evlilikteki sorunlar cinselligi etkiler mi?

Kendi adıma laf yemiyorum ama tehditte etmedim,bu konuda tehdit edemem çünkü ben daha düşkünüm cinselliğe,kime ceza vermiş olucam ona mi kendime mi,ha sen cinselliğinizden zevk almıyorsan sadece kocan alıyorsa bunu tehdit malzemesi yapman doğal
Yoo sadece kocam böyle bir risk almaz biliyorum. Zaten beni kırdıysa mümkünü yok yanıma bile yaklaşmaz. Demek istediğim kırgınsam onu asla arzulayamam kendime ceza değil o durumda da. Evet tehdit malzemesi yapıyorum kafam duru olacakki beklentilerini eşimin tam karşılayabileyim aksi takdirde yapamıyorum elimde değil siz yapabiliyorsaniz ne ala. Ben böyleyim.

Evlilikteki sorunlar cinselliği illaki etkiler ama bence etkilememeli. Kavga ediyorsanız,tartışıyorsanız bir kaç gün neden sürüyor ki mesela, çok mu büyük meseleler? Cinselliğin olmadığı ya da az olduğu evliliklerin daha büyük sorunlara yol açtığını düşünüyorum, tabi şahsi fikrim.

tartıştığınızda karşıunızdakinin düşman olmadığını bilmeniz gerekiyor ve tartışmayı 1 hafta boyunca hatırlamak da gereksiz bence. genelde ben 5 dk sonra unuturum eşim de unutur. Sonuçta Hatırlamayız. kısacık ömürde böyle tartışmaya gerek yok.

Yoo sadece kocam böyle bir risk almaz biliyorum. Zaten beni kırdıysa mümkünü yok yanıma bile yaklaşmaz. Demek istediğim kırgınsam onu asla arzulayamam kendime ceza değil o durumda da. Evet tehdit malzemesi yapıyorum kafam duru olacakki beklentilerini eşimin tam karşılayabileyim aksi takdirde yapamıyorum elimde değil siz yapabiliyorsaniz ne ala. Ben böyleyim.

Demek istediğim en baştan tartışmaları o zemine taşımamak, bağırış çağırış durumuna gelmemek, o duruma gelinmediğinde saygıyı elden bırakmadığında bu pazarlığı yapmaya gerek kalmıyo çünkü yatağa birlikte giremeyecek duruma gelmemiş oluyorsun

Eşim bana olan saygısını sadece yatak yüzünden muhafaza edecekse vay ki vay, anlatabildim umarım

Demek istediğim en baştan tartışmaları o zemine taşımamak, bağırış çağırış durumuna gelmemek, o duruma gelinmediğinde saygıyı elden bırakmadığında bu pazarlığı yapmaya gerek kalmıyo çünkü yatağa birlikte giremeyecek duruma gelmemiş oluyorsun

Eşim bana olan saygısını sadece yatak yüzünden muhafaza edecekse vay ki vay, anlatabildim umarım
Bende diyorum ki mesele saygı değil saygı iki taraflı bi durum. Ama kocamda bi destur der yani. Zaten demek istediğim şuydu baştan beri günlük hayatta moralsizsem modum düşer kocamida memnun edemem.kocamda bunu istemediğinden beni üzmek istemez. Yatsam ne olur ki adamla tatsız tatsız.

Evlilikteki sorunlar cinselliği illaki etkiler ama bence etkilememeli. Kavga ediyorsanız,tartışıyorsanız bir kaç gün neden sürüyor ki mesela, çok mu büyük meseleler? Cinselliğin olmadığı ya da az olduğu evliliklerin daha büyük sorunlara yol açtığını düşünüyorum, tabi şahsi fikrim.

Canım hamile misin hayırlı olsun :)

Kadın vücuduyla erkeğinki bir değil.Erkek duygusal baksaydı,dışarıda tanımadığı bir kadınla ilişki kurmazdı.
Ama kadın farklı,kadının önce beyninde istek başlayacak,illa iltifatlara gerek yok,bir gülümseyiş,içten bir sarılma bile yeter,küs olunca neyse de kavga halinde kadının istememesi bence normal.

kendi kendini tedavi et çunku evlilikte bu sorunlar hiç bitmiyecek ,
her kavgayı düşünecke olsak kocamızla hiç birlikte olamazdık herhalde

Fakat esimi pek etkilemiyor gunluk tartismalarimiz, yani o gun tabiki kus kaliyoruz ama 1 hafta sonra onda bir isteksizlik olmuyo bundan dolayi. ama bende oluyor iste. genel olarak 1 senedir hic eski istegimi yakalayamadim hatta. esim farkinda yardimci olmaya calisiyor, sanirim beni utandirmak istemiyor veya daha cok kendimi geri cekecegimi dusunup birsey soylemiyor fazla. eskiden cok iyi olan iliskimizin yerini benim isteksizligim almis durumda.. icimde nasil cozebilirim..
Tartışma esnasında en yaralayıcı lafı kim yerse o unutamaz zaten malesef buda hep kadın oluyor

Arada tartismalarimiz oluyor, haftada 1 , 10 gunde 1 tartisiyoruz, ben cok ilgi istiyorum bana gore yetersiz geliyo beni gun icinde aramamasi yada evde hep benimle ilgilenmiyor olmasi vs, biraz talepkarim o da bu tavrimdan bunaliyo ve onu kontrol ettigimi dusunuyor. tartismalarimizin sebebi bu. ve sonucta surekli kus degiliz ama benim icimde kuslugum kirginligim gecmiyor sanki, vucudum beynim yalan soylemez sonucta degil mi? Esimi cok seviyorum, onunda beni sevdigini biliyorum. ama bu ilgi beklentim benimle yeterince ilgilenmedigini dusunmem surekli birsey beklemem icimde birseyleri bitirdi sanki cinsellik icin 100% rahat olamiyorum.. istegimi azaltti genel olarak. yoksa tabiki 1 yilin hergunu mu kustuk sanki.., cok mutluyken bile eskisi gibi olamadim ben...

tartıştığınızda karşıunızdakinin düşman olmadığını bilmeniz gerekiyor ve tartışmayı 1 hafta boyunca hatırlamak da gereksiz bence. genelde ben 5 dk sonra unuturum eşim de unutur. Sonuçta Hatırlamayız. kısacık ömürde böyle tartışmaya gerek yok.

Merhaba, cok dogru dusuncede bende katiliyorum buna. kesinlikle uzatmamaya calisirim kinci degilimdir, ama icimde bi kirginlik . beynime ve vucuduma yansiyor bence, vucudum yalan soylemez degil mi.. yoksa sorsaniz oyle surekli kavga gurultu halinde degiliz, ben ilgi bekliyorum o cok istedigimi ve surekli komut verdigimi soyluyor. ana konusu bu bizim tartismalarimizin ve bunun artik kafamda yer edindigini dusunuyorum ki cinsellik icin istegimi bile azaltti.

Kadın vücuduyla erkeğinki bir değil.Erkek duygusal baksaydı,dışarıda tanımadığı bir kadınla ilişki kurmazdı.
Ama kadın farklı,kadının önce beyninde istek başlayacak,illa iltifatlara gerek yok,bir gülümseyiş,içten bir sarılma bile yeter,küs olunca neyse de kavga halinde kadının istememesi bence normal.
KAtiliyorum. arastirmalara gore erkekler cinsellikle duygusal bag kuruyor, kadinlar duygusal bagdan sonra cinsellik istiyor. once kalbine beynine gireceksin kadinin, erkeginse tam tersi degisik.
bendeki sorun ben esim benimle ayni flort donemimizdeki gibi ilgilensin, arasin etsin istiyorum o ise cok yogun calisiyor eve 8-9 da geliyor. ben bana odakli olsun romantik olsun vs bisiler istiyorum ve bu beklentimi soyluyorum surekli olarak sikayetci dirdirciya cikti adim bu yuzden, ve esimde bundan rahatsiz kontrol ettigimi dusunuyo, ve bu tartismalarimiz ayni konu uzerinde 1 senedir devam ediyo. bunun bende kalici bir etki yarattigini cinselligimi etkiledigini dusunuyorum..

Arada tartismalarimiz oluyor, haftada 1 , 10 gunde 1 tartisiyoruz, ben cok ilgi istiyorum bana gore yetersiz geliyo beni gun icinde aramamasi yada evde hep benimle ilgilenmiyor olmasi vs, biraz talepkarim o da bu tavrimdan bunaliyo ve onu kontrol ettigimi dusunuyor. tartismalarimizin sebebi bu. ve sonucta surekli kus degiliz ama benim icimde kuslugum kirginligim gecmiyor sanki, vucudum beynim yalan soylemez sonucta degil mi? Esimi cok seviyorum, onunda beni sevdigini biliyorum. ama bu ilgi beklentim benimle yeterince ilgilenmedigini dusunmem surekli birsey beklemem icimde birseyleri bitirdi sanki cinsellik icin 100% rahat olamiyorum.. istegimi azaltti genel olarak. yoksa tabiki 1 yilin hergunu mu kustuk sanki.., cok mutluyken bile eskisi gibi olamadim ben...
O zaman şöyle yap, beklentini biraz azalt. Sen de onu arama ilgisiz ol. En önemlisi de bunu isteyerek,başka işlerin hobilerin olduğu için yap.

kendi kendini tedavi et çunku evlilikte bu sorunlar hiç bitmiyecek ,
her kavgayı düşünecke olsak kocamızla hiç birlikte olamazdık herhalde

Nasil edebilirim? icimde kirginlik var sanki en derinlerde. Ben benimle ilgilensin, sevsin kiyamasin istedim hep. oncelik ben olayim eskisi gibi. suanda isi oncelikli, ben 2.plandayim, ona sorunca diyorki kendime ayircak 2 saatim mi var haftada, zaten bizim icin calisiyorum diyor. yurtdisinda yasiyoruz, bende calisiyorum ama ondan istegim hic bitmedi ben aski romantizmi hissetmek istiyorum, boyle taleplerde bulununca dirdirci oluyorum ve onu kontrol etmeye calistigimi soyluyo daha da ters tepiyo tartisiyoruz.

Tartışma esnasında en yaralayıcı lafı kim yerse o unutamaz zaten malesef buda hep kadın oluyor
Evet cok dogru. esime sorsaniz haketmis oluyorum usteleyerek surekli onun tepesinde ilgi ilgi diye bekleyerek.. ama sonuc o atlatiyor bende ise isteksizlik oluyor. ki kocami seviyorum. ama vucudum ve beynim cinsellige hazir degilim komutu veriyor her seferinde!

Günaydın arkadaşım.
İlgi isteğini anlıyorum ben de samimiyet severim aşk ilişkimde.
Ancak senin anlamadığın eşin bunu istemiyor hatta anladığım kadarıyla kırıcı bile oluyor sana karşı.
Geçmiş yazışmalarına göre adam zaten hep böyleymiş,sen bunu bile bile evlenmişsin.
Yazık olmuş bence.
Değişmiyorsunuz işte ve değişmeyeceksiniz.
Bile bile yapmışsınız yanlış evliliği.
Evlilik sadece çok sevmek ve çok sevilmek değil ki... Karşılıklı uyum demek.
Her ikiniz de gittikçe uzaklaşıyorsunuz birbirinizden,sen ilgi diyorsun o iş diyor.
Ben seni anlasam da ona hak veriyorum, çünkü adam zaten hep başından beri bu karakterdeymiş.

Günaydın arkadaşım.
İlgi isteğini anlıyorum ben de samimiyet severim aşk ilişkimde.
Ancak senin anlamadığın eşin bunu istemiyor hatta anladığım kadarıyla kırıcı bile oluyor sana karşı.
Geçmiş yazışmalarına göre adam zaten hep böyleymiş,sen bunu bile bile evlenmişsin.
Yazık olmuş bence.
Değişmiyorsunuz işte ve değişmeyeceksiniz.
Bile bile yapmışsınız yanlış evliliği.
Evlilik sadece çok sevmek ve çok sevilmek değil ki... Karşılıklı uyum demek.
Her ikiniz de gittikçe uzaklaşıyorsunuz birbirinizden,sen ilgi diyorsun o iş diyor.
Ben seni anlasam da ona hak veriyorum, çünkü adam zaten hep başından beri bu karakterdeymiş.

Gunaydinn,
Esim ilgilenmek istemiyor degil, diyorki birak ben kendim ilgileneyim surekli sikayet etme, hemen mesajlarina aramalarina donemeyebilirim, donemiyorsam bil ki musait degilim 10 kere daha yazma bekle diyor. esim ilgisiz biri degil.
Ama eskiden cok cok daha fazla ilgiliydi yani flort doneminde, is yine cok onemliydi onun icin ama bende cok onemliydim , suanda evliligin kendinden dolayi mi , benim cok ustelememden bogmamdan mi bilmiyorum ama flort donemindeki gibi ilgili degil. suanda isine yogunlasmis durumda ve bunu ikimiz icin yaptigini soyluyor desteklememi istiyor. herseyimi didikleme diyor. bende cok abartiyorum biliyorum ama genel olarak bu durum cinsel iliskimizi etkiliyor , cunku ben icimdeki soru isaretini geciremiyorum sanirim. bilmiyorum vucudum ve beynim bu sekilde tepki veriyor, bana deger vermiyo gibi hissediyorum . belkide benim cozmem gereken bir konu bu..

Gunaydinn,
Esim ilgilenmek istemiyor degil, diyorki birak ben kendim ilgileneyim surekli sikayet etme, hemen mesajlarina aramalarina donemeyebilirim, donemiyorsam bil ki musait degilim 10 kere daha yazma bekle diyor. esim ilgisiz biri degil.
Ama eskiden cok cok daha fazla ilgiliydi yani flort doneminde, is yine cok onemliydi onun icin ama bende cok onemliydim , suanda evliligin kendinden dolayi mi , benim cok ustelememden bogmamdan mi bilmiyorum ama flort donemindeki gibi ilgili degil. suanda isine yogunlasmis durumda ve bunu ikimiz icin yaptigini soyluyor desteklememi istiyor. herseyimi didikleme diyor. bende cok abartiyorum biliyorum ama genel olarak bu durum cinsel iliskimizi etkiliyor , cunku ben icimdeki soru isaretini geciremiyorum sanirim. bilmiyorum vucudum ve beynim bu sekilde tepki veriyor, bana deger vermiyo gibi hissediyorum . belkide benim cozmem gereken bir konu bu..
Farkına varman da güzel.
O zaman sorunu çözmen daha kolay bence.

merhaba

benim sorum evlilikteki sorunlar, tartismalar cinselligi etkiler mi .. evliligimizin ilk aylarinda hicbir cinsel sorunumuz yoktu, mutluyduk. evlendikten 2 ay sonradan itibaren suana kadar (1 yildir evliyim) esime karsi sogugum. onda pek bir degisim yok ama benden dolayi oda etkileniyor cunku ben hic bir adim atmiyorum bunun icin, ve arzulamiyorum acikcasi. genel olarak boyle bir sorunum yoktu daha once , sonradan oldu.
bu soguklugumdan ve isteksizligimden dolayi esimde mutlu degil, bana birsey soylemiyor ama sonucta onunda icindeki istek azaliyor bu sekilde. Evlilikte onemli oldugunu dusunuyorum ve hatta cinsel iliskimizi duzeltsek evliligimizin duzelecegini de dusunuyorum.. sizce neden isteksizlesmis olabilirim? ve nasil duzeltebilirim?
Tabiki etkiler ,evlilikte cinsel hayatın ne kadar iyiyse evliliğin o kadar iyi ...

Back
X