• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Eylül ayı hamilelik planlıyanlar 🐣

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kizlar son adet tarihinin ilk günü 20 Ağustos dün idrar testi yaptım çift çizgi çıktı bugun kan tahlili sonucu 72.66 sizce değerler normal mi kimyasal yada dış gebelik olmasından korkuyorum ilk gebeliğim yardımcı olun lutfennnnn
sanırım geç yumurtlamışssın öyle birşey farkettin mi? 20 ağustos adet tarihin ise 4 eylülde yumurtlasan şuanda 13 günlük olmalıydı benim ilişki sonrası 11. günde 400 küsürdü.bu durumda sen 8-9 aylül gibi olan ilişkinden hamile kalmış ve adetinin ortalama 20.günü gibi yuurtlamış olmalısın.eğer o tarihlerde ilişkin oldu ise gayet normal 9-10 günlük gibi diyelim

sanırım geç yumurtlamışssın öyle birşey farkettin mi? 20 ağustos adet tarihin ise 4 eylülde yumurtlasan şuanda 13 günlük olmalıydı benim ilişki sonrası 11. günde 400 küsürdü.bu durumda sen 8-9 aylül gibi olan ilişkinden hamile kalmış ve adetinin ortalama 20.günü gibi yuurtlamış olmalısın.eğer o tarihlerde ilişkin oldu ise gayet normal 9-10 günlük gibi diyelim
Bende değer düşük olduğu için korkuyorum ztn çok istedim bu bebeği.☹️ Klomen kullandım yumurta takibi yapamadık şehir disindaydim diye normal yumurtlama tarihim 3 Eylül olması lazım kimyasal fln olur mu ki dün adet olmam gerekirdi olmadm şuan sarı akıntı var sadece göğüste hassasiyet fln yok

Bende değer düşük olduğu için korkuyorum ztn çok istedim bu bebeği.☹ Klomen kullandım yumurta takibi yapamadık şehir disindaydim diye normal yumurtlama tarihim 3 Eylül olması lazım kimyasal fln olur mu ki dün adet olmam gerekirdi olmadm şuan sarı akıntı var sadece göğüste hassasiyet fln yok
hiç te birşey olmaz içini ferah tut baksana yerleşmiş o gayette hormon salgılıyor.aklına öyle şeyler getirme ama bende 8-9 u gibi ilişkiniz olduysa o zaman olmuş bu minik kuş o tarihlerde ilişkiniz mi olmadı?

Bende değer düşük olduğu için korkuyorum ztn çok istedim bu bebeği.☹ Klomen kullandım yumurta takibi yapamadık şehir disindaydim diye normal yumurtlama tarihim 3 Eylül olması lazım kimyasal fln olur mu ki dün adet olmam gerekirdi olmadm şuan sarı akıntı var sadece göğüste hassasiyet fln yok
ben iki çocuk doğurdum göğsümde hassasiyet falan olmadı doğuma kadar.illaki olucak diye birşey yok. hamile olduğumu öğrendikten bir hafta sonra bir dolgunlaşır gibi yapmışlardı.sonra tamamen o da geçmişti.

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bu ay regl oldum tutmadı ama bugün adetim bitti. Artık çalışmalara devam ☺️
Bu ay ovülasyon testiyle takip etmek istiyorum yumurtlama gününü. İlk kez deneyeceğim. Sabah ilk idrarla mı yapmam gerekiyor testi?

Merhaba kizlar son adet tarihinin ilk günü 20 Ağustos dün idrar testi yaptım çift çizgi çıktı bugun kan tahlili sonucu 72.66 sizce değerler normal mi kimyasal yada dış gebelik olmasından korkuyorum ilk gebeliğim yardımcı olun lutfennnnn
48 saatte bir iki kat yada yüzde 60 en az artması gerekiyor. Benim hep 48 saatte yuzde 52-53 lerde arttı kimyasal geçirdim. Oyuzden simdiden strese girme herşey güzel olacak diye düşün 2 gunde bir aynı saatte ayni yerde kan ver

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bu ay regl oldum tutmadı ama bugün adetim bitti. Artık çalışmalara devam ☺
Bu ay ovülasyon testiyle takip etmek istiyorum yumurtlama gününü. İlk kez deneyeceğim. Sabah ilk idrarla mı yapmam gerekiyor testi?
Hayır. 2. Yada 3. İdrarla 1 saat sıvı alımına dikkat ederek yemek yiyebilirsin ama sıvı alma

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bu ay regl oldum tutmadı ama bugün adetim bitti. Artık çalışmalara devam ☺
akıntı takibi yapsanıza canım.yada adet sonrası başlayın iki güne bir bir ay boyunca hatta hergün çalışsanız ya :KK76:

hiç te birşey olmaz içini ferah tut baksana yerleşmiş o gayette hormon salgılıyor.aklına öyle şeyler getirme ama bende 8-9 u gibi ilişkiniz olduysa o zaman olmuş bu minik kuş o tarihlerde ilişkiniz mi olmadı?
İnşallah dediğiniz gibidir 🤲ctsi günü tekrar kan vercem. Tarihleri hiç hatırlamıyorum ama bı kere oldu sanırım 7-8 Eylül gibi

Güzel Hanımlar merhaba❤ Yumurtlama dönemimde eşimle gün aşırı ilişkimiz oldu.evvelsi gün kasığımın soluna şiddetli bi kramp girdi 1 saat yatırdı beni hareket edemedim. Bugun de Sanki içim düşecek hareket ettikçe mini mini batmalar var.oturup kalkarken sezeryan yerim geriliyor.akıntım beyaz. Belimde de biAdetime 12 gün falan var. Bu belirtilere benzer belirti yaşayıp gebe kalan var mı ? Rabbim izin ederse ikinciyi istiyoruz 🙏🏻❤ Rabbim olmayanlarada nasip eylesin inşallah sağlıkla.
O kasik bakmasndan sonra test yapmistim cikmisti normal kasettestte

akıntı takibi yapsanıza canım.yada adet sonrası başlayın iki güne bir bir ay boyunca hatta hergün çalışsanız ya :KK76:
Benim adet dönemimde de belirti olmuyor, yumurtlamayı da farkediyorum. Kendimi dinlemiyorum ya da takip edemiyorum heralde ☺️ hergün ilişkiye giriyoruz yumurtlama döneminde ama yumurtlama gününden tam olarak emin olmak istiyorum bu sefer.

kızlar canım arkadaşım kardeşim @TOBEORNOTTOBE1 adımı anmışken kısaca bende yazmak istedim. 37 yaşındayım 5 aydır deniyoruz ve bu kadar kısa sürede yaşamadığım kalmadı sanırım. yumurta kalitemin çok kötü olması mı, hipofiz bezimde 3mm lik tümörden dolayı ameliyat olma zorunluluğum mu, diplerde olan AMH değerim mi tavan yapan TSH ve prolaktin değerim mi, rahim filminden sonra kapalı çıkan sağ tüpüm mü, gebe olduğumu öğrendikten bir hafta sonra ameliyat olmam gereken tümörden dolayı kürtaj olma durumum mu vs vs vs bu kadar olumsuzluğun içinde benim minik mucizem bugün 5+5 oldu. haftaya kendisinide kalp atışınıda duyacağız inşallah. bu kadar imkansızlıklar içinde tüp bebek merkezleri araştırırken kendi kendisine merhaba dedi bize. lütfen ne olursa olsun umutsuzluğa asla kapılmayın. ha belki kalp atışını duymayacağım belki boş gebelik çıkacak bilemiyorum ama hamile kalamazsın derken doktor ben hamile kalabildiğimi öğrendim bu bile büyük mucize bizim için. rahim filmini çektirdikten 1 ay sonra hamile kaldım (sağ tüpüm kapalı tek tüp ile hamile kalmak imkansız diyenlere umut olsun) hamile kaldığım ay ovülasyon testi vs yapmadım 10. günden itibaren iki günde bir değerlendirdim hatta tahmini yumurtkama gününün ertesi günü ( akıntım geldiği için yumurtlama günüm olduğunu tahmin ediyorum) hastaneye gidip gelmekten yorgun düştüğüm ve doktor beyin ameliyatı dediği için moral bozukluğundan değerlendiremedik. adetime 5 gün kalaya kadar yada 7 gün kalaya kadar değerlendirdim. Yumurtlamanın 4 yada 5. günü aşırı göğüs ağrım oldu (troid hastasıyım- haşimato bunun için kullandığım ilaca yordum herhalde hormonlarım değişiyor dedim) adetime 3 gün kala erken ve normal gebelik testi yaptım ve çok şükür ikinci çizgiyi gördük .Bu süreçte hep dua ettim hiç umudumu yitirmedim desem yalan olur ama @TOBEORNOTTOBE1 ve iki canım arkadaşım sayesinde kendimi hep umutla yükledim. bacak kaldırma uzun uzun yatma vs yapmadım. Lütfen asla umutsuz olmayın.

@TOBEORNOTTOBE1 canımsın benim tatlı köftem olacak emininm inşallah tez vakitte senin yüzün ve kalbin kadar tatlı güzel bir bebeğin olacak ve biz deli gibi sevineceğiz.çok seviyorum seni moral bozmak üzülmek yok :KK200: :KK200: :KK200:
Çok güzel bir hikayeniz varmış, bize de umut oldunuz. Hakkımızda hayırlısı 🤗
Sabah ilk idrarla yapmayın. En az 2 saat sıvı tüketmeyin ondan sonra yapın idrarı. Ama çalışıyorsanız vs her gün aynı saatte yapmaya dikkat edin. Yoksa piki ve çatlamayı kaçırabilirsiniz. Her gün aynı saatte yapmayı unutmayın bol şans🤞

İlk idrarla yapmamalısın.. sabah 10 akşam 8 arası lh seviyesinin doğru çıkabileceği saatler..öncelikle testi hergün aynı saatlerde yapmaya çalış ve kesinlikle en az 2 saat önce sıvı alımını kes idrarının sıvıyla seyrelmemesi adına..c çizgisi her zaman koyu çıkar onu önemseme asıl önemli olan t çizgisidir. ovulasyon yani pik dediğimiz şey c ve t çizgisi eşit koyulukta yada t,c’den daha koyu olmalıdır. Pik yakaladığın günden sonraki 1-2 gün daha teste devam etmelisin çünkü t çizgisinde tekrar silinmeyi görmen gerekir.. bu silinme de yumurtanın çatlamış olduğunu gösterir.. bu arada yumurtlama (pik)günü ve sonrasındaki 3 günü mutlaka değerlendirmeye çalış.. bu dönem haricinde her gün ilişkidense Günaşırı ilişki sperm kalitesi açısından daha sağlıklıdır.. şansın bol olsun😊

Back