Merhaba tatlı anne adayları. Ben 2020 Kasım annesiyim, bebeğim şuan 4 aylık. Konuyu görünce sizlere naçizane birkaç öneride bulunmak istedim.
Bebeğiniz için kiyafet, aksesuar vs almak için deli gibi sabirsizlandiginizı biliyorum ancak;
*20.haftalara kadar net cinsiyet ayrımı yapan kıyafetler almanızı pek onermiyorjm çünkü benim bebeğime 12.haftada erkek denmişti ancak 21.haftada kız olduğu netleşti
*3-4 adet Penye battaniye, muslin örtüler ve bol bol agiz bezi alın.
*Pamuklu tulumlar ilk aylarda oldukça rahatlık sağlıyor.
*Baby nest şiddetle tavsiye ederim, benim bebegim hâlâ kullanıyor.
*Mutlaka elektrikli süt sağma makinesi alın veya kiralayın. Hastane çantanıza koyun.
*Gümüş göğüs ucu kapagini da mutlaka alın, doğuma son 1-2 hafta kala kullanmaya başlayın.
*Lansinoh krem göğüs ucu yaralari için çok iyi geliyor.
*Anne yani olabilen beşik alin.
*Bebeğiniz kış mevsimine yakın doğacağı için mutlaka hava nemlendirici almanızı tavsiye ederim. Petekler yanmaya başlayınca evdeki hava aşırı kuruyor ve mutlaka nemlendiriciye ihtiyacınız olacak. Peteklerin / kaloriferin üstüne su koymak vs işe yaramıyor.
simdilik.aklima gelen bunlwrdi. İnşaallah hepiniz sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirir, bebeklerinizi sağ salim kucağınıza alırsınız. Bu gunleriniz çok güzel emin olun, her günün tadını çıkarmaya bakın