Gebeliğe Hazırlık Eylül Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
büyük geçmiş olsun canım... Tahmini olarak bir tarih veebilirseniz ekleyebilirim sizi. Mesela son 3 ayda ortalama kaç günde bir regli oldunuz
Ben 13 temmuzda bebegimi kaybettim karnimda kalbi durdu kordon dolanmasi nedeniyle, 16 haftalikken dogurmak zorunda kaldim, doktora gittim dun ve korunman gerekmiyor herseyin iyi tekrar gebelik dusunuyorsan dusun yumurtaliklarin olusmaya basladi dedi❤️ O yuzden bekliyorum nasip❤️

Bende hepiniz için özet geçeyim....

Eylül sonunda 4. evlilik yıldönümümüz olacak... Ocak ayından itibaren kullandığın doğum kontrol hapı yasmini bıraktım.
Bu ay dışında 15 yıldır bir kere bile reglim gecikmedi.

Ocak ayından bu yana deniyorum olmuyor Nisan ayında polikistik over olduğum söylendi ancak adet düzensizliğim olmadığı için bir sendrom değil dedi doktor önemsiz olarak nitelendirdi.

Tüm smear testlerim, hormon ve progestron testlerim yapıldı herhangi bir sorun yok.
Temmuz ayında eşimin ileri hareketli sperm sayısında düşüklük olduğu tespit edildi ve vitamine başlandı.

Bu ay yine ovülasyon testi ile takip yapıcam. Bugün reglimin 1. günü inşallah bu ay şansımız yaver gider.

Bu ayda olmaz ise eşimi yeniden spermiyogram testine yollayıp aşılama için doktorum ile konuşacağım.
Hikayelerimiz benziyor sayılır .. Benim de 10 gün önce 2. Evlilik yıl dönümümdü adetlerim hep düzenlidir bir veya iki gün oynar en fazla. Evlendikten sonra aşırı kilo alımım olduğu icin kontrole gittim kanda bakılan hormonlarımda hiçbir sıkıntı çıkmadı vajinal ultrasonda pcos olduğum söylendi. Eşimde de ileri hareketli sperm sayısında sorun çıktı . 3 defa klomen denemem olduğu halde yumurta istenilen olgunluğa gelmedi , geçen ay hsg çekildi bir sorun çıkmadı çok şükür ,bu ay aşılama kararı aldık doktorumla .. Dün adetimin 2. Günüydü ve gonal f kullanmaya basladım .. hepimizin hakkında hayırlısı olsun Rabbim kucağımızı boş bırakmasın insallah arkadaşlar 🥰

Ben 13 temmuzda bebegimi kaybettim karnimda kalbi durdu kordon dolanmasi nedeniyle, 16 haftalikken dogurmak zorunda kaldim, doktora gittim dun ve korunman gerekmiyor herseyin iyi tekrar gebelik dusunuyorsan dusun yumurtaliklarin olusmaya basladi dedi❤ O yuzden bekliyorum nasip❤
kuzum büyük geçmiş olsun... Nasip kısmet..

Hikayelerimiz benziyor sayılır .. Benim de 10 gün önce 2. Evlilik yıl dönümümdü adetlerim hep düzenlidir bir veya iki gün oynar en fazla. Evlendikten sonra aşırı kilo alımım olduğu icin kontrole gittim kanda bakılan hormonlarımda hiçbir sıkıntı çıkmadı vajinal ultrasonda pcos olduğum söylendi. Eşimde de ileri hareketli sperm sayısında sorun çıktı . 3 defa klomen denemem olduğu halde yumurta istenilen olgunluğa gelmedi , geçen ay hsg çekildi bir sorun çıkmadı çok şükür ,bu ay aşılama kararı aldık doktorumla .. Dün adetimin 2. Günüydü ve gonal f kullanmaya basladım .. hepimizin hakkında hayırlısı olsun Rabbim kucağımızı boş bırakmasın insallah arkadaşlar 🥰
Canım anlamadığımdan soruyorum...

Madem hormonlarda bir sıkıntı yok neden klomen kullandın, yumurtlamada mı sorun göründü??

Canım anlamadığımdan soruyorum...

Madem hormonlarda bir sıkıntı yok neden klomen kullandın, yumurtlamada mı sorun göründü??
Aynen öyle Canım kan tahlillerimde hiçbir sorun yok hormonlarım normal çıkıyor ama vajinal ultrasonda polikistik görünüm var yumurtlama oluyor fakat büyüyüp çatlamıyor o yüzden klomen kullandım ve yanıt alamadık aşılamaya karar verdi doktorum

Aynen öyle Canım kan tahlillerimde hiçbir sorun yok hormonlarım normal çıkıyor ama vajinal ultrasonda polikistik görünüm var yumurtlama oluyor fakat büyüyüp çatlamıyor o yüzden klomen kullandım ve yanıt alamadık aşılamaya karar verdi doktorum

Benimde aynı işte, hormonlarım herşeyim düzgün ancak polikistik görünüm var.
Ancak ovülasyon ile takip ediyorum yumurtlama ve çatlama var.

Yani o kadar yoruldum ki 8. ayım bu deniyoruz olmuyor. En son doktora direkt bana aşılama yapın olursa olur olmazsa bırakıcam bu işleri diyecem

Yani o kadar yoruldum ki 8. ayım bu deniyoruz olmuyor. En son doktora direkt bana aşılama yapın olursa olur olmazsa bırakıcam bu işleri diyecem
Ovülasyon ile hiç takip etmedim ben canım . Klomen kullandığım 3 ay boyunca doktor kontrolünde hiç büyümedi yumurtalarım eşimde de ileri hareketlilik sorunu çıkınca onun doktoru da ameliyat olmadan normal yolla olması zor ama aşılama ile olur diyince rahim filmi çekilip aşılama kararı aldık . Rahim filminde çok şükür bisey cıkmadı tıkanıklık çıksa aşılama boşuna yapılmış olacaktı . Maalesef zor ve sabır isteyen süreçler her ay umutlanıp negatif sonuç almak çok yorucu ve üzücü 😞

BEn sadece Takvimim uygulamasını kullanarak okuldayım dönemimi takip ediyorum bi de doktora ilişki günü veriyor ona uymaya çalışıyoruz o kadar
Bende takvimim uygulamasını kullanıyorum ama sanırım doğru gösteriyor çünkü akıntı şeklimi takip ettim bu ay tam da yumurtlama gününde şeffaf bi akıntı vardı.

BEn sadece Takvimim uygulamasını kullanarak okuldayım dönemimi takip ediyorum bi de doktora ilişki günü veriyor ona uymaya çalışıyoruz o kadar
Yani düzenli bir regli döneminiz varsa zaten uyar o tarihler...
Düzensiz ise ovulasyon takibi veya doktor takibi ile yapılmalı.

Ovülasyon gününüz (yumurtlama gününüz) her zaman beklenen adet tarihinizden 14 gün öncedir.
Düzensiz olduğunda gelecek olan adet tarihinizide bilmediğinizden 14 gün öncesini hesaplamak zor olur

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Nisan ayından Mayıs Ayına, Mayıs'dan Haziran'a ordan Temmuz ayı topiğine postalandım.
Reglimin geç gelmesi nedeni ile Ağustos topiğine giremedim bile :):):)

Veeeee Eylül topiğimiz hayırlı olsun :):):)

Adını yazdırmak isteyen arkadaşlar lütfen ama lütfen beni etiketliyerek (B)eklenen (A)det (T)arihinizi topiğe yazarsanız sevinirim.
Hayırlı olsun....

TOPİK SAKİNLERİ BEKLENEN ADET TARİHLERİ;

01.09.2020 --> T Tuta92
02.09.2020 --> A Ansumjora
02.09.2020 --> @jnci

02.09.2020 --> E efulimm1
AAA ayni ben, şutlana şutlana gelenler :)) Bu ayin basinda kirmizilari cektik... BAT 27 Ağustos (eylul sayilir artik)
Yeni bir sayfa acalim.... Yaş 35, bulundugum il Sakarya, yarismaci arkadaslara tek tek basarilar dilerim.. Klomen tutmadi, bu ay Femera sponsorlugundayim :)))

Yani düzenli bir regli döneminiz varsa zaten uyar o tarihler...
Düzensiz ise ovulasyon takibi veya doktor takibi ile yapılmalı.

Ovülasyon gününüz (yumurtlama gününüz) her zaman beklenen adet tarihinizden 14 gün öncedir.
Düzensiz olduğunda gelecek olan adet tarihinizide bilmediğinizden 14 gün öncesini hesaplamak zor olur
Aynen öyle tabiii

Al benden de o kadar, çok sukur birsey yok hormonlarda, adam da saglammis. 8.ayim, 2. Ilacli denemem, 1 ay daha olmazsa asilayacagiz. Yas erdi kemale, 1.cocukta hic zorlanmadiydim, unuttum herhalde aradan gecen 8 senede :-)

Al benden de o kadar, çok sukur birsey yok hormonlarda, adam da saglammis. 8.ayim, 2. Ilacli denemem, 1 ay daha olmazsa asilayacagiz. Yas erdi kemale, 1.cocukta hic zorlanmadiydim, unuttum herhalde aradan gecen 8 senede :-)
Aşılama çok ağrılı bir işlem mi

Aşılama çok ağrılı bir işlem mi
Bilmem ki, benim de ilk kez gundemimde... Ben henuz yumurta olgunlastiran hormon destegi asamasindayim, 3 kez deneniyor, sonraki asama asilama tedavisi (ihtiyac olmaz insallah).
Ilk cocuk gayet dogal, plansiz, testsiz vs. tek iliski bebesiydi.. Hep oyle olmuyormus, beklemek, negatifi gormek cok zormus, gecen 8 ayda bunu ogrendim. Allah her arzu edip de ulasamayana yardim etsin.

X