eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

mirage79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
2.485
2
Arkadaşlar merhaba,
Ben 4 yıllık evliyim. 2011 ocak ayında korunmayı bırakıp 3. ayda hamile kaldım. mayıs ayında ise kalbi durduğu için kürtaj oldum. 3 ay korunduk, tekrar korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hala gebelik olmayınca yumurta takibi yaptırdım. Yine olmayınca spermiogram ve rahim filmi...Bende 2 polip çıktı ve operasyonla alındı. Eşimde ise sperm sayısı düşüktü ve morfoloji bozukluğu çıktı. Şimdi yazı geride bırakıp, sağlam kafayla eylülde tedaviye başlamayı düşünüyoruz. bu yola başlayan herkesin endişelerini, heyecanlarını, sabırsızlıklarını yaşıyorum. Gelin bugünleri duygularımızı paylaşarak geçirelim. Birkaç kişi olunca tablomuzu da oluştururuz.

SIRAİSİMYAŞDENEMEMERKEZSEBEPDURUM
1hestia342 aşılama+1 tüp bebekege ünv.sebepsiz infertilitekimyasal gebelik,yeni deneme için beklerkeeeeen :KK49::nazar::nazar:
2birsenbirbenbirdebebek300antalya tüp bebektüpler tıkalıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
3Hayal2012303 aşılama+2 tüp bebekAkdeniz ünv.sebepsiz infertiliteyeni deneme için beklerkeeeeen :KK49::nazar::nazar:
4ebruli68211 tüp bebekkayseri acıbademileri hareketli sperm azlığı+polikistik overHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
5merve02240memorial ataşehirgen bozukluğu2 düşük yaşadı.HAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
6hkere260hisar intercontinental hst.sperm azlığıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
7kedi26237322 tüp bebeksebepsiz infertiliteHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
8konyalioglu281 tüp bebekBahçeci Fulya Dr.Engin Oraltüp tıkalı+pko1 dış gebelik yaşadı.HAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
9thanx281 aşılamaSmyrna artsebepsiz infertiliteHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
10miss_angel270clinartoligospermi+rahim yapışıklığıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
11tupbebek320Ankara Centrumpolip+tüp tıkanıklığı+pıhtılaşma+varikosel başlangıcı1 düşük yaşadı.HAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
12bebisimolsun280Kayseri tüp bebekileri hızlı sperm azlığıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
13vusu360İstanbulmorfoloji %1HAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
14rashel352 tüp bebekizmir kent hst.sperm sayı ve kaliteHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
15tugok291 aşılamaİzmir Kent Hst.sebepsiz infertiliteHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
16hayal_32330samsun ünv.oligospermiHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
17turk3458290Umut Tüp Bebekileri hareketli sperm+morfoloji %0HAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
18kumsal112280Acıbadem Maslak-Bülent Tıraşsebepsiz infertiliteHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
19tweety7883290Bursa özel muayenehaneyumurtalıklarda zayıflıkAŞILAMA YOLUYLA HAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
20yuks301 aşılama+1 tüp bebekSmyrna Tüp Bebek Merkezikanal tıkanıklığıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
21tubadefekti251 aşılama+2 tüp bebekakay tüp bebekpcos+varikoselHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
22Aylinnim322 tüp bebekyumurta azlığı+sperm azlığıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
23elfaes301 tüp bebekbahçecitüpler tıkalıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
24redhairedgirl301 aşılama+1 tüp bebekadana prof.turan çetinsperm azlığıHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
25meva803 aşılama+1 tüp bebekİstanbul Tüp Bebek Merkezisebepsiz infertiliteyeni deneme için beklerkeeeeen :KK49::nazar::nazar:
26alanyatubi23Konya Eurofertilsperm hareketsizliğiHAMİLE :KK49::nazar::nazar::KK64:
27asil_38241 aşılamaKayseri tüp bebeksebepsiz infertiliteMALESEF YOLA ÇIKAN BEBEĞİNİ KAYBETTİ, BİR DAHAKİ SEFERE İNŞALLAH
28niis294 aşılama+2 tüp bebekankara akaysebepsiz infertiliteMALESEF YOLA ÇIKAN BEBEĞİNİ KAYBETTİ, BİR DAHAKİ SEFERE İNŞALLAH
29seminay84271 tüp bebekkayseri tüpendrometrioma+pko+morfolojiMALESEF YOLA ÇIKAN BEBEĞİNİ KAYBETTİ, BİR DAHAKİ SEFERE İNŞALLAH
30afras263 tüp bebekKayserisperm azlığı+kalite düşüklüğüMALESEF YOLA ÇIKAN BEBEĞİNİ KAYBETTİ, BİR DAHAKİ SEFERE İNŞALLAH
31tubisch_tubisch243 tüp bebekAnkada AdanapkoMALESEF YOLA ÇIKAN BEBEĞİNİ KAYBETTİ, BİR DAHAKİ SEFERE İNŞALLAH
32tuanamasal1 tüp bebekKadıköy Acıbademsperm azlığıilk bebeğinin kalbi durdu.MALESEF YOLA ÇIKAN BEBEĞİNİ KAYBETTİ, BİR DAHAKİ SEFERE İNŞALLAH
33Akasya78330Memorial şişligenetik hastalıkMALESEF YOLA ÇIKAN BEBEĞİNİ KAYBETTİ, BİR DAHAKİ SEFERE İNŞALLAH
34gamzear231 aşılamaflorence ferticentersperm azlığı -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
35ilknurlevent290HŞ Ankarayüksek fsh -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
36YS88240afyon telekpko -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
37guzelolacak310ankara medicana2 dış gebelik -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
38Altnsy251 aşılama+1 tüp bebekAnkara Medicanasperm azlığı -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
39zhlsay312 tüp bebekBursa Soranussperm azlığı 1 düşük yaşadı. -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
40yasev311 aşılamahrs ankarasperm hız ve sayı düşüklüğü -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
41kokoci280memorial ataşehirsperm azlığı+morfoloji 0-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
42suer291 tüp bebeksamsun ilk adımsebepsiz infertilite1 kızı var, -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
43angel5272 aşılama+1tüp bebekmedical park göztepesebepsiz infertilite-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
44melisdilek341 aşılamamemorial ataşehirdna hasarı+sayı ve hareket azlığı+morfoloji %21 boş gebelik yaşadı. -NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
45nhntrkmn264 aşılamaFlorance Nightingale Fulya+Feminen Kadın Sağlığısebepsiz infertilite-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
46pretty71280Trabzon Farabipko-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
47aysena2286260Bahçeci umutazosperm-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
48ednah1907300Memorialvarikosel+sperm hızı-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
49buketdemet292 aşılamaankara hş klinikendometrioma+yumurta çatlamaması-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
50AED383 aşılama+1 tüp bebekEge Ünv.fsh yüksek+pko+ileri hızlı sperm sayısı 0kimyasal gebelik-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
51aysen79332 tüp bebekGaziantep Eurofertilazospermi-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
52aysegulu391 aşılamaKonya Eurofertilsebepsiz infertilite1 düşük,1 dış gebelik yaşadı.-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
5335_oz342 aşılama+1 tüp bebekEge Ünv.sebepsiz infertilite-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
54umutlu286 aşılama+1 tüp bebekumut tüp bebeksperm sayısı+hareket yetersizliği-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
55sabalak242 aşılama+1 tüp bebekengin oralhipo hipo-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
56cy_76301 tüp bebekİstanbul Tüp Bebeksebepsiz infertilite-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
57hayatyasam0brüksel tüp bebeksebepsiz infertilite-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
58Bircik364 tüp bebekBelçika AZVUB hst.rezerv azlığı+tek yumurtalık çalışıyor-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
59zyxell311 aşılamasebepsiz infertilite-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
60boyacii240Ege doğum evisperm azlığı-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
61Meryem84292 tüp bebekmemorial hst.rezerv azlığı-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
62feriha42212 tüp bebekKonya eurofertilpolikistik over + sperm azlığı-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
63mirage79331 tüp bebekoligospermi+morfoloji %0-NEGATİF- bir dahaki sefere inşallah
64Apple11360rezerv azlığıtedavi başlangıç tarihi: 15 aralık
65havin_su321 tüp bebekbursa a.r.t.sperm zayıflığı(spermler ölüyor)tedavi başlangıç tarihi: 18 Ocak
66demet05261 tüp bebek(düşük)trabzonsperm sayı azlığı+morfoloji 0transfer tarihi: 29 Ocak
67bebegimolsun200ege ünv.varikoselohss sebebiyle tedavi ertelendi, martta dondurulmuş transferi yapılacak
68esra8241 tüp bebekadana balcalı hst.sperm azlığırapor çıkacak. tahmini tedavi başlangıç tarihi aralık
69burcuu652250Beylikdüzü Medicanaazospermtedavi başlangıç tarihi: 22 Ocak
70ayseaaabbb311 tüp bebekFerticentersperm azlığıçift olarak yeni denemeye hazır hissettiklerinde tedaviye başlayacaklar.

Son düzenleme:
niye kimse birşey yazmamış? yok mu hiç eylülde tüp bebek tedavisine başlayacak olan?

niye kimse birşey yazmamış? yok mu hiç eylülde tüp bebek tedavisine başlayacak olan?

slm canım benim eşiminde sperm sayısı çok düşük iki yıldır evliyiz bi aşılama geçirdik negatifle sonuçlandı şimdi tüp bebek düşünüyoruz eylülde inş.

merhaba mirage, benimde bu ay ilk tüp denememde kimyasal gebelik oldu, sonrada düştü. Malesef normal bir gebelik değildi.Bende 2. denememi eylülde yaptıracaktım ama eşimin işleri çok yoğun olacağından sanırım ekime kalacak. Allah gönlüne göre versin inşallah.

slm canım benim eşiminde sperm sayısı çok düşük iki yıldır evliyiz bi aşılama geçirdik negatifle sonuçlandı şimdi tüp bebek düşünüyoruz eylülde inş.

selam gamzecimm. ben de doktoruma aşılama yapmayalım mı önce demiştim ama benim doktorum dedi ki aşılamanın normal yolla hamile kalmaktan çok farkı yok, sadece mesafeyi kısaltmış oluyoruz, hem zaman hem para kaybı dedi. o yüzden yapmadık aşılama. en yakın arkadaşım 2 sene önce tüpleri tıkalı olduğu için tüp bebek yaptı. ilk denemede tuttu. şimdi bir kız bir erkek ikizleri var. inşallah biz de ilk denemede hamile kalıp sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz. ben çok üzüldüm, çok yıprandım. şimdi psikoloğa da gidiyorum. bayağa işe yaradı bende. biraz masraflı oluyor ama şimdi kendimi çok daha güçlü hissediyorum. hamileleri görünce çıldırmalarım falan bitti çok şükür :)sabırla tedavimi bekliyorum.

merhaba mirage, benimde bu ay ilk tüp denememde kimyasal gebelik oldu, sonrada düştü. Malesef normal bir gebelik değildi.Bende 2. denememi eylülde yaptıracaktım ama eşimin işleri çok yoğun olacağından sanırım ekime kalacak. Allah gönlüne göre versin inşallah.

hayırlısı hestia, daha vakti varmış demek. beklemek çok zor biliyorum. 1 aylık rötar bile insanın canını sıkıyor. ama artık biliyoruz her işte bir hayır var. Allah hepimizin yardımcısı olsun bu yolda.

kaybolmayın da burda birlikte devam edelim serüvene. bizi bir tek birbirimiz anlıyoruz. yaşamayan bilmiyor, anlamıyor...

peki nerde yaptırmayı düşünüyorsun?

benim doktorum amerikan hastanesi ve fulya bahçeci ile anlaşmalıymış. hangisinde istersen orda yapalım dedi. ben de bahçeci tüp bebek merkezi olduğu için orayı tercih ettim. sen istanbuldasın değil mi? sen nerde yaptıracaksın? bir de keçiboynuzu kürünü denediniz mi? biz denedik, 3 haftada sayı ikiye katladı ama yine de yeterli sayıya ulaşmadı.

benim doktorum amerikan hastanesi ve fulya bahçeci ile anlaşmalıymış. hangisinde istersen orda yapalım dedi. ben de bahçeci tüp bebek merkezi olduğu için orayı tercih ettim. sen istanbuldasın değil mi? sen nerde yaptıracaksın? bir de keçiboynuzu kürünü denediniz mi? biz denedik, 3 haftada sayı ikiye katladı ama yine de yeterli sayıya ulaşmadı.

yok canım ben istanbul da oturmuyorum ama istanbul da yapmayı düşünüyoruz evet keçiboynuzunu denedik ama bi faydasını görmedik

Arkadaşlar merhaba,
Ben 4 yıllık evliyim. 2011 ocak ayında korunmayı bırakıp 3. ayda hamile kaldım. mayıs ayında ise kalbi durduğu için kürtaj oldum. 3 ay korunduk, tekrar korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hala gebelik olmayınca yumurta takibi yaptırdım. Yine olmayınca spermiogram ve rahim filmi...Bende 2 polip çıktı ve operasyonla alındı. Eşimde ise sperm sayısı düşüktü ve morfoloji bozukluğu çıktı. Şimdi yazı geride bırakıp, sağlam kafayla eylülde tedaviye başlamayı düşünüyoruz. bu yola başlayan herkesin endişelerini, heyecanlarını, sabırsızlıklarını yaşıyorum. Gelin bugünleri duygularımızı paylaşarak geçirelim. Birkaç kişi olunca tablomuzu da oluştururuz.

selam arkadaşlar benim de geçen sene iç güdüsel olarak bende bi sorun var diye gittiğimde tek tüpüm tıkalı çıktı pcosluyum eşimde varikosel ameliyatlı... ovulasyon indüksiyonu 6 ay bi aşılama ve bi negatif tüp bebeğim var eylülde önce laparoskopi sonra da tüp bebek yapacağız tekrar...

yok canım ben istanbul da oturmuyorum ama istanbul da yapmayı düşünüyoruz evet keçiboynuzunu denedik ama bi faydasını görmedik

bilmiyorum ki bizimkindeki fark da keçiboynuzundan mı oldu. belki de tamamen tesadüftü. 3 ayda bir yenileniyormuş spermler. temmuz sonunda yeni spermiogram yaptıracağız ama çok birşey fark etmez. ben her şartta tedaviye yöneleceğim. doğal yoldan denemeye gücüm kalmadı manevi olarak.

selam arkadaşlar benim de geçen sene iç güdüsel olarak bende bi sorun var diye gittiğimde tek tüpüm tıkalı çıktı pcosluyum eşimde varikosel ameliyatlı... ovulasyon indüksiyonu 6 ay bi aşılama ve bi negatif tüp bebeğim var eylülde önce laparoskopi sonra da tüp bebek yapacağız tekrar...

selam tuba...benim yukarda bahsettiğim ikiz doğuran arkadaşım da hep aynı şeyi anlatır. ben ezelden biliodum bir sorun çıkacak ve kendiliğinden olmayacak diye dio. ama ilk tüp bebek denemesinde de ilkinde tutacağını hissediyordum hiç aksini düşünmemiştim der hep. ama birşeyi anlamadım. zaten tüp bebek yapacaksan laparoskopi ile niye uğraşıyorsun. laparoskopi tüpü açmak için değil mi? tüp bebek için tüpün açılmasına gerek yok ki.

bilmiyorum ki bizimkindeki fark da keçiboynuzundan mı oldu. belki de tamamen tesadüftü. 3 ayda bir yenileniyormuş spermler. temmuz sonunda yeni spermiogram yaptıracağız ama çok birşey fark etmez. ben her şartta tedaviye yöneleceğim. doğal yoldan denemeye gücüm kalmadı manevi olarak.

selam tuba...benim yukarda bahsettiğim ikiz doğuran arkadaşım da hep aynı şeyi anlatır. ben ezelden biliodum bir sorun çıkacak ve kendiliğinden olmayacak diye dio. ama ilk tüp bebek denemesinde de ilkinde tutacağını hissediyordum hiç aksini düşünmemiştim der hep. ama birşeyi anlamadım. zaten tüp bebek yapacaksan laparoskopi ile niye uğraşıyorsun. laparoskopi tüpü açmak için değil mi? tüp bebek için tüpün açılmasına gerek yok ki.

yok canım tüpü açmak için değil tıkalı tüpte hidrosalpink yani sını birikiyo o sıvı rahim içine geçerek toksik etki yapabiliyo bu ihtimali yok etmek için tüpler bağlanacak ama benim aşılamada da tüpde de hiç hamile hissedemedim kendimi amaumut dünyası işte...

yok canım tüpü açmak için değil tıkalı tüpte hidrosalpink yani sını birikiyo o sıvı rahim içine geçerek toksik etki yapabiliyo bu ihtimali yok etmek için tüpler bağlanacak ama benim aşılamada da tüpde de hiç hamile hissedemedim kendimi amaumut dünyası işte...

Anladım canım. mesele sadece hamile kalabilmekte değil ki tubacım. ben doğal yoldan hamile kalmıştım. kalbinin attığını da görmüştüm. müthiş bir duyguydu. ama sonradan durdu kalbi. bunu öğrendiğim gün yaşadıklarımın tarifi yok. sonra onu benden aldılar. sonraları daha da koydu acısı. bir de ben bunu yaşadıktan sonra etrafımda ne kadar genç akrabam ve arkadaşım varsa hepsi hamile kaldı. aylarca çile çektim. ben hep hamile kalabileyim diye dua ediyordum, 3. ayda da gelmişti ama sonrasında anladım. Dua ederken bile doğru etmek gerekiyormuş. Şimdi hamile kalabileyim de sağlıkla bebeğimi kucağıma alabileyim diye dua ediyorum. Yaşın kaç bu arada? 35 yaşın altındakilere 2 embriyoya izin yokmuş artık. ben 33 yaşındayım o yüzden tek embriyo transfer edilecek.

Anladım canım. mesele sadece hamile kalabilmekte değil ki tubacım. ben doğal yoldan hamile kalmıştım. kalbinin attığını da görmüştüm. müthiş bir duyguydu. ama sonradan durdu kalbi. bunu öğrendiğim gün yaşadıklarımın tarifi yok. sonra onu benden aldılar. sonraları daha da koydu acısı. bir de ben bunu yaşadıktan sonra etrafımda ne kadar genç akrabam ve arkadaşım varsa hepsi hamile kaldı. aylarca çile çektim. ben hep hamile kalabileyim diye dua ediyordum, 3. ayda da gelmişti ama sonrasında anladım. Dua ederken bile doğru etmek gerekiyormuş. Şimdi hamile kalabileyim de sağlıkla bebeğimi kucağıma alabileyim diye dua ediyorum. Yaşın kaç bu arada? 35 yaşın altındakilere 2 embriyoya izin yokmuş artık. ben 33 yaşındayım o yüzden tek embriyo transfer edilecek.

onu hissedip kaybetmekte çok acıdır eminim ben 25 yaşındayım ve hep kendim için de başkaları için duam aynı hayırlı ömürlü sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin rabbim... ve diyorum hep allahım sen benim sahip olamadıklarıma sahip olanlar karşı içime kıskançlık verme... benim de ççevremde hamile kalan öyle çok ki şuan rabbim onlara da acılarını göstermesin...
bana en çok koyan yakın arkadaşım korunmayı bıraktı bi kaç ay içinde hamile kaldı mutlluluğunda gözüm yok kendime gibi sevindim ama o, o günden beri bana karşı soğuk sanki mesafeler koymak istercesine davranıyor. okadar yakın arkadaşım arayıp sonucun ne oldu die bile sormadı ya o çok yaktı canımı.... ama rabbim biliyor gönlümdekini...

onu hissedip kaybetmekte çok acıdır eminim ben 25 yaşındayım ve hep kendim için de başkaları için duam aynı hayırlı ömürlü sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin rabbim... ve diyorum hep allahım sen benim sahip olamadıklarıma sahip olanlar karşı içime kıskançlık verme... benim de ççevremde hamile kalan öyle çok ki şuan rabbim onlara da acılarını göstermesin...
bana en çok koyan yakın arkadaşım korunmayı bıraktı bi kaç ay içinde hamile kaldı mutlluluğunda gözüm yok kendime gibi sevindim ama o, o günden beri bana karşı soğuk sanki mesafeler koymak istercesine davranıyor. okadar yakın arkadaşım arayıp sonucun ne oldu die bile sormadı ya o çok yaktı canımı.... ama rabbim biliyor gönlümdekini...

benim de düşüğümün hemen ardından eltim ikincisine hamile kaldı doğurdu, en yakın arkadaşım doğurdu, şimdi hemen ikincisine hamile kaldı. bu bizim sınavımız. sabırlı olmalıyız. çok zor, bazen isyan etmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama bunu yaşamamız gerekiyormuş demek ki. arkadaşın seni üzmekten korktuğu için yapıyor olabilir tuba. sonuçta senin yaşadıklarını biliyor ve kendisi hamile. bunun için üzüleceğini düşünüp senden uzak durmaya çalışıyor olabilir. ben şahsen kendim bucak bucak kaçıyordum hamilelerden. eltimle doğum yapana kadar görüşmedim. sadece özel günlerde. üstelik öncesinde çok da yakındık, belli de oldu yani neden uzaklaştığım...

benim de düşüğümün hemen ardından eltim ikincisine hamile kaldı doğurdu, en yakın arkadaşım doğurdu, şimdi hemen ikincisine hamile kaldı. bu bizim sınavımız. sabırlı olmalıyız. çok zor, bazen isyan etmemek için çok zor tutuyorum kendimi ama bunu yaşamamız gerekiyormuş demek ki. arkadaşın seni üzmekten korktuğu için yapıyor olabilir tuba. sonuçta senin yaşadıklarını biliyor ve kendisi hamile. bunun için üzüleceğini düşünüp senden uzak durmaya çalışıyor olabilir. ben şahsen kendim bucak bucak kaçıyordum hamilelerden. eltimle doğum yapana kadar görüşmedim. sadece özel günlerde. üstelik öncesinde çok da yakındık, belli de oldu yani neden uzaklaştığım...

canım benim de eltim doğum yaptı benim aşılamam yapıldığında onun kırk mevlüdü vardı ben o çocuğu nasıl sevdim neler aldım herseferinde ellerim dolu dolu gittim ben bebek söz konusu olduğunda çok mutlu ve umutlu olduğum için o da çok iyi biliyorki benden uzak durmasının anlamı yok ben o konu da kendimi aştım üzülmüyorum aksine onlar adına seviniyorum ama bilemiyorum işte...

merhaba,

bizde eylül gibi tedaviye başlamayı düşünüyoruz. bir kere negatif aşılama deneyimimiz var. bende çikolata kisti 3 cm civarı eşimdede hız ve morfoloji sorunu var. doktorumda bir negatif aşılamaya gücüm yetmeceği için tüp yapabiliriz dedi. yazı atlattıktan sonra Allah'ın izniyle başlayacağız...

merhaba,

bizde eylül gibi tedaviye başlamayı düşünüyoruz. bir kere negatif aşılama deneyimimiz var. bende çikolata kisti 3 cm civarı eşimdede hız ve morfoloji sorunu var. doktorumda bir negatif aşılamaya gücüm yetmeceği için tüp yapabiliriz dedi. yazı atlattıktan sonra Allah'ın izniyle başlayacağız...

selam srmi hoş geldin...bence de aşılamayla uğraşma. her başarısız sonuç ümit kırıcı olacaktır sonuçta. bakalım neler yaşayacağız. inşallah bu topic uğurlu gelir hepimize. çok heyecanlanıyorum. test yapacağımız günü sayacağımızı düşündüğüm zaman bile acayip heyecanlanıyorum. eylüle 2 ay kaldı :)

X