Nişan Eylül,ekim,kasim,aralik :) gibi nisanlanacaklar hadi bizde burda toplanalim

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
kızlar ya nişan hazırlıklrınız nasıl gidiyor :26:
ben daha kıyafetimi bile alamadım
sözlümün nişan alışverişi için gelmesini bekliyorum.15 ekimde gelecek sözlüm nişan alışverişi için,nişanda 9 kasımda.
çok geç kalmış sayılmam değil mi

Güünayydıınn

Canım benim, 8 ekimde evde olacak benim nişanımda. İkramlıklarım ne hazırlayacağımı düşündüm isim olarak yazdım listeme, müzikler ayarladım. Kıyafetim ayakkabım (çıkarız die çantam) hazır. Kuaförle anlaşmadım bi tek. anneme babama giyeceklerini aldım astım. Yani nerdeyse hazırız. Sözlüm 5 ekimde gelecek bana, ikramlıkları birlikte hazırlicaz zaten (aşçı şef kendisi )

Özel dikim için biraz geç olabilir çünkü sadece modele karar vermen günlerini alıo. Ama bedenine uygun hazır dikilmiş bi elbise almak için çarşıya çıkmaya vs vaktin yeterli bence. benim toplamda 2 haftamı aldı ama ben h. içi çalışıorum sadece h. sonu yani ikinci çarşıya çıktığımda aldım. Yanında sözlünde olacaksa alışverişinde zaten o da fikir sunar. beğendim dediği şeyi muhtemelen alırsın Sen o gelene kadar dışarısı yada ev için diğer hazırlıklarını az çok bitirmeye çalış ki geldiğinde vaktiniz size kalsın. Kuaförün, düşünüosanız fotoğrafçınla konuş. böle şeyler işte

hadi hayırlı olsuncanım çok sevindim senin adına
Allah tamamına erdirsin
ben sabırsızlıkla bekliyorum hala :18:
inşallah benim nişanımda güzel geçer :97:

sağol tatlım
geçer tabiki.. hemde çok güzel geçer detaylara fazla takılma. her şey 4X4 lük olacak diye bir zorunluluk yok. ufak tefek aksaklıklar olabilir mazur gör.. hiç bişeyle canını sıkma tadını çıkarr

ne güzel canım, anlattıkların gözümde canlandı birden...
Bizim pastamız muhtemelen tek kat olacak zaten, ama kesmek için çok katlı maket pasta getiriyorlar ve maket olduğu hiç belli olmuyor.. bu işlerle salon ilgilenecek, ben sadece pastanın tadıyla ilgileneceğim. Bizim salonda olacak ve epey kalabalığız. Pasta ve meşrubat salondan. Ben diğer ikramlıkları dılardan almayı düşünüyorum, ama ayarlayamazsam salondan onu da ayarlayacaklar.
Fotocu ve kuaförde salonun bir hizmeti, onları da ayarlamayacağım. Sadece dış mekan çekimi için birini ayarlayacağım. O da tanıdık zaten
Takı olarak da kayınvalidemler bana trabzon set ve söz bileziği takacaklar. Ama Bizimkilerin nişanlıma ne takacağı henüz belli değil. Saat yeni aldığım için muhtemelen saati düğüne bırakacağız. Öyle olursa bizimkiler beşibirlik takabilir belki:26: kararsızız.
Fotolarını bekliyoruz canım.
Bohça yaptınız mı peki siz?

bizim nişan 10 kasımda ya tatlım, ben nişanlığımı 10 gün önce sipariş ettim, yarın ilk provaya gideceğim. Beğenmek karar vermek en zor olanı. karar verdikten sonra 1 ay içinde dikerler zaten, ama diktireceğin yerin yoğunluğuna da bağlı yani. Sen bence sözlün gelmeden modeline karar ver. ben öyle yaptım. Beğendim modeli, sevgilim izne geldiği zaman alıp direkt oraya götürdüm. zaman kazanırsın tatlım

hiiii şekerim bir an önce git kuaförünü ayarlaa :18: ben 15 gün önceden istediğim kuaföre gittim demesinmi 2 gelin 1 nişan var alamayız sizi o saate.. kaldım ortada..
sonra bi arkadaşımın tavsiyesi ile başka bir kuaföre gittim ondan da zor randevu aldım önemli olan kuaför bulmak değil bildiğin, istediğin kuaföre gidebilmek elini çabuk tut ne olur ne olmaz

bizde dış mekan çekimi yaptık çok eğlenceli . aslında şöyle oldu 2 tane fotoğrafçı ayarladık kuaförde çekim yaptılar , dış çekim yaptılar , ve mekana gelip çekim yaptılar (yüzük takılma, pasta kesme, takı merasimi anı vs) sonra gittiler
fotolarımı eklicem bugün canım aldım dün akşam
bohça da yaptık, cicilerimde geldi nişan akşamı ohhh missss

Ohhh canım o zaman sen bi topik aç, bohçalarını fln ekle hepsinii çok merak ediyorum, bizde bohça yapıyoruz da. Kimlere kimlere yaptınız, neler koydunuz içine?
birde o ayarladoğınız fotocu kaça mal oldu?

Ohhh canım o zaman sen bi topik aç, bohçalarını fln ekle hepsinii çok merak ediyorum, bizde bohça yapıyoruz da. Kimlere kimlere yaptınız, neler koydunuz içine?
birde o ayarladoğınız fotocu kaça mal oldu?

bizim yaptığımız bohça gitti onlara ve hiç foto çekmedim ama benimkine söyliyim çeksin fotolarını ozaman açarım bi topik canım
500 TL ye ayarladık 2 şipşakcıyı 1978 adet fotom var o güne ait

ohh ne güzel yaa, albüm de yapacak mı tatlım, yani bu fiyatın içinde baskı da var di mi?

ohh ne güzel yaa, albüm de yapacak mı tatlım, yani bu fiyatın içinde baskı da var di mi?

canım albüm ve baskı işi bana ait. normalde 1 kişi çekim yapsa sadece dış çekim + kuaför çekimi albümüyle baskısıyla beraber 600-700 TL istiyor buralarda.
ben dış çekim + kuaför çekimi + mekanda çekim için anlaştım yani 10 saat civarında sürdü ve 2 kişi 500 e anlaştım.
200 TL ye de albümleri halletsem (2 ortaboy kaynana albümü ve 1 büyük albüm) toplamda 700 e gelicek.
fotografçıların çoğu çektiği tüm pozları da vermiyor buna da dikkat etmek lazım
birde ben paket almak istemedim yok saatmiş yok takvimmiş yok kocaman çerçeveymiş napcam ben bunları.. hangi birini asıcam evime
daha düğün fotoları olcak o yüzden böyle yaptım. istediğim sayıda istediğim düzende albümüm olacak.

Son düzenleme:
kaynana albümü, walla bayıldım bu tabirine
ben istnblda birini duydum, bütün şehirlere gidiyor. 600 tl albümlerle birlikte. ama taa istabuldan getirtmek istemiyorum. bizim bi abimiz var, o çekiyor, albümü de başka yere yaptıracağız galiba, ama daha tam konuşmadık. zaten bunlar benim planlarım. sözlümün bişeyden haberi yok

evet şekerim kaynana albümü bi benim aileme bi onun ailesine hatıra olarak bırakılacak olan ufak albümcükler
aynen öyle yap canım bırak o çeksin sen albümü istediğin gibi yaptırt. sözlün de seninle hem fikir olacaktır

sana az kalmış canım :18:
heyecan var mı?nasıl hissediyorsun kendini
ya ben geçen hafta arkadaşımla çıktım bi sürü abiye denedim.en azından sözlümleride yormayayım,gidince direk alacağım bi yer olsun diye.
renk olarak nar çiçeğine karar verdim,modelde aşağı yukarı belli...ama nasıl desem gördüğüm elbiselerden hiç birine işte bu diyemedim
hoşuma gidenler çok oldu ama benim nişanım olduğu için o elbiseyi gördüğüm an aşık olmalıyım
terziye hiç vaktim yok çünkü okulumda açıldı,fırsat bulamam,zaten diktirmekte istemiyorum.
bakalım yaa hayılısı,umarım bulurum istediğim gibi bişey :97:

inşallah canım yaa
inşallah benimkide seninki gibi çok güzel geçer,heyecanla bekliyorum

doğru söylüyorsun canım ben en iyisi bi kaç yer daha bakayım sözlüm gelene kadar :26:

şimdi kızlar hepinize bişeyler sormak istiyorum cevaplarsanız çoook sevinirim
şimdi benim nişanım 9 kasımda olacak
nişan alışverişinede Allahtan bi keder gelmezse 15 ekimde çıkılacak
nişan alışverişine kim kim gittiniz?
biz;annem,ben,sözlüm,sözlümün annesi toplam 4 kişi çıkacağız.
sözlüsünün annesi gelen var mı?
onun yanında rahat hareket edebildiniz mi?
yani;
'şu daha iyi olur,bunu al...o bizim bütçemizi aşar.şu mağazaya gidelim..' gibi kısıtlamalar,hevesinizi kursakta bırakmalar yaşadınız mı
sözlümün durumu çok iyi.kayınvalidemlerde öyle.fakat herşeyi sözlüm karşılayacak.fakat kayınvalidem biraz fazla tutumludur,müdahele eder diye korkuyorum.
onu kırmamak için bende sesimi çıkaramam eve hiç bişey istediğim gibi olmadan eve dönmek zorunda kalırım
siz yaşadınız mı böyle şeyler?
bi sorum daha var.
öğrendiğime göre nişan alışverişinde iç çamaşırı,gecelik falanda alınıyormuş
ben utanırım annemden,kayınvalidemden,sözlümden.
sözlüm hadi neyse çıkar dışarda bekler fakat annem ve kayınvalidemden çok utanırım annemle bu yaşıma kadar hiç konuşmadık böyle şeyler,adet dönemimi bile bilmez,kızar kapatırım konuyu
ben orda nasıl içimden geçen,zevkime uyan geceleği alacağım bilmiyorum
eminim utnaçtan babaanne donlarına sarılırım
siz nasıl hallettiniz bu durumu?

biz ilk beraber gittik benimkiyle ona kıyafet aldık, pijama takımı aldık, traş malzemelerini aldık filan.. bana da gecelik, iç çamaşırı takımı aldık, makyaj malzemelerini aldık,çanta filan aldık yani kendimiz için olan herşeyi beraber aldık. ben kıyafet seçiminde annem yanımda olsun istedim bir günde annemle çıktık. herşeyi böyle hallettik. 3 yaşında cimcime bi görümcem var annesine zahmet vermek istemedim bebişiyle zaten 2 saatlik yolları var.(istanbulun bir ucu-diğer ucu) bizimkisi çok eğlenceliydi yani.. beraber yaptık bütçe planımızı. bu çok pahalı diye kendin söylüyorsun zaten canım hevesin kalması gibi biişi olmaz merak etme ayrıca hiç çekinme annelerin yanında. bunlar çok doğal şeyler. ben gecelik takımımı internetten beğenmiştim almadan önce anneme gösterdim oda çok beğendi ne utancam bilmiyolarmı sanki Allah giymeyi nasip etsin..

Son düzenleme:
tatlım benim de sözlüm çok tutumludur. ben önceden nişanlığımı annemle gidip beğendim. tlfda sözlüme söyledim fiyatını, biraz pahalıymış fln dedi. ama almaya giderken annem ve kayınvalidem de vardı. hiç paranın lafını bile etmedi, kızım neyi isterse onu alcaz dedi kayınvalidem
ama biz henüz çamaşır gecelik alışverişine çıkmadık. Çıkınca da yine aynı kadro olur heralde, belki ekstradan görümcem de olabilir. Ama utanmam ben onlardan, çünkü bunlar normal şeyler. Zaten büyükler biraz bu durumlarda geri dururlar, yani sen yine kendi başına beğenmiş olursun

çok şanlıymışsın canım yaaa
ne bileyim içimde böyle tereddütler oluyor,kıyafet konusunda
iç çamaşırını nasıl halledeceğim bilmiyorum

işte canım ben fiyat konusunda senin kadar tavrımı koyamıyorum.mesela bana deseler çok pahalı diye hem çok üzülür,hem çok utanır hemde almazdım o elbiseyi,onların isteğine göre hareket ederdim herhalde :26:
senin en azından kayınvaliden cömertmiş.
bende de durum tam tersi,kayınvalidemin eli sıkıdır ama sözlümün eli çok ama çok açıktır,her fırsatta bana bişeyler alır hiç hesabını yapmaz.
umarım alışveriştede sözlüm hakim olurda ortama rahatça içimden geçeni alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…