• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten mi, kendimden mi korkuyorum?

Öncelikle hislerim değişmez zaten kafasıyla gitmeyin görüşmeye bence. Pozitif olun. Dini yorum yasak ama hani söylemek istedim islami usulde 3 kere görüşülür mesela en fazla olursa olur olmazsa yollar ayrılır. Belki 1 defa görüşmekle de tam bi karar veremeyeceksiniz. Karşınızdakine bakın o görüşünce o nasıl enerjisi vs? Baktınız olmuyor kibarca mesaj atarsınız bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim fakat ben size karşı farklı duygular hissedemiyorum zamanınızı da almak istemem hakkınızı helal edin dersiniz biter konu.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Bir kez bile olsa yüz yüze görüşmenin daha doğru olacağına karar verdim ben de. Bakalım umarım hayırlısı olur. 😊

Ya ben evliliği övmek için yazmıyorum bu yorumu yanlış anlamayın.
Ama sizin evlilikten kaçma sebeplerinizi biraz saçma buldum kusura bakmayın.
Tembel olup sorumluluk sahibi olmayı sevmeyip evlenen hatta çocuk sahibi olan tonlarca insan vardır eminim.
Bir şekilde hayatın ritmi içinde yuvarlanip gidiyor herkes.
Ben de tembelim ev işi filan sevmem ama 6 yıl evli kaldım bosanma sebebim tembellik ya da sorumluluk almamak değildi bambaska şeylerdi.
Yani evlilik öyle sizin sandığınız gibi bir şey değil demek istiyorum.
Korkunuz daha başka şeylerden kaynaklanıyor olabilir.

Onun dışında tanisacaginiz kişilere evlilik gözüyle bakmayın zaten.
Önce iyi arkadaş olabilir miyiz sohbet edebilir miyiz diye bakın .
Siz daha görüşmeden kafanızda reddetmissiniz adamı.
Fiziksel olarak fotoğrafini falan mı begenmediniz acaba ?
Görüntü olarak fotoğrafını gördüğümde herhangi bir çekim hissetmedim bilmiyorum. Temiz görünümlü biri ama sanırım fotoğrafla anlaşılmayacak şeyler bunlar. Yüz yüze görüşüp öyle karar vermek daha doğru olacaktır sanırım. Bakalım umarım hayırlısı olur hakkımızda.

Görüntü olarak fotoğrafını gördüğümde herhangi bir çekim hissetmedim bilmiyorum. Temiz görünümlü biri ama sanırım fotoğrafla anlaşılmayacak şeyler bunlar. Yüz yüze görüşüp öyle karar vermek daha doğru olacaktır sanırım. Bakalım umarım hayırlısı olur hakkımızda.
ben eşimin fotografını görünce "bu ne be yaşlı duruyo bu" demiştim🤣 ama yinede hatır için mesajlaştım ...mesajaştım ama gel bana sor hiç istek yoktu.istemediğimi söyleyecekken yapamadım,hadi yüz yüze görüşeyim de ondan sonra olumsuz diyeyim ayıp olmasın dedim yolun karşısında bir gördüm gülümsemişti ama aman allahım dedim ne güzel gülümsüyor😅 sonrası bi bakmışım bu adamla 7 aylık evliyiz🤭 görüşmeden karar vermeyin...bende sizin gibiydim evlilik düşünmüyor,korkuyordum... hele çocuk kabus demekti benim için ki şuan 6buçuk aylık hamileyim.

Bence öncelikle yüz yüze gelip oturun konuşun. Her ilişki evlilikle sonuçlanacak diye bir kural yok. Belki bu kişiyi sevip evlilik fikrine ısınabilirsiniz de. Belli olmaz bu işler.. Ona korkularınızdan bahsedin, hemen kestirip atmayın.

ben eşimin fotografını görünce "bu ne be yaşlı duruyo bu" demiştim🤣 ama yinede hatır için mesajlaştım ...mesajaştım ama gel bana sor hiç istek yoktu.istemediğimi söyleyecekken yapamadım,hadi yüz yüze görüşeyim de ondan sonra olumsuz diyeyim ayıp olmasın dedim yolun karşısında bir gördüm gülümsemişti ama aman allahım dedim ne güzel gülümsüyor😅 sonrası bi bakmışım bu adamla 7 aylık evliyiz🤭 görüşmeden karar vermeyin...bende sizin gibiydim evlilik düşünmüyor,korkuyordum... hele çocuk kabus demekti benim için ki şuan 6buçuk aylık hamileyim.
Bir ömür yüzünüz gülerek hatırlar ve anarsınız tüm yaşadıklarınızı umarım. 😊 Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı ve bir ömür mutlu olmanızı diliyorum.

Öncelikle mutlu günler diliyorum herkese. 30 yaşındayım atanalı 10 yıla yakın bir zaman oldu memurum. Arkadaşlarımın önerisi ile bir kişi ile konuşmaya başladık. Bir görüş belki hoşlanırsın, hemen reddetme dedikleri için görüşmeye başladım aslında yanlış yaptım sanırım. Yüz yüze henüz gelmiş değiliz. 3-4 gün oldu konuşmaya başlayalı. Kendisi özel bir şirkette çalışıyor. Benden 2 yaş kadar büyük. Bayram sonrası bir görüşme planlıyoruz ancak ben sürekli kabuslar görüyorum anlamsız şekilde. Karşımdaki kişi seviyeli, düzgün cümlelerle kendisini ifade edebilen birisi. Arkadaşlarım benim mutlu bir evlilik yapmamı, mutlu olmamı istiyorlar, ailem de öyle. Ama ben evlilik sorumluluğunu yüklenecek gücü kendimde göremiyorum. Hassas, duygusal ve tembel bir yapım var. Karşımdaki kişinin yanlış anlamayacağı, incinmeyeceği şekilde nasıl bir açıklama yapmalıyım bilmiyorum. Evet sevmek sevilmek çok güzel bir şeydir ancak evlilik konusunda mantığım duygularımı bastırıyor. Günlerdir düşünüyorum, herhangi birinden emin olabilmenin, aynı ev içerisinde sorumlulukları alabilmenin, bu zamanda mutlu bir aile kurup, evlat yetiştirmenin ayrıca zor olmasının yanında bu sorumlulukları alabilecek kadar güçlü olmadığımın farkındayken, iletişimi çok fazla ilerletmeden ve karşımdaki kişiyi de incitmeden nasıl bu durumu sonlandırabilirim? Yüz yüze görüştükten sonra karşımdaki kişinin yanlış bir düşünceye kapılmasını istemediğim için bu evrede açıklama yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için.
Korkmaniz da normal ama en azindan 1 kere gorusmeniz lazim yoksa o gorusme (bulusma) olaylarindan bir koparsaniz pir koparsiniz. Mutlaka en azindan 1 kere gorusun nelere bakmaniz hangi ozelliklerine dikkat etmeniz gerektigini anlayin.

Sonra da durustce "sen iyi birisin ama ben senle daha ileri boyuta tasimak istemiyorum bu gorusmeyi, zamanini calmak istemiyorum" diye mesaj atin.

Sanirim 50 defa yaptim bu isi kimse de gonul koymadi. Durustce ve erkenden aciklamak en iyisi.

Korkmaniz da normal ama en azindan 1 kere gorusmeniz lazim yoksa o gorusme (bulusma) olaylarindan bir koparsaniz pir koparsiniz. Mutlaka en azindan 1 kere gorusun nelere bakmaniz hangi ozelliklerine dikkat etmeniz gerektigini anlayin.

Sonra da durustce "sen iyi birisin ama ben senle daha ileri boyuta tasimak istemiyorum bu gorusmeyi, zamanini calmak istemiyorum" diye mesaj atin.

Sanirim 50 defa yaptim bu isi kimse de gonul koymadi. Durustce ve erkenden aciklamak en iyisi.
Haklısınız, yüz yüze görüşüp öyle karar vermek daha doğru olacaktır. Yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. 😊

Haklısınız, yüz yüze görüşüp öyle karar vermek daha doğru olacaktır. Yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. 😊
Ne demek. Dedigim gibi 50 kisiyle gorusmusumdur sonuncuyla da 2 ayda evlendim. Ama 50 kisinin hepsini teker teker analiz ettim. Yani hepsiyle mutlaka 2 saat oturmusumdur konusmusumdur. Soracaginiz sorular olmali misal onun kisiligini ele verecek. Ilk gorusme olumlu giderse onlari da yazarim 😅

Ne demek. Dedigim gibi 50 kisiyle gorusmusumdur sonuncuyla da 2 ayda evlendim. Ama 50 kisinin hepsini teker teker analiz ettim. Yani hepsiyle mutlaka 2 saat oturmusumdur konusmusumdur. Soracaginiz sorular olmali misal onun kisiligini ele verecek. Ilk gorusme olumlu giderse onlari da yazarim 😅
Umarım bir ömür boyu çok mutlu olursunuz. 🙂 Eğer olumlu olursa tecrübelerinizden faydalanmak isterim tabii ki. 🙂

İki tarafta niyetler belli ise uygun bir dille düşünmüyorum dersiniz. Karşı taraftan bir elektrik olmamış sanki.

Back