Doktordan geldik.tahlil sonuçlarımı gösterdim.ilaçlara devam inşallah
ama benim moralim bozuldu.Bende genetik bozukluk var kızlar
kromozom translokasyonu yani sağlıklı çocuğa sahip olma ihtimalim %20
Bebeğin zeka özürlü olma ihtimali varmış doktor amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır istemiyorummm yapamam bunu ona
dış görünüşünde bişey yok down sendromluda değilmiş
ama bendeki bu sorundan dolayı muhakak bi iz bırakırmış
Allah'ım ben inanıyorum sana sığındım inşallah bebeğim sağlıklıdır yarabbim
Kimseyi bununla sınama çok zor çook
Hkere sonra anlatacağım doktoru sana canım özelden yazarım birazdan çıkacağım
akşam gelince yazarım
Hkere sonra anlatacağım doktoru sana canım özelden yazarım birazdan çıkacağım
akşam gelince yazarım
Canım şu aşamada yapabileceğimiz tek şey dua etmek ben allaha güveniyorum ona sığındım inşallahCanım benim bişey yoktur inşallah birde böyle şeyleri düşünüp moralini bozma, Rabbim ne nasip ederse o, sakın üzme kendini, bak bende ne ikili ne üçlü yaptırdım doktorum bişey çıkarsa aldırırmısın dedi hayır dedim ozama yaptırma dedi, hayat bize ne getirir belli değil, sağlığımız bugün var yarın yok neyin garantisi var ki. Sen Mevlaya sığın bol bol dua et..İnşallah bebişin sağlıklıdır sakn kendini üzme
yok canım ben yaptırmayacağım amniosentez felan yok istemiyorumsen sıkma canını belki öyle olmayacak .dr lar herşeyi bilseydi...Sen allaha dua et,sağlıklı bebiş versin sana inşallh .Benm arkadaşım 45 yaşında doğum yaptı tüm olumsuz şeylere rağmen sıvıda aldılar maşallh bebişi görsen turp gibi:)
Dr.lar tahminler üzerine konuşuyor ama şu da varki amniyotik sıvı bebişe zarar veren birşey değil sanırım.
canım ben iki defa düşük yaptım en sonki düşüğümde doktorum beni kürtaj etmiştiüzme kendini allah biliyor herşeyi nasıl anlaşıldı sendeki bu genetik bozukluk biraz anlatırmısın
mervecim hatırlıyorum sende genetik bozukluk olduğunu. ama ben sanıyordum ki ilk 3 ayı atlattıktan sonra düşmediğine göre zoru atlattın sanıyordum. bunun yeniden problem olarak karşımıza çıkacağını düşünmemiştim hiç. ama bence şöyle de bir durum var. şimdi senin doktorun bildiği için sendeki sorunu bunu sana önermek mecburiyetinde. ama bilemedim sana ne önermem gerektiğini. kalbinin sesini dinle. muhakkak bir iz bırakır diye kesin bir cümle kurabilir mi ki ya? hani belki aynı kromozom bozukluğu çocuğun genlerine de geçer odur yani. inşallah o da olmaz da, fazlasının da olacağını sanmıyorum. ay kafam allak bullak oldu ne diyeceğimi bilemedim. dua edelim mervecim. dua edelim sapasağlam bir bebiş dünyaya getirebilmen için.
yok özelden anlatma burdan yaz çok merak ettim. ya da bana da yaz özelden.
şimdi şöyle bişey miragem yaşamla bağdaşmıyosa zaten ilk 3 ay muhakkak vücut onu atmaya çalışıyo oda çok büyük sorunlar
örneğin benim pgtye giden embriyolarda gördük kiminin cinsiyeti yok kimisi ileri derecede zeka özürlü kiminin kolu bacağı yok
ammavelakin ufak zeka problemleri yada ufak fiziksel problemler olabilirmiş çünkü onlar yaşamla bağdaştığı için
işte bu bana transfer edilen embriyoda incelenemedi o esnada hücrelere bölündüğü için kıyamamışlar alıp genetik inceleme yapmaya
bizde kabul ettik transferi ne yapalım rabbim ne takdir ettiyse.tutmaz diye bakıyoduk olaya rabbim nasip etti
en iyi ihtimal oda benim gibi taşıyıcı olabilrmiş.olsun sağlıklı olsunda benim gibi taşıyıcı olsun
elden ne gelirki.ama amniosentez yaptırmayacağım inş.Rabbime emanet artık
oh be valla sevindim işte böyle bu topiği kimse bozamazzzz.biz hepimiz hamile kalana kadar bu topik böyle canlı durmalı ayrılmak yok....
ben şimdi balkonları temizliyorum ayağım kayıp aşağı düşmezsem görüşürüz.felaket tellalı oldum yorgunluktan::)))
daha embriyo halindeyken tespit edebiliyorlar mı ki o kadar detayı? yani sorun var der de ne sorun olduğunu bilebiliyor mu gerçekten? mervecim iyicene düşünüp taşının inşallah Allahım doğru kararı vermeniz için yardımcınız olsun. inşallah verdiğin karar hayırlı olsun canım. bebeğiniz sağlıklı doğsun inşallahhhh.
sen niye ki kendini ev işlerine verdin iki gündür? kocana hamaratlığını mı ispat ediosun tazece? :))) iyi mi aranız bu arada epeydir sormadım.
merve sen bugün 2.düzey usg mi yaptırdın yoksa normal muayenendemi söyledi bunları doktor.
mirage sanada yazdım canım
iyi akşmlar hoşgeldin, Allah sabr versin, bir dahaki denemeyi ne zaman yaptırmayı düşünüyorsun tedavine sürecinde burda bizimle olabilirsin sıkıntılarını paylaşabilirsin, dua etmekten başka birşey yok canım, sizdeki sıkıntı ne..iyi akşamlar ben zeliiş iki defa tüp bebek yaptım olmadı moralim çok bozuk ne yapabilirim
Yok kuzum 28 ocakta inşallah renkli dopplerimiz
ona mutlaka bir profesörün yapması gerek dedi
zaten Cem beyde profesör.
Bakalım inşallah onda bir problem çıkmaz
inşallah bişey çıkmaz canım, ya senin sorunun genetik ya benim dediğim doktorla görüşsene bi daha iyi olmazmı, benim gideceğim genetikçi ve çok iyiymiş medipolun doktoru tavsiye etmiş, ya bi ara afiyet hastanesini Petek hanımla görüşmek sitiyorum de 2. düzey usg için. durumunu anlat, iyi olur diye düşünüyorum
o zaman şöyle anlaşalım. pazartesiye kadar ya o gelmesin ya ben gelmeyeyim, biraz uzak duralım. konu da tamamen unutulsun. sonra sıfırdan alırız. çünkü bir anda her söylediğimizi her okuduğumuzu unutamıyoruz. o da bana bir sürü şey söyledi. Allaha havale etti, bekle böyle yaparak başarıyı yakalarsın gibi birşeyler söyledi. bunlar benim kafamdan bir çıksın. aynı şekilde benim de ona düşüncesiz falan dediğim onun kafasından çıksın. sonra biraraya gelelim.
ayrıca başka topic arama çalışmalarım daha çok artistleşmeme neden oldu :))) nasıl canavar gibi sahip çıkmıştım ben topiğime ilk açtığımda. geceli gündüzlü başında oturup kadro oluşturmuştum. ocağın ortasındayız ocak topiği sabahtan akşama kadar 1 sayfa ilerlemedi. yani çıkıcam diorum ama çıkarsam da sokakta kalcakmışım yani. ya başka topic aççam ya topiğimize sahip çıkıcam öyle bir durum var :)
tamam olur gerginlikler bitsin sebepsizdi birazda luzumsuzdu bu gerginlik ama nazar çatladı dimi....) emin ol özelden bana o kadar çok yazdıki çok ağladı sbahlara kadar uyumadı onun içinde kolay değil 12 yıllık bi evlilik ve 2. evlilik...hoşgörelim bazı şeyleri bundan sonra olurmu ablam:)) allah şahit sanada onada çok kızdım ama burdan bişey yapamıyorum:))))
hadi canım inşallah.
sakın moralini bozma ..bak sana gerçek olan bişey anlatacağım...böyle gentik sorunu olan bi çift hamilelik kontrolünde bbeğin sakat hatta 2 kol ve bacaklarının olmadığını öğrenmişler..dr..onlara bebeği isterlerse alabileceğini söylemiş fakat baba ..hayır biz yıllardır bu bebeği istiyoruz rabbim demekki böyle uygun görmüş onun verdiğine şükürler olsun diye şükr etmişler aylar sonra doğum olmuş... gördüklerine ne anne nede baba nede dr..lar inanamamış..çocuk tamamen sağlıklı...ben çok kısa anlattım sana ...tatlım korkma hiç bişey olmaz bazen dr.lar tedbir amaçlı bunları anlatıyorlar ama ben sanmıyorum öyle bişey olduğunu...rahat ol ve moralli bi hamilelik geçir rabbime sığın o küçücük bir nutfeden insan meydana getiriyor rabbim büyük..Doktordan geldik.tahlil sonuçlarımı gösterdim.ilaçlara devam inşallah
amin canım inşallah sorun çıkmaz...Dileirm o genetik testlerinin hepsi sorunsuz çıkar hiçbir problem çıkmaz
bu genetik öyle illet bişeykii allahım kimseyi sınamasın bu çok zor bişey
helede benim gibi bayanda olunca dahada kötü
kırkladın yavrum evi:)))))senden her eve lazım:))oh be valla sevindim işte böyle bu topiği kimse bozamazzzz.biz hepimiz hamile kalana kadar bu topik böyle canlı durmalı ayrılmak yok....
ben şimdi balkonları temizliyorum ayağım kayıp aşağı düşmezsem görüşürüz.felaket tellalı oldum yorgunluktan::)))
iyi akşamlar tatlım hoşgeldin.))burda 3. hatta 4. tüp yapanlar var moralini bozma rabbim bi gün mutlaka verecektir..sorununuz ne..doğru yerdesin kal burda bak nasıl moralin düzelir:))iyi akşamlar ben zeliiş iki defa tüp bebek yaptım olmadı moralim çok bozuk ne yapabilirim
Canım tam adını soyadını bana özelden yazabilirmisin?
yok bu cem beyide internetten araştırım çok iyi
riskli gebelik uzmanıymış aynı zamanda
ama dediğinide araştırmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?