Evliyken bekar olmak...bunu yaşayan var mı?

şimdi yapsam olur mu? Kendimi geri çekiyorum ben de, bugün aramadım, o arayana kadar da aramayacağım zaten. Yarın 5 günlüğüne şehir dışına çıkıyor, orada başka birisiyle en az bir gecelik bir ilişki yaşamasından korkuyorum.
Güvenimi sarsacak bişe olmadı daha önce ama şuan herşeyi bekliyorum, çünkü küsmeye dünden razı gibi davrandı, beni aldatacak galiba, ne olacak öyle birşey olursa buna ben neden olmuş mu olacağım.

Canım eşinin seni aldatacağı varsa hiç neden olmadan da aldatır. Ayrıca küsmeye dünden razı olması seni aldattığı yada aldatmak istediği anlamına gelmez. Bazı insanların huyu böyledir burunlarından kıl aldırmazlar, burunlarını sürtmedikçe.

aklıma eski komşumuz geldi birden
bizim alt komşumuzun eşi de dışarıda gezmeyi tozmayı çok sverdi
nerdeyse her akşam her gece arkadaşlarıyla takılırdı içmek için genelde
eve de çok fazla bakmazdı parayı dışarda yerdi hep
kadın kendi babasının emekli maaşıyla evi döndürüyodu o yüzden resmi nikah yapmıyolardı maaş alabilmek için

bu açığa çıkınca 30000 tl borç geldi bunlara ve adam evi terk etti iki tane de çocukları olmasına rağmen
sonra da öğrendik ki başka bir kadınla ilişkisi de varmış
hatta kadın maddi durumu olmadığı için barışmak istiyodu ama adamın burnu havadaydı zeytinyağı gibi üste çıkıyodu

inş senin durumun da buna dönmez
çok fazla tolerans gösterme bence
çoçuğun olunca napıcaksın bu duruma katlanabilecek misin onu düşün
eşin değişmeyeceğini söylüyo çünkü
evliliğini çok düşünse böyle davranmazdı bence

allahım yine evet bende öyleyim diyorum :) benim kocada 2-3 akşam dışarı çıkar diğer 2-3 akşam balkonda içki içer.bir akşamda maç izler

beni sorarsanız bende öyle işte...bu hayat böyle geçmez.ne demek öyle ben böyleyim eee ende öylesin.yalnız kalmak için evlenmedik arkadaşım biz.

dert ortağım:)
peki sen ne yapmayı planlıyorsun bu durumda

felaket tellallığı yaparcasına yorum yapanlara ve hiç ölçüp tartmadan bodoslama erkeğe yüklenenlere teessüf ediyorum.
daha önce de yazmıştım: ilişkilerde hiç bir zaman sadece tek taraf kabahatli değildir.
biraz da kendi kabahatlerimizi görmemiz lazım.
bir erkek yatağını ayırıyorsa ciddi bir kabahat veya sorun olmalı ortada.

birincisi bu adamın huyunun böyle olduğunu yani akşamları dışarda takılmayı sevdiğini bile bile evlendiysen öncelikli kabahat senin arkadaşım. evet demeden önce düşünecektin.
kocasının akşamları dışarda veya evde içki içmesinden, ilgi göstermemesinden şikayet eden hanımlar, bu adamlar evlendikden sonra mı başladılar içkiye veya dışarda takılmaya? baştan aklınız nerdeydi?

ikincisi yok eğer adamın huyu önceden böyle değildiyse ve sonradan böyle olduysa bunda senin hiç mi kabahatin yok?
bir erkek bir ayda gül gibi hanımından nasıl bıkar da eve gelmez ya?

kızlar bazen biz eşimize karşı fazla verici oluyoruz, bu da karşı tarafın heyecanını öldürüyor veya usanç veriyor.
biraz da nazlı cilveli olalım (abartmadan).

bir ihtimal de şu olabilir ki erkek eşini fizik olarak çekici bulmayabilir fakat bunun tüm kabahati erkeğe aittir.
çünkü şimdiki kızların fiziği hakkında fikir sahibi olmadan evlenmek diye bir şey kalmadı erkekler için.
görüp beğenip evlendiysen hanımını memnun etmekle yükümlüsün (erkeklere söylüyorum), öyle mızıkçılık etmek olmaz.

sinir bozucu bi durum
hiç dışarı çıkmıyorsunuz
ailelere gitmiyormusunuz:44:

Arkadasım eşin dışarı çıktığı akşamlarda sen de onunla çıkmayı denedin mi? Ya da onunla gitmek istediğinde tepkisi ne oldu? Benim eşim de sever akşam dışarı çıkmayı. Ben pek fazla sevmıyorum açıkçası. Ama onun canı dışarı çıkmak istediğinde aa ne güzel olur ben de geleyim sıkıldım zaten diyorum. Böyle böyle bütün arkadaşıyla ben de samimi arkadaş oldum. Ve artık o ben olmadna dışarı çıkmaz oldu. Biri bir yere gidelim diye aradığında hemen beni arıyor gidelim mi diye yok dersem yarın gidelim eşim bugün müsait değil diyor. Hatta zaman içinde ben onu dışarı konusunda kısıtlamadıkça dışarı çıkma istediği de epey azaldı. Ben bilinçli olarak sen neden hiç erkek erkeğe çıkmıorsun istediğin zaman çık falan diorum o gitmior artık. Bizde böyle bir çözüm işe yaramıştı faydası olur belkı diye anlattım bu arada ben de senın gıbı 1 yıl 8 aydır evlıyım

ben de gezecem artık dedim. Herşey ona serbest bana bişe yok. Ya o da benim kurallarıma uyacak ya o kurallar benim için de geçerli olmayacak.
Evlenmeden verdim bu tavizleri adeta gözüm kör olmuştu. Eşim 1 ayda benden sıkılıp kendini dışarı atmış olabilir evet, ama ben de ondan sıkıldım bunaldım hiçbişe yapmadım hep yapıcı olmaya çalıştım buna ne demeli. Kendisi çekilir bir insan mı ben çektim, o da biraz çekseydi. Bencil ya benimki çok bencil

...
kadın kendi babasının emekli maaşıyla evi döndürüyodu o yüzden resmi nikah yapmıyolardı maaş alabilmek için

bu açığa çıkınca 30000 tl borç geldi bunlara ...

30000 TL borç nasıl geldi ben onu anlayamadım?Resmi nikah olmadığı sürece bir kadın babasının emekli maaşını alabilir diye biliyorum...Önce evlilerdi sonra maaşı almak için boşanıp aynı evde yaşamaya devam ettiler de bu mu açığa çıktı?:44:

kadın babasının emekli maaşını alıyodu ama nikahlı olsa o maaşı alamaz normalde o yüzden resmi nikah yapmamışlar sanırım
ama daha önceden nikahları vardı da sonradan mı boşandılar bilmiyorum çünkü ta liseden beri sevgililermiş kadın 35li yaşlarda şimdi
büyük ihtimalle daha önce boşanıp tekrar barışınca nikah yapmamışlardır

ama biz tanıdığımızda resmi nikah yoktu 8-9 yaşında bi kızları vardı sonradan bi çocukları daha oldu 1 yıl sonra filan bu durum meydana geldi daha geçen yıl oldu yani
sonuçta evlilerdi iki çocukları var ve aynı aynı evde yaşıyolar
bu şekilde yaşayan yani sırf maaş için nikah yapmayan bi sürü çift var ve yasal değil bu durum
biz kendisine söylemiştik ama dinlemedi bizi

birisi şikayet etmiş sanırım bu şekilde açığa çıkmış
ya da sonradan yeni bebekleri olmuştu ondan sonra da durum farkedilmiş olabilir

Canım sen hem sormuşsun hemde kendin yanıtlamışsın....

Ben kendime yetemiyorum,yalnız kalamıyorum demişsin.....
Evlenmeden öncede böyleydi gece gezerdi demişsin....

Eşin pekçok nedenin yanısıra onun gece gezmelerine karışmadığın için de seni seçmiş olabilir.

Sen evlendiniz diye eşinin sana bağlı,evinde oturan,hayallerindeki koca olmasını istiyorsun.

Hemen olur mu?Ve sen çıktığın bu zorlu yolda yani karşındakini değiştirme yolunda bilgili misin?Neler yapmalısın?Nasıl davranmalısın?.....Ve kocanı sana,evine bağlamalısın....

Sen kendine yetmelisin.Mutlaka uğraşacak birşeylerin olmalı....Sürekli ilgi bekleyen kişi durumundan kendini kurtar...

Bilerek bu yola çıktın,bu sorumluluğu almalısın,evlilik hakkında çok okumalısın......

İyi bir eş nasıl olunur?Bunu sen başarabildikten sonra,eşine de örnek olacaksındır....

Allah mutlu evlilik nasip etsin inşallah.

Canım sağol uzun uzun açıklamışsın...

Bende bazı olaylar duyuyorum bu konularda onun için sormuştum burda durum nasıl ki diye?

Konuyu dağıtmak istemem ama bu kadar sorun içinde çocuk yapmak,zaten para yok,nasıl oluyor ben anlayamıyorum?Zaten çocukları varmış:44:

Allah yardımcıları olsun diyelim.

evliliğin ne olduğunu bilmeyen evlenmesin. bekar gibi yaşamak isteyen evlenmesin. evlilik kolay değil. ben evleneyim ama bekarlar gibi sokaklarda takılayım diyorsa evlenmesin.
böyle adam değişmez. zaten istemiyorda.
ya böyle kabul edeceksiniz yada ayrılacaksınız.
sizi hangi seçiminiz mutlu edecekse onu yapın

Son düzenleme:

kocası zaten çalışıyodu durumları kötü değildi kendi de babasının maaşını alıyodu normal bi evli gibiydi yani
sadece nikahları yok normal evli çift gibi yaşıyolardı söylemese kimse anlamaz durumu çocukları da vardı zaten sonradan bi tane daha yaptılar
ayrılmak gibi birşey düşünmüyolardı ki maaş için nikah yapmıyolardı

kadın kocasına çok aşık hala da barışmak istiyo
bide annesi babası ölmüş onu ailesi yerine koymuş iyice o yüzden sanırım
nerden bilsin ki böyle olucanı liseden beri tanıdığı sevdiği bi adam çocukları da vardı zaten böyle olacağını tahmin edemedi
adamın yaptıklarını duyunca biz de şaşırdık
kadını da bi görsen o kadar güzel o kadar hoş bi kadın muhabbeti de çok iyidir çok girişkendir sosyaldir çok üzüldük biz de

bak sen. o gezecek. size yasak. nasıl bir bencilliktir bu
.erkek ya. o hertürlü şeyi yapar. ona yasak yok. ama kadın asla.
en nefret ettiğim erkek türü.

Son düzenleme:
evlilik gerçekden çok zor ....

kadınlar hep yapıcı taraf evet sevgisi saygısı ayrı sorumluluk istiyo bekliyo ve kesinlik tek taraflı yürümüyo ...

bi evlilik de kolay kurulmuyo ki kolay bozulsun üzüldüm arkadaşım durumuna hemen kestirip atma yinede bekle derim iyice güzelce konuşun hayırlısı neyse hakkınıza o olsun rabbim yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
....kadını da bi görsen o kadar güzel o kadar hoş bi kadın muhabbeti de çok iyidir çok girişkendir sosyaldir çok üzüldük biz de

Yazdıklarınızı bir daha okudum,Allah yardımcısı olsun.

Bu konu ile bağlamak içinde şunu eklemek istedim kadın kendi değerini bilmiyora,problemli bir erkeği seçme olasılığı artıyor....ve zaten sorunlu olan erkekte kadına değer vermeyi bilmiyor....Olan arada çocuklara oluyor maalesef....

Anne,babadan alamadığı sevgiyi gösteren erkeğe lise yıllarında aşık olmuş,bugünlere gelmiş....İnşallah sorunlar çözülür...

(Konudan kopmamışızdır umarım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…