• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evvela kendime, sonra değerli üyelere ithafen...

Peki sizi bağlayan ne?şimdi oturduğunuz yerde bunu mu dert ettinizde yazayım dediniz haa kızlarda bunu okuyup aydınlanma mı yaşayacaklar?
Siz niye yazdiklarimi dert edindiniz de sorguluyorsunuz.? Kaos mu ariyorsunuz anlamadim ki

Sevgili hanimlar. Cok yeni üyeyim ama yıllardan beri kk takipçisiyim. Burda ve cevremde gözlemliyorum bir erkegi yasam amaci haline getiren insan sayisi cok fazla.. Bu durum beni gercekten üzüyor. Herkes ister sağlıklı bir evliliği, düzgün bir hayat arkadaşı olsun. Mutlu bir yuvası olsun. Amma ve lakin, bir erkegi hayatin merkezine oturtmak, mutlulugunu ona baglamak, evliliği hayatın yegane amaci görmek ne derece akil kârıdır?

Ben bekarım. İstiyorum duzgun bir eşim, huzurlu bir yuvam olsun. Ama baktim artik takinti noktasina gidiyor. Olmaz boyle dedim. Hayatta gezilip görülecek cok guzel yerler, okunacak cok kitap, izlenecek tiyatrolar, filmler var. Varsın olmasin hayatimizda kimse. Bu bizim mutsuz olacağımız anlamını kesinlikle taşımıyor. Hayat bitiyor. Bizi uzen, değerimizi bilmeyen de bu hayatta yer almayı hak etmiyor. Birazcık kendimize ve ahiretimize yönelik yatırımlar çok daha mantıklı olacaktır, süreci ve sonu gözyaşı olan bir iliskidense.

Bosverin canlar. Doğru insan doğru zamanda muhakkak karşınıza çıkacaktır. Az sabır. Çöp adamlar icin kendinizi yipratmayin. Çaba sarfetmeyin. Kendinize uğraşlar bulun.. okuyun, cok okuyun. Deli gibi okuyun. Allah'a emanet olun.. cokkalp
Kesinlikle katılıyorum doğru adamı, aşkı, sevgiyi, huzuru, mutluluğu, değeri bulduysanız bu dediklerinizi beraber yaşayıp iyi ki dediginiz bir ömür yaşarsınız...
Yoksa dediginiz gibi bir çöp adamla ömür çürütmektense, kendine değer verip kendini sevip geliştirerek de tek yaşayabilirsin...

Kendi adınıza doğru bir karar vermişsiniz. Tebrikler.
Hayatın merkezine koyulan sadece sevgili/es/aşk olmuyor.
Hayatınızın merkezine neyi koyarsanız koyun bir yanlışlık oluyor.
Kimi de çocuğunu koyuyor mesela, sonra eslerle yarisan kayinvalideler cikiyor meydana.
Kimi ailesini koyuyor, gobek bagi kesilmeyen yetiskinler oluyor.
Kimi parayı, maddiyatı koyuyor, hayatı boşa geçiyor.
Kimi kendini koyuyor, duyarsız, bencil, kimseye faydası olmayan biri olarak yaşıyor.

Erkek koymamak, o boslugu sadece entelektüel anlamda doldurmak gercekten olmasi gereken mi?
Kitap, tiyatro, söyleşi, kurs, hobi, dil vs. Bir veya bir kaçı boşluk değil de zaman dolduruyor sanki.

Kendi adınıza doğru bir karar vermişsiniz. Tebrikler.
Hayatın merkezine koyulan sadece sevgili/es/aşk olmuyor.
Hayatınızın merkezine neyi koyarsanız koyun bir yanlışlık oluyor.
Kimi de çocuğunu koyuyor mesela, sonra eslerle yarisan kayinvalideler cikiyor meydana.
Kimi ailesini koyuyor, gobek bagi kesilmeyen yetiskinler oluyor.
Kimi parayı, maddiyatı koyuyor, hayatı boşa geçiyor.
Kimi kendini koyuyor, duyarsız, bencil, kimseye faydası olmayan biri olarak yaşıyor.

Erkek koymamak, o boslugu sadece entelektüel anlamda doldurmak gercekten olmasi gereken mi?
Kitap, tiyatro, söyleşi, kurs, hobi, dil vs. Bir veya bir kaçı boşluk değil de zaman dolduruyor sanki.
Bunlar uzmuyor ama sonra.

Uzulmekten korkmuyorum. Ben yanlis anlasiliyorum. Benim bahsettiğim su kisacik hayati, bir kere yasanan gencligi hep bir erkekle anlamli goren insanlarin yanilsamasi.

Sorun tespiti yapmışsınız ve ben yazdıklarınıza katılıyorum.
Ek Olarak kendinizce bulduğunuz çözüm üzerine biraz daha düşünün diyorum. Daha kalıcı bir çözüm olsun diye.
Cünkü 10. Kitabı bitirdiniz, 20. Oyuna gittiniz, bir yerde çözümünüz yetersiz kalır.. onun yerine kendinize sosyal çevre oluşturmaya bakın. Yeni insanlar tanımaya. Kendini geliştirmeyi kağıt üzerinde yazan şeylerle değil, gerçek anlamda yapın.

Siz niye yazdiklarimi dert edindiniz de sorguluyorsunuz.? Kaos mu ariyorsunuz anlamadim ki

Yahu konu açmışsınız yazıyorum konu dert değil yani elle tutulur bir dert değil. Kızlarımızın derdi sizi niye bu kadar gerdi ben onu anlamadım.. sizin yazmanızla mı dank edecek nedir? Oturmuş ahh bu kızlar niye böyle yapıyor diye dert aramak yazmak çok mantıklı evet.. kaos sorgulamak bunların anlamını da bir öğrenin ben düşüncemi söyledim siz burda yazınca aaa tamam derler yazmazlar bir daha ablası..komik..canınız sıkılmış bu akşam

Sorun tespiti yapmışsınız ve ben yazdıklarınıza katılıyorum.
Ek Olarak kendinizce bulduğunuz çözüm üzerine biraz daha düşünün diyorum. Daha kalıcı bir çözüm olsun diye.
Cünkü 10. Kitabı bitirdiniz, 20. Oyuna gittiniz, bir yerde çözümünüz yetersiz kalır.. onun yerine kendinize sosyal çevre oluşturmaya bakın. Yeni insanlar tanımaya. Kendini geliştirmeyi kağıt üzerinde yazan şeylerle değil, gerçek anlamda yapın.
Evet haklisiniz. Bu ekleme icin tesekkurler. Bunu da yazacaktim aslinda atlamisim.

Yahu konu açmışsınız yazıyorum konu dert değil yani elle tutulur bir dert değil. Kızlarımızın derdi sizi niye bu kadar gerdi ben onu anlamadım.. sizin yazmanızla mı dank edecek nedir? Oturmuş ahh bu kızlar niye böyle yapıyor diye dert aramak yazmak çok mantıklı evet.. kaos sorgulamak bunların anlamını da bir öğrenin ben düşüncemi söyledim siz burda yazınca aaa tamam derler yazmazlar bir daha ablası..komik..canınız sıkılmış bu akşam
:)

Yazdığın durumda olan kişiler aslında her şeyin farkındalar. Çok kitap okumak, gezmek, film izlemek, hayatına yatırım yapmak..biliyorlar bunları. Bende bir dönem nişanlımla küsüz diye gecelerce uyumadım,salya sümük ağladım, bazen komple hayattan koptum, aylarca trip dırdır ohoo.. Oh iyi ki de yapmışım ama.. bunlar beni olgunlaştıran ve büyüten şeyler oldu. Yaşadıkça farkına vardım, iyi ki tecrübe etmişim.. Yani bana gelip "ya sen salak mısın takma bu kadar bunu ya, bir erkeğe bu kadar önem verilir mi" diyen zibilyon tane kişi oldu. Bi kulağımdan girdi salise geçmeden diğerinden çıktı:) Yaşayarak öğreniyoruz işte, tabi dediğin gibi keşke direkt pür-ü pak başlasak, başında olgun ve farkında olabilsek..

Yazdığın durumda olan kişiler aslında her şeyin farkındalar. Çok kitap okumak, gezmek, film izlemek, hayatına yatırım yapmak..biliyorlar bunları. Bende bir dönem nişanlımla küsüz diye gecelerce uyumadım,salya sümük ağladım, bazen komple hayattan koptum, aylarca trip dırdır ohoo.. Oh iyi ki de yapmışım ama.. bunlar beni olgunlaştıran ve büyüten şeyler oldu. Yaşadıkça farkına vardım, iyi ki tecrübe etmişim.. Yani bana gelip "ya sen salak mısın takma bu kadar bunu ya, bir erkeğe bu kadar önem verilir mi" diyen zibilyon tane kişi oldu. Bi kulağımdan girdi salise geçmeden diğerinden çıktı:) Yaşayarak öğreniyoruz işte, tabi dediğin gibi keşke direkt pür-ü pak başlasak, başında olgun ve farkında olabilsek..
Biten bir iliskinin ardindan uzulmeyin demiyorum. Yaşadığınız gayet normal ki o durumda sizi gorseydim "bosver bir erkege boyle deger verilir mi" kesinlikle demezdim. Siz yasamissimiz, gereken dersi alip olgunluk kazanmissiniz. Ne yazikki bazilari onu yapmiyor. Yillarca pesinden kosmaya, onsuz yaşayamam dusuncesine takili kalmaya devam ediyor. Ne yazikki.

• Beğen
Reactions: 000
Hayir. Daha dun okudum 1.5 yildir birinin pesimdeyim ariyorum acmiyor gururumu ayaklar altina aldim diyen biri. Gercekten uzuldum ve bunu yasayan bir kisi degil. Burda sayica cok fazla boyle dusunen.
Helal size..:KK9:
Erkekler standartları olmayan kadınlara saygı duymaz.
Hele kendine özdeğeri olmayana hiç duymaz.
Burada olan evliliklerin yarısı kadının fedakarlık ( bence hayatını hibe etme) yapması sayesinde yürüyor. Sadece yarısı iyi..
Sizi takdir ettim..

Bu arada ben 9 yıldır buradayım. Bu forumda evliliğim super, harika, mükemmel deyip başka konularda eşlerini gömen; keşke evlenmeseydim, ailesini hiç sevmiyorum, ondan çoğunlukla nefret ediyorum diyen en az 5 üye ıstesem sayabilirim.. Ama tabi ki saymayacağım etik olmaz.
Bu arada bazı üyelerde sürekli bekar olanlara gezilere çık, aman takma hayatını yaşa derler. Aynı yaşlarda bekar olsaydılar hergün burada Manas Destanı uzunluğunda ağıtlar okurduk..:KK59:
Yani size tavsiyem burada herkesin mutluyum safsatalarını ciddiye almayın.

Not: Lafım gerçekten mutlu evliliği olan evli üyelere değil. Üstünüze alınmayın.

Bunları bi sosyal medya fenomeni yazsa bol beğenili ve güzel yorumlu bir paylaşım olurdu. Ama sıradan biri kk da yazınca taşa tutulur 😂😂😂 Kk da böyle bi yer işte. Hepimiz mutlaka taşa tutulmuşuzdur burda emin ol 😀 Alışırsın sen de boşver takılma. 😀👍

Back