Gebeliğe Hazırlık Eylül Ayi Hamilelik Düşünenler :-)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım benim bu konuda pek bi bilgim yok ama doktor 20 mm de catlar diyor günü sana soylemedimi bana 16 mm bi 2-3 günü iyi değerlendir demişti 20 mm de catlar demişti
kendiliğinden çatlarsa iğne vurdurmak istemiyorum. Sanırım yarın bi daha gidicem doktora.

Hayırlısı canım lütfen üzülme inşallah bidaki aya olur nasip işi işte çalışmalara devam kafandan çıkarma ya çalış vücudumuz çok duyarlı o yüzdende hala gelmemiş olabilir stres yapma biliyorum cok zor biliyorum her ay aynı üzüntü aynı hayalkırıklığı ama işte demekki olmamasinda da var bi hayır Rabbim en güzel zamanı bilir tek duamiz o zamanın bian önce gelmesi ve o zaman gelinceye kadar sabır vermesi bize sokma canını yeterki başka seylerle mesul olmaya çalış önümüzdeki ay bide ovo testimi denesek ki o tam yumurta gününu gösteriyormuş ya
hayirlisi canim uzulmuyorum cok Rabbimin bi bildigi vardır elbet daha 3. ay bu her daim hayirlisi diye dua ediyorum hayirlisi olut insallah

Tevbe sûresinin, 36. âyet-i kerîmesinde (meâlen):

“Muhakkak ki, Allâhü Teâlâ katında ayların sayısı, gökleri ve yeri yarattığı günki yazılan Allah yazısında on ikidir. Bunlardan dördü haram olanlardır... ” buyrulmuştur.

Bu aylar Zilkâde, Zilhicce, Muharrem ve Receb aylarıdır. Bunlara eşhuru hurum (haram, hürmetli aylar) denilir.

Bu aylarda yapılan isyânın günahı diğerlerinden daha büyük, ibâdetin sevâbı diğerlerinden daha çok olduğundan öbür aylardan daha fazla hürmet edilmesi lâzım gelir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Muharrem ayından bir gün oruç tutan kimseye, bir gününe karşılık otuz günlük sevab vardır.” buyurmuştur. Bir başka hadîs-i şerîfte: “...Ramazan orucundan sonra oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur.” buyurulmuştur.

MUHARREM AYININ BİRİNCİ GÜNÜNDE NE YAPILIR?

Muharrem ayının birinci gününde, her birinde besmele çekerek, bir defada 1000 İhlâs-ı Şerîf okuyanları Cenâb-ı Hak lütfuyla, keremiyle bu âlemden kul borcu ile huzûruna getirmeyecek, dünyada ödemeye muvaffak kılacaktır.

Muharrem ayının birinden onuna kadar 10 gün oruç tutmak fazîletli ibâdetlerdendir. Bu on günlük orucu tutamayanlar, mümkünse 8, 9 ve 10. günlerde oruç tutmalıdırlar.

Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) 9. günü seferde bulunduğundan yalnız 10. günü oruç tutmuşlar ve “Sağ olursak gelecek sene 9. günü de tutarız.” buyurmuşlardır.

Bu ayın perşembe, cuma, cumartesi günlerinde peş peşe oruç tutulursa 900 senelik nâfile oruç sevâbı verilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

Kızlar diğer topikte paylaştım burdada paylaşmak istedim yarın muharrem ay nin ilk günü hepimizin hicri yıl başı mübarek olsun bu ayda sevaplar da ibadet lerde diğer aylara göre daha çok sevap günahlardan isyanlarda diğer aylara göre daha günah i yüzden bu ayı ibadetle geçirmek ve oruçlu degerlendirelim ben yarın tutmiycam ama cuma dan başlayıp 10 gün oruç tutcam inşallah Rabbim bu ay hürmetine kalbimizdeki tüm duaları kabul eder sağlık sıhhatli hayli güzel ewlatlar verir inşallah bizlere (amin) dua edelim birbirimize inşallah:)

O kadar test yaptım o kadar hamilelik belirtisi yaşadım ki canım Eşime diyorum tamam bu ay kesin hamileyim die oda inanıyor hemen ben role adapte oluyorum vah suram ağrıyor vah buram ağrıyor esimde yazık bana hizmet ediyor sonra bi bakmissin kırmızı kart yemissim ondan gerçekten hamile olduğumda bana inanmiycak die korkuyorum:))
Valla bende dün yaptım bugün bütün gün kendimi dinledim oldumu olmadımı neden kasık ağrım yok neden midem bir tuhaf değil evet erkenden belli olmaz ama insan moda giriyor istemeden de olsa

Valla bende dün yaptım bugün bütün gün kendimi dinledim oldumu olmadımı neden kasık ağrım yok neden midem bir tuhaf değil evet erkenden belli olmaz ama insan moda giriyor istemeden de olsa
Aynen canım da benim adetlerim hep sabah erken saatte gelir günü günü şaşmaz bide birinde 2 gün geçti birinde 1 gün birinde de 3 gün geçince ben öyle role kapiliyordum tamam olmadı kesin hamileyim die ama hep kırmızı kart yedim inşallah en kısa zamanda Rabbim hepimize sağlı sıhhatli hayli güzel ewlatlar verir

Aynen canım da benim adetlerim hep sabah erken saatte gelir günü günü şaşmaz bide birinde 2 gün geçti birinde 1 gün birinde de 3 gün geçince ben öyle role kapiliyordum tamam olmadı kesin hamileyim die ama hep kırmızı kart yedim inşallah en kısa zamanda Rabbim hepimize sağlı sıhhatli hayli güzel ewlatlar verir
Aminnn canım herşeyde vardır bir hayır geç olsun güç olmasın inşallah

Aminnn canım herşeyde vardır bir hayır geç olsun güç olmasın inşallah
Doğdu canım inşallah sağlıklı sıhhatli hayırlı ewlat versinde Rabbim bekleyelim vakit ne zamansa o zaman gelir bebislerimiz inşallah o vakitte hemn gelir :)

canim en fazla kac gun geciktin 3 mü? ben hala adet olmadim .... 4 gun gecti bugun hic olacakmis gibi bi agrim belirtim fln yok.. saşkinim madem testlerde cikmiyor hamile degilim nedenn olmuyor diye ..

kizlar bugun bat gunum cizgi goren varmi acaba ?
20170922_123444.jpg

Kızlar normalde adetim bu gün olmadım hala evde gebelik testi yoktu lh testi yaptım sonuç

Eklentiler

• sketch-1506769539826.png
    sketch-1506769539826.png
    37,5 KB · Görüntüleme: 53
Back