• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten dolayı tazminat

fillix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
65
6
98
Özel sektörde 18 aydır çalışıyorum. Haziranda evleniyorum mart sonu işten ayrılacağım ve başka şehre gideceğim. Bundan dolayı tazminat alma hakkım oluyor mu?
:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
evlilik cuzdanıyla basvurursan bunu yapabiliyorsun hakkın var ama evlenmeden cıkarsan alamıyorsun diye biliyorum...
kıdem tazminatıyla alakalı bilgiyi netten aratarak bulabilirsin..

evledikten sonra 1 yıl içerisinde evlilik cüzdanıyla birlikte işyerine gidip evlilik dolayısıyla istifanı verebiliyorsun ihbarını alamıyorsun sadece kıdemin ödeniyor canımcım...bende 5 yıldır çalışıyorum mayısta düğünüm var bende şehir dışına gidicem ama evlilik hazırlığı malum izin almam sorun olduğundan dolayı bu ay sonu itibariyle istifamı verdim gitti o kadar para napalım......

düğün yapmadan önce nikah kıyıp iş yerine gerekli evrakları getirirsen tazminatını alabiliyorsun,ama iştende çıkıyorsun.bende 3 yıl çalıştım bi kurumda nikahımı düğünden 3 ay önce yapmak zorunda kaldım,tazminatımı aldım ve düğün hazırlılıklarına başladım.

tabikii şimdi evleneli 5 yıl oldu...

Back