Kalbiniz kırıldığında nasıl davranırsınız?

Bu tamamen o kişi ile dostluğumun derecesine bağlı.
Bazı ilişkiler devam etmelidir, bazısının bitme vakti gelmiştir.
Buna siz karar verebilirsiniz, hiçbirimiz siz değiliz, sınırlarınızı ve kırmızı çizgilerinizi bilemeyiz.
Ama karar vermekte çok zorlanıyorsanız, biraz kendinize demlenme vakti tanıyın.
Arkadaşlığınıza bu süreçte kısa bir ara verin, müsade isteyin.
Aralar iyidir, ne bitiş gibi keskin, ne de sınır ihlaline açık yakınlıktır.
Ardına zihniniz netleşir
evet bazen yalnız kalmak kendine yönelmek gerekiyor sanırım

Çok yakın olduğunuz bir arkadaşınıza kalbiniz kırıldı diyelim ama bu kişi hatasının farkında mahçup. Size yaklaşmaya çalışıyor sizin kalbiniz gerçekten kırıldı ve geçmiyor…
Nasıl affedilir? Bir daha eskisi gibi olamayan bir yapım var elbette küsmem konuşurum ama o eski güven ve içimi ısıtan sevgi hissi oluşmaz.. siz nasıl davranırsınız? Hatasız dost arayan dostsuz kalır mantığıyla unutur musunuz hemen?
Boşluk doldurma sorusu gibi olmuş. İffetsizlik, hırsızlık, yalan gibi şeyler varsa itinayla silinir.

Tam ne olduğunu anlamadim çok ustü kapali hersey ben yakin arkadaslarima kirilsamda hemen geçiyor belki biraz enayilik ama hemen yumuşuyorum ama normalde çok katı sert bir insanımdim sevdiklerim hariç

O an ne düşündüğünü bilemem tabi ama baya gülerek eğlenerek söyledi sonra alınacağımı anladı sanırım toparlamaya çalıştı ama söyledi bi kere. En hassas yerinizi en yakınlarınız bilir ve en çok onlar acıtır derler ya öyle
Bu kadar uzuldugunuze göre yaptığı ortam sizi üzmüş de olabilir içinizden gelmiyorsa mesafeyi koruyun

Bu durumu ben kompleks haline getirmedim aslında çünkü bunun dalgasının bile geçileceğini hiç düşünmedim belkide ondan şaşkınım. Kötü bi hastalık sonucunda bir organım alındı bu yüzden başka bir organımda hasar gördü bununda düzeltilmesi gerekti işte bunun için alıştın zaten şuranı da yaptır gibi bir cümle kullandı sanki estetik keyfi ameliyatlar olmuşum gibi.
bu durum sizin nasıl gördüğünüze bağlı. ben de keyfi olmayan bir kaç ameliyat oldum hatta biri yüzünden 2 ay hastanede yatmak zorunda kaldım baya zorluydu. ben kendim de dalga geçerim kendimle "burnumu da yaptırmak istiyorum, bi o kaldı zaten vs vs" diye arkadaşlarım da güler. arkadaşım dese de alınmam ama siz bu konuda hassassanız ve hassas olduğunuzu bildiği halde söylediyse kötü olmuş. fakat anlayıp özür dilediyse iyi niyetine inanıyorsam daha ılımlı yaklaşabilirim.

bu durum sizin nasıl gördüğünüze bağlı. ben de keyfi olmayan bir kaç ameliyat oldum hatta biri yüzünden 2 ay hastanede yatmak zorunda kaldım baya zorluydu. ben kendim de dalga geçerim kendimle "burnumu da yaptırmak istiyorum, bi o kaldı zaten vs vs" diye arkadaşlarım da güler. arkadaşım dese de alınmam ama siz bu konuda hassassanız ve hassas olduğunuzu bildiği halde söylediyse kötü olmuş. fakat anlayıp özür dilediyse iyi niyetine inanıyorsam daha ılımlı yaklaşabilirim.
Özür dilemedi benim kızacağımı bildiğinden şaka bi yana falan diye toplamaya çalıştı ama olmadı sonrasında da konuşmadık benim gözümün içine bakıyor o mahcubiyeti gördüm anladım içimden yakın davranmakta gelmedi açıkçası o da bunh anlamıştır

Hata yapmak kadar neden ve nasıl yaptığı da önemlidir. Ayrıca benim için çok önemli olan konu, olaydan sonraki tavrıdır. Yani sizi bilerek mi kırdı yoksa istemeden mi? Kırıldığınızı anlayınca hatasını anlayıp telafi mi etmek istedi yoksa önemsemedi mi ya da daha kötüsü sizi mi suçladı vs.

Kısacası hata var hata var. Olayı niyete ve karşı tarafın samimiyetine göre değerlendirmek lazım

13 14 yıllık dostum dediğim kız arkadaşım sevgilimle görüntülü konusmuslardi ve sevgilimle 2 yıllık muhabbetimiz varken arkadaşım bana bu durumdan bahsetti, o sana göre birisi değil, bana çok güzelsin demişti seninle evlenmeyi düşünmediğini ekonomik olarak gecindiremeyeceğini söyledi demişti. Ben de bunu zamanında söylemediği için ve arkamdan dönen olaylardan dolayı onu affetmedim bana birkaç kere yazdı affet beni çok pişmanım dedi. 2 3 aydır konuşmuyoruz. Bu durum olaya bağlı olarak değişebilir tabi. Sizin arkadaşınız sizi nasıl kırdı naptı? Affedilmeyecek kadar kötü bir durum mu
Oooo en hassas olduğum yerden vurup, ortamda espiri malzemesi yapan kişiyi tamamen silerim.Özür falan kabul etmem....

Hata yapmak kadar neden ve nasıl yaptığı da önemlidir. Ayrıca benim için çok önemli olan konu, olaydan sonraki tavrıdır. Yani sizi bilerek mi kırdı yoksa istemeden mi? Kırıldığınızı anlayınca hatasını anlayıp telafi mi etmek istedi yoksa önemsemedi mi ya da daha kötüsü sizi mi suçladı vs.

Kısacası hata var hata var. Olayı niyete ve karşı tarafın samimiyetine göre değerlendirmek lazım
Direk konuşmadık mevzuyu ama mahçup ve suçlu bakışları konuşmalarından sne yaptığının farkında olduğunu anladım en azından

Dış görünüşümle ilgili çok hassas olduğum bir konuda ortam içinde yorum yaptı diğerleri de güya espri adı altında gülüp eleştirdiler. Çok şaşırdım ve çok üzüldüm çünkü ondan asla beklemediğim bir hareketti. Sağlıkla alakalı bu dış gşrünümün sebebi bu arada yanımda en çok olan kişide oydu bakış açısının bu olduğunu bilmiyordum kırıldım fazlasıyla
Eskisi gibi omuyor bende. Güvenmiyorum tekrar içimden gelmiyor

Nerene ne dedi niye bu kadar kapalı anlatıyorsun konuyu

Belki kasten yapmamıştır, senin hassas olduğun bir konu olduğu için alınmış olamaz mısın?
Bir zamanlar ben de bir arkadaşıma sohbet sırasında onun bir durumuyla ilgili birşeyler söylemiştim. Tamamen iyi niyetliydim tabi ki. Durumu normalleştirmek adınaydı. Çünkü öyle bir durum yokmuş gibi yada bilmiyormuş gibi davranmak daha tuhaf gelmişti. Yakındık sonuçta. Ama onun bakışı farklıydı. Bozulmuş meğersem ama küsmedik. Sonrasında İntikamını çok acı bir şekilde aldı gerçi. Kasıt yoksa affedilir. kırıldığını söyle bence.

Çok yakın olduğunuz bir arkadaşınıza kalbiniz kırıldı diyelim ama bu kişi hatasının farkında mahçup. Size yaklaşmaya çalışıyor sizin kalbiniz gerçekten kırıldı ve geçmiyor…
Nasıl affedilir? Bir daha eskisi gibi olamayan bir yapım var elbette küsmem konuşurum ama o eski güven ve içimi ısıtan sevgi hissi oluşmaz.. siz nasıl davranırsınız? Hatasız dost arayan dostsuz kalır mantığıyla unutur musunuz hemen?
Yaptığı hataya bağlı

Direkt uzaklasirim. Ne olduğunu sorup beni anlayıp düzgün bir özür dileyene dek benden eski muameleyi göremez . Süreci çok uzatirsa da beni bir daha goremez

Hassas olduğum konuyu hemde hastalıktan dolayı oluşmuş bir durumu insanlar içinde espri malzemesi yapan insan artık çok yakın arkadaşım olmazdı. Çünkü bunu yapan insan iyi bir insan değildir benim için. İnsanların dış görünüşü üzerinden espri yapıp, dalga geçen insanlar bana art niyetli geliyor. Merhaba, merhaba der ilerisine gitmezdim. Benimde içim soğumazdı. O an ki düştüğüm durumdan değil ama arkadaşıma tekrar güvenemeyeceğim için, eskisi gibi onunla samimiyetle konuşup bir şeyler paylaşamayacağım için eskisi gibi olmazdı. Güven het yerde önemli..

Nasıl geçer peki bu kötü his? Aklıma geldikçe gözlerim doluyor
nıye senın gözün doluyor ki o onunla alakalı bır durum bırı sna kötüsün dediğinde kötü mü oluyorsun hayır ee ne derse desın ve ben senın yerınde olsm benı küçümseyen biriyle görüşmeyı keserım gerek yok yıne aynısını yapar kırılırsın

X