Canım benim de 15. gün çok koyuydu sabah yaptığımda. haftasonuna denk geldi o gün. O yüzden öğlen gibi ilişki oldu. Akşam tekrar test yaptım yine koyuydu. Ertesi gün sabah yaptım silik çıktı test. Ama günlerden pazartesiydi. Akşam değerlendirebildik. Kaçrıdık mı kaçırmadık mı bilmiyorum. Keşke o gün de haftasonu olsaydı da silik çizgiyi gördüğüm an ilişki olsaydı. Akşama kadar yumurtanın süresi bitmiş de olabilir. Gerçi 3 gün yaşıyor sperm diyorlar ama bilmiyorum. Yani toplamda; 7. 12. 13. 15. 16. ve 19. günler ilişki oldu. Ondan sonrası spontan.
iki çizgi koyu olduğunda yumurta çok büyümüş ve çatlamak üzere (yani yumurtalıklardan tüplere salınmak üzere) olduğunun göstergesi. Yani o gün ilişkiye girildiğinde yumurta çatlayana kadar içerde spermi hazır bulundurmuş oluyorsun (yumurtanın çatlaması 2-3 dakikalık bir şeymiş). çizgi silikleşince yumurtan çatlamış tüplerde döllenmeyi bekliyor demektir. Yani o gün de değerlendirilmeli. Bu günlerde benim tavsiyem üst üste ilişki (tabi erkekte sperm sayısında falan bir sorun yoksa). Sen de öyle yapacağına göre yumurtayı kaçırmayacaksınız gibi duruyor. Ama döllenir mi? işte orası tam bir muamma.