seslerini..ben çok çektim..bazen insan çaresiz oluyor..:KK75:

Sizinki alti aydami gecti ben hep böyle gidixek diye cok korkuyorum.. benimki iki bucuk aylik uc aydan sonra hicmi azalmiyo..

canım benimkiler 3 aydan sonra yavaş yavaş şiddeti azalıyor..ama 6 ayı doldurunca tamamen kesildi..

Benimkinin uc aya on gunu kaldi ama hic duzelcek gibi durmuyo duzelirmi dersin.. hep agliyo korkuyorum valla ya insallah duzelir.. valla doktorda uc aydan sonra azalmaya baslicak diyo insallah diyorum..

Benimkinin uc aya on gunu kaldi ama hic duzelcek gibi durmuyo duzelirmi dersin.. hep agliyo korkuyorum valla ya insallah duzelir.. valla doktorda uc aydan sonra azalmaya baslicak diyo insallah diyorum..

düzelmese benimkiler düzelmezdi..hiç umudum yoktu..piskolojim bozuldu..çok kötü durumdaydım..ama bir mucize oldu ve düzeldiler..sonra ağlamayan çocuk oldular ..acıksalar dahi parmaklarıyla gösteriyorlardı...o kadar ağlıdılarki daha sonra resmen ağlamayı unuttular..biraz daha sabır edin zaman göreceksiniz...

düzelmese benimkiler düzelmezdi..hiç umudum yoktu..piskolojim bozuldu..çok kötü durumdaydım..ama bir mucize oldu ve düzeldiler..sonra ağlamayan çocuk oldular ..acıksalar dahi parmaklarıyla gösteriyorlardı...o kadar ağlıdılarki daha sonra resmen ağlamayı unuttular..biraz daha sabır edin zaman göreceksiniz...

Ahh canım nasil moral oldun.. ben evime gidemiyorum kayinvalimde kaliyorum mecburen evimi cok ozledim orda olamamak ayri bi bunalima soktu beni.. tekrar evime donmek hayal gibi sanki hic donemicekmisim gibi geliyo.. bugun yine cok agladi kafayi yicem ben herhalde diyorum cok kotu durumdayim psikoloji falan kalmadi..

benim kızım 1.5 aylık gece başlıyor 12 de başlıyor sabah 6 ya kadar bas bas bağrıyor afedersiniz osuruyorr gazından sıcak su torbası biraz ama biraz ii geld zinko kullnaıyom reflü olduğu nerden anlıcaz belirtiler ne aceba ?

Bu konuya yorum yapmayı kendime bir borç bildim,oğlum 1 yaşına girmek üzere,birnci ayın sonundan 3 aya akadar yaşadık kolik sorununu ve nasıl bişey olduğunu çok iyi biliyorum:anneadayı:,o kadar istedim bir bebeğim olsun ve o günlerde benim için tam bir kabusa döndü,hatta bir gün hiç unutmuyorum oğlumu yere atmak istedim sebepsiz ağlamasından,canıma tak dedi,herşeyi denedim,elma yağıyla ayak masajı ilginç bir şekilde rahatlatıyordu oğlumu,ilaçlardan hiç fayda görmedim diyebilirim ama kimyon çok işe yaradı aynı şekilde rezene çayı,ama şunu bilin ki ne yaparsanız yapın bu bir süreç ve sona ermeden hiçbirşey kesin çözüm olmuyor,sabırla geçmesini bekleyin,Rabbim bu durumdaki herkesin yardımcısı olsun:KK46:

Bu konuya yorum yapmayı kendime bir borç bildim,oğlum 1 yaşına girmek üzere,birnci ayın sonundan 3 aya akadar yaşadık kolik sorununu ve nasıl bişey olduğunu çok iyi biliyorum:anneadayı:,o kadar istedim bir bebeğim olsun ve o günlerde benim için tam bir kabusa döndü,hatta bir gün hiç unutmuyorum oğlumu yere atmak istedim sebepsiz ağlamasından,canıma tak dedi,herşeyi denedim,elma yağıyla ayak masajı ilginç bir şekilde rahatlatıyordu oğlumu,ilaçlardan hiç fayda görmedim diyebilirim ama kimyon çok işe yaradı aynı şekilde rezene çayı,ama şunu bilin ki ne yaparsanız yapın bu bir süreç ve sona ermeden hiçbirşey kesin çözüm olmuyor,sabırla geçmesini bekleyin,Rabbim bu durumdaki herkesin yardımcısı olsun:KK46:

Canim sagol.. valla uc ayi doldurduk ama bi duzelme yok malesef.. sizin nekadarda geçti sürekli aglayan bi bebek oldumu sonrasinda yani huy olarak kaldimi..bende cok uzuluyorum bu günleri nasil heyecanla bekledim ama hep stresle üzüntüyle geciyo daha sevincimi yasayamadim..

Canim sagol.. valla uc ayi doldurduk ama bi duzelme yok malesef.. sizin nekadarda geçti sürekli aglayan bi bebek oldumu sonrasinda yani huy olarak kaldimi..bende cok uzuluyorum bu günleri nasil heyecanla bekledim ama hep stresle üzüntüyle geciyo daha sevincimi yasayamadim..
Seni en iyi ben anlarım canım,hamilelik,doğum herşey kolik yanında çok basit gelmişti bana,gerçekten yıpratıcı,ama geçecek sabırlı ol,benim oğlum oldukça sakin,geceleri yine ağlıyor,bazen uyanıyor ama beni çok etkilemiyor,oğlumla ayrı yatıyoruz,dün gece eşimle üçümüz yatınca eşim şaşırdı bu çocuk hep böylemi diye:-)bir senedir doğru düzgün uyumuyorum haberi yok.

Bnde araniza yeni katildim kizim 20gunluk ne gece uykusu ne gunduz uykusu ikimizde oturup agliyoruz artik elimden bişey glmiyor sinirlerim cok bozuk dru zinco damla verdi ise yaramadı babs surup kullandik oda etki etmedi suan infacol damla kullanıyorum bide enjektorle 2lik rezene cayi veriyorum humana nin gunde kac kere vercm bilmiyorum zarari olur diye korkuyorum
Ikin ikin kıpkırmızı oluyor kakasinida yapamiyor gotunu basini karnini zeytinyagiyla ovuyorum her altini actigimda yok rahatlamiyo bi kere acile goturduk lavman yaptilar onuda her zmn yapamam cok caresiz kaldim boyle olacagini hic dusunmedim ustelik bide gelen giden bitmiyor cocugun huzuru dha cok kaciyor

canım benim benim oğlumda 3,5 aylık 25 günlükken başladı kolik illeti dokuz saat aralıksız ağladığı günleri bilirim yavrumun, sinirden yorgunluktan ölecek gibiydim, üstelik kimsemde yoktu tek başıma savaş verdim bu illetle allah sabır versin, şükür bizimki baya azaldı artık öncelikle nurse harveys şurup çooookkkk iyi geldi günde dört defa (altı saatte bir) bir tatlı kaşığı verdim, ayrıca relactaz damla da çok iyi geldi emzirmeden önce 6 damla günde dört defa , benim bebeğimde bir de reflü var malesef sürekli kusuyor ama 6. ayına kadar sürermiş bekliyorum sabırla o da geçecek inşallah. karnına ayaklarına kurutma makinesi yada sıcak su torbası koy , internette ayşe öner gaz masajı var onu izle günde bi defa yap bunlar ilk yaptığında faya etmiyor gibi gözüküyor ama bir iki hafta sonra farkı anlıyorsun. Ayrıca kolik kendi zamanını doldurana kadar malesef ki napsan boş o yüzden sabır çok önemli bende bebeğimi çok zor buldum o acı çekiyor ve benim elimden bişey gelmiyor bu duyguyu hatırlıyorum insanın gerçekten psikolojisi bozuluyor ama sabret geçecek bi sabah bi bakacaksın sana gülücükler atmaya başlamış :KK45::KK45:

Back