evlilikte sevgi nasıl biter

semiha

evli mutlu çocuklu...
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
4.634
9
40
arkadaşlar evlilikte sevgiyi sizce neler bitirir.???

evlilik süresi uzadıkça paylaşmanın azalması ve eşlerin birbirine göstermiş oldukları ilgisizlik...bunu takip eden güvensilik...çok mu karamsarım ben bu gece?fisfisfis

Önce saygı biter benim gözümde..:smiley-cool:
Saygının olmadığı yerde aşkımdan da ölsem,o da benim için dağları delse benim içimde ne sevgi kalır ne de aşk.. İş bitmiştir..:1closedeyes:

sevgiyi en derinden yaralıyan ve yok eden araya yalan girmesidir dürüstlüğün olmadığı yerde saygı saygının olmadığı yerde sevgi zamanla sıfırlanır

Evlilikte sevgiyi bitirecek o kadar çok faktör var ki yaşanan evliliklere,ilişkilere göre değişir.
Yaşanan sevginin kıymetini bilememe,
Eşinin pozitif yanlarını göremeyip gerekli değeri verememe,
İletişim bozukluğu,
Eşlerden birinin ailesine körükörüne bağımlılık,
Erkeklerin sabit fikirliliği,eşlerin artılarını kabullenmeme,
Kadınların gerksiz dırdırı,
Maddi sıkıntılar,
Ruhsal rahatsızlıklar,
Eş merkezli düşünce,
Aşırı özveride bulunma...........
Şimdilik ilk hatırıma gelen faktörler bunlar....

evlilik saygı,sevgi ve güven üzerine kurulur ...saygı bunların hepsini barındırı zaten..saygı duyulan eş hem sevilir hemde güvenilir...kısaca saygının bitmesi sadeve sevgiyi değil evliliği bitirir zaten...
sevgiler...

Öncelikle saygının bitmesi başlatır süreci bence... Saygının olmadığı yerde sevgi olamaz... Şahsi düşüncem tabii :1closedeyes:

Tam anlamıyla teslim olamamışsak birbirimize, ona sarıldığımda diğer yarıma sarılıyormuş gibi hissetmiyorsam, karşımdaki söz ve davranışlarıyla tüketmeye çalışıyorsa beni bitmiştir o evlilik,
O saatten sonra tek tek şudur diye maddeleri sıralamak vakit kaybıdır benim için,
Ama her ilişki de kendi kaderini yaşıyor farkındayım..
Evlilikte neyi normal görüp görmediğiniz ise yetiştiğiniz koşullara göre değişiyor..
Dayak yediği halde eşimi seviyorum diyenler de var pire için yorgan yakanlarda...

küçük sinek mide bulandırır derler yalanın küçüğüde büyüğüde mide bulandırır saygıyı güveni herşeyi bitirmesine neden olur ben ............
yalan..........yalan.............yalan.............. diyorum............

tek kelime ile saygısızlık.. anında bitmeli devamına gerek yok
ilgisizlik ve güvensizlik bitmeye giden yol

Bende saygının bitti yerde sevgininde yok olacağına inanalardanım.....

Birde bir düşünür " yoksulluk kapıdan girdiği zaman aşk bacadan çıkar gider" demiş, doğruluk payı varmı bilmem.

Çok şey bitirebilir aslında. Benim için en önemlisi güven.
Güvensizlik insanın içine kuşku düşürür. Kuşkuda yer bitirir insanı.
Sonra iletişimsizlik eşlerin birbirini anlamaması bencillik...
Diyorum ya düşünürsen çok şey.

ağır söz bitirir zaten ağır söz söylemek için saygının bitmesi gerek.zaten saygının bittiği yerde herşey olur..........

.o söz beyinde döner dolaşır ........insan duyduğunu untamaz.herkes diline hakim olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence iki tarafından benciliğinden dolayı sevgi biter evlilik iki kisiliktir ama herkes sadece kendini düsünürse sevgi filan kalmaz ortada

BEN BU KONU ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞTIM..BİZZAT YAŞAYARAK GÖRDÜM...SEVGİYİ EVLİLİKTE SAYGISIZLIK BİTİRİR.HAKARET KAVGA BİTİRİR SEVGİYİ.:lepi::lepi::lepi:

bir evlilikte saygı biterse sırf sevgi değil herşey bitersenağlama
birbirimize saygı da kusur etmeyelim ki
sevgimiz uzun ömürlü olsun
de mi?
a.s.

saygı ve güven beraberinde sevgiyi getirir bence...

saygının bittiği,güvenin olmadığı bir evlilikte sevgide bitmiştir!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…