Evlilikte para sorunu ?

Ev giderlerini eşim karşılıyor. Ben arabamız olmadığı için araba birikimi yapıyorum. Ocakta bir kısmını taşıt kredisi ile tamamlayarak araba alacağız. Arabanın benim üzerime olmasını istiyorum ama o konuyu konuşmadık henüz

Yanlış anlasilmasun da kaçan kizin değeri olmazmış o hesap gerçekten erkek tarafını somurcen edepsizlik yapcan kii ay canım karım canim gelinim olsun. Eşinin yaptığı ayıp yani
Maaşlarınız bir toplanmıyor mu

Calismiyorum ama birazda olsa bi gelirim var bundan 1 ay oncesinde o gelirle evin alis verisinin hepsini ben yapardim ama daha akillandim kendime gelen para bankada esimin calisdigi parayla ev alis verisi edilcek cunku zirnik gormedim ben calisdigi paradan yani naparsaniz yapin yaranamiyosunuz yapmasaydin deniliyo o yuzden paraniza sahip cikin derim ben

Adil olamamak böyle birsey işte. Krediyi o ödüyormuş, sizin gönderdiğiniz para olmasa ne ile ödeyecek? Ha çoksa parası siz hiç maaşınız göndermeyin gecindirsin evi. Arabada senin benim ailemin emeği var bir gün satılırsa herkes hakkını alsın dese neyse..

Bence kadın kendi parasını kazanıyorsa hesaplar ayrı olmalı, mesela bizde eşim, evin kredisini ödüyor,elektrik su doğalgazı ödüyor,ben de pazar alışverişini, küçük ev ihtiyaçlarını alıyorum. Bazen erkeklere güvenilmiyor.
Başıma gelen bir olayı anlatayım, bir akrabam yeni evliydi, ikisi de öğretmen. Ben bakarken 1 gün onlarda kalmıştım, pazara çıktık, yazık kızcağız bir meyve nedendi istedi eşinden, şundan alsak mı, iki üç kere söyledi, adam duymazdan geldi resmen. Kızın istediği o meyveyi bile almadı. Muhtemelen kızın maaş kartı da ondaydı.
Bir kadın çalışıp tüm gün yorulup istediği bir şeyi alamayacaksa, nnapsın. BIR de gelip ev işini yapar, çocuk çocuğun derdi de ondadır. Çoğu erkek parayı nereye harcadığını bile söylemiyor. Safa sola borç mu verdi,kârı kızla mi yedi. Her cift birbirine yardim eder. Ama maaşına el koyamaz.

Şikayet edin , ödemediği ötv 'yi devlet alsin bir güzel kendisinden akli başına gelsin.
Devlet memuru bile vergiden ötv den muaf olmak için devlete kazik atıyor vay arkadas
Resmen devletı kerız yerıne koyuyor arabayı nerdeyse yarı yarıya almış. Engellı statusunde nasıl alıyor ya başkasının uzerıne hem denetıme gırse boku yer şikayet edılır umarım

İki tarafta çalışınca maddi olarak sorunlar olabiliyor birikimle vs alakalı
Bende evliliğimin ilk yılları hep eşime bir güvensizlik vardı ister istemez acaba kendimi ezdiriyor muyum diye
Ama zamanla biribirimize alıştıkça bu konuları aştık maaş kartım bende ama maaşımı eşime gonderirim direk zaten borcumuz var hesabı kitabı o yapar kızımla benden kısmaz kendinden kısar bunu bildiğim içinde sorgulamam
Ama söz henüz bu kıvama gelmemişsiniz zamanla oluşur ancak eşinizi hatalı buldum sonuçta borcunu ortak ödüyorsunuz
Eğer çok mesele yapacaksa ailesinden aldığı miktarı geri iade edin böyle olmaz onun ailesi artık öncelikli olarak sizsiniz birbirinizden mal kaçırarak olmaz bu isler

Bizde bütün hesabı eşim tutar, maaş kartları ondadır ama ben geleni gideni yatırımı kuruş kuruş bilirim çünkü o ikimizin parası.
Eşiniz yanlış yapıyor, ailesinden aldığı para arabanın yarısı değilse kimseye malını bağışlayamaz. Bu konu tekrar geçerse "hayırdır ne zaman boşanıyoruz ya da ölüyorsun benim neden haberim yok, bu neyin hesabı" diye sorun. O arabanın üzerine daha çok araba gelir geçer, evlilikten önce edinilmiş mal olmaktan çıkar o siz hiç dert etmeyin. Davranışı hoş değil, yerinizde olsam ben de kızarım. Hatta burnundan getiririm.
Biz kendimiz evlendik, hatta eşimin bekarlıktan ve attığı nişandan kalan borçları da ödedik ama asla hakkımı yemez, senin malın benim param lafı hayatta geçmez, ileride eşiniz de bu söylediğine pişman olur merak etmeyin

Valla hiç acimayin. Ayırın hesapları. Evin giderini hesaplayın, yarısını her ay verin ona. Kalan para sizon.
Bu arada da bir araba alıp kardeşinizin üzerine de yaparsanız mis.
Para bnmde konuşmayı sevdiğim bir konu değil. Ancak erkekler kendilerine hak goruyorlar. Siz sahip çıkın emeğinize, sesinizi yükseltin.
Madem ailesine kalacak, kalsın. Siz de

Araba umrumda degıl paraya onem vermem yazmıssınız da, neden calısıyorsunuz ozaman?
Bence maasınızla odedıgınız araba umrunuzda olsun, paraya da onem verin.
Su bile vermiyorlar parasız.
her gün sabahın köründe kalkıp giyinip yollara düşüp işe gidilecek işyerinde bir sürü sıkıntıya ast üst ilişkisinde belki azarlanmaya bile göğüs gerilecek evladını kendi büyütemeyecek doya doya.amaaa maaşı alınca paralar hoppp eşin hesabına havale.valla çok gülüyorum artık böyle konuları okuyunca hiç de acımıyorum bu kadınlara.ha bir de yazmazlar mı bir şey alırken çokkk düşünürümm ihtiyacım yoksa almamm.He almayın siz sıkın da sıkın ki eşleriniz o paraları ailesiyle arkadaşlarıyla başka kadınlarla doya doya yesinç.devam edin siz ne diyeyim

Şikayet edin , ödemediği ötv 'yi devlet alsin bir güzel kendisinden akli başına gelsin.
Devlet memuru bile vergiden ötv den muaf olmak için devlete kazik atıyor vay arkadas
bizim apartmanda da vardı bunlardan ev araba hep bu şekilde alıyorlar ama engelli asla o arabaya binmiyor evde oturmuyor memur kardeşini oturuyor kulllanıyor.vergilerim haram olsun bu tip insanlara sonuna dek.

Ben de evliliğim boyunca elime gecen tüm parayı eşime yolladım. Evlenirken ben de hiçbir şey istemedim. Evdeki çoğu esyalar ikimizin bekarken kullandığı eşyalardı. Gelinligimi kendim aldım. Hiç borçsuz evlenmemize rağmen balayına falan gitmedik. Bana bir kez bile hediye aldığını hatırlamıyorum . Bir kez bile beraber yemeğe sinemaya vs gitmedik. Vs vs ... Değersizliğimi yüzüme vuran yüzlerce şey. Sırf onu çok sevdiğim içindi bunca şeye göz.yummam. Aşırı güveniyordum eşime. Evlendikten sonra baya bir birikimimiz oldu.
Sonra boşandik ve eşim bana bir kuruş bile para vermedi. Zaten bekarken sahip olduğum şeyleri aldım. Buja rağmen bana dolandırıcı diyor. Senin bana ne faydan dokundu ki diyor. (maddi anlamda)

Yani bu erkeklere canını ver kıymeti yok. Keşke evliligim boyunca kendime hesap açsaydım . Dünya kadar birikimim olmuştu simdiye dek. Boyle dımdızlak beş kuruşsuz. Bu yaşta çok utaniyorum. Böyle değmeyen birine hayatımı harcadığım için.

Yorumları okuyamadım ama iki seçenek var biz olabiliyorsan tek bütçe olamıyorsan zaruri masrafları bölüşüp herkesin hesabı kendine. 2. Seçenek bana çok ters. Yani kendi bütçesi ile napıyosa yapsın diyemem. Sebep evlilik çocuk da içerir çoluk çocuğun rızkını ailesine ya da başkasına vermemeli. Sonuç olarak bir refah varsa da ikinize, bir olmak da fayda var. Kavga anında eşinin o tarz konuştuğunu düşünüyorum. Eş mi kardeş mi daha yakın insana. Tabi ki eş. Hasta olduğunda kardeşi mi bakacak? Güzellikle konuşarak farketmesini sağlayın. Zaman alsa da sonuç iyi olur öyle benim bütçem senin bütçen olursa zaten bütçe kaç tl ki geçinmek zor evin beti bereketi olmaz

Eşimle ortak hesabımız var. Eşinizin tavrında olsa arabası kadar parayı kendim yatırım hesabına yatırırdım.
Fakat bizde borçlu olan bendim ama eşimindir cocuklarimindir ben ölürsem. Neden ailelerin olsun?

sizin için acı bir tecrübe olmuş geçmiş olsun.ben de bunu diyorum işte neden maaşınızı veresiniz eş kişisine neden kısasınız kendinizden kadının geliri yaşam kalitesini yükseltmek içindir asgari ev geçimi için değil .ne demek fatura ödemek kira ödemek eve yarı yarıya katkıda bulunmak.kadın araba alabilir çocuğunu iyi bir okula gönderebilir çocuğuna birikim yapabilir kendi kıyafet gezme takı vs. masrafını sağlayabilir çalışarak.diğer türlü gayette eziliyor kadınlar ben bunu bilir bunu söylerim

Sen maasini esine gonderirken, eve katki saglarken, o arabanin kredi odemesine de katki saglamis oluyorsun. O arabada nasil hakkin olmuyormus anlamiyorum. Evlilik oncesi alinan bir araba olabilir ama kredi odemesi evlilik sirasinda yapiliyorsa senin de hakkin var. Evet esin de bir guvensizlik var. Sen ben ayirimi varsa esin esi olarak gormuyor seni sanki. Sana degil de kardesine birakiyorsa arabayi bu cok aci. Bu durumda kendin icin daha cok yatirim yapmani oneririm. Ne olur ne olmaz. Olur ya bir gun bitirmek isterse seni bir sure idare edecek bir yerde gizli paran olsun. Cunku esin seni ailesi gibi gormuyor gibi sanki.

Bizde ödedik canım babasıyla ortak arabasını nerdeyse 2 yıl. Araba bizim mi babasının mı bilmem lazım oldukça alıyoruz işte ama daha çok onlarda . Sanırım bizim değil ama ben bu konuyu deşersem bizde ödedik vs diye kavga çıkarırsam olan ilişkimize olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…