eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

nursimlacım bi dakka ben anlamadım. transferden sonraki 7.günden mi bahsediyorsun? peki dondurulmuşlar bitti mi? canım hayırlısı diycez. isyan etmeyeğiz. şimdi hüzünle bir süre pes ettiğini söylüyorsun. ama 1 hafta sonra yine umutla dolacak için. pes etmiycez nursimla. tamam mı canım benim? toparlanmaya çalış. ben de bugüne kadar hep ağladım, bi faydasını görmedim.

arkadasım evet transferden sonraki 7.günümdü dün ve kanamam oldu. 2 gündür günde 1 kez aldım progestanı , günde 3 kez almam gerekirken. onunda olumsuz bir etkisi oldumu diye sucluyorum kendimi ama hersey nasip tabi.

benim ilk tüp bebek sürecimde vucudum su topladı ilaçlar iğneler yan tesir yaptı yoğun bakımda vs.yattım ben. alttan mudahale ile su cekildi tüp bebek riske girdi yani sonrada kanamam oldu eve gelince. bu sefer donmuşlarla diye cesaretimi topladım yaptırdım tekrar ama iğneler bana yan etki yapıyorlar, ben calışıyorum zaten ve tüp bebek sürecinde ilk günden anormal şişmelerim oldu, doktorların dozu iyi ayarlaması gerekiyor bu nedenle tekrar cesaret edemiyorum arkadasım.

maddi manevi yazı beklemem gerekiyor. öğretmen olduğum için yazın calışmıyorum.

cok cok tesekkür ediyorum canım yanıtın için.

selam arkadaşlar ben aranıza gecen hafta katıldım. bu gün transferimin 7. günü. haftaya salı yani 18 eylül de kan tahliline gideceğim. fakat vajinadan kullandıgım crınone jel den dolayı rahim ağzında posa gibi katı bi madde birikiyor. bu normal mi kafama takılıyor. bilen varsa lütfen yardımcı olun :)

evet şimdi hatırladım yazdıklarını, daha önce yaşadıklarını...haklısın tabi bir yandan da hayat devam ediyor, sorumluluklar var falan. bu gibi durumlarda nasıl avunuyoruz biliyorsun, belki olsaydı düşecekti veya sağlıklı olamayacaktı. öyle olmasındansa biraz daha sabretmek daha iyidir. bazen çok baş ağrıtıyor bu teselliler biliyorum ama elden de başka türlüsü gelmiyor ki avunmak için. daha güçlü olmamızı istiyor belki Allahım. daha güçlü daha sabırlı. çocuk yetiştirmek bunları gerektiriyor çünkü. İnşallah bundan sonrakinde herşey yolunda gider senin için. ama doktorundan da şüphe ettim ben, tedaviye yeterince hakim bir doktor mu seninki? araştırdın mı? bu anlattıkların daha önce duyduğum şeyler değil çünkü.

arkadasım evet transferden sonraki 7.günümdü dün ve kanamam oldu. 2 gündür günde 1 kez aldım progestanı , günde 3 kez almam gerekirken. onunda olumsuz bir etkisi oldumu diye sucluyorum kendimi ama hersey nasip tabi.

benim ilk tüp bebek sürecimde vucudum su topladı ilaçlar iğneler yan tesir yaptı yoğun bakımda vs.yattım ben. alttan mudahale ile su cekildi tüp bebek riske girdi yani sonrada kanamam oldu eve gelince. bu sefer donmuşlarla diye cesaretimi topladım yaptırdım tekrar ama iğneler bana yan etki yapıyorlar, ben calışıyorum zaten ve tüp bebek sürecinde ilk günden anormal şişmelerim oldu, doktorların dozu iyi ayarlaması gerekiyor bu nedenle tekrar cesaret edemiyorum arkadasım.

maddi manevi yazı beklemem gerekiyor. öğretmen olduğum için yazın calışmıyorum.

cok cok tesekkür ediyorum canım yanıtın için.

cnm yaşadıkların gelmiş geçmiş olsun inşallah bi daha tekrarlanmaz...:26:

evet şimdi hatırladım yazdıklarını, daha önce yaşadıklarını...haklısın tabi bir yandan da hayat devam ediyor, sorumluluklar var falan. bu gibi durumlarda nasıl avunuyoruz biliyorsun, belki olsaydı düşecekti veya sağlıklı olamayacaktı. öyle olmasındansa biraz daha sabretmek daha iyidir. bazen çok baş ağrıtıyor bu teselliler biliyorum ama elden de başka türlüsü gelmiyor ki avunmak için. daha güçlü olmamızı istiyor belki Allahım. daha güçlü daha sabırlı. çocuk yetiştirmek bunları gerektiriyor çünkü. İnşallah bundan sonrakinde herşey yolunda gider senin için. ama doktorundan da şüphe ettim ben, tedaviye yeterince hakim bir doktor mu seninki? araştırdın mı? bu anlattıkların daha önce duyduğum şeyler değil çünkü.

bunları sanırım bana yazmışsın arkadasım tesekkür ediyorum.

erdem hastanesinde yaptırdım ben 1.denememi ve orada 3 donmuşumuz olunca tekrar denedik.

dozaj ayarlaması çok önemli tabi ben çok çok zor evrelerden gectim. imza atıp , gebelik varsa bile sonlandırın diyecek kadar zor. çünkü sürekli şişiyordum çatlama noktasındaydım. içimdeki su iç organlarıma baskı yapıyordu , gece hastaneye gidecek durumum olamadı beni kaldıramadılar doktoru cağırdılar o derece . idrara çıkamıyordum vücut su çıkarmıyordu. bir lokma su içsem,şiş olduğum için nefesim daralıyordu catlıyordum yani özetle.

transferimin 5.günü dayanamayacak duruma gelince ameliyatla beni unutup vajinadan 1 kg.su cektiler. ameliyattan sonra ilk kez normal nefes almaya basladım, günlerde hastanede yoğun bakımda elim kolum serumlarla sonta takılarak durdum...................... Rabbim kimseye yasatmasın zaten moralinizi bozmak istemem arkadaslar , bu durum 200 hastada 1 oluyormuş.

rica ederim şekerim.

missangel da bugün doktora gidecekti. aslında merve, demet ve guzelolacakın da test tarihi bellidir. transferleri oldu. söylesenize tabloya ekliyim kırmızı kırmızı test tarihi diye :)

Aman güzelim kırmızı dışında her renkle yazabilirsin kırmızı b,zde uğursuz renk biliyosun şu durumda.başka renk kullan şekerim :27:

selam tubişim...doğru söylüyosun yazdım cevaplara bakmaya unuttum. :)) herşey yolunda giderse salı günü regl olucam. çarşamba doktora gidip ilk iğnemi vurulucam tatlım. sen napıyosun? oğluşun nasıl?

ohh süpper iğneyi vurulduktan ne kadar sonra toplama yapıcaklar ???
bende iyiyim cnm Allaha şükür herşey yolunda oğluşumda iyi büyüyo arada tepikliyo tabi keyfi gelirse :)) Allahım sanada en kısa zamanda bu duyguları yaşamayı nasip etsin inşallahhh

transferi olan kıslarrrrrrrrrrrrrrrrrrr
hepiniz wcye rahat mı gidionuz kabız olmamak için çabalamaktan korkmaktan yoruldummmm
neler yapıonuz wc olayına:))

mirage ewet cnm ıkınmak yasak...ilknurcum bolca kayısı kompostosu kaynat iç hergün 2 kase...çözümü bu canım ben öyle yaptım :34:

ohh süpper iğneyi vurulduktan ne kadar sonra toplama yapıcaklar ???
bende iyiyim cnm Allaha şükür herşey yolunda oğluşumda iyi büyüyo arada tepikliyo tabi keyfi gelirse :)) Allahım sanada en kısa zamanda bu duyguları yaşamayı nasip etsin inşallahhh

valla oraları hiç kurcalamıyorum tuğbacım. hayırlısıyla önce bi başlayayım da transferi falan filan adım adım gelişmeleri haber veririm zaten. oğluşunun tepiklerini yerim ben. serseri birşey galiba :) inşallah tuğbacım tüm isteyenlere inşallah Allahım nasip etsin.

valla oraları hiç kurcalamıyorum tuğbacım. hayırlısıyla önce bi başlayayım da transferi falan filan adım adım gelişmeleri haber veririm zaten. oğluşunun tepiklerini yerim ben. serseri birşey galiba :) inşallah tuğbacım tüm isteyenlere inşallah Allahım nasip etsin.

peki kuzum sen nasıl istersen hadi hayırlısı bakalım bizi habersiz bırakma cnm güzel haberlerini bekliyorum :))
valla bilmiyorum kuzu ama şakacı oldugu kesin bazen hiç tepiklemiyo korkutuyo bazende öldüresiye tepikliyo ortası yok yani :)) amminnnnnn kuzummm

gamzedecim demin yanlış yazının altına yanlış şey yazmışım. posa mevzusuyla ilgili de diyecektim ki burdaki kızların hepsi aynı durumdan bahsediyorlar, korkma.

yeşimim ondan sonra ikişer üçer hepsi kız bulursa bunlara nerden damat bulucaz? herşeyi düşünmen lazım :)) ben bakiim şu renklere bi. bu arada hanımağalık konusunda estağfurullah diorum. benden hanımağa mı olur. hanımağa nasıl olur anladın sen onu :)))

mrb kızlar bugn 10.günüm dünki idrar testinden snra bugn kanda baktırmaya karar verdm inşallah pozitifi görürüm dua edin bana ne olur :14::14::14:

mrb kızlar bugn 10.günüm dünki idrar testinden snra bugn kanda baktırmaya karar verdm inşallah pozitifi görürüm dua edin bana ne olur :14::14::14:

ya valla yeterrrr. günü neyse bekle şunu. kendini de bizi de bebişlerini de sıkıntıya sokma canıııım. bi dur artııık. ay bağlıycak kızı haaa.

bu arada turuncu yaptım test tarihlerini, hayatımıza güneş gibi doğsunlar diye :)

ya valla yeterrrr. günü neyse bekle şunu. kendini de bizi de bebişlerini de sıkıntıya sokma canıııım. bi dur artııık. ay bağlıycak kızı haaa.

bu arada turuncu yaptım test tarihlerini, hayatımıza güneş gibi doğsunlar diye :)

iyi yapmışsın cnm.ya varsa eğer gebeli çıkar zaten...değer düşükte olsa anlatmıştım ya sırf c.tesi onlarla arkadaşlarla gitmemek için baktırmak istiyorum

kizlar merhaba bende surekli sizin yorumlarinizi okuyorum tecrube edinmeye calisiyorum
benimde KASIM ayinda ilk tup bebek denemesi olacak
ASILAMA icin yeterli sperm olmadigi icin direk tup dedi doktorlar...
cok heyecanliyim sizler gibi igneleri butun asamalari merak ediyorum:kkk:

kizlar merhaba bende surekli sizin yorumlarinizi okuyorum tecrube edinmeye calisiyorum
benimde KASIM ayinda ilk tup bebek denemesi olacak
ASILAMA icin yeterli sperm olmadigi icin direk tup dedi doktorlar...
cok heyecanliyim sizler gibi igneleri butun asamalari merak ediyorum:kkk:

oku şekerim, umarım sana faydalı olabiliyoruzdur. hoş, ben daha başlamadım, senle aynı durumdayım şu anda. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Back