• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama çok yalnızım.

Bende zaman zaman kendımı yalnız hıssederım.

Su aralar kayınvalıdemlerde kalıyoruz da, orada kı kalabalıktan pek bır sey anlamıyorum.

Kendı evımızde genelde o tv ızler ya da playstatıon oynar, bende sadece ekrana bakarım. Canım sıkılınca da gıder uyurum.

He ınkar etmeyeyım, ızın verırse tv ızlerken yanına uzanırım. Yalnız bunun ıcın musade almam gerekır.

Benim fazlaca canım sıkılıyor..
Hiç boş geçmicek saatler..
Sürekli oyalancak bişiler olmalı hayatımda..
Yoksa çok sıkılıyorum
Ozaman yalnız olduğumun farkına varıyorum..

Emaz arkadaşım neden özel mesaj gönderemiyorsun anlamadım.Eşim benim girdiğim siteleri,yazdığım mesajları hep takip ediyor.O yüzden çok rahat yazamıyorum.Bu konuyu bile çok çekinerek açtım.Bir akşam çok bunalmıştım ve o sıkıntıyla buraya yazdım.Kaç defa eşim benim bu sitedeki şifremi değiştirdi.Cevap yazan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.Benim şu an boşanmak gibi bir niyetim yok.Çünkü boşanmayı gerektirecek kadar çok büyük sorunlar yok.Alkol,kumar,aldatma,fiziksel şiddet hiçbiri yok.Çocuklarına gerçekten de çok iyi bir babadır.Anneleri gibi herşeyleri ile ilgilenir ve çocuklar babalarına çok düşkün.Bazı bekar arkadaşlar boşan demişler.Beni ancak çocuğu olanlar,anneler anlayabilir.Ayrıca sorumluluklarını bilir.Kendisi de öğretmen.İşten eve evden işe gider.Alınacak,verilecek herşeyi yapar.Ancak daha evvel de dediğim gibi bizim sorunumuz fikren ruhen anlaşamamak.Onunla çok farklı dünyaların insanlarıyız.Bir de eşimin bana senelerce psikolojik şiddet uyguladığını düşünüyorum.Bunu kendisine söylediğimde ben sana ne zaman şiddet uyguladım,ne zaman seni ezdim diyor.Ama benim yüreğim hiç öyle demiyor.İnsanın doğasında vardır.Herkes sevgiye,iltifata ihtiyaç duyar.Ruhum o kadar sevgiye ve şefkate açki çaresizliğimi bilen yok.Herşey aslında iki ucu pis bir değnek gibi.Evliliği yürütüyorsun ama sen mutsuzsun,ayrılıyorsun bu seferde böyle mutsuz ve yalnızsın.Bir de tatardan kaçayım derken daha beterine düşmek var.En önemlisi kıyılamayacak kadar masum 2 çocuk.Üstelik benim büyük kızım 11 yaşında ve çok içli çok hassas bir çocuk.Bizim sesimiz yükselince bile etkileniyor.Hemen ağlıyor.Öyle ayrılık gibi bir durum olsa çok bunalıma girip canına bile kıyabilir.Şu an tam ergenliğe girmek üzere ve iyice problemli oldu.Dedim ya aşağıya tükürsen sakal yukarıya tükürsen bıyık.Aslında etrafıma şöyle bir bakıyorum da kimsede çok fazla bir mutluluk göremiyorum.İmtihan dünyası çünkü.Kimsenin imtihanı kimseye benzemiyor.Depresyona ilk girdiğimde gerçekten de çok kötü olmuştum.Çok şükür şimdi ilaçlarımı alıyorum ve daha iyiyim.Eşim önce inanmadı sonra baktıki gerçekten çok kötüyüm artık üstüme gelmiyor.Hastalandığımda 10 gün rapor aldım okula gitmedim.Çünkü ayakta duracak ders anlatacak halim yoktu,elim kolum kalkmıyordu.10 gün boyunca kimseyle konuşmadan gülmeden sadece ağlayarak hep yattım,canım hiçbirşey istemedi.İçime sürekli hüzün geliyordu.O hüzün hala var.Doktor bana zaman içinde içime atarken atarken bardağın dolup taştığını söyledi.İntiharı ciddi ciddi düşünmedim.Ama tedaviye başlamasaydım daha kötüye gidebilirdim.Tedaviye başlamadan önce kendimi yüksek bir yere çıkıp boşluğa bırakma hissi geliyordu.Kendimden korkuyordum.Bu yazdıklarımın hepsini belki de eşim okuyacak.Ama ben yinede yazdım.Bu hastalığa tutulduktan sonra şiir yazmaya başladım.Bu beni gerçekten daha rahatlattı.Doktor bana kendine zaman ayır,zevk aldığın hoşlandığın meşgaleler bul dedi.Eşim şiir yazdığımı da öğrendi ve bana şükret,dua et sayemde şair oldun dedi.Aşağıya kendi yazdığım şiirimi ekliyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum.Umarım beğenirsiniz.Sevgiyle kalın.

Yalnızlık

--------------------------------------------------------------------------------

Dolaşıyorum yine yapayalnız
Bir başıma sokaklarda
Yollar kucaklıyor beni
Bir dosta sarılırcasına
Böyle avutuyorum belki gönlümü
Böyle atıyorum belki hüznümü

Yalnızım evet her zamanki gibi
Yalnız yapayalnız tek başıma
Yürüyorum ıssız kaldırımlarda
Bir ben kalmış gibiyim
Sanki şu koca dünyada
Önüm yalnızlık arkam yalnızlık
Her yer zifiri karanlık.

Bir dostum yok ki omzunda ağlayayım
Bir sevenim yok ki aşka,sevgiye kanayım
Bir tas su verenim yok ki hastayım diyeyim
Bir bekleyenim yok ki yanına gideyim
Bir dinleyenim yok ki derdimi diyeyim
Bir hayalim yok ki artık umut edeyim

Kalabalık içinde yalnızım
Geceler içinde sessizim
Bir başıma kalmışım
Yalnızım çok yalnızım
Sözün bittiği yerdeyim.

--------------------------------------------------------------------------------

edasu canım benim kaç gündür bakmıyordum nete.daha yeni gördüm yazdığını.özelden kaç kere msj yazdım fakat gitmedi çünkü yönetim msj geldi 50 tane msj yazarsam ancak o zaman özelden msj atabilrmişim.bu arada şiirin süper olmuş.umarım bi şekilde görüşürüz çünkü görüşmeyi isterim.cvbını bekliyorum...:uhm:

ya ben ne istediklerini anlamış değilim çok kafam karışık bu yüzdende. Hiç konuşmayız hiçbirşey paylaşmayız, ben yokmuşum gibi davranır evin içinde. bir görseniz inanılır gibi değil yaptıkları, konuşup tartışamıyoruz bile, severek isteyerek, anlaşarak evlendik, ne olduda bitti herşey anlamıyorum, anlamda katmak istemiyorum, 2 tane çocuk kaybeden ben, kahrolan, çalışıp didinen herşeyi tek başına düşünen ben, bunları haketmiyorum zannımca, 3 haftadır konuşmuyor muhatap olmuyoruz, 4senelik evliliğim boyunca pek çok konumuz oldu ayrı düştüğümüz, çeker kendini trip atar haksız olduğu halde ben giderdim konuşmaya. Sabaha kadar konuş konuş bir netice yok, bana küs olduğunda sülale boyu tavır alıyor herkese, benle beraber benim çevremede küs oluyor yani, zavallı babacığım... hergün ona yardımcı olmak için koştu peşinden ama o ne yaptı enson... babalar gününü kutlamadı kahroldu benim babam, 2 gün dükkanına gitmedi, gittiğinde bari insan bir mazeret uydurur amayok odun işte. ne yaptımsa açamadım onu, çekebildiğim kadar daha koşarım peşinden ama inanın ki sona çoooooooooooook yakın hissediyorum kendimi, psikoloğo gidicem yakında bir çözüme kavuşamazsam sonuçlarına katlanacak elbet mecbur....

benim annemdede buna benzer belirtiler var , o da sebebini babama yoruyor :)
29 yıllık evlilik sendromu olsa gerek..

Bende zaman zaman kendımı yalnız hıssederım.

Su aralar kayınvalıdemlerde kalıyoruz da, orada kı kalabalıktan pek bır sey anlamıyorum.

Kendı evımızde genelde o tv ızler ya da playstatıon oynar, bende sadece ekrana bakarım. Canım sıkılınca da gıder uyurum.

He ınkar etmeyeyım, ızın verırse tv ızlerken yanına uzanırım. Yalnız bunun ıcın musade almam gerekır.

cnm senin hayatında benimkinden farksızmış.Benimki de gün boyu oyun oynar ve ben işteyken o dışarda gezer, ben eve gelince de canım dışarıya çıkmak istemiyor der geçer oyunun başına gece yatana kadar oyun oynar.uyuma saatlerimiz bile farklı hep erken yatağa giden ben olurum ve onun yanıma geldiğini duymam bile.devamlı yalnızım hiç arkadaşımız yok kendiasi gibi beni de antisosyal yaptı o kadar yalnız hissediyorumki kendimi bazen yatar ağlarım neden hiç arkadaşım yok diye.benim yanına uzanma gibi bi imkanımda yok çünkü bilgisayar masasında oyunuyor oyunu bende tv iziliorum off çok yalnızım çok :gitme:

oglum dogduktan sonra ben bu duygumu atlattım..

eğer sorunun çözümü yoksa ki, görüyorum yok, boşanmak bal gibide çözümdür. Ne yani önce depresyon, sonra panik atak sonrada kanser olmayımı bekliyosun
çocukların yüzü gülmeyen bitmiş tükenmiş bir anneyle çok mu mutlu
yani koskoca öğretmensin, ev hanımı olsan yada ne bileyim düzgün bi işin olmasa tamam diyecem
ya yavrucum, canım benim, sen neden kendine bu eziyeti yapıyorsun, yazık değil mi hayatına, çocuklarına

yada bilmiyorum umarım yaşadığın bu duygusal çöküntüyle bunları yazıyorsun, hayatına gerçek ve yansız bakabiliyormusun bilemiyorum tabii
keşke eşinle iletişim kurabilseniz
ama hiçbir iletişiminiz yoksa, sevgi, saygı, şevkat yoksa, o evlilik neye yarar kime yarar, helede çocuklara hiç yaramaz
slm arkadasım size katılıyorum sevginin saygı şefket olmayan evlilik boşa gecen zamandır ancak kendini kandırmaktır benimde eşimle sorunum var saygıya sevgiye önem veren birisi olarak her çümlene katılıyorum piskolejim bozuldu sonun ve şu an boşanma kararı aldım bu kararı verirken toktorada gittim yanlış yola girmiyeyim diye doktorum biraz bekle zaman tanı kendine ve ona dedi ama inanın çok zor durumdayımaynı evde iki yabancıyız eşimi görünce sinirlerim bozuluyor benim düşüncem dogarken onunla göbegim bir kesilmedi kimsenin acı cektirmesine hakkı yok çocuklarım 24 ve 20 yaşında çocuklarım herzaman yanında olmıyacak onlarda yeni bir hayat kuracak onun için çocuklarım var boşanmak olmaz demek yanlış yolunda gitmiyen birşey varsa güle güle diyebilmeliyiz.alsanaalsanasmile

siz hatayı aciz kadın profili çizerek yapıyorsunuz.erkekler zayıf kadınları sevmez.çok güçlüleri de işlerine gelmez.ama kocanız karşısında aciz sevgiye ilgiye muhtaç görünmeyin.tabiki hakkınız sevmek sevilmek ama bunu eşinizden siz istemeyin.onun yapmasını sağlayın. bir kere arkadaşlarında dediği gibi oyalanacak çevre edinecek bir şeyler bulun.kocanızı hayatınızın merkezine oturtmayın.kendinize bakın kendinizi sevin kesinlikle boş kalmayın boş kaldıkça düşünecek ve daha çıkmaz bir hale sokacaksınız kendinizi.

siz hatayı aciz kadın profili çizerek yapıyorsunuz.erkekler zayıf kadınları sevmez.çok güçlüleri de işlerine gelmez.ama kocanız karşısında aciz sevgiye ilgiye muhtaç görünmeyin.tabiki hakkınız sevmek sevilmek ama bunu eşinizden siz istemeyin.onun yapmasını sağlayın. bir kere arkadaşlarında dediği gibi oyalanacak çevre edinecek bir şeyler bulun.kocanızı hayatınızın merkezine oturtmayın.kendinize bakın kendinizi sevin kesinlikle boş kalmayın boş kaldıkça düşünecek ve daha çıkmaz bir hale sokacaksınız kendinizi.

evet arkadaşım haklısın sanki o benim hayatımın merkezsi gibi davranıyorum o da bunun farkında.Ve benim ilgimden sıkılmış gibi.o yüzden ilgisiz gibi davranıyorum bu seferde umrunda değil bu erkekleri anlamak imkansız.boş kalmamk da imkansız a sosyal oldum çıktım :sinifsinif:

Justbreathe kullanıcısından alıntı

''slm arkadasım size katılıyorum sevginin saygı şefket olmayan evlilik boşa gecen zamandır ancak kendini kandırmaktır benimde eşimle sorunum var saygıya sevgiye önem veren birisi olarak her çümlene katılıyorum piskolejim bozuldu sonun ve şu an boşanma kararı aldım bu kararı verirken toktorada gittim yanlış yola girmiyeyim diye doktorum biraz bekle zaman tanı kendine ve ona dedi ama inanın çok zor durumdayımaynı evde iki yabancıyız eşimi görünce sinirlerim bozuluyor benim düşüncem dogarken onunla göbegim bir kesilmedi kimsenin acı cektirmesine hakkı yok çocuklarım 24 ve 20 yaşında çocuklarım herzaman yanında olmıyacak onlarda yeni bir hayat kuracak onun için çocuklarım var boşanmak olmaz demek yanlış yolunda gitmiyen birşey varsa güle güle diyebilmeliyiz''

.
Profilinizde öğrenci yazıyor.Ama çocuklarınızın 20 ve 24 yaşında olduğunu yazmışsınız.O halde yıllardır evlisiniz.Peki niçin bu zamana kadar boşanmadınız?Veya niçin bu saatten sonra boşanmaya kalkıyorsunuz?Açıkcası durumunuzu pek anlayamadım.Birazdaha açıklarmısınız.

Son düzenleme:
Ben de artık akşam işten çıkınca eve girmek istemiyorum. Hep aynı tabloyla karşılaşıyorum. Eşim benden 1 saat önce evde oluyor ve geldiğimde ya bilgisayarın başında oluyor ya da playstation oynuyor. Hatta bu ritüel yemeği hazırlayana kadar (bazen sonrasında bile) devam ediyor. Yemeğe çağırmak için en az 10 kere sesleniyorum. Doğru dürüst hiç bir şey paylaşmıyoruz. Neredeyse hiç bir ortak yönümüz ve hobimiz yok. Ben deli dolu; o içine kapanık ve evden çıkmak istemeyen biri. Bu durum beni çok yordu artık. Ne kadar konuşmaya çalışsam da 2 gün düzeliyor, 3.gün yine aynı; eski haline geri dönüyor. Cinsel hayatımız da çok durgun. Neredeyse 2 haftayı buluyor, bazen geçtiği de oluyor. :( En son 2 gün önce konuşmayı denedim. Aile terapistine gitmeyi önerdim. Reddetti. Birşeyler yapmazsak yürümeyeceğini söyledim. Çaba göstereceğini belirtti ama.... Bekliyorum. Başka aktiviteler yapmaya karar verdim. Düşünmek istemiyorum. Psikolojim bozulmak üzere, hatta bozuldu bile. :( Hayatımın merkezinde eşim vardı şimdiye kadar. Artık ben varım. En azından bunu biliyorum ve kendim için yaşayacağım.

Ben de artık akşam işten çıkınca eve girmek istemiyorum. Hep aynı tabloyla karşılaşıyorum. Eşim benden 1 saat önce evde oluyor ve geldiğimde ya bilgisayarın başında oluyor ya da playstation oynuyor. Hatta bu ritüel yemeği hazırlayana kadar (bazen sonrasında bile) devam ediyor. Yemeğe çağırmak için en az 10 kere sesleniyorum. Doğru dürüst hiç bir şey paylaşmıyoruz. Neredeyse hiç bir ortak yönümüz ve hobimiz yok. Ben deli dolu; o içine kapanık ve evden çıkmak istemeyen biri. Bu durum beni çok yordu artık. Ne kadar konuşmaya çalışsam da 2 gün düzeliyor, 3.gün yine aynı; eski haline geri dönüyor. Cinsel hayatımız da çok durgun. Neredeyse 2 haftayı buluyor, bazen geçtiği de oluyor. :( En son 2 gün önce konuşmayı denedim. Aile terapistine gitmeyi önerdim. Reddetti. Birşeyler yapmazsak yürümeyeceğini söyledim. Çaba göstereceğini belirtti ama.... Bekliyorum. Başka aktiviteler yapmaya karar verdim. Düşünmek istemiyorum. Psikolojim bozulmak üzere, hatta bozuldu bile. :( Hayatımın merkezinde eşim vardı şimdiye kadar. Artık ben varım. En azından bunu biliyorum ve kendim için yaşayacağım.

Arkadaşım ya inan yaşadıklarının aynılarını bende yaşadım ve haen yaşamaktayım.Benimki maşallah sessiz de değil bu dertleri yetmiyormuş gibi kavgalarımızda döküp saçıyor eline ne geçerse.Yapayalnızım hiç arkadaşımız yok çünkü bilgisayar başında otura otura bizi de anti sosyal yaptı.Birileri evine davet etse yada dışarda buluşmak istese bizimki hemen reddediyor türlü bahanelerle.Çünkü gitsek playstation oynayamayacak.Hatta çoğu zaman yemeğimi tek başıma yiyorum.Benim psikolojinin artık dayanacak sabrı kalmadı

Ben şimdi bekleme aşamasındayım. Bana olan ilgisinin, sevgisinin, aşkının bitmediğini ispatlaması gerekiyor. Son şansı. Eğer bu da işe yaramaz da tekrar aynı sorunları yaşamaya başlarsak ayrılmaya karar verdim. Sonuçta benim de her insan gibi hayattan ve evlilikten beklentilerim var. Ben derdimi çok açık bir şekilde ifade ettim. Gerisi ona kalmış. Ama tabii ki beni de kendinden soğuttu artık. Neredeyse hiç bir şey yapmak istemiyorum onunla beraberken. Tatile bile tek başıma gitmek istiyorum. Çünkü dediğim gibi keyif aldığımız neredeyse pek bir şey yok. Kafam çok karışık. Umarım bu süreç çok çabuk geçer... Herşeyden nefret eder oldum. Kendimden bile :(

Ben şimdi bekleme aşamasındayım. Bana olan ilgisinin, sevgisinin, aşkının bitmediğini ispatlaması gerekiyor. Son şansı. Eğer bu da işe yaramaz da tekrar aynı sorunları yaşamaya başlarsak ayrılmaya karar verdim. Sonuçta benim de her insan gibi hayattan ve evlilikten beklentilerim var. Ben derdimi çok açık bir şekilde ifade ettim. Gerisi ona kalmış. Ama tabii ki beni de kendinden soğuttu artık. Neredeyse hiç bir şey yapmak istemiyorum onunla beraberken. Tatile bile tek başıma gitmek istiyorum. Çünkü dediğim gibi keyif aldığımız neredeyse pek bir şey yok. Kafam çok karışık. Umarım bu süreç çok çabuk geçer... Herşeyden nefret eder oldum. Kendimden bile :(

Arkadaşım inan seni en iyi ben anlayabilirim.Devamlı playstation oynayan ve yemeğe bile zorla teşrif eden hatta etmeyen yanına servis isteyen,bu kadar ilgi ve sevgi düzeyi düşükken bi de devamlı tartışamay açık olan bi insanla hayat çekilmiyor Benim psikolojim bozuldu bi de yalnızlık var böyle bi eşle evli, olunca hiç arkadaşın olmuyor alo diyeceğin derdini paylaşacağın biri de yok -ki herkesle de paylaşılamıyor güvenemiyor insan-zaten aileye hiç anlatılmıyor üzülecekler diye.Neyse uzatmayım doktora gittim antidepresan ilaç kullanıyorum.Hiç bişey paylaşamıyosun,konuşamıyosun azcık konuşmaya kalksan tartışma başlıyor.
Ben de senin gibi konuştum nazar değmesin şu aralar iyi...şuan yaz geldi ya evde duramıyor çıkıyoruz bişeyler paylaşıyoruz ama kışın yine aynı olur.Ben kocamı tanıyorsam eski haline döner.
Canım inşallah hayırlısıyla sonuçlanır inşallah evliliğin düzene girer de bu günleri gülerek hatırlarsın.Cümlemize Aminn

MERHABA CANIM BENDE ÇOK YANLIZIM ÖYLE HİSSEDİYORUM ben ailmede uzakta evlendim kimsem yoktu eşimden başaka oda gece yarılarına kadar çalışıyodu yapayanlız kalmışve bi apartma dairesinde yapayanlızdım eltim vardı karşı partmanda eltiişte kıskancın tekiydi biyere gitse hiç çagırmazdı kimsenin gelmesini çwkwmwzdi herkezi uzaklaştırmıştı benden her gün aglıyor eşimle kavga ediyorduk çok hastaoldum nller atlatım hastalıklarım nedeyle çocuk düşünmedim ama 6sene sonra hamile kaldım ve çok tatlı kızım oldu ama buhamileligim sırasında kriz olduve eşim işten çıktı ama paramız hiç bizman yetmedibize ve hep sıkıntyla yaşadık bide işten çıkınca eşim hep başımın etini yedi evde benimde eşimle hiç bi otak noktom yok çok sinirli ve asabi beraber yapabilecegimiz hiç ortak noktamız yok 30yaşında ama 50yaşında adamlar gibi çok agırdır gezeriz mesla hafta sonalrı am hep kavgayla geçer hiç bişeyden memnun olmaz hemen bagırı çagırı burnıumdan getiri şimdi çalışıoy am yine yetmiyo ve maddiyattan kafayı yiyecek hep derdi para evde huzur kalmadı ve ben o alsın ben almayım felsefesiylw hwp idareetmeye çalıştım dedim sevgi istiyorum hiç bişey istemiyorum dedim anlamadı hep par para yetmiyomuş çok sıkılıyomuş evde ama aklı hep başka yerlerde çokasbi herşeye anında parlıyo ve ben bıktım bu hellerinden bilafdersin binlaf işitrsinve bu kzıızmada yansıo çok psikolojim bozuldu kzızma bagrırı duruma geldim ve kafga ediyoru konuşamıoruzhep kendi haklı ne yapacamnasıl olacak bilmiyorum çok yanlızım ve halen kendimibaşka yere taşındıkve benim yanlızlıgım halen sürüuyo evde durmayaalıştım gibi 8 sene oldu ama 12 senedir birlikteyiz boşanmayı düşünüyorum ama nasıl yapacam bilmiyorum

canım benimde aynı konuşuyorum tamam diyo 2gün sonra yine aynı ben herşeyi çok bozuk durumda biliyorum bende

Kızlar ben dün çok düşündüm ve terapiste gitmeye karar verdim. İnternette araştırdım ve bir psikolog buldum. Bugün de 28 Temmuz'a randevu aldım. En azından bir adım attım. Belki ilerde (psikoloğumdan da memnun kalırsam) eşim de benimle gelmeye ikna olur. Çünkü bir şeyler yapmak istiyor. Bunu hissediyorum. Bir de dinlenmeye ihtiyacım var. Tatile gitmek istediğimi söyledim. İş olayını halledebilirsem 2 gün izin alıp haftasonuyla birleştirip 3-4 günlüğüne bir yerlere gitmeyi, kafa dinlemeyi istiyorum. Dün akşam konuştuk ve sıcak baktı. Olumsuz bir tepki vermedi. İnşallah onu da ayarlarım. :(

Back