• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ve ailem hala herşeye karşı, lütfen yardim edin :(

sirincimcime1986

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
42
0
86
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,
biraz uzun ama yardiminisa ihtiacim var :( arkadaslar yurt disinda oldugum icin türkceyi dogru yazamiyorum :( idare edin
ben 2006da evlendim görücu üsülu ve zamanla sevdik birbirimizi bir sene sonrada esim avusturyaya geldi
esim benim ayilemle hic anlasamiyorlar bizimkiler sürekli üstümüze geliyorlar herseye karisiyorlar. yok siz cok harciyorsunuz parayi napiyorsunuz ona buna mi veriyorsunuz :( yeni tlf alsak bir dert almasak bir dert eski tlf bazen kafayi yiyor alsananiza birtane yeni diyorlar aliyoruz yok buna bu kadar para verilirmi saten esin temizlikte calisiyor napacak bu tlf (esim daha geldi 4sene oldu Nokia E71 beyendi aldi simdiye kardar kardeslerimin eskisi kullani hic de birsey demedi.) ya daha nelere karisiyorlar nelere neyse
esim avusturyaya ilk geldi siralar annemgilerle oturuyorduk yani onlar alta biz yukarida. esimle biz dedigim gibi sene 2006da resmi nikah yapti sonra vize falan basvurduk hemen cikti sene 2007 nisanda geldi esim buraya tabi bizim dügünümuz falan olmadi henüz. esim gelir gelmez hemen is buldu 2007 augostda türkiyeye gittip dügün yapmayi planliyorduk ancak isden izin alamayinca gidemedik ayilemler gitti izine iste bende gidemedim cunku calisiyordum ve calismak zorundaydim dügün falan olacak diye neyse ayilem izine gitti gelinlik takilari falan alacaklar. trde kaynanam kayinbabam zorun cikarmislar cok altin istiyorsunuz diye ama biz yüzükler takilmadan önce konustuk tamam dediler sonra böylemi olduk neyse bizimkiler inatci :D naptilar netile aldirdilar sonunda sonra gelinlik alincak demisler kaynanam gelinlikmi alinirmis demis annemde bu söze sinirlenmis gittmis kendi almis canim annem ya :( neyse annemler trden dönduler biz dügün hazirliklari yapiyoruz esimin ayilesinden hic birisi arayipta naptiniz nasil gidiyor falan filan yok tabi babamda buna sinirlendi nasil bir baba hic aramiyor diyor esime.babam daha neler neler dedi esime ayilesini kötüledi iste altin niye alirkene sorun cikardilar niye arayip sormuyorlar sil ayileni bilmem ne bilmem ne ama esim sabirli kalkipta benim babama hic bir kötu kelime etmedi.subatda dügünümuz oldu hersey güzel gecti hic birseyi kafaya takmadik.tabi hersey istedimiz gibi olmadi ne nisan ne kina hic birsey güzel gecmedi dügünümüzde bari mutlu olalim dedik esim biraz üzgündu ayilem yok diye yalnizim diye takma kafana dedim saten bir kere evleniyoruz bu gününde mutlu olalim dedim
evet yeni evliyiz gezmek istiyorduk arabamiz yoktu bu arada esimin ehliyeti var ama babam aramasi bir verir sonra laf ederdi bir keresinde biz alisveriz yapmamiz lazim dedi babamda o sirada alisverize cikiyorduk biz de gidelim dedik eve alinacaklar var diye bir surat bir surat iyi gelin dedi bindik gidiyoruz pat diye siz neye gezmeye gidiyorsunuz ne alacaksiniz ben dedim baba eve yiyecek falan almamiz lazim yemek yapcam hic birsey yok. yok dedi bizde yiyorsunuzya daha ne alacaksiniz adam tuturdu yolun ortasinda inin arabamdan gidin kendinize araba alin ya canim kocam benim bir kere agzini acipta kötu birsey söylemedi tamam baba alalim bir araba dedi :(. neyse gittik alisverize hic birsey almadim sinirden geri döndük. cikti evimize 2gün inmedim asagi hemen ne oldu niye gelmiyorsun kocanmi göndermiyor falanda filanda ya herseyi ama herseyde kocami sucluyorlar. neyse öyle böyle alistik gidiyoruz ha bu arada kücük araba aldik tabi babam buldu bu olsun dedi bize tamam dedik idare ederiz.
babam köye ev yaptiriyor benden para istedi hic esime sormadi bende dur bir sorayim dedim ona ne senin paran deyilmi demesmi esimde yanimizdaydi duydu bunlari tamam yarin bankaya gidelim veririz dedi.neyse böylece biz karar verdik olmuyor dedik biz en iyisi tasinalim ayilemgile 50km uzak yere tasindik. tabi tasinmamiz bile suc oldu cunku ayilemgilin ordaykene kira az öduyorduk ama benim esim ise gittmek icin sabahin 4de kalkiyor hem ötübus hemde trenle gittmek zorunda yani nerdeyse 2 saatdi bosa gidiyordu. yok burda kalin yok niye gidiyorsunuz orda ac kalirsiniz bilmem ne bilmem ne bunu kiz kardesim bile dio ama yakinda kiz kardesimde evlenir saten yasi 21 bende söylerim bu laflari yok tasincam burdan derse hatirlatacam neyse yil 2009 aylardan ocak biz yeni araba ariyoruz cunku diye kücükler kucuk bir kaza gecirmistik mesburen satmak zorunda kaldik. Türkiye tatile gittmeye karar verdik yeni araba ariyoruz tabi birikimde yaptik biraz da olsa birde ayileme vermistik. alirkene borc dedi veririz dedi hem dedi türkiye giderkene veririz siz kendinize yeni araba alirsiniz beraber türkiyeye gideriz iyi olur dedi babam tamam dedi bizde vermistik. evet yeni bir araba bulduk karar verdik biz bunu aliyoruz dedi aradik babami ne diyorsun dedik biz arabayi almak istiyoruz gelde bir bak seninde gönlün olsun birlikte karar verelim dedi babam yok napcaniz arabayi ucakla gidin türkiyeye daha diger arabayi gittiniz indirdiniz birine yok ben bu sene gittmem sizinle türkiye alin arabanisi gidin ben karismam da daha nelerde neler halbuki diger eski arabada kaza yapmistik biz suclu deyilik kapak gibi ortada neyse dedik biz aldik arabamisi yazinda temmuz aylarinda babamda bizimle tipis tipis gitti izine :D cunku kendide tam bizim izin günümuze denk gelmis :))))
yil 2010 tabi 3yil biz neler cekti neler 2010 nisanda bir kizim oldu simdi 9aylik bizimkilerin ilk torunlariya her hafta geliyorlar götürelim bize falanda filanda bir götüruyorlar cocuk nerdeyse 4gün orda kaliyor tamam anliyorum seviyorsunuz ama bende bir anneyim her haftada olmazki bir keresinde istediler yok dedim aman görseniz ne dediler ne dediler yok isin düsünce gönderiyorsunda bunu diyen kiz kardesim ya ben birkeresinde esimin askerlik uzatmasi icin trkonsuluza gitti 4saatlik yol birde hava kötuydu neyse sordum anne bakarmisiniz bir gittmemiz lazim diye onlarda seve seve tamam dediler neyse esimde özluyor kizini zaten adam sabah 6da gidiyor aksam 6da evde eee bir baba kizini özlemezmi. bizimkilerde cat kapi geliyorlar öglenlerin ve götürelim bizde kalsin yok diyorum aksam babasi gelsin öpsün sevsin sonra götürsunuz hemen annem yok hic mi cocuk görmedi falanda filanda. ya ben kirkliykene annemlerde kaliyordum cunku esim calisiyordu hafta sonlari geliyordu gelip kizini seviyorduk bunu bile laf ediyorlar hic görmemis bilmem ne bilmem ne kendiniz severkene birsey yok esim severkene görmemis oluyor. neyse esim bir hafta sonu geldiginde bizi götürmek istedi cuma götürecekdi pazar getirecekdi ya evde kiyamet koptu resmen yok uyursunuz bakmasiniz üstüne yatarsiniz ya tamam bir gecede biz uyumayiz bakariz cocugumuza. ya esim varya iple cekiyordu su kirkin bittsinde artik eve gelin diye özluyordu bizi geliyor ne benle konusabiliyor ne kizini sevebiliyordu. ya iste böyle gecti gitti kizim simdi 9aylik oldu

evet arkadaslar simdi kaynanamgil istanbul buyukcekmece daire aliyorlar (ben ve esimin ayilesi tokatliyiz) esimden para istediler bizde bakalim dedik. ben birikimiz yapmistim baya neyse kiz kardesime verdik yeni araba almisti kayinbabam dedi saten herkes koyarsa alacam yani esimin 4erkek kardesi 3kardesler 7milyar koyarsa alacam (bitanesi bekar yeni ise basladi onun icin o koyamiyor) dedi yoksa krediyle almak zorundayim dedi kayinbabamda biriktirmis baya hac gidcem diye birasini ayirdi bizde tamam dedik herkes koysun ama dedik bizde ev almayi düsünuyorz nasil olacak biz butun biriktirdimizi sana veriyoruz kayinbabamda dedi tamam oglum sizin ev beyendik deyin ben size yardim edicem dedi tamam dedik bizde kendi ayileme acti tlf sorduk para varmi böyle böyle diye anam kiyamet koptu yok bize niye tanismiyorsunuz yok delimisin sen (bana) kendi parani kaynanangile veriyorsun vermezler annem diyor kocanmi seni tehdit mi ediyor seni birakirim falanmi diyor korkuyormusun dedim ben allahtan baska kimseden korkmuyorum bilmem ne bilmem ya adam kendine aliyor evi banane sanane.ya rabbim. neyse biz gönderdik parayi kayinbabama evi aldilar simdi evde kaynim oturacak kira öder gibi babama ödecek o parayla bir daire daha aliriz dediler biz dedik biz karismayiz biz alirkene verdimizi geri isteriz dedik tamam dediler- ya simdi ayilem benlede soyuk hele babam hic aramiyor beni annem arada ariyor esimle hic görüsmuyorlar bugun geldiler esim hosgeldin diyor annem ya duymadi gercekten yada duymaslikdan geliyor ya tamam kayinbabam yardim ettmese kayipeden ben olmam giden param olsun konusmam ben onlarla bunu esimde dedi yardim ettmeslerde konusmam babamla diye. ya ben napcam kafayi yiycem esim diyor gel cekelim kredi ev alalim istanbuldan dönüs yapalim nasil olsa calisir öderiz burda iki yil icinde kapatir herseyi gideriz. evet de sen diyor hemen simdi gittip beyenip alalim herseyin iyisini alalim döseyelim evi gelelim calisir öderiz diyor hersey cok güzel olur diyor herkesden uzak hayatimizi yasariz diyor. ya biz esimele cok iyiz hep ayileler yüzünden tartisiyoruz ben napcami bilmiyorum arkadaslar bana bir cikar yol gösterin :((((

Son düzenleyen: Moderatör:
vay beeee bu anlattıklarını senın aılen mı yapıyor

genelde bu tarz seylerı kaynanalar gelınlerıne yapar gelınlerde sıkayetcı olur

zar zor okudum. sonlarını çok daha karışık yazmışsınız.

sizin ailenizin yaptığını oğlan tarafı yapsa eminim görüşmezdiniz. eşiniz çok ama çok sabırlıymış.

kimseler çekmez bu kadar hakareti.
eşinizin elini sımsıkı tutun kimse içinde birbirinizi yıpratmayın.
ailenize gelince de babanızın karşısına çıkıp sorun. suçum ne? diye
bakalım ne diyecek.
ne biçim bir komplekstir,anlayışsızlıktır anlamadım.
siz hep arada kalan olmuşsunuz. :31:

Allah sabır versin. huzur versin.:26:

Canim Allah yardimcin olsun heleki insanin kendi ailesi böyle yaparsa vay halimize..
Esini takdir ettim baya sabirliymis ama sabir tasida bi gün catlar yani .Kendi ailen olsun esinin ailesi olsun mutlaka mesafe sart canim sonucta esin ve sen yipranicaksiniz buda iliskinize zarar verecek...
Babanla pek konusulacak gibi degilde annenle bi konusmayi denesen ???sizinde artik aile oldugunuzu,herseyde onlarin fikrine ihtiyaciniz olmadigini anlatsan belki ise yarar.:26:

bu kadar sikintiya maruz kalan bir gelin olsaydi gorusme sikliginizi kesin gerekirse bir sure hic gorusmeyin derdim. sizin icin de ayni sey gecerli. kimin yaptigi degil, durum onemli. aileniz de olsa kimsenin size bunlari yapmaya hakki yok. hala cocuk gibi davraniyorlar size. ayrica esinize cok uzuldum. kimbilir ne firtinalar esiyordur icinde, bunca lafi duy hic karsilik vereme. kocanizin hatrina ailenizla araniza mesafe koymali ve artik onlara durmalari gereken yeri gostermelisiniz. kocaniz hep boyle alttan almayabilir, herkesin sabrinin bir siniri var. sonra yine olan size olur.

Ailenin yaptığı tek şey ellerine almışlar bi keser hep kendilerine biçmeye çalışıyorlar ve sen dur demedikçe tepkini göstermedikçe durmayacakları da ortada.
Senin yerinde olsam aileme 50 kere resti çekerdim. Herkes haddini bilsin valla okurken bile daral geldi.:41:
Eşin çok ama çok sabırlı ayrıca da çok saygılıymış takdir ettim gerçekten.
Şanslısın şansının kıymetini bil derim kısaca.

Türkiye' ye döneyim mi dersen burda iş ve geçim sıkıntınız olmayacak bir ortamın varsa iyi de, yoksa burda hayat gerçekten zor.

arkadaşlara katılıyorum eşin cidden çok sabırlıymış saygılıymış kıymetini bil ve hiç kimse için eşinle kötü olma huzurunu bozma:50:
ailen çok fazl hayatınıza müdahale ediyor buna izin verme canım:20:
eğer istanbulda iş olanağınız varsa hiç durma git daha huzurlu olursun gibi geliyor bana:6:

Back
X