• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliyim ama kendimi evli gibi hissetmiyorum...

Eşinizle ilgili en çok takıldığım dondurma alması ve sizden size alması için para istemesi.. Eğer parası tek kişilik dondurmaya yetiyorsa bile çaktırmadan tek kililik dondurmayı paylaşabilirdi sizinle.

Pasta konusuna takılmadım, çünkü tek dilim alıp beraber yemek istemiş olabilir, sadece uslubu yanlış.

Diğer saydığınız özellikler bazı erkeklerde var.Çok net düşünemezler ve bayanlar kadar hassas değildirler. Eğer kadın söylemiyorsa erkek asla kendiliğinden anlamaz.Bazı çok bazı zamanlar anlayışlı olurlar oda ucu kendine dokunuyorsa.

Sizin kendiniz için saydığınız eleştiriler aslında bir evliliğin rayına oturmaması için önemli nedenler ;

-Eşinizi kendinizden çok düşünebilir ama asla kendinizi ikinci plana atmamalısınız.

-Uzun süre eşinizden soğumanız ve kendinize yaklaştırmamanız çok çok yanlış, çünkü bu erkekte çok büyük bir birikime neden oluyor ve siz aranız düzeldiğini sansanız bile erkekte kopmalara neden oluyor.
Bir süre sonra sizin duygularınızı, isyanlarınızı duymamaya başlar.

-Değiken ruh hali karşı tarafı inanılmaz bir şekilde yorar. Bunu kaldırmak zor.

- Size bir önerim, eşinizin bu saydığı bencilliklerini, hala bekar takılmasını bir taktikle çözmeniz..
Eminimki her tartışmada gerektiği kadar konuşmuşsunuzdur, çare olmamıştır.

Sizde tek başınıza yaşamış gibi davranın birkaçgün..
Mesela çay getirileceği zaman kendinize getirin, akşam acıktığınızda eşinize sormadan kendinize sandviç hazırlayın. Bazen kendinize bir çikolata alın ve yiyin yanında, üşüdğünüzde sadece kendinize batteniye getirin v.s işte siz yerleştirin cümlenin içine yaşantınızda ne varsa.

Fakat bunu fevri bir şekilde değil sözde aldırma bir tavırla yapın.Bu süredede önemli olan eşinizle aranızı çok iyi tutmanız.
Aranızı çok iyi tutarsanız bu evliliği kendinize çevirebilirsiniz.

Ne olursa olsun ne yaşarsanız yaşayın asla büyütmeyin, biraz umursamaz olun, kendinizi ön plana çıkararak eşinize sevginizi çok belli edin.

Bu süreyi böyle atlatırsanız kazanırsınız.

:46::46::46: bravoooo... tek kelimeyle dogru..

ah ahh benım de kocam oyleydı yanı bı benzerıydı.. ama atlattık... suan 1 yıla yaklastık cok cektım bende.. erkekler evlendığı zaman dengeyı zor buluyor. yenı bır ev hali yenı yatak yenı esyalar .... derken sızı unutuyor... benım kocam da abartır benı evde unutur gecelerı aramaz da aramaz (arkadaslarıyla bılgısayar tamır edıyordur, yada arkadasları bırsey ıstemıstır onu yapıyordur)sabahtan haber verırı derım kı gelıcen mı bılmıyorum ne demek bılmıyorum bılmıyorum ıste ya.. ne zaman bıter bılmem der gıder gıdıs o gıdıs.... arada ıddaa da oynar .... nyse gelınce somurtup tavrımı koyunca cıkısır kavga ederız.. artık sıkıldım kavgadan bıse olmamıs gb davranınca sokulur ozur dıler.... burdan anladım kı kavgacı olmak işi cıkmaza sokuyor..
düğünlere gitmez mesela.. gitsede dırekt bekar arkadaslarının yanına... onlarında kız ark. yok sohbet edeyım.. dugune de gıtmıyoruz artık 1. derece akraba olmaynca...
sana tavsiyem kendıne ugras bulman o yokken.. kavgaları alttan alman... evde msla yemek pasta yap gelınce nerde yemek yok demesın... evı temzı bulsun herseyı tam takır yap ve sus otur... sende alısacaksın zamanla... o evde degılken sen gezmeye cık... sorsun arasın senı nerde desın... eşinle ılgılen özel anlamda (değişik seler dene) o zaman dışarıdan cok eve yonelecektır... merak etme gecıcı bır durumdasın :):32:

dondurma pasta meselesıne gelınce.... benım esımde benden habersız neler yer neler .. önumde de yer ama kendisi onu yerken tokumdur buyur etmez.. ben derım kı suan tokum ama bana da ısmarlıcaksın yarın.... der geçiştiririm. çok da abartmam hani.. belki de senın yemek yedığını, yada yedığı seyı sevmedığıne daır bırşeyler duymustur....

Son düzenleyen: Moderatör:
eşinizi bu kadar sene tanıdıktan sonra evlenip değişmesini bekelemeniz garip. Evlendikten sonra malesef evliliğin bazı insanları olgunlaştıracağını düşünürüz değişmesini bekleriz bu beklenti bizi yer bitirir sizin eşinizden büyük beklentileriniz var o malesef bunları karşılayamıyor karşılayamayacakta, bence eşinizi olduğu gibi kabul etmeniz ya da zamanın onu olgunlaştırmasını beklemeniz yerinde olur. Daha önce onu neden sevdiğinizi hangi davranışlarını beğendiğiniz hatırlayıp onlarla mutlu olmak hışunuza gitmeyen davranışlarını göz ardı etmenizi öneririm. Siz onu değiştirmeye çalışmak gibi bir misyona girmişsiniz bence bu yanlış.Tabiki değişir , olgunlaşır ama bu pat diye olmaz zamanla sizden çevreden göre göre... Bu son anlattığınız lakin hoşuma gitmedi orada hesap hatası yapmış olabilir eğitimi anladığım kadarıyla sizden düşük başta bunun bilip evlenirken nedne şimdi bu durumunda utandınız ? merak ettim. sizin durumunuz şu: ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.

gerçekten ne oldu erkeklerimize anlamıyorum.ne kadar sorumsuzlar.biz 20 günlük bebeğimle iş için istanbula yerleştik.600 lira maaş alıyordu.200 kira,200 taksitler,200 de 1aylık masrafımız.içinde eşimin yol parası da dahil.maaş az diye iş yerinden uzağa ,tam 2 saatlik yerde oturuyorduk.eşim sabah 7 de çıkar,akşam 8-9 gibi evde olurdu.çok sıkıntı çektik ama haftasonları alır beni dışarı gezdirmeye götürürdü.paramız olmasada gezer gelirdik.hiç unutmam cornetler o sene yeni çıkmıştı.geziyorduk,gözüm takıldı,eşim gitti 1 tane aldı geldi bana verdi,bir ben bir eşim ısırdı,birlikte yedik.para olmaya bilir ama eşimle geçirdiğimiz o günler çok güzeldi.:31:

Erkeğin de çocuk gibisi bir garip oluyormuş yahu..
Anlattıklarınız gözümde canlanınca hem tebessüm ettim hem üzüldüm.
Bende olsam çok bozulurdum karşılaştığım şeylere.
Hiç büyümeyecek bir çocuksa işiniz zor gibi gözüküyor artı evliliklerde ilişkilerde bencil olan taraf varsa yıpratır yani ilişkiyi.
Herhangi bir önerim yok değişim kolay bir şey değildir çünkü. Umarım uyum sağlarsınız birbirinize ve problemleriniz ortadan kalkar.

eşinizi bu kadar sene tanıdıktan sonra evlenip değişmesini bekelemeniz garip. Evlendikten sonra malesef evliliğin bazı insanları olgunlaştıracağını düşünürüz değişmesini bekleriz bu beklenti bizi yer bitirir sizin eşinizden büyük beklentileriniz var o malesef bunları karşılayamıyor karşılayamayacakta, bence eşinizi olduğu gibi kabul etmeniz ya da zamanın onu olgunlaştırmasını beklemeniz yerinde olur. Daha önce onu neden sevdiğinizi hangi davranışlarını beğendiğiniz hatırlayıp onlarla mutlu olmak hışunuza gitmeyen davranışlarını göz ardı etmenizi öneririm. Siz onu değiştirmeye çalışmak gibi bir misyona girmişsiniz bence bu yanlış.Tabiki değişir , olgunlaşır ama bu pat diye olmaz zamanla sizden çevreden göre göre... Bu son anlattığınız lakin hoşuma gitmedi orada hesap hatası yapmış olabilir eğitimi anladığım kadarıyla sizden düşük başta bunun bilip evlenirken nedne şimdi bu durumunda utandınız ? merak ettim. sizin durumunuz şu: ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.[/

Sevgili arkadasim,

yazdigim mesaji tekrar okudugunuzda esimden utandigim yazisini göremezsiniz, cünkü orda öyle birsey yazmiyor. Bu durum beni cok üzdü yaziyor.
Sizin disinizda kimse esimi kücümsedigimi, kendimi ise yücelttigimi düsünmedi. Böyle birseyde yok zaten. Eger yazdigim seylerden bu sonucu cikardiysaniz böyle birseyin olmadigini size söylemek isterim. Evet ben üniversite son sinif ögrencisiyim, esim ilk okul mezunu. Bunu burda dile getirmedim, cünkü konunun hemen baska yönlere cekilecegini adim gibi biliyordum. Verdiginiz tavsiyeleri uygulayacagim, hep iyi yönlerini aklima getirmeye calisacagim. Bu yüzden önerileriniz icin size tesekkür ediyorum....

Back
X