• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EYT de 1999 sonrası

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.814
698
Bayanlar gündemi biliyorsunuz heryer EYT fakat sonrası bir iki yıl olanlar ne olucak hatta ayla günle kaybedenler.
2000 2001 2002 mesela bir iki yıl için kapsamıyor ama 15 yıl 60 yaşı beklemek yazık degilmi.bu konuda düzenleme olurmu fikirlerinizi merak ediyorum.

Bayanlar gündemi biliyorsunuz heryer EYT fakat sonrası bir iki yıl olanlar ne olucak hatta ayla günle kaybedenler.
2000 2001 2002 mesela bir iki yıl için kapsamıyor ama 15 yıl 60 yaşı beklemek yazık degilmi.bu konuda düzenleme olurmu fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizin mantığınızla hep bir iki yıla yazık olacak. 2000 olsa 2001 li ye 2005 olsa 2006 ya… Çok mantıklı durmuyır yani

Hadi 2002 yaptılar diyelim.
Ee sonra 2003 ler 2004 ler başlayacak bize yazık değil mi okadar sene bekleyecez diye hangi bir zamana çekerlerse çeksinler o zamandan sonrakiler şikayet edecek yani çözüm olmayacak ki bu benzeri sorun çıkaracak.

Bizimde evde gündemimiz bu eşim 1999 da başladığı için yararlanabiliyor ama annem görümcem, enişte 1999 ve 2002 arası oldukları için kaçırıyorlar. Sinir 99 olduğu için ama onlara da bir formül bulunmalı yada bı af olmalı yazık.

Ee onlar için çıksa 2003 2004 de hani bize diyecek. Böyle böyle uzar liste. Mantıklı değil dediğiniz

Hadi 2002 yaptılar diyelim.
Ee sonra 2003 ler 2004 ler başlayacak bize yazık değil mi okadar sene bekleyecez diye hangi bir zamana çekerlerse çeksinler o zamandan sonrakiler şikayet edecek yani çözüm olmayacak ki bu benzeri sorun çıkaracak.
Zaten sonrası sonrası gider bu doğru fakat .olması gereken eşit olması degilmi .yılı primi sabit yap yasida ona göre ayarla.
Peki 1999 dan bir hafta yada gün sonrası kaçıran 60 yaşı neden beklesin desinki .onun yasida ina göre indirge o zaman yıla gore

Bizimde evde gündemimiz bu eşim 1999 da başladığı için yararlanabiliyor ama annem görümcem, enişte 1999 ve 2002 arası oldukları için kaçırıyorlar. Sinir 99 olduğu için ama onlara da bir formül bulunmalı yada bı af olmalı yazık.
Hiçbir şekilde ayrı olmamalı eşit olmalı yılda primde yaşta kimse benimkinde şu yol diyemez i zaman

Zaten sonrası sonrası gider bu doğru fakat .olması gereken eşit olması degilmi .yılı primi sabit yap yasida ona göre ayarla.
Peki 1999 dan bir hafta yada gün sonrası kaçıran 60 yaşı neden beklesin desinki .onun yasida ina göre indirge o zaman yıla gore
Ee bu yapılırsa sonrasının da eşit olmak hakkı olmayacak mı bu mantıkla?

Ee bu yapılırsa sonrasının da eşit olmak hakkı olmayacak mı bu mantıkla?
Zaten sonrası içinde diyorum sonrasının da yaşı ona göre ayarlayarak.
Neden 1999 öncesi sigortasi olan 45 yaşında emekli oluyor bir hafta sonrası 60 yaşında oluyor olmasın ona göre düzenleme yapılsın bir yıl sonrasında mesela o olsun.
Yada hickimseye EYT uygulamasi olması prim ve yıla göre eşit emeklilik olsun .hickimse ses çıkarması. Sabit lensin herkes onu beklsesin ben şu yilm falan demesin

Ama o zmanda 99 senesinde işe başlayan 2005 senesinde işe baslayan birmi oluyor sizce önce işe girip calisanlara haksızlık olmuyor mu ?
Yıla göre kademeli olucak o zaman peki 99 da işe başladı diye 2000 ve 2001 de işe başlayan 15 yıl neden yaş bekleyecek primini ikiye katlayacak.bu revami

Yıla göre kademeli olucak o zaman peki 99 da işe başladı diye 2000 ve 2001 de işe başlayan 15 yıl neden yaş bekleyecek primini ikiye katlayacak.bu revami
İnanın onu bilemem bende isterim herkes eşit şartlarda alsın beklemesin bunlardan biride annem ama umarım bununda bı çaresine bakarlar.

Bi komşumun 28 yıllık sgk primi varmış, bekliyor hala...
İnşaAllah herkesi memnun edecek bir formüldür.

Back