• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evrim teorisine inanıyor musunuz?

archozi, kuzum, baştan söylesenize foruma sadece evrim tartışmak için girip Harun Yahya sitesindeki yazıları blog olarak yayınlıyorum diye :) Tamam der geçerdik hiç uğraşmazdık :)
Blogunuzdaki yazıların başlıkları bile sitedekilerle aynı. Bari link verseydiniz en azından insanlar yazıların tamamını okurdu, birazını almadan bırakmışsınız:
http://www.kadinlarkulubu.com/blog.php?u=515544
http://kuranmucizeleri.com/index.php/tum-kuran-mucizeleri/

Kedi canınızı sizin :)

Bilmediğiniz konularda yorum yapmak için çabalıyorsunuz ve üslubunuz oldukça kalitesiz...

Bilmediğiniz konularda yorum yapmak için çabalıyorsunuz ve üslubunuz oldukça kalitesiz...

Tam olarak neresi kalitesiz? "Kedi canınızı sizin"i kastediyorsanız kendisi Adnan Oktar tarafından ulusal kanalda kullanılan bir laftır, dolayısıyla buna diyor olamazsınız herhalde.

Kalitesiz veya hakaretemiz olduğunu düşünüyorsanız mesajımın rica ediyorum adminlere şikayet edin.

Öncelikle evrim teorisi kanıtlanmış bir teori değldir. Dindeki yobazlık ve hurafeler ve maalesef dini şekil için yaşayan insanlar nedeniyle islam dinine bu kadar düşman olunmuş. Yazınızda sanki inanan insan cahilmiş gibi bir imaj var. Tam tersi düşünmeden, anlamadan iman etmiş olunmaz. Bu sebeple sanki bugüne kadar hiç müslüman bilim adamı olmamış gibi detaylar saklanır ortaya çıkarılmaz. Galile,Kepler,Pasteur,Newton'un inançlı insanlar olduğu da ortaya çıkarılmaz. İbn-i Sina, Fergani gibi buluşları bilinen veya Harizmi gibi bugünkü bilgisayar ve dijital elektroniğin temeli olan ikilik sayı sistemini sıfırı ortaya çıkaran yüzlerce müslüman bilim adamı vardır...
Darwin bu teoriyi ortaya attığında düzgün bir mikroskop bile yoktu hücreyi inceleyecek, nitekim kendisi de ölümüne yakın eğer ara formlar bulunamazsa teorim geçersiz olur demiştir ki nitekim elektron mikroskopu bulundu ama ara türler bulunamadı..
İlk insanla fiziksel olarak benzemek istememenizin nedeni ise hep maymuna benzer resimler ile beynin doldurulmuş olmasıdır.

Öncelikle evrim teorisinin kanıtlanmış veya kanıtlanmamış olmasının onun gerçekliği ya da sahteliği üzerinde bir etkisi yoktur.

Müslüman bilim adamlarını, doktora öğrencisi bir mühendis olarak sizden daha iyi bildiğimi düşünüyorum. Müslüman bilim adamı yok demedim. Bilimin islam dünyasında ne kadar Kabul gördüğünden bahsettiğim. Nasıl ki hrıstiyan bilim adamları hrıstyan dünyasında Kabul görmediyse zamanında çoğu bilim adamımız da (mesela Hezarfen) büyücü yaftası yemiştir.

Darwinin teorisi umrumda değil. 150 yıl once yaşamış bir insan bu kadar açık düşünebildiği, üretken olabildiği, bugün hala bizi bile düşünmeye sevk ettiği, tüm kilise baskılarına ragmen fikirlerini ortaya atmaktan çekinmediği için ona sonsuz saygı duyuyorum. 150 yıllık teoriye koru koruna inanacak kadar da bağnaz değilim. Güncel gerçekleri merak ediyorum daha çok. Mesela bizler 2014te bunca eğitimimize ragmen Harun Yahya sayfalarında yazanlardan öteye gidemiyoruz. Adam 1800lerde neler düşünmüş de bunu açıklama cesaretini göstermiş.

Fosillerden de anlamam ara form dediğiniz şeylerden de. Sadece bilimsel gerçekler tarih boyunca din çevrelerini rahatsız etmiştir bunu anlatmak istedim.

Tam olarak neresi kalitesiz? "Kedi canınızı sizin"i kastediyorsanız kendisi Adnan Oktar tarafından ulusal kanalda kullanılan bir laftır, dolayısıyla buna diyor olamazsınız herhalde.

Kalitesiz veya hakaretemiz olduğunu düşünüyorsanız mesajımın rica ediyorum adminlere şikayet edin.

burada hep birlikte medeni olarak bir konuda fikirlerimizi beyan ediyoruz,
siz ise alaycı ve aşağılayan üslupla yaklaşarak, şüpheyle sizin fikrinizde olmayan birine karşı alttan vurma yöntemleriyle mesajlar yazıyorsunuz. Yazdığınız şahsıma cümlelerle konuyu nereye çekmek istediğiniz çok açık, eğer bir fikriniz yoksa yazmazsınız ama insanlarla uğraşarak bir yere varamazsınız, çünkü ben bu seviyede sizinle tartışmam.

Öncelikle evrim teorisinin kanıtlanmış veya kanıtlanmamış olmasının onun gerçekliği ya da sahteliği üzerinde bir etkisi yoktur.

Müslüman bilim adamlarını, doktora öğrencisi bir mühendis olarak sizden daha iyi bildiğimi düşünüyorum. Müslüman bilim adamı yok demedim. Bilimin islam dünyasında ne kadar Kabul gördüğünden bahsettiğim. Nasıl ki hrıstiyan bilim adamları hrıstyan dünyasında Kabul görmediyse zamanında çoğu bilim adamımız da (mesela Hezarfen) büyücü yaftası yemiştir.

Darwinin teorisi umrumda değil. 150 yıl once yaşamış bir insan bu kadar açık düşünebildiği, üretken olabildiği, bugün hala bizi bile düşünmeye sevk ettiği, tüm kilise baskılarına ragmen fikirlerini ortaya atmaktan çekinmediği için ona sonsuz saygı duyuyorum. 150 yıllık teoriye koru koruna inanacak kadar da bağnaz değilim. Güncel gerçekleri merak ediyorum daha çok. Mesela bizler 2014te bunca eğitimimize ragmen Harun Yahya sayfalarında yazanlardan öteye gidemiyoruz. Adam 1800lerde neler düşünmüş de bunu açıklama cesaretini göstermiş.

Fosillerden de anlamam ara form dediğiniz şeylerden de. Sadece bilimsel gerçekler tarih boyunca din çevrelerini rahatsız etmiştir bunu anlatmak istedim.

anladım, haklısınız din adına yapılan bazı şeyleri gördüğümde ben de çok rahatsız oluyorum çünkü gerçek İslam dini bu değil. Tv başında oturup gerçek dışı hikayelerle ağlamak ya da Peygamberimizin yaşantısına atfedilmiş gerçek dışı hurafelerle dini bir tutmak olası birşey değil. Herkes inanıp inanmamakta serbest özgür irade verilmiş, fakat sırf din böyle gösterildiği için inanmayanlar var maalesef. İslam dininin güzelliğine ve özüne döneceği dönemleri sabırla bekliyorum.

burada hep birlikte medeni olarak bir konuda fikirlerimizi beyan ediyoruz,
siz ise alaycı ve aşağılayan üslupla yaklaşarak, şüpheyle sizin fikrinizde olmayan birine karşı alttan vurma yöntemleriyle mesajlar yazıyorsunuz. Yazdığınız şahsıma cümlelerle konuyu nereye çekmek istediğiniz çok açık, eğer bir fikriniz yoksa yazmazsınız ama insanlarla uğraşarak bir yere varamazsınız, çünkü ben bu seviyede sizinle tartışmam.

Hep birlikte fikir beyan etmiyoruz. Biz beyan ediyoruz, siz devamlı "o öyle değil, bu böyle değil, şu şöyle, evrim teorisi zaten bilimsel değil, Dawkins de cahilce konuşuyor" diyorsunuz. Size yaratılış yoktur diyen yok, sadece "evrim bana daha mantıklı geliyor, yaratılışa inanmıyorum" diyen var. Sizse "hayır yaratılış var, evrim yok evrim yalan" diyorsunuz.

Konuyu bir yere çekmeye çalışmıyorum. Başından beri bir şeyleri kanıtlamaya çalışan sizsiniz, bunun üstüne forumda neredeyse sadeve evrim konusuna yazıyor olmanız ve blogunuzda Harun Yahya'nın websitesindeki yazıları paylaşıyor olmanız (ki kendisi bu başlıkta da adı bolca geçen bir kişi) dikkatimi çekti. Zira kendisi de evrim karşıtlığıyla bilinir. Eh bana ilginç gelen bir durumu da paylaştım. Ki hakikaten başlığı açma amacınızın karşılıklı tartışmak yerine "evrim olabilir" diyen herkese "hayır olamaz" demek olduğunu ve bu durumu biliyor olsam yazmazdım.

Bence tartışmamızın hiç gereği yok. Size iyi tartışmalar dilerim.

Hep birlikte fikir beyan etmiyoruz. Biz beyan ediyoruz, siz devamlı "o öyle değil, bu böyle değil, şu şöyle, evrim teorisi zaten bilimsel değil, Dawkins de cahilce konuşuyor" diyorsunuz. Size yaratılış yoktur diyen yok, sadece "evrim bana daha mantıklı geliyor, yaratılışa inanmıyorum" diyen var. Sizse "hayır yaratılış var, evrim yok evrim yalan" diyorsunuz.

Konuyu bir yere çekmeye çalışmıyorum. Başından beri bir şeyleri kanıtlamaya çalışan sizsiniz, bunun üstüne forumda neredeyse sadeve evrim konusuna yazıyor olmanız ve blogunuzda Harun Yahya'nın websitesindeki yazıları paylaşıyor olmanız (ki kendisi bu başlıkta da adı bolca geçen bir kişi) dikkatimi çekti. Zira kendisi de evrim karşıtlığıyla bilinir. Eh bana ilginç gelen bir durumu da paylaştım. Ki hakikaten başlığı açma amacınızın karşılıklı tartışmak yerine "evrim olabilir" diyen herkese "hayır olamaz" demek olduğunu ve bu durumu biliyor olsam yazmazdım.

Bence tartışmamızın hiç gereği yok. Size iyi tartışmalar dilerim.

benim neye inanacağıma ya da savunacağıma siz karar veremezsiniz sorun bu. Cevaplarımda asla sizin ya da başkasının şahsınızı eleştiren ya da başka özelliklerinizi eleştiren bir üslup kullanmam, bir forumda önemli olan budur, sadece fikirler,birikimler paylaşılır. Yazdığım detaylar hücrenin işleyişi,DNA veya türleşme ile ilgili diğer bilimsel konulardaki yorumlarım bunları düşünmek istemiyorsanız ya da sizi rahatsız ediyorsa bu konuda cevap yazıp yazmamak sizin şahsi kararınız ama kalkıp sizin fikrinizde değil diye biriyle uğraşmayın.

evrim teorisinin tarih sahnesine atıldığı dönem 19. yüzyıl . bu dönem sanayileşme ile birlikte insanlık ufkunda yepyeni bir dünya yaratma güdüsü oluşturmuş, bilimin ilerlemesi ile her sosyal olay poztif bilim ile açıklanma geyrtine girmişitir. Charles Darwin bir gemi seyahati ile farklı kıtalara seyahat etme, farklı insan ırklar ile tanışma fırsatı bulmuş ve bu seyahatin sonucu evrim teorisni geliştirmiştir. evrim teorsinin kökeninde çatılma yatmaktadır. Darwin türlerin kendi içinde bir birleri ile çatşmak suretiyle daha üstün bir tür geliştirdiğini ileri sürer. bugün toplum düzeyinde magazinsel boyutu ile , maymun-insan- kategorsinde tartışılan teori aslında o kadar geniş ve farklıdır ki. başta bahsettiğim 19. yy. ortamı genel olarak din-bilim çatışmasının yaratldığı, "tanrının" dünya üzerinden kovulmak istendiği bir dönemdir. ortaçağ hristiyanlığına karşı avrupa da gelişen bu tepkiler kilisenin baskıcı tutumuna karşı doğmuştur. dönemin arayışlarına cuk diye oturan evrim teorsi inanılmaz sahiplenilmiş ve müthiş bir çığır açmıştır. Bishop Wilberforce'ye göre bu teori; metaryalsit düşüncenin gelişmesi sonucunda büyük oranda temelleri sarsılmış dinlerin ve metafizik açıklamalrının yerini dolduracak yeni bir "din"dir.ve bu kirli i dinin peygamberi Charles Drawin'dir der Wilberforce. (*) teorinin özü iyi olanın hayatta kalmasıdır. kısa sürede sahiplenilen bu teroi en çok sosyal alanda etkili olmuş ve Henry Spencer evrim teorisni sosyal alana uyaralayarak sosyal Darwinzim'i geliştirmiştir. Sosyal Darwinizm dedğimiz şey engelli, hasta , zayıf yapılı insanlraın toplumdan izole dilmesi gerektiğini savunur. Jodi Picolut'un "Bir Daha Bak" kitabında bu konu çok güzel anlatılmıştır.
dedğim gibi konuya direk maymundan mı geldik diye maagaznsel bir boyuttan bakmak sadece bir bilim insanını değil bir dönemi yok saymak demektir. bu teoriye karşı çıkanların konuyu böyle basite indirgeyerek küçümsemesinden çok ciddiye alarak karşıt görüş oluşturması daha elzemdir. sonuçta krşı karşıyamış gibi göüren bir din ve bilim indirgemesi vardır. karşı çıkanların savı Havva ve Adem, referansı Kuran iken savunanların refansı bilim kabul edilmektedir. oysa gerçek müminler ve gerçek bilim adamları bilir ki Kuran tek referanstır. ve bilim kuran la zıtlaşmaz . bilakis ipuçlarının kaynağıdır.

(*)Osmanlı aydınları ve sosyal darwinizm

Size bundan 100 yil sonra da baska bir tur olacagiz demedim.Daha zeki ve guclu olacagiz.Caglari karsilastirirsaniz bunu cok net gorursunuz.Oncesinde 'bedensel' olarak gucluyduk ama simdi bunun yaninda zekiyiz de.Zamanla zekamiz evrimlesti,gelisti.Ilerde daha iyi olacak ve bu surec hic bitmeyecek.Buna benim ya da bir baskasinin inanip inanmamasi onemli degil,bilim dunyasi kabul ediyor bunu zaten.Gecis formundan ne anladiginizi da bu sekilde gormus oldum tesekkurler.Illa iki turun ozelligini de ustunde tasiyan kanitlar mi gormek istiyorsunuz?Insan kafali maymun fosilleri mi istiyorsunuz anlamadim ki.Bu surec milyonlarca yillik bir surec ee haliyle degisim cok yavas.Primatlar gun sonunda insan olmuyor yani.Ruh bence fizyolojik canliligin disa vurumudur.Basiniza siddetli bir agri vursun ondan sonra gorun akliniza ask sevgi geliyor mu.O dedikleriniz hormonlar dolayisiyla olusur.Hisler,duygular vs..Millet Mars'a gidecek,biz hala kabul edilmis,Harvard,Yale ya da Oxford gibi dunyanin en iyi 3 universitesinde arastirma gruplari,usleri bulunan bir teoriyi konusalim.Haa sahi babam boyle pasta yapmayi nerden ogrendi?Tavuk mu yumurtadan cikar,yumurta mi tavuktan? Pffff
neye göre daha zekiyiz? Bugün Platonun öğretileri hala tartışılıyorsa ya da dünya hala İbn-i Haldunu' u anlmaya çalışıyorsa, onlardan daha zeki olduğumuzu ilan etmek fazlaca kibire girmez mi? Kasteteğiniz bilimde yaşanan gelişmler ise bu bir halkadır. ve bu halka Newton'un yerçekimi kanununu adlandırması, Edison'un ampulü bulması yada Grahambel'in ilk alo su ile başlayan ve gelişen bir halkadır. ve insanoğlunun giderek daha çok öğrenmesi daha çok algı ile karşılaşması dolayısı iledir.

Yaratılış teorisi, gerçekten teori olabilir mi? Sonuçta dini inançlara dayanıyor? Bilimsel hiç bir yanı yok, tamamen toplumdan bireye inen bir olgu.

Bir inanç en güçlü doktrindir, kolay kolay tartışmaya açılamaz ki.

Yaratilis teorisi, evet, sadece bir teori. O ilk protein uygun sartlarda, kendiliginden mi olustu? Yoksa akilli bir tasarimci "ol" dedi ve oldu mu? Ikisi de sadece birer teori.
Herhangi bir dine (kitapli) inanan biri, inandigi kitapta Yaratilis hakkinda okuduklarina zaten iman ettiginden elbette onun icin bir teori degil. Bu kisiler, agnostiklerin sorgulayan zihinlerinin urettigi her teoriye siddetle karsi cikarlar. Bilimsel kanit isterler. Bir agnostik onlarin inanclarini sorgulasa ve "sen gostesene bana bilimsel bir kanit su herseyi yoktan var eden, ol deyince olduran, herseye gucu yeten ancak kendisinin var olmak için bir ilk nedene ihtiyaci olmayan yaratan hakkinda "dese, falanca peygambere gelmis vahiylerden bahsederler. "Ben Allah'la konusuyorum, o soyle biri, boyle biri" diyene iman ederler ve imanlari aksini dusunen birini anlamayi olanaksiz hale getiriyor. Uzun lafin kisasi, iki teorinin de eli ,simdilik, saglam degil. Ancak, yaratiliscilarin binlerce yildir oturduklari taht sallaniyor. Darwin'le aldiklari yarayla hizla kan kaybetmeye basladilar. Darwin'in teorisinin zayif taraflari cok ama en azindan insan zihninin vahye karsi zaferidir. Yarin, gelecekte bir gun , vahiylerden bagimsiz bir baska bilim insani varolusu daha saglam bir teoriyle neden aciklamaya calismasin?
Iman etmenin kotu bir yani yok arkadaslar. Neye, Kime isterseniz inanin fakat inandiginiz seyi savunurken ve/ya inanmadiginiz seye saldirirken esit zeminlerde oldugunuzdan emin olun. Bilim (akilla yapilan bir etkinlik) ve din (bir takim onkabullerle iman edis) ayni zeminde degil.

Yaratilis teorisi, evet, sadece bir teori. O ilk protein uygun sartlarda, kendiliginden mi olustu? Yoksa akilli bir tasarimci "ol" dedi ve oldu mu? Ikisi de sadece birer teori.
Herhangi bir dine (kitapli) inanan biri, inandigi kitapta Yaratilis hakkinda okuduklarina zaten iman ettiginden elbette onun icin bir teori degil. Bu kisiler, agnostiklerin sorgulayan zihinlerinin urettigi her teoriye siddetle karsi cikarlar. Bilimsel kanit isterler. Bir agnostik onlarin inanclarini sorgulasa ve "sen gostesene bana bilimsel bir kanit su herseyi yoktan var eden, ol deyince olduran, herseye gucu yeten ancak kendisinin var olmak için bir ilk nedene ihtiyaci olmayan yaratan hakkinda "dese, falanca peygambere gelmis vahiylerden bahsederler. "Ben Allah'la konusuyorum, o soyle biri, boyle biri" diyene iman ederler ve imanlari aksini dusunen birini anlamayi olanaksiz hale getiriyor. Uzun lafin kisasi, iki teorinin de eli ,simdilik, saglam degil. Ancak, yaratiliscilarin binlerce yildir oturduklari taht sallaniyor. Darwin'le aldiklari yarayla hizla kan kaybetmeye basladilar. Darwin'in teorisinin zayif taraflari cok ama en azindan insan zihninin vahye karsi zaferidir. Yarin, gelecekte bir gun , vahiylerden bagimsiz bir baska bilim insani varolusu daha saglam bir teoriyle neden aciklamaya calismasin?
Iman etmenin kotu bir yani yok arkadaslar. Neye, Kime isterseniz inanin fakat inandiginiz seyi savunurken ve/ya inanmadiginiz seye saldirirken esit zeminlerde oldugunuzdan emin olun. Bilim (akilla yapilan bir etkinlik) ve din (bir takim onkabullerle iman edis) ayni zeminde degil.

Doğru ama dini kabul edenler açısından burada hata şu: Yaratan kavramını dinlerin tarif ettiği şeklin dışına çıkarmamaları.

Bence hiç bir bilimsel teori tanrı kavramıyla çelişmez, sadece dinlerin tanrısı devreye girince büyük bir karmaşa çıkıyor ve bilime baskı, zulüm başlıyor.

Yaratılış bir teori seviyesinde kalamayacak kadar kompleks detaylar içeriyor. Bir kitapta yazanları okuyup inanacak kadar basit ve hafife alınacak bir durum değil. Dini hurafeler ve zorluklara bürüyerek ve peygamberin hiç yaşamadığı detayları olmuş gibi anlatıp insanları masallarla,kıyafetinin şekli,namazının şekli ile değerlendirenler bu şekilde düşünmeden inananlardır ve gerçekten iman etmiş değillerdir.
Değil Darwin, bugüne kadar yaşamış tüm bilim adamları biraraya gelse (ki bunların hepsinin yaratılışı inceleyerek birşeyler üretmeye çalıştıklarını biliyoruz) bir tane hücreyi bile yapamazlar, yaratılışa zarar verebileceklerini düşünmek çok abes kalır.
Dini ya da inancı vahiylerle birleştirip yargılamak yerine dünyadaki müthiş dengeyi ve mucizeleri araştırarak akıl erdirerek inanmaya çalışmak doğru yöntem olur.
Çevremdeki herşey yaratılışa inanmam için bir delildir, tonlarca ağırlığına rağmen gökyüzünde duran bulutlar, gözlerimin nasıl çalıştığı, küçük bir karıncanın,arının yaptığı görevler,her yıl kilolarca meyve veren ağaçlar,fotosentez yapabilen bitkiler hiçbir şekilde şuuru olmadığı halde bu işlemleri yapabiliyorsa ve bilim bunları izleyip,araştırıp,ortaya çıkarıp bize gösteriyorsa yaratılışa bir teoridir diyemeyiz. Şu anda vücudumda milyarlarca işlem yapılıyor ve ben sadece oturuyorum, bu tesadüfen olamayacak kadar kompleks bir durum. Teknoloji ve bilim bu kadar yaratılış mucizesini ortaya çıkarmışken hala Darwn geldi herşey bitti diye savunulması da ayrı bir mucize olsa gerek...

aylarca da yazılsa burda kimse kimseyi ikna edemeyecektir.Tartışmak yersiz bence.

Fikrimi yazacağım sadece.Evrim teorisi bana hep saçma gelmiştir.Hiç bir şey kendiliğinden olmaz,olamaz.Aklım kabul etmez bunu,inançlarım da elbet.

evrim teorisinin tarih sahnesine atıldığı dönem 19. yüzyıl . bu dönem sanayileşme ile birlikte insanlık ufkunda yepyeni bir dünya yaratma güdüsü oluşturmuş, bilimin ilerlemesi ile her sosyal olay poztif bilim ile açıklanma geyrtine girmişitir. Charles Darwin bir gemi seyahati ile farklı kıtalara seyahat etme, farklı insan ırklar ile tanışma fırsatı bulmuş ve bu seyahatin sonucu evrim teorisni geliştirmiştir. evrim teorsinin kökeninde çatılma yatmaktadır. Darwin türlerin kendi içinde bir birleri ile çatşmak suretiyle daha üstün bir tür geliştirdiğini ileri sürer. bugün toplum düzeyinde magazinsel boyutu ile , maymun-insan- kategorsinde tartışılan teori aslında o kadar geniş ve farklıdır ki. başta bahsettiğim 19. yy. ortamı genel olarak din-bilim çatışmasının yaratldığı, "tanrının" dünya üzerinden kovulmak istendiği bir dönemdir. ortaçağ hristiyanlığına karşı avrupa da gelişen bu tepkiler kilisenin baskıcı tutumuna karşı doğmuştur. dönemin arayışlarına cuk diye oturan evrim teorsi inanılmaz sahiplenilmiş ve müthiş bir çığır açmıştır. Bishop Wilberforce'ye göre bu teori; metaryalsit düşüncenin gelişmesi sonucunda büyük oranda temelleri sarsılmış dinlerin ve metafizik açıklamalrının yerini dolduracak yeni bir "din"dir.ve bu kirli i dinin peygamberi Charles Drawin'dir der Wilberforce. (*) teorinin özü iyi olanın hayatta kalmasıdır. kısa sürede sahiplenilen bu teroi en çok sosyal alanda etkili olmuş ve Henry Spencer evrim teorisni sosyal alana uyaralayarak sosyal Darwinzim'i geliştirmiştir. Sosyal Darwinizm dedğimiz şey engelli, hasta , zayıf yapılı insanlraın toplumdan izole dilmesi gerektiğini savunur. Jodi Picolut'un "Bir Daha Bak" kitabında bu konu çok güzel anlatılmıştır.
dedğim gibi konuya direk maymundan mı geldik diye maagaznsel bir boyuttan bakmak sadece bir bilim insanını değil bir dönemi yok saymak demektir. bu teoriye karşı çıkanların konuyu böyle basite indirgeyerek küçümsemesinden çok ciddiye alarak karşıt görüş oluşturması daha elzemdir. sonuçta krşı karşıyamış gibi göüren bir din ve bilim indirgemesi vardır. karşı çıkanların savı Havva ve Adem, referansı Kuran iken savunanların refansı bilim kabul edilmektedir. oysa gerçek müminler ve gerçek bilim adamları bilir ki Kuran tek referanstır. ve bilim kuran la zıtlaşmaz . bilakis ipuçlarının kaynağıdır.

(*)Osmanlı aydınları ve sosyal darwinizm

canım çok güzel bir alıntı, tebrik ederim
gerçekten Kur'an ve bilimi karşı kutup göstermeye çalışanlar bilmeliler ki onlar bir bütündür
çünkü bilimin kanunlarını oluşturan zaten Allah'tır
nasıl çatışabilir ki din ve bilim
bunu söylemek akıl karı olamaz, bunu söyleyen ya gerçekten düşünmüyordur ya da vicdanını susturuyordur

tabii ilk insan hz Adem ve hz Havva'dır
ayrıca insanlar da dili sonradan üretmemişler, hz Ademden beri diller vardır

Son düzenleme:
Evrim teorisi bilimsel olarak kanıtlanamamış bir teoridir. Maalesef farklı amaçlar sebebiyle gündemde tutulmaya çalışılmaktadır.
İlk hücrenin nasıl ortaya çıktığını açıklayamayan, fosil kayıtlarına göre canlıların milyonlarca yıldır nasıl hiç değişmeden bugüne kadar geldiği ispatına, hücredeki indirgenemez kompleksliğe, bir canlıda olabilecek değişikliği ancak olumsuz yönde zararlı mutasyonların yapabileceğine asla bu canlıyı yeni bir türe dönüştürmeyeceğine aksine zarar vereceğine (genetik bariyerler sebebiyle), genetik biliminin de gelişmesiyle cevap verilmiştir.
Kuran bilim ile çatışmaz aksine yol gösterir. Kuran insanın ancak düşünüp akıl erdirerek inanmış olacağını bildirir.
Kuran içinde geçen pekçok cümlenin bilimsel olarak ispatlanıp 1400 yıl sonra ortaya çıkması mucizedir. Tek bir örnekle evrenin yüzyıllar önce sanıldığı gibi durağan ve sabit olmadığı, sürekli genişlediği ve bigbang adı verilen patlamayla aniden ortaya çıkmış olmasıni bilim bu yüzyılda kanıtlamıştır. Kuran'da evrenin yoktan varedildiği ve genişlediği 1400 yıl önce bildirmişti.

canım çok güzel bir alıntı, tebrik ederim
gerçekten Kur'an ve bilimi karşı kutup göstermeye çalışanlar bilmeliler ki onlar bir bütündür
çünkü bilimin kanunlarını oluşturan zaten Allah'tır
nasıl çatışabilir ki din ve bilim
bunu söylemek akıl karı olamaz, bunu söyleyen ya gerçekten düşünmüyordur ya da vicdanını susturuyordur

tabii ilk insan hz Adem ve hz Havva'dır
ayrıca insanlar da dili sonradan üretmemişler, hz Ademden beri diller vardır

alıntı değil canım , kendi düşüncelerim . sadece (*) (Wilberforce ün sözü ) işaretlediğim bölüm kitaptan aktarma: )

Son düzenleme:
Aşağıdaki cümlenizle durumu tam ve eksiksiz olarak ifade etmişsiniz..

"sonuçta krşı karşıyamış gibi göüren bir din ve bilim indirgemesi vardır. karşı çıkanların savı Havva ve Adem, referansı Kuran iken savunanların refansı bilim kabul edilmektedir. oysa gerçek müminler ve gerçek bilim adamları bilir ki Kuran tek referanstır. ve bilim kuran la zıtlaşmaz . bilakis ipuçlarının kaynağıdır. "

Kuran'a inanan bir insanın her zaman bilim ile çeliştiğini düşünen çok büyük bir kesim var,
teknoloji ve bilim olmasaydı bu kadar yaratılış delili ortaya çıkarmıydı? acaba tam olarak anlamış, idrak etmiş olur muyduk? diye kendine sormuyor kimse...

Back
X