• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evrimi Tabii ki Sansürleyeceğim. Sen Evrime mi İnanıyorsun? Maymundan mı Geldin?

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Kimse evrime inanmak zorunda değil. Evrime inandı diye de Allah inancını terk etmek zorunda değil. Sansürlemek ne kadar gerici bir ifadedir. İleri gideceğimize her gün bir adım geri. Bırak isteyen istediğine inansın. Evrime inanana sen maymundan mı geldin demek terbiyesizlik değil mi söyleyin objektif bir şekilde lütfen. G...T diyen valiler varken bu o kadar terbiyesiz kaçmadı farkındayım :( Sadece istediğim şeylere inanma özgürlüğü istiyorum kendim için de gelecekte çocuklarım için de istiyorum bunu. Benim çocuğum evrim teorisine bile inanıp inanmayacağına kendi karar veremeyecek mi yani? Burda olay bu teorinin doğruluğu ya da yanlışlığı değil anlayın artık..

"Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın evrimi ve bilimi savundukları belirten öğrenciye yanıtı, “Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var” oldu.

Cuma günü Adana Çukurova Üniversitesi’nde bir öğrenci yurdunun açılışına katılmak için üniversiteye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrencilerin protestosuna uğramış, 4 üniversiteli gözaltına alınmıştı.

Kılıç, akşam saatlerinde serbest bırakılan Öğrenci Kolektifleri üyelerini Emniyet Müdürü’nün talimatıyla çağırarak, bir görüşme gerçekleştirdi.

Kılıç'ın öğrencilerle gerçekleştirdiği görüşmede "ilginç" diyalolar yaşandı.

"YÖK yasasını ben de desteklemiyorum"
Suat Kılıç'ın kendisiyle özel görüşme talebinde bulunduğunu Emre Ersel Erbaş, Kılıç'a Yeni YÖK Yasası ile üniversitelerin bilim üretme işlevinden uzaklaşarak, ticarethaneye döneceğini belirterek, patronları üniversite paydaşı yapacak YÖK Yasası’na karşı Öğrenci Kolektifleri’ni her yerde karşılarında bulacaklarını ifade etti.

AKP’li Kılıç ise, YÖK Yasası’nı kendisinin de desteklemediğini öne sürerek, “Bu yasayı ben de doğru bulmuyorum” dedi.

"Yukarıda Allah var"
Evrimi ve bilimi savunduklarını, üniversitenin bilim üreten kurumlar olması gerekirken gerici tahakkümün her geçen gün üniversitelerde yaygınlaştığını dile getiren bir diğer öğrenciye Kılıç’ın verdiği yanıt ise “Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var” oldu.

Bakan Kılıç ise Emre ile görüşmesini şöyle değerlendirdi:

"Biz hiçbir gencin yurttan veya okullardan dışlanmasını istemeyiz. Yurttan atmak ne demek? Ne yapacak o genç sokakta? Ama özgürlük sloganı atanların başkalarının özgürlük alanına yönelik saldırıları da demokrasiyle izah edilemez. Ben Emre’ye zaman ayırdım. Onu dinledim. Ona değer verdim. Sadece benim gibi düşünenlerin değil, aykırı düşünenlerin de bakanıyım. Bakanı değil, aslında ağabeyiyim. Emre ile Bakan- öğrenci formatında değil, ağabey- kardeş gibi konuştum. YÖK yasasına yönelik itirazları vardı. Bunlar sorun değil, o taslakta benim de itiraz ettiğim hususlar var. Kız arkadaşı evrim teorisine karşı oluşumuzu eleştirdi. ’Kainatı ve insanı yoktan yaratan Allah. Allah insanı yaratmaktan aciz değil ki, atamız maymun olsun’ dedim. Emre’yi yanıma alıp konuşmakla doğru olanı yaptım. Dinlemez, anlamaz veya istismar ederse bu kendi bileceği iştir."

(sendika.org/dha)

Kaynak : http://www.baskahaber.org/2013/03/bakan-suat-klc-evrimi-tabii-ki.html

Son düzenleme:
Ben artık alıştım sanırım ya . her tebiyesizliklerinde gülüyorum .
Yine mi diyorum . Alışmış kudurmuştan beterdir derler.
Ne yapalım onlarında yetiştiriliş aile yapıları bunlar.
Terbiyesizi eğitmek deveye hendek atlatmak bana göre.
Kendi kendimize seçtik onları...

Bu arada link vermek yasak arkadaşım .

azcık şey biliyolar onuda yanlış biliyolar

diğer türlüsünü bi derinden düşünse maymundan gelmeye bile razı olurdu zaten
:27::27:

Milletler hakettikleri gibi yönetilirmiş ,heryeri özelleştirip satıp dış borcumuz kapatıldı diye bizi uyutan,en az 3 cocuk sezeryan yasak vs deyip kadınların mahremine kadar karışan düşüncelerimizi bile kısıtlayıp insanları kendi istediği gibi yönetmeye çalısan halkı asaglayıp hakaret eden Ali kıran baş kesen bir hükümet var andımızı kaldırıp Atatürk ü devlet nişanından çıkaran unutturmaya çalışan insanlar var iş başa düşüyor cocuklarımızı yetiştirirken bu ülke nasıl kuruldu ne zorluklarla kuruldu anlatalım lütfen :)

"Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın evrimi ve bilimi savundukları belirten öğrenciye yanıtı, “Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var” oldu.

Bakan bey yanlış biliyor. Allah mekandan münezzehtir.

bu konuyu bilen bilmeyen herkes konuşuyor ya,ona şaşıyorum.İnsan bilmediği konularda kulaktan dolma bilgilerle niye yorum yapar anlamam

bu konuyu bilen bilmeyen herkes konuşuyor ya,ona şaşıyorum.İnsan bilmediği konularda kulaktan dolma bilgilerle niye yorum yapar anlamam

Yani ayrıca öyle bir konuda var değil mi? Evrim teorisi Allah inancıyla ne kadar ters olabilir ben bunu hiiiç anlamıyorum. Tamam ben de çok bilgili değilim. Bu konu hakkında hiç okumuşluğum yok. Çok umrumda da değil evrilmiş miyiz evrilmemiş miyiz.. Ama islamda da bir adaptasyon süreci söz konusu değil mi? Neden evrim teorisinin İslamdaki yeri araştırılmıyor da sokaktaki teyze bile evrim günah falan diyebiliyor. Kafalar neden böyle önyargılarla dolduruluyor. Evrim sadece maymundan gelmemizi anlatmıyor ki? İslamla uzlaşacak yönleri de olduğunu düşünüyorum. Yaradılış teorisine ters falan da allahın yarattığı ilk insnaın bize benzemesini beklemek de çok komik değil mi?

Yani ayrıca öyle bir konuda var değil mi? Evrim teorisi Allah inancıyla ne kadar ters olabilir ben bunu hiiiç anlamıyorum. Tamam ben de çok bilgili değilim. Bu konu hakkında hiç okumuşluğum yok. Çok umrumda da değil evrilmiş miyiz evrilmemiş miyiz.. Ama islamda da bir adaptasyon süreci söz konusu değil mi? Neden evrim teorisinin İslamdaki yeri araştırılmıyor da sokaktaki teyze bile evrim günah falan diyebiliyor. Kafalar neden böyle önyargılarla dolduruluyor. Evrim sadece maymundan gelmemizi anlatmıyor ki? İslamla uzlaşacak yönleri de olduğunu düşünüyorum. Yaradılış teorisine ters falan da allahın yarattığı ilk insnaın bize benzemesini beklemek de çok komik değil mi?

canım ben biyoloji öğretmeniyim,evrimin dersini okuduk biz.Ama dersten ziyade bununla ilgili sayısız kitap okudum.Evrim öyle bir konu ki tarafları ikna etmek mümkün olmaz,çünkü inançlar devreye girer.Adaptasyondan bahsediyorsan elbet var,kim aksini iddia edebilir ama onların savunduğu evrim bambaşka.Burda değinmeye gerek yok.Bana soracak olursan ben de kesinlikle inanmıyorum.

canım ben biyoloji öğretmeniyim,evrimin dersini okuduk biz.Ama dersten ziyade bununla ilgili sayısız kitap okudum.Evrim öyle bir konu ki tarafları ikna etmek mümkün olmaz,çünkü inançlar devreye girer.Adaptasyondan bahsediyorsan elbet var,kim aksini iddia edebilir ama onların savunduğu evrim bambaşka.Burda değinmeye gerek yok.Bana soracak olursan ben de kesinlikle inanmıyorum.

Hangi üniversiteden mezunsunuz?

Bugün maymundan geldiğimizi falan kimsenin iddia ettiğini düşünmüyorum zaten. Belki de iddia ediyolardır, her neyse. Yani sen daha iyi bilirsin. Benim evrimi okumuşluğum öss yıllarımda kaldı. Aslında esas konumuz suat kılıçın terbiyesizliğiydi zaten.

Sadece ben ilk insandan çok farklı olduğumuzu düşünüyorum.

İnançlı bir insan değilim ve evrim umrumda da değil. İnsanların evrim fikrinden bu kadar korkmasını anlayamıyorum. Kimse evrimi okuyup ateist olmaz ki. Ya da her ateist evrimi okuyarak mı ateist oldu..

1.Sansür fikri
2.olayı sen maymundan mı geldin diyip baside indirgemek
3.üstüne üstlük terbiyesizleşmek.

Bunlar evrimden çok daha tehlikeli bence..

Son düzenleme:

:53::53: Ne dediğinizin farkında mısınız ?

Olay ne kadar farklı yerlere gidiyor.

Tövbe haşa,ilk insan ilk peygamberin tipi bizim gibi değil yani...

İlmihal de okudum,peygamberlerin hayatlarını da,Kuran meali de...

Ama hiçbir yerde böyle bir tabire rastlamadım.

Hadislerde de güzel bir insan olarak yaratıldığı ve çok uzun boylu olduğu belirtilir.:31:

Evet İslam'ın bilimle uzlaşan çok yönü vardır ama bazı şeyler salt bilimle açıklanmaz ve sorgulanmaz.

:53::53: Ne dediğinizin farkında mısınız ?

Olay ne kadar farklı yerlere gidiyor.

Tövbe haşa,ilk insan ilk peygamberin tipi bizim gibi değil yani...

İlmihal de okudum,peygamberlerin hayatlarını da,Kuran meali de...

Ama hiçbir yerde böyle bir tabire rastlamadım.

Hadislerde de güzel bir insan olarak yaratıldığı ve çok uzun boylu olduğu belirtilir.:31:

Evet İslam'ın bilimle uzlaşan çok yönü vardır ama bazı şeyler salt bilimle açıklanmaz ve sorgulanmaz.

Canım neden şaşırdın. Sonuçta farklı şartlarda yaşıyoruz. Ben de çirkin demedim. Tövbe haşa denicek bir durum yok korkma :) Muhtemelen boyları daha uzun bizlerden daha güçlü kuvvetlidirler. Mesela 20lik dişlerimiz bir türlü çıkamıyor. Çene yapılarımız daraldı. Artık insanlar çiğ et yemiyor ve o 20lik dişlere ihtiyaç kalmadı. Vücudumuzda artık kullanmadığımız bu tip şeyler var zaten.. .ne biliyim vahşi hayvanlarla savaşmıyoruz. Kaçmıyoruz. Koşmuyoruz. Elbette daha güzeldirler ;) Ben maymun olayını geçtim. Evrimin sadece maymuna dayandırılımasına kızıyodum zaten. :)

Son düzenleme:
Hangi üniversiteden mezunsunuz?

selçuk

Bugün maymundan geldiğimizi falan kimsenin iddia ettiğini düşünmüyorum zaten. Belki de iddia ediyolardır, her neyse. Yani sen daha iyi bilirsin. Benim evrimi okumuşluğum öss yıllarımda kaldı. Aslında esas konumuz suat kılıçın terbiyesizliğiydi zaten.

Sadece ben ilk insandan çok farklı olduğumuzu düşünüyorum.

İnançlı bir insan değilim ve evrim umrumda da değil. İnsanların evrim fikrinden bu kadar korkmasını anlayamıyorum. Kimse evrimi okuyup ateist olmaz ki. Ya da her ateist evrimi okuyarak mı ateist oldu..

1.Sansür fikri
2.olayı sen maymundan mı geldin diyip baside indirgemek
3.üstüne üstlük terbiyesizleşmek.

Bunlar evrimden çok daha tehlikeli bence..

dediğim gibi ben bu konularda yorum yapmayı bile sevmem,zaten konu da evrim değil dediğin gibi.İkili arasında geçen diyalog.

Canım neden şaşırdın. Sonuçta farklı şartlarda yaşıyoruz. Ben de çirkin demedim. Muhtemelen boyları daha uzun bizlerden daha güçlü kuvvetlidirler. Mesela 20lik dişlerimiz bir türlü çıkamıyor. Çene yapılarımız daraldı. Artık insanlar çiğ et yemiyor ve o 20lik dişlere ihtiyaç kalmadı. Vücudumuzda artık kullanmadığımız bu tip şeyler var zaten.. .ne biliyim avhşi hayvanlarla savaşmıyoruz. Kaçmıyoruz. Koşmuyoruz. Elbette daha güzeldirler ;)

Ben olaya çok daha farklı bir pencereden baktığım için olsa gerek...:31:

Sansürleme olayına ben de kızdım çünkü izlediğim birkaç kanal var bunla ilgili,hayvanlar ve insan gelişimi ileilgili, ve çok da güzel yayın yapıyorlardı.:31:

Haa ben inanmıyorum,he deyip geçiyorum o ayrı.

Çünkü biz Binbir Gece'yi,Aşk-ı Memnu'yu ailecek izleyen milletiz.:27:

Yani saçma bir karar olmuş.:24: Umarım bu tarz yayınlar hepten kalkmaz.:50:

Ben olaya çok daha farklı bir pencereden baktığım için olsa gerek...:31:

Sansürleme olayına ben de kızdım çünkü izlediğim birkaç kanal var bunla ilgili,hayvanlar ve insan gelişimi ileilgili, ve çok da güzel yayın yapıyorlardı.:31:

Haa ben inanmıyorum,he deyip geçiyorum o ayrı.

Çünkü biz Binbir Gece'yi,Aşk-ı Memnu'yu ailecek izleyen milletiz.:27:

Yani saçma bir karar olmuş.:24: Umarım bu tarz yayınlar hepten kalkmaz.:50:

Aynen işte onu diyorum. İki tane belgesel evrimli belgesel izlemek ufkumuzu açar en fazla. İnanıyorsak görüşlerimizi destekleyici şeyler öğreniriz. İnanmıyorsak da farklı pencerelerden dinleriz bir şeyleri. Ne zararı olacak ki?

Ama o dediklerin bildiğin koskoca milleti aptal etti :)

Ülkemizde üniversitelerin neredeyse hepsinde bilim kağıt üzerinde yapılıyor. Bilimsel bölümler, bilimin yapısına tamamen ters şekilde eğitim verip, sözde bilim insanları yetiştiriyorlar.

Ben bu forumda evrim tartışmasına girme gafletinde bulundum ve konu maymun-harun yahya-ara form çerçevesinden maalesef çıkamadı. Çünkü bu konuda daha önce yazan biyoloji öğretmenimin de dediği gibi tartışan kişilerin kulaktan dolma bilgilerden başka hiçbir bilgileri yok.

Suat Kılıç'ın ise zaten evrime inanması veya bu konularda bilgi sahibi olmasını beklemek kadar saçma bir şey olamazdı sanırım. Ama üniversitelerimizin de bilimsel araştırmaları "sen maymundan mı geldin?" mantığıyla kağıt üzerinde yapmasından daha fazlasını beklemeyin.

Suat Kılıç'a da evrim teorisini çürüttüğü için aşağıdaki videoyu armağan ediyorum:

[video=youtube;ebRDmAfLuvQ]http://www.youtube.com/watch?v=ebRDmAfLuvQ[/video]

Son düzenleme:
Back