- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
- Konu Sahibi northernlight
-
O zaman elinizdeki birikimin bir kismini verin bir kismida kirayla ödensin .Kirayla odenmesini aileniz sorun edecek mi .Etmezler bence .@Chickennova eşim borç aldığımı ve ödeyeceğimi biliyor ama detaylı konuşmadık. Yani ne şekilde ödeyeceksin evlenince mi öncesinde mi diye sormadı.
benlacivert aldığım evde oturmayacağız onda kiracı var zaten. Nişanlımın evinde oturacağız. Kiramı aileme vermeyi düşündüm de parça parça bereketi kalır mı bilmiyorum kira 4 yılda anca çıkarıyor borcumu.
Soyle dusun kardesin de ise girdi ev alıyor 70 bin eksigi var ve ailen para yardimi yapti. Zoruna gider mi gitmez benim zamaninda bana yapti derim. Aile anne baba olmak budur yani. Durumlari iyiyse onlarda yapmak isterler. Sizin cocugunuz olsa siz yardim etmek istemez misiniz. Bence kardesinizle ailenizle oturup konusun bu konuda ne dusunuyorlar. Es adayina suan yansitmayin eger o borcsuz. Sadece dugun borcuyla evleniyorsa sizde oyle yapmaya calisin. Bence aileniz sizi makul karsilayacak. Aile olmak budur. Cok yorum yaptim amaAilem hiç dile getirmedi ama ben rahat edemem ki.
Yetişkin bir kardeşim var üstelik o daha öğrenci. Sizin aileniz emekli ikramiyesinin bir kısmını ablanıza/abinize verse, size de bir bardak soğuk su içmek düşse, neler hissedersiniz?
Hiç kardeşinizin hakkına girdiğinizi düşünmez misiniz?
Ailem hiç dile getirmedi ama ben rahat edemem ki.
Yetişkin bir kardeşim var üstelik o daha öğrenci. Sizin aileniz emekli ikramiyesinin bir kısmını ablanıza/abinize verse, size de bir bardak soğuk su içmek düşse, neler hissedersiniz?
Hiç kardeşinizin hakkına girdiğinizi düşünmez misiniz?
Şimdi bu konuyu sorun etmiyor gibi görünen eş ilerde bir şekilde bu konuyu dillendirir. Aileye borç varsa da geri ödenmesi gerekir mutlaka. İlişkilerin laçkalaşmaması için. Bence şimdi konuşun bu konuyu. Birikiminizi ailenize verin ve düğün borçlarını taksit yapın. Eşinize de düğün borcu ödüyorum deyin. Kira geliri de ailenize gitsin@Chickennova eşim borç aldığımı ve ödeyeceğimi biliyor ama detaylı konuşmadık. Yani ne şekilde ödeyeceksin evlenince mi öncesinde mi diye sormadı.
benlacivert aldığım evde oturmayacağız onda kiracı var zaten. Nişanlımın evinde oturacağız. Kiramı aileme vermeyi düşündüm de parça parça bereketi kalır mı bilmiyorum kira 4 yılda anca çıkarıyor borcumu.
kadınında hakki yok... evlilik öncesi alının mal alan kişinindirSunu anlamıyorum erkegin evi olsa evlenirken kadina onda senin hakkin var derler. Kadin evleniyor esinin hakki yok diyorsunuz. Esinin hakki yoksa ortak cocuklarınin hakki olur.
+10000Kiraya gecin ve kendi evinizin kirasi ailenize gitsin .
Hazir eve gecen erkek milleti hic kiymet bilmiyor .
Kardeşinize 25bin TL vermek.Herkese iyi akşamlar.
Henüz hayatımda biri yokken, anne babamdan 50 bin kadar borç alıp ev almıştım.
O parada kardeşimin de hakkının olduğunu, geri ödeyeceğimi, borç olarak aldığımı belirterek aldım, onlar da kabul etti.
Birkaç ay sonra evleneceğim. Düğün çeyiz hazırlıkları derken aileme geri ödemek üzere biriktirdiğim paranın bir kısmı gitti. Şimdi aileme kenardaki tüm paramı verirsem ben zorlanacağım. Ama evlendikten sonra ödesem eşimle aramda soruna sebep olur mu bilmiyorum. Yani sanki ben tüm aldığımı aileme versem sadece onun parasıyla geçinsek bu bana çok ağır gelir. Hep çalıştım kendi annem de çalışan kadındı, diğer türlüsü nasıl olur bilemiyorum. Düğün takılarımla karşılasam, müstakbel eşim benim yerimde olsa ve böyle bir teklifle gelse çok bozulurdum.
Sizce kimseyi mağdur etmeyecek en iyi çözüm ne?
Evin borcunu bitirip evlenmeyi dusun. diger turlusu esine haksizlik yani evlilik oncesi uzerindeki mal sadece sana ait olsun istiyosan boylesi dogru olan. esinle evliyken odemeyi düşünüyorsan esininde eve ortak olacagini unutma elindekileri ailene ver bence evlendiginde sonucta yine calisirsin tek esinin parasini yemek zoruna gidiyorsaHerkese iyi akşamlar.
Henüz hayatımda biri yokken, anne babamdan 50 bin kadar borç alıp ev almıştım.
O parada kardeşimin de hakkının olduğunu, geri ödeyeceğimi, borç olarak aldığımı belirterek aldım, onlar da kabul etti.
Birkaç ay sonra evleneceğim. Düğün çeyiz hazırlıkları derken aileme geri ödemek üzere biriktirdiğim paranın bir kısmı gitti. Şimdi aileme kenardaki tüm paramı verirsem ben zorlanacağım. Ama evlendikten sonra ödesem eşimle aramda soruna sebep olur mu bilmiyorum. Yani sanki ben tüm aldığımı aileme versem sadece onun parasıyla geçinsek bu bana çok ağır gelir. Hep çalıştım kendi annem de çalışan kadındı, diğer türlüsü nasıl olur bilemiyorum. Düğün takılarımla karşılasam, müstakbel eşim benim yerimde olsa ve böyle bir teklifle gelse çok bozulurdum.
Sizce kimseyi mağdur etmeyecek en iyi çözüm ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?