benim kontrolüm iptal oldu kuzuu doktorum hastalanmış pazartesi gideceğim...
iyiyim allaha şükürler olsun...tedavi için gün sayıyorum:) genetik testlerin sonuçlarını merakla bekliyorum....
Kızlar huhhhhhuuuuu benim beklenenler geldiİnşallah adam gibi düzene biner bundan sonra. Hepinize hayırlı cumalar diliyorum gönlünüzde ne varsa Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah
burdayım bebeğim bir aralar giremedim nete şimdi dört gözle ocak 16 yı bekliyorum..kaçmadım kaçarmıyım adete az kaldı bugün duygusal moddayım:)
Doktordan geldik.tahlil sonuçlarımı gösterdim.ilaçlara devam inşallah
ama benim moralim bozuldu.Bende genetik bozukluk var kızlar
kromozom translokasyonu yani sağlıklı çocuğa sahip olma ihtimalim %20
Bebeğin zeka özürlü olma ihtimali varmış doktor amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır istemiyorummm yapamam bunu ona
dış görünüşünde bişey yok down sendromluda değilmiş
ama bendeki bu sorundan dolayı muhakak bi iz bırakırmış
Allah'ım ben inanıyorum sana sığındım inşallah bebeğim sağlıklıdır yarabbim
Kimseyi bununla sınama çok zor çook
Eee her şeyi göze alıp öyle başlıyoruztamam katlanıyoruzda sonuç olumlu olsa onca katlandığımıza değecek
ayşe abla sen tüp bebek yaptınmı
tamam katlanıyoruzda sonuç olumlu olsa onca katlandığımıza değecek
evet yavrum çok zor :))) ama ne yapalım katlanıyoruz işte yavrularımız için sen neden tek tek konuşuyorsun...)tüp bebek süreci çok zor
ayşe abla sen tüp bebek yaptınmı
Ay canım tüylerim diken diken oldu valla gözlerim doldu okurkencanım benim kontrolün iptal olmuş sıkıntı olmasında varsın 2 gün geç gör bebişlerini
canım rabbimin izniyle genetik test sonuçların inş güzel çıkacak
hadi gözün aydın canım seninkiler teşrif etmiş inş bundan sonra düzene girerde sende tedaviye başlamak için ilk adımı atarsın canım
demet canım inş hayırlısıyla bu tedavinin sonu güzel olacak rabbim dolduracak kucağını inş
merve canım rabbimin izniyle kuzumuz sağlıklı doğacak doktorlar hep olasılıklar üzerine konuşur sen moralini bozma rabbime sığın tevekkül et rabbimin izniyle bebeğin sağlıklı doğacak rabbim bunca çektiklerinin mükafatı kuzunu sağlıklı sıhatli dünyaya getireceksin asla olumsuz düşünme rabbim yoktan var edendir sen rabbime sığın bizlerde sana dua edeceğiz canım
sana bir ay önce okuduğum ama gerçek bir hikaye anlatayım bir çiftin uzun yıllar çocuğu olmamış tam çocuğumuz olmaz artık çocuk düşüncesinden vaz geçmişler kadın birgün fenalaşmış doktora getirmişler hamile olduğunu öğrenmişler tabiki kadını eşi eşinin ailesi almış baş tacı yapmışlar kese kalp atışı derken çocuk anne karnında 5 aylık olmuş ve doktorlar kadına senin çocuğun doğsa gözleri az görecek kulakları belki hiç işitmeyecek zekasıda tam olmuyacak yani bu çocuğu dünyaya getirirsen yarım bir evladın olacak istersen biz bunu anne karnında sonlandıralım hayatını demişler kadın ben çocuğumdan vazgeçmem demiş ve eve gelmişler eşi kadının ne karar verdin sürekli çocuktan vaz geç diye baskı yapıyo ve kadın severek evlendiği eşini artık bırakıp ailesinin yanına gidiyo bu yıllar sonra bana rabbimden hediye ben nasıl canımdan vaz geçerim yarımsa da tomarsada bu benim evladım diyo ve her denilen konuşmaya kulağını tıkıyo ve sadece rabbine sığınıyo her kontrolunde de doktor aynı şeyleri söylüyo kadına ama zaman doluyo ve çocuk doğuyo kadının eşi bin pişman karısından özür dilemeye geliyo çocuğununda yarımda olsa rabbimden hediye olduğunu ona anlıyo ve hastane odasına geliyo hemşirede tam o esnada bebeği emzirmesi için anneye uzatıyo ve anne evladım nasıl diyo hemşireye hemşirede diyoki maşallah çok sağlıklı bir çocuyğunuz var rabbim size bağışlasın diyo kadın şaşkın ama doğuma kadar bana doktorlar hep yarım çocuk doğuracağına aldır dediler diyo hemşirede yok tüm tetkikleri yapıldı zekasına kadar hiç bir sorun yok diyo tabiki kadın seviniyo ve rabbime güvenmenin mükafatını rabbim misliule ona veriyo
canım sende rabbime sığın güven rabbimin izniyle herşey yolunda gidecek canım
abla yarı ordayım.. şaka bir yana iki kere konyaya geldim mevlana hz ziyarete biri üniversiteden gelince hayırlısıyla iş bulayım diye gitmiştim.biride geçen sene bu zamanlar tüp öncesi hayırlı bir evlat için dua etmeye gelmiştik eşimle tabi dua heryerde olur ama orda sanki başka.birde ilkinden sonra hemen iş bulmuştum ondan heralde tüpe başlamadan önce gelmek istedim.neyse ziyaretimizi yaptık duamızı ettik çıktık bir amca dediki bize tam karşısında mezarlık varya türbenin orda bir zatın mezarı varmış adını unuttum onuda ziyaret edin.neyse girdik mezarlığa ara ara bulamıyoruz sonra böyle küçük bir mezarın önünden geçtik eşime dedimki bu mezarmı bebek içinmi acaba falan sonra devam ettik aramaya bulamadık eşim dediki geri dönelim mezarlıktan çıkıcaz bank vardı dur dedi şurda oturup yasin okıyim o zata öyle çıkalım.o okuyor ben dinliyorum tabi içimden duam aynı. bir kaç kişi geldi birinin kucağında battaniye var meğer içinde bebek var doğduktan iki gün sonra ölmüş 3 5 kişi falanlar çok değil az önce gördüğüm mezarın karşısına oturmuşuz tam.bebeği mezara koydular üstüne toprak atıyorlar hoca dua okuyor annesi sarılmış başka bir mezar taşına ağlıyor ben hüngür hüngür ağlıyorum eşim yanımda yasin okuyor ama varya sanki saatlerce ağladım orda zaman geçmiyor. annesi ağlıyor ben ağlıyorum eşim başladı ağlamaya.Allahım dedim biz ist dan kalktık geldik buraya neye dua etmeye sen nasıl bize gösterdin başkalarının imtihanının daha zor olduğunu yani okadar aradık zatın mezarını sonra bilmeden bebek mezarının karşısına oturduk falan çok ibretlik bir olaydı.sonra eşim gitii baş sağlığına doktorlar demiş yaşamaz alalım diye kadın aldırmak istememiş artık nasıl bir hastalığı vardıysa.Allah anasına babasına mükafatını versin özellikle de anasına.
ama galiba ben yeterince ibret alamadım herhalde depresyona girdim negatiften sonra.Allah beni affetsin.[/
allahım sabır versin anneye babaya....evet üçler mezarlığı..orda çok zat yatar üçle beşler yediler derler burda...hep zatı muhteremdir yatanların çoğu mevlanaya komşudurlar...benim 11. kat ve mevlana yı görüyorum balkonumdan çok yakın değilim ama uzakta değilim merkeze...tekrar gelirsen beklerim..mevlana hazretlerinin kabrinide görmüşsündür babsı ile yan yana yatıyor...önce babası vefat ediyor ardından oğlu mevlana hazretleri vefat ediyor..ve mevlana hz. defnedilince babası ayağa kalkıyor oğluna olan saygısında:)) halada babası ayakta görmüşsündür.....
evet canım yaa nasıl saygı.adını hatırlamıyorum bize özellikle bir zat var ona gidin dedi amca ama göndermesindeki sebep o değilmiş o mezarlığın karşısına oturup ibret almalıymışız. diyorum ya alabilene mesaj veriyor Allah.konyaya gelirim kız belki çocuğumla gelirim seninkini görmeye ayy hayali bile çok güzel evlat çok güzel bir duygu demi ama böyle zorluyorya ondan çok tatlı olucak.
Evet canım hemde ne biçim karışığım boğazım düğüm düğüm
yaa insan hiç kıyamıyor küçücük masum bişey saçının bir teline bir şey olsun istemiyo
Evlat bambaşka bişey işte sende kürtaj olduğunda anlamışsındır
hiçbir test yaptrımadım zaten amniosentezde yaptırmayacağım
Allah'tan gelen her şeye razıyız
Rabbim sizlere yaşatmasın bu tip durumları
Doktordan geldik.tahlil sonuçlarımı gösterdim.ilaçlara devam inşallah
ama benim moralim bozuldu.Bende genetik bozukluk var kızlar
kromozom translokasyonu yani sağlıklı çocuğa sahip olma ihtimalim %20
Bebeğin zeka özürlü olma ihtimali varmış doktor amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır istemiyorummm yapamam bunu ona
dış görünüşünde bişey yok down sendromluda değilmiş
ama bendeki bu sorundan dolayı muhakak bi iz bırakırmış
Allah'ım ben inanıyorum sana sığındım inşallah bebeğim sağlıklıdır yarabbim
Kimseyi bununla sınama çok zor çook
sanamı sormuş ben bana soruyor sandım.
canım sağol inşallah birimizin duası kabul olurda bizde o günleri görürüz.senin karnın belli olyormu artık.[/QUOT
sorma şekerim 6 aylık gibi artık hergün yağlanmam lazım pehlivan gibi.sanırım bundan sonra daha hızla büyüycek kıyafet arıyom bende .işe giderken giymeye kıyafet yok.gidip bakmam lazım bkalım.
yağlan dur valla yada boşver kocan yağlasın dursun. iki tane bide ya bizede nasip olsun çifter çifter.
Kuzucum ağlattın beni. Kıyabilirmi.insan hiç. Ama unutma kaderi değiştiren tek şey dua imiş. Rabbim biliyor gönlümüzü bak gör demedi deme senin sıpacık sağsalim doğacak. Ya bide şöyle düşün çok sıkıntılı bi durum olmuş olsaydı 3 aya kadar belli ederdi kendini çok şükür atlattın o dönemleri. Ve transferden önce hücrelere bölünüyo ya ordada sıkıntı çıkardı belli ederdi kendini diye düşünüyorum.
Ay canım tüylerim diken diken oldu valla gözlerim doldu okurken
olmaması ayır bi dert olması ayrı asilin dediği gibi işte
ne bileyim evlat olunca söz konusu insanın beyni devre dışı kalıyo duygular ve kalp öne geçiyo
ama Çok şükür inançlı bir insanım her şeyin Rabbimden geldiğini biliyorum
ona sığınıyorum güveniyorum
tüp bebek yolunda olan herkeze başarılar
Havinim sağol canım geldiler çok şükür. Önümüzdeki ay Şubat'ta yani bi kontrole gidip start vermeyi planlıyorum inşallah.
Ayşegül kız valla benimde aklıma geldi hulusiye :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?