Gebeliğe Hazırlık Eylül Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
internette şöyle bir şey buldum ve moralim bozuldu... Operasyon geçirecek halim kalmadı artık..

T şeklinde rahim, doğuştan gelen rahim bozukluklarındandır. Rahmin iç boşluğunun normalden daha dar ve T şeklinde olduğu durumdur. Bu duruma rahim yan duvarları çok kalındır. Bu durumda hamile kalmak zordur ve hamile kalanların yaklaşık %70’e yakını düşük yapar. Bazen de hamile kalındığında, embriyo fallop tüplerinde gelişme gösterir ve dış gebelik olur. Teşhisi için rahim filmi (HSG), 3 boyutlu ultrason ya da histeroskopi kullanılabilir. Histeroskopik yöntemle kalın olan rahim yan duvarlarının açılarak rahim iç boşluğunun genişletilmesi sonrası sağlıklı bir şekilde hamile kalarak doğum yapmak mümkündür.
Canım üzülme lütfen belki de operasyon gerektirmeyecektir .. internette genelde olumsuz şeyler yazar bunu unutma ve umutlu Ol .. nelerin çaresi yokki.. insallah operasyona gerek kalmadan bir çözümü olur 🌸

Merhaba ben de Ağustos ayından transfer oldum malesef 😔 umarım bu ay hepimiz için umutlu güzel haberleri aldığımız bir ay olur.. muhtemel bat 10 Eylül..

bende bu ay tekrar tedaviye başladım. femara + b12 ile folik asit içeren vitamin + arı sütü takviyeli vitamin verdi doktorum.... femara dün bitti Rabbim sağlıkla hamile kalmayı nasip etsin....
BAT : 1 EYLÜL

Aaaa ben senin testten çok umutluydum kuzum ya tüh
Evet ya ben de umutlanmıştım😊 Çikolata kisti var bende kahverengi akıntı olup devamında regl olur diye düşündüm ama bugün pek gelen giden yok. Bugün yine test yaptım negatif. Geçen ay da reglim çok kısa sürdü ve az oldu, bu ay da böyle olacak herhalde anlamadım gitti 😔

A Ansumjora
Merhabalar kızlar. 1 senedir çocuk istiyoruz, bir kürtajım bir de kimyasalım var. Bu ay ümitlenmiştim ama olmadı birkaç gün önce regl oldum hayaller eylüle kaldı, evlendiğimiz ay bu ay belki şans getirir 🥰 Sonbaharın hüzünlü atmosferi bizlere aksine sevinç getirsin inşallah. BAT 8 Eylül❤️

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Nisan ayından Mayıs Ayına, Mayıs'dan Haziran'a ordan Temmuz ayı topiğine postalandım.
Reglimin geç gelmesi nedeni ile Ağustos topiğine giremedim bile :):):)

Veeeee Eylül topiğimiz hayırlı olsun :):):)

Adını yazdırmak isteyen arkadaşlar lütfen ama lütfen beni etiketliyerek (B)eklenen (A)det (T)arihinizi topiğe yazarsanız sevinirim.
Hayırlı olsun....

TOPİK SAKİNLERİ BEKLENEN ADET TARİHLERİ;
01.09.2020 --> @Annehayalim
01.09.2020 --> SEVCAN_84 SEVCAN_84
01.09.2020 --> @Dh120910
01.09.2020 --> @ulhikay
01.09.2020 --> @sutlaacc
01.09.2020 --> @Tuta92

02.09.2020 --> A Ansumjora
02.09.2020 --> E efulimm1
04.09.2020 --> @nurhan2734
04.09.2020 --> @akan_h
04.09.2020 --> @jnci

07.09.2020 --> Paresilaaa Paresilaaa
07.09.2020 --> @sinemimsi35
07.09.2020 --> @Duruuu

08.09.2020 --> Dilhansah Dilhansah
08.09.2020 --> @Nevra27

10.09.2020 --> U Uzaygemisi35
11.09.2020 --> @Ayseee1987
11.09.2020 --> @HemsireHanim263
11.09.2020 --> Camelwhite Camelwhite

12.09.2020 --> @Banazlim64
17.09.2020 --> @TOBEORNOTTOBE1

Bat 11.09.20 kuzu beni de ekle :)))

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Nisan ayından Mayıs Ayına, Mayıs'dan Haziran'a ordan Temmuz ayı topiğine postalandım.
Reglimin geç gelmesi nedeni ile Ağustos topiğine giremedim bile :):):)

Veeeee Eylül topiğimiz hayırlı olsun :):):)

Adını yazdırmak isteyen arkadaşlar lütfen ama lütfen beni etiketliyerek (B)eklenen (A)det (T)arihinizi topiğe yazarsanız sevinirim.
Hayırlı olsun....

TOPİK SAKİNLERİ BEKLENEN ADET TARİHLERİ;
01.09.2020 --> @Annehayalim
01.09.2020 --> SEVCAN_84 SEVCAN_84
01.09.2020 --> @Dh120910
01.09.2020 --> @ulhikay
01.09.2020 --> @sutlaacc
01.09.2020 --> @Tuta92

02.09.2020 --> A Ansumjora
02.09.2020 --> E efulimm1
04.09.2020 --> @nurhan2734
04.09.2020 --> @akan_h
04.09.2020 --> @jnci

07.09.2020 --> Paresilaaa Paresilaaa
07.09.2020 --> @sinemimsi35
07.09.2020 --> @Duruuu

08.09.2020 --> Dilhansah Dilhansah
08.09.2020 --> @Nevra27

10.09.2020 --> U Uzaygemisi35
11.09.2020 --> @Ayseee1987
11.09.2020 --> @HemsireHanim263
11.09.2020 --> Camelwhite Camelwhite

12.09.2020 --> @Banazlim64
17.09.2020 --> @TOBEORNOTTOBE1
Bat 25 eylül canim. Ben de her ayin topigine kayitliyim :))) dermanim kalmadi artik eylulde asilama yapiyoruz😀 hepimize bol sans ⭐

Bat 25 eylül canim. Ben de her ayin topigine kayitliyim :))) dermanim kalmadi artik eylulde asilama yapiyoruz😀 hepimize bol sans ⭐
Canım bende aynı inan, Nisandan beri topik topik geziyorum...

Geçtiğimiz sene Ekim ve Kasım ayında yapılan tüm jinokolojik muaynelerde herhangi bir olumsuuzluk görülmediği için aralık ayında doğum kontrol yapını bıraktım ve doğum poliçesi aldım... Dünyanın parasını verdim ayıptır söylemesi.

Mart ayında tüm hormon testlerim yapıldı herhangi bir sıkıntı yok. Temmuz ayında eşimin sperm testinde hızlı olan sayı az çıktı. onun tedavisibe başladık derken, 2 gün önce çekilen rahim filmimde rahmimde şekil bozukluğu olduğu görüldü.

"T" şeklinde imiş. buda rahmin dar olduğu anlamına geliyormuş, hamile kalmam zormuş, kalırsam bile düşük ile sonuçlanırmış..

Bunu 2 gün önce öğrendim ve doğum poliçem aralık ayında sona erecek düşünsenize boşu boşuna para vermişim, boşu boşuna yıllarca doğum kontrol hapı kullanmışım :)

Rahim için küçük bir operasyon geçirmem gerek :KK43:

Canım bende aynı inan, Nisandan beri topik topik geziyorum...

Geçtiğimiz sene Ekim ve Kasım ayında yapılan tüm jinokolojik muaynelerde herhangi bir olumsuuzluk görülmediği için aralık ayında doğum kontrol yapını bıraktım ve doğum poliçesi aldım... Dünyanın parasını verdim ayıptır söylemesi.

Mart ayında tüm hormon testlerim yapıldı herhangi bir sıkıntı yok. Temmuz ayında eşimin sperm testinde hızlı olan sayı az çıktı. onun tedavisibe başladık derken, 2 gün önce çekilen rahim filmimde rahmimde şekil bozukluğu olduğu görüldü.

"T" şeklinde imiş. buda rahmin dar olduğu anlamına geliyormuş, hamile kalmam zormuş, kalırsam bile düşük ile sonuçlanırmış..

Bunu 2 gün önce öğrendim ve doğum poliçem aralık ayında sona erecek düşünsenize boşu boşuna para vermişim, boşu boşuna yıllarca doğum kontrol hapı kullanmışım :)

Rahim için küçük bir operasyon geçirmem gerek :KK43:
İnan insan bebek yapmayi dusunene kadar basina neler gelecegini hic hesaplayamiyor. Ben de yillarca korundum. Meger esimde de bende de sikintilar varmis. Ben de bosa korunmusum😀
Bu basliktaki butun gonderilerini okudum arkadasim. Histeroskopi ile halledilebilen bir seyse vakit kaybetmeden yaptir, sen iyilesme donemindeyken de esinin degerleri yukselir. Aralik'a daha cok var bence olur🤰😊

İnan insan bebek yapmayi dusunene kadar basina neler gelecegini hic hesaplayamiyor. Ben de yillarca korundum. Meger esimde de bende de sikintilar varmis. Ben de bosa korunmusum😀
Bu basliktaki butun gonderilerini okudum arkadasim. Histeroskopi ile halledilebilen bir seyse vakit kaybetmeden yaptir, sen iyilesme donemindeyken de esinin degerleri yukselir. Aralik'a daha cok var bence olur🤰😊
Aynen Histeroskopi ile halledilecek bir durum... Aralık veya öncesinde doğum yapıyor olmam gerekirdi polçeden yararlanmam için...

Ben kendimi gözümde çok büyütmüşüm :) Aralık ayında ilacı bıraktım şubat Mart gibi hamile kalsam Aralığa kadar doğururum düşüncesi ile baktım olaylara :):)::)

Herkes ama herkes rahim filmi çektirsin hamilelik düşünüyor ise boşuna vakit kaybı... 8 ay kaybettim ben resmen

Aynen Histeroskopi ile halledilecek bir durum... Aralık veya öncesinde doğum yapıyor olmam gerekirdi polçeden yararlanmam için...

Ben kendimi gözümde çok büyütmüşüm :) Aralık ayında ilacı bıraktım şubat Mart gibi hamile kalsam Aralığa kadar doğururum düşüncesi ile baktım olaylara :):)::)

Herkes ama herkes rahim filmi çektirsin hamilelik düşünüyor ise boşuna vakit kaybı... 8 ay kaybettim ben resmen
benim 14 ay oldu canım. bir de öğrendik ki eşimde varikosel başlamış. değerler düşüyor.
giden bir poliçe olsun ya napacaksın bebeğin olsun da bi. unutursun ödediğin paraları :)

Police yenileme olacagi icin sıkinti olmaz. Bende 1. Policede gebe degilim 4 ay kalmis bitmesine; ancak her ay dr. kontrollerim, tedavilerim, hormon vs testlerimin tumu yapildi tepe tepe cikti parasi. Zaten hep saglik policem var bu sene icin dogum clause da eklettim, dogurmadilca "hasarsizlik" devam ediyor, ayni hatta daha iyi sartlarla yenileme bile alirim.

Yalnız değilsiniz bende nisandan beri geziyorum.. ve 2 gün önce rahim filminde rahmimin T şeklinde olduğunu öğrendim... resmen kısırmışım :):):):

Ameliyat olmam gerekiyormuş ama çok bunaldım biraz beynimi dinlendirmeye ihtiyacım var
En azından sorunun ne olduğu öğrenilmiş ve çözümü var 😊
Seni mutlu edecek şeyler yap bolca
Ben de ocak ayında kürtaj oldum kalbi durduğu için. İlk regl 51 sonra geldi. Gecikince test vs yapıldı düşük amh yüksek fsh çıktı.
İnşAllah Eylül ayı hepimize uğurlu gelir bebişlerimizin haberlerini alırız :dua: :dua: :dua:

Dun yumurtalara gene baktik, her overde birer tane, toplam 2 adet 18mm olmuslar. HSG oncesi son denemem. Az once catlatma ignemi yaptim, tevekkeli taalAllah, bakalim bu ay nasip olur mu?? BAT 27 Agustos, 2 Eylule kadar regl olmazsan hayirli olsun dedi doktor. Olur olmaz onu bilmem ama unit veren bir ses ne guzel oluyor, duymak bile guzel...
Duanizi eksik etmeyin, Allah hepinize hayirli, saglikli evlatlar nasip etsin, aratmasin inşAllah

X