• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten mi, kendimden mi korkuyorum?

Dahasi için sonra düşünseniz yani bilmiyorum ciddi niyetli olsanız bile üç ayda hemen nişan takılmaz herhalde sevgi aşk bunlar tanımadan hissedilmez bir insan bana ikinci buluşmada evlilik derse zaten samimi gelmez . Aklı başında insan tanışmak ister vakit geçirmek ister
Görüşme sonrası fikirlerim, hislerim değişmezse diye de korkuyor olabilirim. Reddedilmek çok incitmez beni ama karşı tarafı incitme ihtimali korkutur açıkçası.

Adam ilginizi pek cekmemis cekseydi tembellik membellik demeden bezle, süpürgeyle gelinlikle karsısında belirirdiniz. İncitici olmak istemiyosanız eger görüsmede dislerinize kursun kalemle lekeler yapın. Dislerinizin arasına yaprak koyun cirkin dursun. Gözaltınıza hafif mor kırmızımsı far çekin görünüs olarak itici bir izlenim olabilir.
Esofmanla gidin oje kullanıyosanızda oje çıkmıs ve bakımsız halde gidin. Ne bilim dıs görünüs olarak adamı itmek icin binbir çeşit şey…

Sohbet olarakta kısa kesersiniz hm… tm… yaa…. Vs vs o gün zaten otomatikmen ışık hızıyla birbirinizden de sogursunuz.

Görüşme sonrası fikirlerim, hislerim değişmezse diye de korkuyor olabilirim. Reddedilmek çok incitmez beni ama karşı tarafı incitme ihtimali korkutur açıkçası.
Yani bu çok olası değil mi siz 30 yaşına kadar kaç kişiyle görüşmüşsünüzdür tanisilir görüşülür devam etmek isterse iki taraf genellikle düşük ihtimaldir bu devam edilir. Şimdi ben evliliği düşünmüyorum derseniz karşı tarafa da tuhaf gelebilir. Yani hemen incir durumu olmaz ki bir kaç görüşme sonrası fikriniz netleşir zaten

Adam ilginizi peki cekmemis cekseydü tembellik membellik demeden bezle, süpürgeyle gelinlikle karsısında belirirdiniz. İncitici olmak istemiyosanız eger görüsmede dislerinize kursun kalemle lekeler yapın. Dislerinizin arasına yaprak koyun cirkin dursun. Gözaltınıza hafif mor kırmızımsı far çekin görünüs olarak itici bir izlenim olabilir.
Esofmanla gidin oje kullanıyosanızda oje çıkmıs ve bakımsız halde gidin. Ne bilim dıs görünüs olarak adamı itmek icin binbir çeşit şey…

Sohbet olarakta kısa kesersiniz hm… tm… yaa…. Vs vs o gün zaten otomatikmen ışık hızıyla birbirinizden de sogursunuz.
Ayy ben bile soğudum 🤣🤣

Daha görüşmeden bismillah ne evliliği cocuğu.

İnsan birini tanır sever kafası yatar evlilik zaten peşine gelir. O yüzden görüşmeden tanımadan bu söyledikleribiz peşin hüküm.

Hee tabi asla evlenmek istemem çocuk istemem kesin net radikal karar ise o başka.

Ayy ama arkadaşlarınızın yerinde olsam şu söylediklerinizi bilsem tuhaf karşılardım
Beni uyarmanız iyi oldu. 😂 Görüşünce de düşüncelerim, hislerim değişmezse eğer, nasıl kırmadan incitmeden bunu dile getirebilirim sizce? Bir de bu kişi babamın iş arkadaşının çocuğu çıktı biraz tesadüf oldu, bu yüzden de korkuyorum ayıp olursa diye.

Öncelikle mutlu günler diliyorum herkese. 30 yaşındayım atanalı 10 yıla yakın bir zaman oldu memurum. Arkadaşlarımın önerisi ile bir kişi ile konuşmaya başladık. Bir görüş belki hoşlanırsın, hemen reddetme dedikleri için görüşmeye başladım aslında yanlış yaptım sanırım. Yüz yüze henüz gelmiş değiliz. 3-4 gün oldu konuşmaya başlayalı. Kendisi özel bir şirkette çalışıyor. Benden 2 yaş kadar büyük. Bayram sonrası bir görüşme planlıyoruz ancak ben sürekli kabuslar görüyorum anlamsız şekilde. Karşımdaki kişi seviyeli, düzgün cümlelerle kendisini ifade edebilen birisi. Arkadaşlarım benim mutlu bir evlilik yapmamı, mutlu olmamı istiyorlar, ailem de öyle. Ama ben evlilik sorumluluğunu yüklenecek gücü kendimde göremiyorum. Hassas, duygusal ve tembel bir yapım var. Karşımdaki kişinin yanlış anlamayacağı, incinmeyeceği şekilde nasıl bir açıklama yapmalıyım bilmiyorum. Evet sevmek sevilmek çok güzel bir şeydir ancak evlilik konusunda mantığım duygularımı bastırıyor. Günlerdir düşünüyorum, herhangi birinden emin olabilmenin, aynı ev içerisinde sorumlulukları alabilmenin, bu zamanda mutlu bir aile kurup, evlat yetiştirmenin ayrıca zor olmasının yanında bu sorumlulukları alabilecek kadar güçlü olmadığımın farkındayken, iletişimi çok fazla ilerletmeden ve karşımdaki kişiyi de incitmeden nasıl bu durumu sonlandırabilirim? Yüz yüze görüştükten sonra karşımdaki kişinin yanlış bir düşünceye kapılmasını istemediğim için bu evrede açıklama yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için.
7 8 ay önce bende aynısını düşünerek sevdiğim insanla evlendim velakin zorlanıyorum da. Sadece sevdiğin insan için yapılabilecek bir delilik olduğunu düşünürdüm evlendim hala aynı düşüncedeyim.

Valla bu yol dikenli arkadaşım ayağını seven gelmesin. Yeterli duygu yoğunluğu oluşmadı ise hiç başınızı ağrıtmayın.

Nasıl bitireceğim diye dert edinmenize gerek yok zaten çok aşama kaydedilmemiş karşıdaki kişi de karalar bağlayacak değil sonuçta. Açıkça söyleyin direkt.

Yani bu çok olası değil mi siz 30 yaşına kadar kaç kişiyle görüşmüşsünüzdür tanisilir görüşülür devam etmek isterse iki taraf genellikle düşük ihtimaldir bu devam edilir. Şimdi ben evliliği düşünmüyorum derseniz karşı tarafa da tuhaf gelebilir. Yani hemen incir durumu olmaz ki bir kaç görüşme sonrası fikriniz netleşir zaten
Teşekkür ediyorum tavsiyeniz ve yorumunuz için. Sanırım ben acele ediyorum karar vermekte. Anında bir hisse kapılmak mümkün değil tabii ki. Yani karşımdaki kişiye olumsuz dönüş yapmak bir yana ihtimali bile beni geriyor. Ayıp olur mu, incinir mi, yanlış anlaşılır mıyım gibi. Öncelikle bir görüşmek, ondan sonra karar vermek gerek sanırım. Umarım hayırlısı olur.

7 8 ay önce bende aynısını düşünerek sevdiğim insanla evlendim velakin zorlanıyorum da. Sadece sevdiğin insan için yapılabilecek bir delilik olduğunu düşünürdüm evlendim hala aynı düşüncedeyim.

Valla bu yol dikenli arkadaşım ayağını seven gelmesin. Yeterli duygu yoğunluğu oluşmadı ise hiç başınızı ağrıtmayın.
O duygu yoğunluğu için yüz yüze görüşme denenmeli mi yoksa konuşurken, mesajlaşırken o his oluşmadıysa yüz yüze görüşmede oluşma ihtimali olabilir mi? Yolun dikenli olduğunu uzaklardan da görüyor duyuyorum o yüzden gerçekten hislerimden ve karşımdaki kişiden emin olmadan bu yola çıkmak istemiyorum. Dilerim her şey gönlünüzce olur evliliğinizde ve bir ömür mutlu olursunuz.

Adamin sana karşı tavrı ve yaklaşımı nasıl peki, sence hoslandi mi?
O da nötr bence. 2-3 gündür sadece mesajlaşıyoruz. Konuşmayı hep o başlattı bu süreçte. Mesela bugün hiç yazışmadık. Yazar mı bilmiyorum. Umarım çabuk kapılan biri değildir karşımdaki insan. Tavrı yaklaşımı duygusal bir şeyler barındırmıyor henüz ki normal olan da bu tabii. Yoksa bu kadar kısa sürede hoşlandığını söyleyen birinden ışık hızında kaçardım.

Evliligin sadece yorucu kisimlarina odaklanmissiniz. Evlilik, esiniz olacak kisinin butun yuklerini sirtlanmak degil, bir hayati paylasmak olmali. Aksi zaten mutsuzluktan baska bir sey getirmez. Su asamada hemen boyle dusuncelere kapilarak kendinizi sogutmaya calisiyorsunuz gibi geldi bana. Ya konustugunuz kisiden hic etkilenmediniz ya da cevrenizde hep olumsuz evlilikler gördünüz bence.
Tabi ki herkes evlenmek ve cocuk sahibi olmak zorunda degil ama evlilige de boyle onyargili yaklasmak dogru degil.

O duygu yoğunluğu için yüz yüze görüşme denenmeli mi yoksa konuşurken, mesajlaşırken o his oluşmadıysa yüz yüze görüşmede oluşma ihtimali olabilir mi? Yolun dikenli olduğunu uzaklardan da görüyor duyuyorum o yüzden gerçekten hislerimden ve karşımdaki kişiden emin olmadan bu yola çıkmak istemiyorum. Dilerim her şey gönlünüzce olur evliliğinizde ve bir ömür mutlu olursunuz.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Anlatıldığının yanı sıra tahmin ettiğiniz hatta etmediğiniz kadar da olacak. Farkında olmak önüne geçmeye yetmiyor bazen🙈

Sorunuza gelecek olursak en azından bir kez yüz yüze görüşün derim ben. Nasip gayrete aşıktır derler bir gayret görüşün.Mesajla iletişim her zaman sınırlıdır. Bir söz mesajla söylenirken çok sert gelirken bir mimik ile çok naif olabilir. Yada aklı başında bir söz öyle bir biçimde söylenirki oradan kibirli egolu olduğunu anlar ne bilgiler elde edersiniz. O yüz yüze görüşme sırasında hissedilen bir sıcaklık olursa sonrasında ne kadar uzakta olursanız olun bir mesajla size sarılabileceğini görecek, geleceğe dair umudu ve her şeyi yapabileceğinize dair gücü kendinizde bulacaksınız.

Her şey kaderse evlilik iki kere kaderdir bence. Güzel haberlerinizi almak ümidiyle…

Birşeyler tam olmamış ki bu süreçte bu kadar gerilmişsiniz evlilik düşüncesiyle.
O kişiye evlilik korkularınızı sebep olarak gösterirseniz sizden elektrik aldıysa sizi ikna etmeye çalışacaktır %90
Bu sebeple bunu bahane olarak göstermeyin. Başka bir bahane sunun.
Ve ayrıca bence evlilik bir kişiyle istenilen bir durum. Ben evlenmek istedim ve evlenecek birini buldum şeklinde değil.
Karşımıza doğru insan çıktığında hem bambaşka bir yönünüzü göreceksiniz hem de o kişide aynı frekanstaysa sizin sorun olarak gördüklerinizi o şekilde görmez.

Öncelikle mutlu günler diliyorum herkese. 30 yaşındayım atanalı 10 yıla yakın bir zaman oldu memurum. Arkadaşlarımın önerisi ile bir kişi ile konuşmaya başladık. Bir görüş belki hoşlanırsın, hemen reddetme dedikleri için görüşmeye başladım aslında yanlış yaptım sanırım. Yüz yüze henüz gelmiş değiliz. 3-4 gün oldu konuşmaya başlayalı. Kendisi özel bir şirkette çalışıyor. Benden 2 yaş kadar büyük. Bayram sonrası bir görüşme planlıyoruz ancak ben sürekli kabuslar görüyorum anlamsız şekilde. Karşımdaki kişi seviyeli, düzgün cümlelerle kendisini ifade edebilen birisi. Arkadaşlarım benim mutlu bir evlilik yapmamı, mutlu olmamı istiyorlar, ailem de öyle. Ama ben evlilik sorumluluğunu yüklenecek gücü kendimde göremiyorum. Hassas, duygusal ve tembel bir yapım var. Karşımdaki kişinin yanlış anlamayacağı, incinmeyeceği şekilde nasıl bir açıklama yapmalıyım bilmiyorum. Evet sevmek sevilmek çok güzel bir şeydir ancak evlilik konusunda mantığım duygularımı bastırıyor. Günlerdir düşünüyorum, herhangi birinden emin olabilmenin, aynı ev içerisinde sorumlulukları alabilmenin, bu zamanda mutlu bir aile kurup, evlat yetiştirmenin ayrıca zor olmasının yanında bu sorumlulukları alabilecek kadar güçlü olmadığımın farkındayken, iletişimi çok fazla ilerletmeden ve karşımdaki kişiyi de incitmeden nasıl bu durumu sonlandırabilirim? Yüz yüze görüştükten sonra karşımdaki kişinin yanlış bir düşünceye kapılmasını istemediğim için bu evrede açıklama yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için.
Ayrıca bi hikaye var ona dönmüş bu durum
Bi tane kız varmış evleniceği adamın evine ziyarete gitmişler
Köy evi neyse karpuz soğusun diye samanlığa koymuşlar karpuzu kıza da al getir demişler
Kız samanlığa girmiş
Tavana bakmış, tavanda asılı bi nacak
Kız oturmuş başlamış ağlamaya
Ya ben adamla evlenirsem, çocuk yaparsam, çocuğum buraya gelirse de başına nacak düşerse diye
Sizinki de o hesap
Ne diyeceğniz konusuna gelince anlaşabileceğimizi düşünmüyorum, teşekkürler.
O kadar!

Sizi anlayabiliyorum konu sahibi. Evlilik alınacak en zor karar ve çılgınlık bence. Karşınızdaki kişide de o cesareti sezerseniz, yani bu deliliği anca bu kişiyle yapabilirim dediğiniz zaman evlilik için biraz daha cesur olabiliyorsunuz. Karşınızdaki kişiden böyle bir şey sezmediyseniz kibarca bitirin görüşmeyi.
Off cidden delilik yav.

Karşınızdaki kişi enerji alanınıza girmeyi başaramamıştır.
Bu durum adamın kalitesiyle vs ile ilgili değil.
Şu an bir ilişkiye hazır değilim gibi bir şey söyleyebilirsiniz.

Back