sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu. bir sonraki reglimi bekliyorum tedaviye başlamak için...20 eylül gibi hayırlısıyla...
Bu arada sen nerde tedavi oluyordun protokolun hangisi olucak sebep ne??
Ben de zeynep kamilde tup bebege basladim, bu ilk denememiz olacak, heyet raporu cikarma asamasindayim henuz. Yasim 29 ve 6 yillik evliyim. Daha once herhangi bir gebelik,dusuk vs yasamadim, yumurtaliklarimda kist vardi gecen sene ameliyat oldum cikolata kisti. Ameliyattan sonra hamile kalamayinca ogrendikki esimde de sperm sorunu varmis, sperm sayisi az ve hareketliligi yok. Doktor drek tup bebek dedi.
Benimle ayni sorunu olan var mi ?
hoşgeldin canım bizde aynı dertten yakınıyoruz benim eşimde de sperm azlığı ve hareketsizlği mevcut
İnşallah canım ya, çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. nasılsın, nasıl gidiyor hayat?
sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu. bir sonraki reglimi bekliyorum tedaviye başlamak için...20 eylül gibi hayırlısıyla...
bende daha tedaviye başlamadım 30 ağustosta ist. a gideceğim inş. 1 eylül gibi başlar tedavim inş. sebep sperm azlığı ve hareketsizliği florence ferticenter de tedavi olacağım inş. ve yanlışım yoksa kısa protokol uygulanacak
Tüp Bebek tedavisi olmaya karar vermişseniz ilk yapacağınız şey sigara içiyorsanız bırakmaktır.Sadece bırakmakla kalmayıp içilen ortamlarda bulunmamaya gayret edin.
Sağlıklı bir gebelik için öncelikle ideal bir kiloda olmanız gerekir çok kilolu veya çok zayıfsanız başarı şansı oldukça düşer.
Protein ,mineral ve omega3 bakımından en zengin olan besin balıktır. haftada en az üç kez balık yemek başarı şansınıza katkıda bulunur.
Su,su,su, tedavi öncesi ve sonrası mutlaka günde ortalama 2- 3 litre su içmelisiniz.Yalnız su tüketimini sadece su içerek yapmalısınız.Yapılan en büyük hata suyu başka sıvılar ile almaya çalışmaktır.Çay veya meyve suyu gibi sıvılar, içilen suyun yerine geçmez.
Günlük tükettiğimiz sebzeleri çiğ yemek yerine mutlaka haşlayarak yemelisiniz ayrıca yağda kızartılmış gıdalar yerine yine haşlanmış gıdalar yemeye özen göstermelisiniz.
C vitamini bakımından zengin besinler tüketmek vücudun direncini artıracaktır. Bu yüzden c vitamini bulunan meyve ve sebzeleri mutlaka günlük tüketin.Kivi,portakal,limon,yeşil biber,greyfurt c vitamini bakımından oldukça yüksek besinlerdir.
Nohut,fasulye,barbunya gibi kuru baklagilleri haftada üç gün yemeye çalışın
Fındık ve badem,zengin potasyum içeren besinlerdir.Günlük belli bir miktar ,mesela 10-12 kadar yemenizi öneririm.Ama fazla tüketimi fayfa sağlamaz ölçülü olmanızda yarar var.
Folik asit almak gebelik öncesi ve esnasında oldukça önemlidir.Folik asit kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve gebelik şansını oldukça artırır.
Eğer yapabiliyorsanız günde 45 dakika tempolu bir şekilde yürüyüş yapın.Yapamıyorsanız haftada üç kez yürümeye gayret edin.
Kafein den uzak durun.Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek yemeye çalışın.Süt yoğurt gibi kalsiyum ve protein bakımından zengin besinleri tüketin.Eğer imkanınız varsa yoğurdunuzu evinizde yapmanız en sağlıklısıdır.
Tedaviye başladığınızda hekiminiz ,sağlık durumunuza ve önceki hikayenize bakarak bir diyet programı verecektir.Hekiminizin verdiği tavsiyelere uymanız , sağlıklı bir gebeliğe doğru gitmenizdeki en sağlam adımdır.
Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme
Paylastigin bilgi cok harika, tesekkurler.
Ben maalesef sigara iciyorum ;( ilk zeyneo kamile gittigimde kenan sofuoglu sigara iciomusun dedi evet dedim basladi bagirmaya, iciyosan buraya gelme vs, dedim baslayalim tedaviye birakicam, iyice sinirlendi, iste siz bu kafayla birakamazsiniz olmaz bilmem ne vs vs. Neyse ciktik hastaneden sigarayi biraktim tam 5 gun icmedim sonra hastaneye gittim tekrar, yine kenan beye denk geldim, dedim siz bana boyle boyle demistiniz ama ben biraktim dedim, bana dediki; keske bende birakabilsem ;( ayyy o an sanki ben icmem gerekiyomus gibi bisey hissettim ve disari ciktigimda paket aldim yine ;((
Doktor bana birde orda dediki, madem boyle azimlisin kilo ver, kilolusun ve ignelere kdar zayifla, igneler kilo aldiracak demisti, 77 kiloydum ben ve nisanda karar verdi zayiflamaya, tam 18 kilo verdim, 59 kiloyum sunan. Kenan beyle hic karsilasmadik sonrasinda yoksa bunu da soyliycektim) ama sigara icmemeye dayanamiyorum, icmedigim zaman daha ok stres yapiyorum ;((
Paylastigin bilgi cok harika, tesekkurler.
Ben maalesef sigara iciyorum ;( ilk zeyneo kamile gittigimde kenan sofuoglu sigara iciomusun dedi evet dedim basladi bagirmaya, iciyosan buraya gelme vs, dedim baslayalim tedaviye birakicam, iyice sinirlendi, iste siz bu kafayla birakamazsiniz olmaz bilmem ne vs vs. Neyse ciktik hastaneden sigarayi biraktim tam 5 gun icmedim sonra hastaneye gittim tekrar, yine kenan beye denk geldim, dedim siz bana boyle boyle demistiniz ama ben biraktim dedim, bana dediki; keske bende birakabilsem ;( ayyy o an sanki ben icmem gerekiyomus gibi bisey hissettim ve disari ciktigimda paket aldim yine ;((
Doktor bana birde orda dediki, madem boyle azimlisin kilo ver, kilolusun ve ignelere kdar zayifla, igneler kilo aldiracak demisti, 77 kiloydum ben ve nisanda karar verdi zayiflamaya, tam 18 kilo verdim, 59 kiloyum sunan. Kenan beyle hic karsilasmadik sonrasinda yoksa bunu da soyliycektim) ama sigara icmemeye dayanamiyorum, icmedigim zaman daha ok stres yapiyorum ;((
sürekli topiğe giriyorum yazıyorum ama gruplaşma olduğu için yazdıklarıma karşılık alamıyorum o yüzden açıkçası yazmak gelmiyor içimden artık
Bana slm veren yokmu ;((
bende daha tedaviye başlamadım 30 ağustosta ist. a gideceğim inş. 1 eylül gibi başlar tedavim inş. sebep sperm azlığı ve hareketsizliği florence ferticenter de tedavi olacağım inş. ve yanlışım yoksa kısa protokol uygulanacak
Gecmis olsun cnm, allah tez zamanda sifa versin hepimize.
Ne asamadasiniz siz?
Offff canım maalesef ben de bırakamadımMayıs ayında 1 ay bıraktım. Sonra birşeye moralim bozuldu. Tekrar başladım. Şu an paketimde 3 sigara var. bir daha paket almayacağım diye söz verdim kendime. İnşallah başarabilirim. Bana da doktor çok kızmıştı. O kadar emek veriyorsun yazık değil mi dedi ? Bütün emeklerin boşa gider dedi. Sanırım sigara bebeğin tutunmasını da engelliyormuş Birbirimize destek olup mutlaka bırakalım. Başarabiliriz
Yas kac? Normalde sende kac folikul oluyor bende kisa protokol denildigindecsinir oluyorum bende etki gostermedigi icin psikolojik olarak yani
Ayyy cok guldum ya gozumden yas geldi canim benim :))) bende sigara kullsniyorum vu 3.tedavim olucak 1.de iciyordum 2.de bir ilac sayesinde tedaviye baslamadan 2ay once biraktim simdi 3.denemem olucak eylul sonuna dogru baslicak tedavi ben yine o ilactan aldim dun. O ilac cok etkili cnm kilo da aldirmiyor yaninda ne kadar sigara icilirse icilsin canin istemiyor. Niye tekrar basladim?? Cvbi cok sacma basarisiz olunca 2. Deneme o zaman sigarayi birakmamim da anlami kalmadi dedim ve basladim hazirandan beri araliksiz iciyorum.
selam canım hayırlı olsun tedavin, bu ardaa daha sonra yazmışsın 77 kilodan 58 e düştüm diye nasıl yaptın ya ben de 3 aydır zayıflamam lazım dıye dıye geldı cattı tedavı yaklastı 1 kg bıle veremedım 72 kıloyum boy 165 cm ama 65 kg olsam cok ıyı olacaktı olmadı moral bozuuyor tabı kılo zayıf olsam daha cok ...
Ayyy cok guldum ya gozumden yas geldi canim benim :))) bende sigara kullsniyorum vu 3.tedavim olucak 1.de iciyordum 2.de bir ilac sayesinde tedaviye baslamadan 2ay once biraktim simdi 3.denemem olucak eylul sonuna dogru baslicak tedavi ben yine o ilactan aldim dun. O ilac cok etkili cnm kilo da aldirmiyor yaninda ne kadar sigara icilirse icilsin canin istemiyor. Niye tekrar basladim?? Cvbi cok sacma basarisiz olunca 2. Deneme o zaman sigarayi birakmamim da anlami kalmadi dedim ve basladim hazirandan beri araliksiz iciyorum.
bi aşılama geçirdik negatifle sonuçlandı şimdi de tüp bebeğe başlayacağız inş.
yaş 23 canım iki yıldır evliyim kaç folikul olduğunu hiç bilmiyorum bu ilk denememiz olduğu için kısa protokol uygulanacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?