Kızlar,
Doktora gittim
Rahim filmine ait röntgeni gösterdim evet rahmin T şeklinde ancak bir çok T rahime göre ciddi anlamda dar değil hacmi gayet iyi dedi.
Hemen araya girdim 20 dakikalık bir operasyon ile halledildiğini duydum hocam T rahmin diye.
Evet normalde öyle bir operasyon var doğru ancak onun için rahim kalın olmalı, yani hacim dar duvar kalın olmalıki duvarı kazıyarak içeriyi genişletelim yani hacmi daha da fazlalaştıralım dedi.
Bu rahim ile hamile kalamazsın diye asla birşey yok, şimdiye kadar kalamama nedenin tamamen eşinin sperm kalitesi dedi.
İkinci hatta üçüncü bir görüş istiyorum. Sadiye Hanım var hastanemizde onun bu konuda tecrübeleri çok iyi dedi.
Sadiye Hanımın muayne odasına geçtik, hatta
tüp bebek uzmanı prf bir adamıda çağırdılar.Vajinel ultrason ile baktılar ve dediler ki;
Hacim cok ama çok iyi operasyona gerek yok, operasyonu doğru bulmuyoruz şu aşamada.
Hatta prf olan adam T rahim olmasına rağmen bu kadar geniş hacim uzun zamandır görmemiştim dedi.
Evet düşük olma ihtimali bu rahimlerde fazla ancak bunu gebelik yaşamadan bilemezsin dedi, olduki gebelik oluştu bakalım ne kadar tutunacak dedi, bir çok hasta bu şekilde hamile kalıyor doğumda anlaşılıyor rahim anomalisi, illaki düşük olacak diye birşey yok dedi.
Diyelimki düşük oldu, bu bizim işimize gelir çünkü oluşan her gebelik rahmi doğal yollardan genişletmiş olacak ve bir sonraki gebelik için hacim genişlemiş olacak dedi.
Bu bana korkutucu geliyor ama dedim, hamile kalınca hep düşük korkum olacak dedim, her hamilelikte ilk 3 ay düşük yapma olasılığı var ona bakarsan dedi. Buna asla takılma dedi.
Hatta eşimi takip eden üroloğu da aradılar yanımda ondan da akıl aldılar.
Sonuç olarak 2 ay daha doğal yollardan sadece deneyecez. 2 ayın sonunda hala olmadı ise bir iki ay daha ovülasyon takibi yapıcak doktor ile birlikte. İkinci 2 ayın sonunda hala bir şey yok ise aşılama veya ek tedaviler konusunda konuşacaz.