bazen haberi olmadan hamile kalanlara üzülüyorum..:)içlerinde nasıl bir mucize oluştuğunu hangi aşamalardan geçtiğini bilemiyolar...ama biz bu dalda uzman olacak kadar bilgi sahibi olabiliyoruz..bu mucizeyi gün be gün takip ediyoruz..hangisi güzel?....
bazen haberi olmadan hamile kalanlara üzülüyorum..:)içlerinde nasıl bir mucize oluştuğunu hangi aşamalardan geçtiğini bilemiyolar...ama biz bu dalda uzman olacak kadar bilgi sahibi olabiliyoruz..bu mucizeyi gün be gün takip ediyoruz..hangisi güzel?....
bence bebişimiz olursa,biz daha şanslıyız..mucizenin farkında olmak ve şükretmek daha güzel...mesela bi deyiş geldi aklıma;BEBEK dediğin tüp bebek olmalı,yapımı zor,sevinci bol....:)bunada olumlu düşünmek deniyo :):):)
miss angel,bizim planlarımızn üzerinde bi plan yapan var...işin güzel tarafı bizim bebişler kıymetli olur:)
lsitede ben de varim) ya ama ben ayetel kursiyi ezbere bilmiyorum, ve ne kadar surede bitirmek gerekiyor ve turkcesini okusam olurmu
neyse son 1 hafta??
Insallah cnm insallahh
ben hala birakamadim sigarayi ;((
ay cnm ne heycan verici, insallah iyi sonuclarla gelirsin kuşum
18 tane oldugunu nerden biliyosun cnm, oncesinde belli oluyomu
istanbul bugun cok sicakti, ama aksam serin oldu dikkat et tontis
tedavin hayirli olsun cnm, bizimde ilk denememiz ve daha basindayiz cnm.
Benim de ilk denemem hic fikrim yok kusum
herkese merhaba .... Nasılsınız hanımlar
ys88 bu işin en zor ve zahmetli kısmı yarın oda çok kısa bir işlem ve hiçbişey hissetmiyorsun ..bitti artık nerdeyse tedavin inşaallah hayırlısıyla hamile haberlerini alacağız ... Bir de canım sana küçük bir abla tavsiyesi (topikteki en yaşlı kişi benim ya :) o açıdan ) embriyo transferi yapıldıktan sonra internetten ve telefondan uzak durmaya çalış ağır işler yapma sakın özelliklede ilk 3 gün ....
Haydi hayırlısı inşallah anne olacaksın ...
canım benim transfrime yetişir duaların çok sağol buarada ismim yeşim senin ne cnm?merhaba arkadaşlar ben de okuyacağım ayatel kürsi ama cmt pazar olur çalıştığım için zor oluyo şu an da adetim cmt okuyabilirim en azından ys88 in transferine yetişirim sonra ki hafta da ikinci kimse ona okurum öyle devam yani...
canım hadi hayırlısı inşallah yumurtaların kaliteli olacak ve döllenecek ve sana tutunacak inşallah canımm dualarım seninle
İNŞALLAH GÜZELİM YA BAKALIM NELERLE KARŞILAŞICAM SONUÇ NE OLUCAK....ÇOK KARMAŞIK DUYGULAR İÇİNDEYM YA OLMAZSA
iyi aksamlar herkese yesimcim canim yarin insallah hayirlisiyla hicbir sorun cikmadan toplanir yumurtalarin allah yardimcin olsun
bitanem yarın sabah toplanıyorrrrrrrrrrr çok heyecanlıyımmmmmmmmmmmm 18 tane nasıl çıkıcak bakalım....sabah 8:30 da hastanede olucaz
selam kızlar çok heyecanlıyım yarın inş. istanbul a uçuyorum cuma günü de tedaviye başlayacağız inş. =)
MERHABA kızlar,aranızda yeniyim,daha neyin ne olduğunu yeni yeni anlamaya çalışıyorum.eylülde tüp bebek yaptırmayı düşünüyor gibiyim kararsızım,bi sorun yok,sebepsiz inf. 2 yıla yakındır bebiş istiyoruz.sadece klomen tedavisi gördüm 1 kere başkada tedavi görmedim. şimdi tüp bebek istiyor gibiyim desteğe ve fikre ihtiyacım var
anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..
anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek.
BEN ARTIK ANNE OLMAK İSTİYORUM...
Aa kizlar soyledimmi ben bilmiyorum bugun doktora gittim, iki haftaya kadar aksilik olmazsa igne ilaca basliycam
Burda o kadar arkadasa bilmedikleriyle ilgili konularda yardimci oldum cepten girip zar zor cvp yazdim ugrasarak bi tesekkur nezaketinde dahi bulunmadilar. Beni lutfn listen silin birdaha girmiyorum kesinlikle gruplasma olduguna karar verdim.
ama isterdim biliyomusun habersiz hamile kalmayı hep öyle hayal etmiştim çünkü eşime nasıl söylerimin provasını yapmıştım günlerce hatta abartıp doğum günü yada özel günlerden birine denk gelecek şekilde olsun ozamana dek saklarım ozaman derim diyodum kısmet işte
aşk durumuna hiç girmeyelim:)zaten bizim ebriolar labaratuar ortamında ne kadar aşk yaşayabilir gariblerim.
hatta eşim o kadar abarttıki size bi iki örnek
1-var olan arabamızı değiştircekmiş bebek olursa sığmazmışız fil doğurcam yaaaa
2-bebek babayı bakımlı bilcekmiş yüze maskeler falan yapmalar başladı sanki bebeğimiz doğar doğmaz aaa bak bu benim babam diye hava atacak yandaki karyoladaki bebeğe töbe ya daha neler neler
ne yapacam ben bu adamla bilemedim valla
Benimde ilk denemem canım inşallah hepimizin son olur....allah doktorları eksik etmesin onların kapısına da muhtaç bırakmasın bizi...bir umuttur işte koşturuyoruz...zor deme durumun için hiç çocuğun olmaz denilen bir kadının bile bebeği oldu hemde normal yolla ablamın arkadaşı oluyo kendisi...rabbim büyük bizim kucağımızı booş bırakmaz eminim bizi kadın olarak yarattıysa anneliğide bize çok görmez inşallahYeşimciğim ; nedense ismin aklımda Yasemin olarak kalmış. Benim genetik bir hastalığım var. Normal yoldan hamile kalmamda sıkıntı yok ama bebek sağlıklı olsun diye tüp bebek yaptıracağım. O yüzden genetik test yapılıp sağlıklı varsa transfer olacak. yoksa maalesef tedavi iptal olacakçok yumurtam olması şansımı arttırıyor.Doktor kontrol ederken PKOS olduğunu tespit etti. PKO için de metformin diye bir ilaç verdi. İşin gerçeği benim durumum sizlerden çok daha zor.. Allah yardımcımız olsun canım
Bu benim ilk tüp denemem olacak.. İnşallah da son olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?