Beni merak etmişsiniz.Konuyu 2010 yılında açmışım.Çok uzun yıllar olmuş.Bu konuyu açtığımda 38 yaşındaydım.Şu an 50 yaşındayım.Ne oldu acaba demişsiniz.Ne mi oldu? Konuyu açalı 12 sene geçmiş.Yani ömürden 12 yıl daha gitmiş.Gençliğim gitti,güzelliğim gitti,ömrüm gitti.Ben hala evliyim.24 senelik evli olduk.Ama sözde sadece,kağıt üstünde bir evlilik.Yıllardır,en baştan beri sevgi,ilgi,değer,muhabbet,paylaşım hiçbir şey yok.Hatta buraya konu açtıktan bir müddet sonra bütün karı koca bağı da bitti.Daha doğrusu adam benimle bütün bağını kesti.Yaklaşık 10-12 senedir çocukların masrafını paylaştık ve ev arkadaşı gibi yaşadık.Hala aynı durumdayız.Biz de bir gönül bağı olmadı.Ben de onu ruhen sevmedim.Ama en başta bir erkek olarak ondan sevgi,ilgi,değer görmedim.Bunca zaman içinde tabi ki iyice bende soğudum.Biz görücü usulü evlendik,duygusuz evlilik yaptık maalesef.Sadece mantık evliliği yaptık.Bu arada çocuklar büyüdü.Biri 23,diğeri 17 yaşında.Benim bunca sene sadece adım evliydi.Sevgi yok,saygı yok,değer yok,muhabbet yok,birlikte gezme,paylaşım yok,karı koca bağı yok.Aşırı sevgisiz ve ilgisiz bir erkek.Ayrıca kafaca ruhca da hiç anlaşamadık.Ben hala boşanmayı düşünüyorum.Bunca sene hem çocuklara kıyamadım.Hem de cesaret edemedim.Hala düşünüyorum.Ben karar verip, cesaret edene kadar galiba artık ömrüm yetmeyecek.Yeni evli olanlar; eğer evlilik baştan kötüyse pek değişmiyor durum.İki sene çocuk yapmayın.Sonra da çocuk düşünürseniz eğer bir taneden başka yapmayın.Evlilik gerçekten kötüyse yaşlanmadan,gençlik geçmeden,ömür geçmeden boşanın.Çocuk varsa ilk 7 yıl önemliymiş.Ama çocuk 7 yaşını geçince bir uzmandan yardım alıp boşana bilirsiniz.Tekrar ikinci evlilik için değil.Daha huzurlu olmak için.Artık kendimi ruhen ve bedenen çok yorgun hissediyorum.Adam içimdeki yaşama enerjisini,sevincini bitirdi.Bu saatten sonra boşanabilirsem ikinci evlilik kolay kolay düşünmem zaten Çünkü bu yaştan sonra kimseyi çekemem,gücüm kalmadı.Ben şimdi boşa geçen yıllarıma üzülüyorum.Hayat bir gün, O da bugün.Anı yaşamak gerek.