Eylül anneleri Şeker Yüklemesi yaptırdınız mı?

malesef bende 3 kilo almıştım 51 küsürdü kilom şeker yüklemesi yaptırdığımda.
ama benimki tam sınırda çıktı.ilk hamileliğimde hiç sıkıntım yoktu.belki yaşla da
alakası olabilir diye düşünüyorum.

Kızlar bugün şeker yüklemesi kodlaması için dr a gittim devlet hastanesindeyim usg de amniyon sıvısı az dedi bir şeyler daha söyledi saat 13: 00 gibi dopleer bakılacak . inşAllah bir şey çıkmaz dopleerde yanlış görmüşlerdir! . Böyle bir sorun çıkan oldu mu bu haftalarda ( kendi doktorum özelde o bir şey dememişti ama )

Kızlar süreç nasıl işliyor, aç karnına gidiyorsun önce bir kan alıyorlar sonra şekerli su tekrar kan alımı dimi?

Bnde yarin sabah gidicem seker yuklemesine
25 haftaligim
Ilk hamileligimde yaptirmistim bisey cikmamisti
Insallah buda normal cikar

Kızlar süreç nasıl işliyor, aç karnına gidiyorsun önce bir kan alıyorlar sonra şekerli su tekrar kan alımı dimi?
bazılar aç karna bazıları tok karna yapıyor ama ben her ihtimale karşı aç karna gittim.
aç karna 50 gr şekerli su içiyorsun.o da 2 bardak ediyor.
1 saat oturarak bekliyorsun.1 saat sonunda kan alıyorlar.bu kadar.
140 üstü çıkarsa 100 gram yüklüyorlar.o da 4 bardak şekerli su eder ki yaklaşık 3 saat bekliyorsun
sonra kan alınıyor.

Aç olman gerekiyor ..
GLUKOZ TOLERANS TESTI ilk aç karnına 0. dak açlık şekerini veriyorsun
75GR lık toz karışımı içiyorsun (dr aksini söylemediyse genelde 75 lik yapılıyor )
ardından 1 saat sonra GLUKOZ TOLERANS TESTI (60 DK) kan veriyorsun
ardından tekrar ikincinin üzerine 1 saat sonra GLUKOZ TOLERANS TESTI (120 DK) veriyorsun..

ben bugün yaptırdım en sonuncuda artık son 10 dk da dayanamadım çıkardım ama çok sorun değil dedi doktorum eğer ki ikinci 60 dk da çıkarmış olsaydın başka bir gün tekrar yaptırmam gerekiyormuş . Sonuçlarım da temiz çıkmış...

ben şeker yüklemesi yaptırmadım, doktorumda zorlamadı. Sadece zararlı olduğunu düşünmediğini yıllardır yapıldığını ve daha önce sorun olan birşeyle karşılaşılmadığını anlattı. Kararı bana bıraktı. Eğer şeker yüklemesi yaptırmamaya karar verirsem, açlık ve tokluk şekerime baktırmamı istedi. Bende öyle yaptım. Açlık ve tokluk şekerim ölçüldü. Açlık 75, tokluk 82 çıktı. Doktorum sonuçlardan gayet memnun.

Ben şeker yüklemesi yaptırmadım. İki kadın doğumcu bir dahiliye uzmanıyla konuştum; hepsi de şeker yüklemesini yaptırmamam konusund hem fikir oldular. 23. haftada açlık tokluk ve Hba1c baktırdım; bu da sonuç veriyor. Açlıkta aç gidiyorsunuz; sonra kahvaltı ediyorsunuz; son lokmanızdan itibaren 120. dakikada tokluk bakılıyor. Hba1c ise açlık şekeri alınırken onu da ölçüyorlar; bu kanınızdaki 3 aylık şeker miktarını gösteriyor ve % 5,5 geçmemesi gerekiyor.

Bende dün yaptırdım 132 ile yırttım buna rağmen doktorum hamur işini azalt meyve tüket dedi. Bence de beyazlardan uzak kalınarak normal değerlere düşülebilir..

Ben şekerim çıkmasın diye sadece günde 3 büyük dilim tam buğdaylı ekmek yiyorum; bir de arada sırada kepekli galeta o da büyüklerden 2-3 tane. Meyve de kavun, karpuz, dut, kayısı, üzüm ve meyve suları yok. 15-20 kiraz, eriğin her türlüsü, yeşil elma diyorum. İnternetten glisemik indeksi düşük olan meyvelere bakıp düşük olanlardan fazla abartmadan yersen düşer.

Keşke bende yaptırmasaydım kızlar gerçekten vücut alt üst oluyor . Birden o kadar şeker yüklenince vücut şoka girdi zaten 2 gün gelemedim kendime uyku halsizlik yemek istiyorum ama yiyemiyorum. son dakikadaki kanı verirken 10 dakika kala çıkardım dayanamadım zaten .

selam kızlar bende bugün şeker yüklemesi yaptırdım önce aç karınla verdim 50gr yüklemeden sonra tekrar bakıldı 153 çıktı ama doktorum çok sorun olmadığını söyledi diyetisyene bile gerek duymadı sadece şekerli şeyleri kısıtlamam gerektiğini söyledi ne kadar güvenmeliyim bilemedim. Bende şeker testi yapmamaya karar vermiştim ama sonra küçük çaplı bi araştırma yaptım son ayda bebek kayıpları şekerden dolayı oluyormuş ve hiç belirtide olmuyormuş bebeğimin sağlığı için yaptırmaya karar verdim.

Bende yaptirdim aclik kan sekerine bakmadilar. 117 cikti. Zaten tatli cikolata vs sevmem cokta yemem ben. Insallah bebeklerimizi sagliklica kucagimiza aliriz

Benim icin henuz erken ama kucuk bir tavsiye...

Sogan suyu ictigim zamanlar geldi aklima. Burnunuzu kapatip icin. Tat almiyorsunuz.

merhaba bende yaptırdım çok şükür açlık 74 çıktı. 1 saat sonra ise 80 çıktı... yalnız 2. kan vermemden sonra olduğu gibi kustum mideme dokundu aç karnına şekerli su. iyi baskı kurmuşum üzerimde kusmamam lazım yoksa boşa gider diye :) yaptığım gün ölü gibiydim bende çocukta hatta ben bebeğe bişey oldu sandım ağladım ama allahtan iyiymiş.

Arkadaslar mrh. Herkesin bunyesi ve hamileliği farklidir. Sadece düşüncem yaptirmayin derim. Ben 2014 de herseyi yolunda giden bir hamileydim tum testler yapildi 6 ayda sadece 3 kilo aldim ve midem dahi bulanmamisti ne zamanki o lanet olasi yeni moda seker yuklemesi yapıldı minik melegim 2 gun sonra evet 2 gun sonra erken dogdu tam 6.5 aylik 40 gun kuvezde kaldi ve kaybettim melegimi. Elbette herkes farklı dusunebilir ama ben asla ikinci hamileliğimde yaptirmiycam. Cok net hatirliyorum hareketi az olan bebegim karnimda ne kadar kipir kıpır rahatsiz olmustu yavrum cok kiziyorum kendime. En guzeli eski usul fazla kurcalatmamak. Hepinize allah kolaylik versin saglikla kucaginiza alin inşallah.

ben gecen cuma seker yuklemesı yaptırdım 1 bardak sekerlı su ıcıyosunuz o seker kolada pastada recelde herseyde var zaten,
doktorum bebek saglıklıysa hıııccc bırsey olmaz dedı.
bence seker yuklemesı soyle onemlı, sadece kan tahlılıyle sekere bakılsa yanılabılır, seker yuklemesı gercek degerlerı verıyor. eskıden folık asıt vıtamın falanda verılmıyordu annelere buyuzden annelerın sacları dokuluyor dişlerını kaybedıyordu kı folık asıtın follop tupler ıcın ne kadar onemlı oldugunu herkes bılıyor artık. eskıyle yenı tıp karıstırılmasın eskıden yapılmıyordu kıme noldukı denılmesın eskıler tarlada doguruyordu ona bakarsak eskı devırde yasamıyoruz tıp gelıstı.
seker yuklemesı hıc yapılmadan bılınmedıgı ıcın sekerden bebegını kaybedenlerın sayısı cok fazla oldugu ıcın seker yuklemesı dıye bırsey cıktı ortaya

Seker yuklemesinin bebegin sagligiyla degil annenin hamilelik sekerinin sagligiyla ilgisi var. O zaman sagliksiz bebegi ultrasona da sokmasinlar oda zararli. Herkesin hamilelegi farkli tabi. Herkes bilir napmasi gerektiğini ben bilememisimki bebegimi kaybetmisim. Ayrica yazimi okursaniz bebegim 40 gun kuvezde direndi. Sagliksiz olsa dogumda kaybederdim. nscckts umarim benim yasadiklarimi siz dahil kimse yasamasin.

ne dıyorsunuz hıc bırsey anlamadım ben ???
benım ısmımı yazmıssınızda ben sıze bırsey demedım noldu anlamadım ???
herkes fıkrını yazmıs bana nıye bızzat yazdınız ?
seker yuklemesınde seker cok zararlı bebege zarar verıyor dıyen herkese yazdım bebege dırek zarar verse hepımızınkıne verırdı mevzu bebegın saglıgıysa bende bebegın saglıgına gore yazdım

ızın verırsenız bende tecrubemı paylasım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…