• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken başkasına ilgi duymak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç başınıza geldi mi bilmiyorum. Bazılarınız bunu ayıplayacaktır belki bazılarımız anlayışla karşılar.Ama aylardır mücadele veriyorum. Evliyim ama kafamı karıştıran biri var o da evli ama hep aklımda. Kocamı da seviyorum dünyalar iyisi biridir, benim için çok değerli. Bunu nasıl asacagim bilmiyorum.Aptallığımla gittim ona açıldım ayrıca, tabi ki reddetti.Fiziksel herhangi bir şey olmadı, yalnızca bi kaç sohbetten ibaret. Ve her gün de birbirimizi göreceğimiz bir özel kurumda çalışıyoruz.Bundan sonrası için nasıl davranmalıyım, özür dileyip geçici bir şey olduğunu söylemeli miyim? Ben kötü bir insan değilim bu duruma nasıl düştüm bilmiyorum. Bu durumdan kurtulmak da istiyorum aslında ama geçmiyor geçmiyor her gün agliyor ve kendime çok kiziyorum
:KK43:
yaptığım araştırmalara göre anne baba sevgisinden yoksun büyümek daha fazla ilgi ihtiyacına yol açıyormuş, anne baba ilişkisinde çocuklukta göz ardı edilmek, değersizlik duygusunu orda öğrenmek, yetişkinlikte de bunu tekrar etmeye neden oluyormuş.
Kınamak istemiyorum. Karşılık alamadığınız icin de eşinizden ziyade karşıdaki kişiye karşı kapıldığınız suçluluk duygusundan , ebeveyn sorunlarınıza bağlayarak kaçınmanızı anlıyorum. Bence bir desteğe ihtiyacınız var. Ayrıca dünyalar iyisi dediğiniz eşinize de daha fazla haksızlık yapmayın derim. Empati yapın tam tersi durum olsa ne hissederdiniz?

Yurtdışındayken çalıştığım yerde arkadaşım vardı iş arkadaşı ama.
Neyse kız evliydi ama bizim iş yerindeki adamdan hoşlanıyordu. Biz de birkaç arkadaş ayrıl eşine haksızlık etme dedik. Kız da ikisini aynı anda idare etti her anlamda yani anlayın.
Sonra bende zaten kızla kestim konuşmayı ne kaltak çıktın sende be dedim 😀

Bu hata degilki yaptığınız bile isteye içinize sorun aynen öyle bu eşinize karşı duygularınızın bittiğini gösteriyor.zaten sizinle bildiği haldehala beraber olduğu için ona olan azıcık sayginizda bitecek.Elestirmeden çözüm istiyorsaniz ayrılın.Yeni bir hayata başlayın.En yapıcı yorumum bu.

Madem ikiniz de bu duruma razısınız bari açık ilişki yaşayın. Bu kadar olaydan sonra senin kalbini biliyorum denir mi ya? Açık ilişki yaşayanların bile kendince prensipleri oluyor. Tek gecelik,takılmalık olabilir ama duygusal bir ilişki olamaz diyorlar. Siz basbayağı duygusal bir ilişki içine girmişsiniz. Karşı taraftan bir ışık görseniz illaki cinsellik de gelecekti. Burada bizi yemeyin. En azından açık ilişkide iki tarafın da haberi var ve razı oluyorlar. Sizin yaptığınız ondan bile daha beter. Bundan sonra aile terapistinin de bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Aile terapistleri,psikologlar Oz büyücüsü değil. Ellerindeki sihirli değnekle her ilişkiyi düzeltemezler. Bana kalırsa her ilişki düzeltilmeyi de hak etmiyor. Arada cinsel,ekonomik, psikolojik ve fiziksel şiddet varsa aldatma varsa hiçbir terapist bunu çözemez. Ayrılın ve önce kendi içinizde düşünün. Arkadaşlık,sevgili her ilişkide böyle sorunlar yaşıyorsanız biraz dönüp kendinize ben ne yapıyorum?diye sorun. Her yaptığımız haltı anne,babamızın üstüne yıkamayız. Beyniniz suçu başkasına atarak bir savunma mekanizması uyguluyor ama savunma mekanizmaları geçici bir rahatlama sağlar. Artık sorunun sizden kaynaklı olduğunu kabul etmeniz gerek

BEKLENEN

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?

NECİP FAZIL KISAKÜREK
Kız konu aşkı memnu' dan nfk şiirine nasıl evrildi? Ay ben şok😬!

Adam küçük bir kaçamak için bile sizi tercih etmemiş.
Aferin demek doğru olmaz bu durumda doğruyu yaptığı için ama eşine aşıkmış ya da efendiymiş denir maşallah.
Sizin için de zor olmalı ama eşiniz teselli eder artık teddedilmenizin acısını.
Öyle ağlaşırsınız🥹

BEKLENEN

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Konu hangi ara şiire bağlandı 😹😹