- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Bu arada link vermek yasak arkadaşım .
E kaynak gösterdim amaMune bi bakabilir mi cidden yasaksa sileyim. Ben her haberde link paylaşıyorum da..
"Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın evrimi ve bilimi savundukları belirten öğrenciye yanıtı, Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var oldu.
bu konuyu bilen bilmeyen herkes konuşuyor ya,ona şaşıyorum.İnsan bilmediği konularda kulaktan dolma bilgilerle niye yorum yapar anlamam
Yani ayrıca öyle bir konuda var değil mi? Evrim teorisi Allah inancıyla ne kadar ters olabilir ben bunu hiiiç anlamıyorum. Tamam ben de çok bilgili değilim. Bu konu hakkında hiç okumuşluğum yok. Çok umrumda da değil evrilmiş miyiz evrilmemiş miyiz.. Ama islamda da bir adaptasyon süreci söz konusu değil mi? Neden evrim teorisinin İslamdaki yeri araştırılmıyor da sokaktaki teyze bile evrim günah falan diyebiliyor. Kafalar neden böyle önyargılarla dolduruluyor. Evrim sadece maymundan gelmemizi anlatmıyor ki? İslamla uzlaşacak yönleri de olduğunu düşünüyorum. Yaradılış teorisine ters falan da allahın yarattığı ilk insnaın bize benzemesini beklemek de çok komik değil mi?
bu konuyu bilen bilmeyen herkes konuşuyor ya,ona şaşıyorum.İnsan bilmediği konularda kulaktan dolma bilgilerle niye yorum yapar anlamam
canım ben biyoloji öğretmeniyim,evrimin dersini okuduk biz.Ama dersten ziyade bununla ilgili sayısız kitap okudum.Evrim öyle bir konu ki tarafları ikna etmek mümkün olmaz,çünkü inançlar devreye girer.Adaptasyondan bahsediyorsan elbet var,kim aksini iddia edebilir ama onların savunduğu evrim bambaşka.Burda değinmeye gerek yok.Bana soracak olursan ben de kesinlikle inanmıyorum.
canım ben biyoloji öğretmeniyim,evrimin dersini okuduk biz.Ama dersten ziyade bununla ilgili sayısız kitap okudum.Evrim öyle bir konu ki tarafları ikna etmek mümkün olmaz,çünkü inançlar devreye girer.Adaptasyondan bahsediyorsan elbet var,kim aksini iddia edebilir ama onların savunduğu evrim bambaşka.Burda değinmeye gerek yok.Bana soracak olursan ben de kesinlikle inanmıyorum.
Yani ayrıca öyle bir konuda var değil mi? Evrim teorisi Allah inancıyla ne kadar ters olabilir ben bunu hiiiç anlamıyorum. Tamam ben de çok bilgili değilim. Bu konu hakkında hiç okumuşluğum yok. Çok umrumda da değil evrilmiş miyiz evrilmemiş miyiz.. Ama islamda da bir adaptasyon süreci söz konusu değil mi? Neden evrim teorisinin İslamdaki yeri araştırılmıyor da sokaktaki teyze bile evrim günah falan diyebiliyor. Kafalar neden böyle önyargılarla dolduruluyor. Evrim sadece maymundan gelmemizi anlatmıyor ki? İslamla uzlaşacak yönleri de olduğunu düşünüyorum. Yaradılış teorisine ters falan da allahın yarattığı ilk insnaın bize benzemesini beklemek de çok komik değil mi?
Ne dediğinizin farkında mısınız ?
Olay ne kadar farklı yerlere gidiyor.
Tövbe haşa,ilk insan ilk peygamberin tipi bizim gibi değil yani...
İlmihal de okudum,peygamberlerin hayatlarını da,Kuran meali de...
Ama hiçbir yerde böyle bir tabire rastlamadım.
Hadislerde de güzel bir insan olarak yaratıldığı ve çok uzun boylu olduğu belirtilir.
Evet İslam'ın bilimle uzlaşan çok yönü vardır ama bazı şeyler salt bilimle açıklanmaz ve sorgulanmaz.
Hangi üniversiteden mezunsunuz?
Bugün maymundan geldiğimizi falan kimsenin iddia ettiğini düşünmüyorum zaten. Belki de iddia ediyolardır, her neyse. Yani sen daha iyi bilirsin. Benim evrimi okumuşluğum öss yıllarımda kaldı. Aslında esas konumuz suat kılıçın terbiyesizliğiydi zaten.
Sadece ben ilk insandan çok farklı olduğumuzu düşünüyorum.
İnançlı bir insan değilim ve evrim umrumda da değil. İnsanların evrim fikrinden bu kadar korkmasını anlayamıyorum. Kimse evrimi okuyup ateist olmaz ki. Ya da her ateist evrimi okuyarak mı ateist oldu..
1.Sansür fikri
2.olayı sen maymundan mı geldin diyip baside indirgemek
3.üstüne üstlük terbiyesizleşmek.
Bunlar evrimden çok daha tehlikeli bence..
Canım neden şaşırdın. Sonuçta farklı şartlarda yaşıyoruz. Ben de çirkin demedim. Muhtemelen boyları daha uzun bizlerden daha güçlü kuvvetlidirler. Mesela 20lik dişlerimiz bir türlü çıkamıyor. Çene yapılarımız daraldı. Artık insanlar çiğ et yemiyor ve o 20lik dişlere ihtiyaç kalmadı. Vücudumuzda artık kullanmadığımız bu tip şeyler var zaten.. .ne biliyim avhşi hayvanlarla savaşmıyoruz. Kaçmıyoruz. Koşmuyoruz. Elbette daha güzeldirler
Ben olaya çok daha farklı bir pencereden baktığım için olsa gerek...
Sansürleme olayına ben de kızdım çünkü izlediğim birkaç kanal var bunla ilgili,hayvanlar ve insan gelişimi ileilgili, ve çok da güzel yayın yapıyorlardı.
Haa ben inanmıyorum,he deyip geçiyorum o ayrı.
Çünkü biz Binbir Gece'yi,Aşk-ı Memnu'yu ailecek izleyen milletiz.
Yani saçma bir karar olmuş.Umarım bu tarz yayınlar hepten kalkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?