Evlilikte iletişim sorunu

askiminaskiyim

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
4.837
4.067
448
İyi akşamlar hanımlar , 9 yıllık evli ve bir çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik evet kendisini bu son bir kaç gündür sevemiyorum . Bu akşam konuşmak istedim, evlilik terapistine gitmeyi söyledim ama onun her zamanki yaptığı beni sindirmek tüm sorun bendeymiş gibi davranıp konuşmayıp bile telefonunda videolar izlemeye devam etmesi oldu.
biz eşimle konuşamıyoruz ,beceremiyoruz konuşmayı . Ben kendim için her zaman haklıyım tüm sorun problem sende ve senin ailende demiyorum objektif olup kendi hatalarımı ailemin yanlışlarını anlatıyorum onun ailesi ve kendisinin yaptıklarını anlatmaya çalışıyorum onu kırmadan itici olmadan ama yok bir ileri seviyeye geçemiyoruz . Çocuklada aynı on dakika masada kağıt kalem zor sabrediyor oğlum 5 yaşında.
Artık evin içinde kendi kendime konuşmaktan düşünmekten dişlerimi sıkmaktan deli olucam sanırım. Zaten kendimi çoğu zaman onun bir erkek arkadaşıymış gibi hissediyorum . Aileme konuyu açtığımda sen yanlış anlıyorsun abartıyorsun ne istiyorsun daha seni gezdiriyor , eve vakitli geliyor , ama kimse dört duvarın içerisinde ne yaşandığını bilmiyor ki. Evet eşim bana fiziksel şiddet uygulanıyor ama psikolojik olarak uyguluyor, kendime olan özgüvenimi kaybettirdi.
bir ev içerisinde yokmuş gibi hissedilmek çok ağır geliyor , konuşuyorsun ama göz teması yok , karşında yada ben duvarmışım gibi hissettiriliyorum . Söylüyorum saçlarıma yanağıma en son ne zaman dokundun o an bir dokunuyor al dokundum veya sen gel yanıma sen konuş sen temasda bulun oluyor cevabı.
kendime değer veremiyorum , birşey yakıştıramıyorum , en son kuaföre ne zaman gittim hatırlamıyorum . 33 yaşındayım çalışan bir anneyim inanın koca yaz bir kere siyah bir elbisemi giyip işe gittim sadece bir kot bir tişört spor ayakkabı ile gidip geliyorum. İçimden gelmiyor. Güzel olmuş , yakışmış hoş görünüyorsun kelimelerini duymuyorum bile.
bu akşam yine böyle bir konuşamamazlık yaşadık , adliyeye gidebilirsin , çok istiyorsun gitmeyi dedi. Son iki haftadır olduğu gibi iki yabancı gibi evin içerisindeyiz.
evet oda yoruluyor iş yerinde evet ekonomik sorunlar yaşıyoruz evet herşey dört dörtlük değil ülkece sorunlar yaşanıyor ama benim huzurum evimde yuvamda böyle olmak çok ağrıma gidiyor. Jestler ,sürprizler yapıyorum evde başbaşa konuşacağımız sohbet edeceğimiz ortamlar hazırlıyorum sonunda tamam dikkat edicem senin üzülmene gönlüm hiç razı olmuyor seni üzüyorum farkındayım diyor ama sanki o Adamla bu adam tamamen ayrı kişi oluyorlar.
çok yazdım kusuruma bakmayın yoksa içimde patlayacaktı .

Sizi kendisinden soğutmaya mı çalışıyor acaba?
Kendisi hayattan soğuduğu için . Görmüyor hal ve hareketlerini ona göre herşeyimiz çok normal yerli yerinde hiç bir sorun yok açıkçası dışarıdan bakıldığında gerçekten bir sorunumuz yok aklınıza geleni sorun , söyleyeyim. Ama ben konuşmak sohbet etmek istiyorum. Yeri geldiğinde tartışmakta istiyorum

Genelde evet , soğuk durur . En yakın arkadaşları yanında rahat davranır. Çok kişiye karşı geldim soğuk değil kendini beğenmiş biri değil duruşu öyle diye ama yok beni bile zıvanadan çıkartıyor artık
Allah yardımcınız olsun gerçekten zor işiniz

Genel anlamda canınızın kıymetini bilmiyorsunuz gibi geldi bana. Eşinizin odun olmasıyla giyinip süslenmeden işe gitmenin alakasını kuramadım. Beğenmesin hatta eleştirsin inadına şık şıkıdım giyinirim. Onda enerji yoksa siz öldünüz mü sizin enerjiniz olsun.
Bu kadar göbek bağıyla bağlanmak bana göre yanlış. Siz kendi hayatınızı yaşayın. Eşlik etmek istiyorsa etsin. İstemiyorsa kendi kaybetsin.

Siz böyle kafaya takarak bir odunla günlerinizi mutsuz geçirmeyin. Evet evlisiniz ama şuan kendi günlerinizi harcıyorsunuz. Geri sayım devam ediyor. Tik tak.. tik tak.... 😁

Yani şu erkekler eşlerini birazcık ovse güzel şeyler söylese ne olur sanki bilerek söylemiyorlar çünkü ben dayımla konuşmuştum eşi güzel yemek yapıyor şanslısın dayı eşin hem güzel hem de hamarat dedim evet öyledir dedi ona soyluyomusun peki dedim hayır asla söylemem havalara girer dedi 🤦
Zor bir durum elbette ama adamakıllı konuşmanız şart kabule etmeli konuşmayı sorunları halletmeyi

Genelde evet , soğuk durur . En yakın arkadaşları yanında rahat davranır. Çok kişiye karşı geldim soğuk değil kendini beğenmiş biri değil duruşu öyle diye ama yok beni bile zıvanadan çıkartıyor artık
Ya bosanacaksiniz ya da siz de umursamayip kendi hayatınıza bakacaksiniz 🤷‍♀️

Gerçekten siz de o yokmuş gibi davranın.Kendiniz için giyinin kuşanın.Arkadaşlarınızla gezin tozun.Ondan sevgi sözcükleri beklemeyin.Benim eşim de maalesef az çok böyle.
Ama ben arsızlığa veririm ,alış veriş yapar kendime bakarım.Sonra sen hiç yaşlanmıyorsun ben yaşlandım der.Halbuki içleri geçmiş.Ölmeden ölmüşler.Bu şekilde kendinizi salmayın.Benim eşim için söylediğim biz söz var herkesçe bilinen “ yetmez ama evet”😄Kusurları var ama artıları da var.
Mükemmel evlilik yok maalesef.Biz kadınlar azcık ilgiye sevgiye muhtacız ama erkeklerde ne gezer o incelik.O yüzden size tavsiyem ömür geçip gidiyor sakın hayatınızı ıskalamayın .Kendinize bakın,enerjik olun ki eşiniz size hayran hayran baksın

Peki bide siz onu yok saymayı deneseniz 🤔 eşinizin ilgisizliğinin yanında ben sizide biraz kendinize karşı kırgın buldum. Yazım üslubunuzdan kendini geliştirmiş bir kadın olduğunuzu düşünüyorum. Kuaföre gidip yeni bir saç kesimi yaptırıp rengi değiştirseniz, imkan dahilinde giyiminizde farklılıklar yapsanız ve en önemlisi sizde eşinizi yok saysanız belki oda tedirgin olur. Mesela evde o sizle konuşmuyorsa sizde konuşmayın ama neşeli takılın onu görmesin gözleriniz, çocuklarınızla neşeli vakit geçirin onları alıp dışarı çıkın, kendi havanızda olun yani. Size birşey anlatıyorsa eğer sizde telefonu elinize alıp ona dikkat vermeden dinleyin. O düşünüp tedirgin olacakmı bir bakın ya noldu bu kadına diyecekmi. Belki tam izah edemedim kendimi ama anlatabilmişimdir umarım.

Gerçekten siz de o yokmuş gibi davranın.Kendiniz için giyinin kuşanın.Arkadaşlarınızla gezin tozun.Ondan sevgi sözcükleri beklemeyin.Benim eşim de maalesef az çok böyle.
Ama ben arsızlığa veririm ,alış veriş yapar kendime bakarım.Sonra sen hiç yaşlanmıyorsun ben yaşlandım der.Halbuki içleri geçmiş.Ölmeden ölmüşler.Bu şekilde kendinizi salmayın.Benim eşim için söylediğim biz söz var herkesçe bilinen “ yetmez ama evet”😄Kusurları var ama artıları da var.
Mükemmel evlilik yok maalesef.Biz kadınlar azcık ilgiye sevgiye muhtacız ama erkeklerde ne gezer o incelik.O yüzden size tavsiyem ömür geçip gidiyor sakın hayatınızı ıskalamayın .Kendinize bakın,enerjik olun ki eşiniz size hayran hayran baksın
Benim eşim Hayran hayran bakıyor. Onun dışında aynı konu sahibinin eşi. 30 kg verdim. Saçlarımı yaptırdım. Değişik giyinip susleniyorum. Değişen birşey yok.

Konuyu yakından takip ediyorum. 👀

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor işiniz
İnşallah , herkesle beraber banada yardım etsin Rabbim. Çok teşekkür ederim.
Genel anlamda canınızın kıymetini bilmiyorsunuz gibi geldi bana. Eşinizin odun olmasıyla giyinip süslenmeden işe gitmenin alakasını kuramadım. Beğenmesin hatta eleştirsin inadına şık şıkıdım giyinirim. Onda enerji yoksa siz öldünüz mü sizin enerjiniz olsun.
Bu kadar göbek bağıyla bağlanmak bana göre yanlış. Siz kendi hayatınızı yaşayın. Eşlik etmek istiyorsa etsin. İstemiyorsa kendi kaybetsin.

Siz böyle kafaya takarak bir odunla günlerinizi mutsuz geçirmeyin. Evet evlisiniz ama şuan kendi günlerinizi harcıyorsunuz. Geri sayım devam ediyor. Tik tak.. tik tak.... 😁
çok haklısınız , o kadar doğruki yazdıklarınız , diyorum neden bunu kendine yapıyorsun bir gün makyaj yapıyorum ikinci gün yok istikrarlı değilim ama düşününce sen işe böyle mi gidiyorsun , neden topuklu giyme etek işte giyme sana yakışmıyor aslında o zamanlar çokda güzel yakışıyordu şimdi yakışmıyor kilo aldığımdan dolayı şimdi arada desede elbise giy diye ben istemiyorum çünkü sindirmiş beni . Geç oldu anlayalı ama güç olmasın inşallah. Çok teşekkür ediyorum
Yani şu erkekler eşlerini birazcık ovse güzel şeyler söylese ne olur sanki bilerek söylemiyorlar çünkü ben dayımla konuşmuştum eşi güzel yemek yapıyor şanslısın dayı eşin hem güzel hem de hamarat dedim evet öyledir dedi ona soyluyomusun peki dedim hayır asla söylemem havalara girer dedi 🤦
Zor bir durum elbette ama adamakıllı konuşmanız şart kabule etmeli konuşmayı sorunları halletmeyi
Azıcık yenge havaya girse ne olur değil mi..
kaşlarımı bir kere 6 ay sonra almıştım farketmemişti bile bunları yüzüne söyleyince ya hala orada mısın ben anlamam ki diyor.
ona göre sorun değil bunlar ben abartıyorum anlamıyorum ki ben ne abartmıyorum acaba , beni gezmelerden kafelerden tatillerden çıkarma demiyorum ama maddi durumunuzu zora sokacak şeyler yap demiyorum ablaları apayrı tipler kayınpeder bambaşka onları idare ediyorum huzurumuz bozulmasın diye ama işte akıllanıyorum ama geç oluyor , çok teşekkür ederim
Ya bosanacaksiniz ya da siz de umursamayip kendi hayatınıza bakacaksiniz 🤷‍♀️
Boşanma değilde umursamamayı deniycem inşallah onu yapabilirim inşallah , çok teşekkür ederim
Ömür geçiyor , ben sıkıntı stres yapıyorum hastalanıyorum , hatta çoğu zaman durup gerçekten sorunun bende olduğuna inanmaya başlıyorum .enerji sorunu yaşıyorum hem ev hem iş hem çocuk hem temizlik herşey yarım hiçbirşey tam değil hayatımda . Destek almam lazım .sizin adınıza çok sevindim/ Çok teşekkür ediyorum.
Peki bide siz onu yok saymayı deneseniz 🤔 eşinizin ilgisizliğinin yanında ben sizide biraz kendinize karşı kırgın buldum. Yazım üslubunuzdan kendini geliştirmiş bir kadın olduğunuzu düşünüyorum. Kuaföre gidip yeni bir saç kesimi yaptırıp rengi değiştirseniz, imkan dahilinde giyiminizde farklılıklar yapsanız ve en önemlisi sizde eşinizi yok saysanız belki oda tedirgin olur. Mesela evde o sizle konuşmuyorsa sizde konuşmayın ama neşeli takılın onu görmesin gözleriniz, çocuklarınızla neşeli vakit geçirin onları alıp dışarı çıkın, kendi havanızda olun yani. Size birşey anlatıyorsa eğer sizde telefonu elinize alıp ona dikkat vermeden dinleyin. O düşünüp tedirgin olacakmı bir bakın ya noldu bu kadına diyecekmi. Belki tam izah edemedim kendimi ama anlatabilmişimdir umarım.
Çok güzel anlattınız , önce kendime güvenimin gelmesi için sanırım nefes almaya başlamam lazım , kendime fırsat yaratamıyorum , ilgileniyorum. Kitap okumayı çok seven ben uyumadan önce en az 50 sayfa okurdum şimdi kitaplarımın tozunu alamıyorum. Aslında ben kendime değer vermeliyim ki karşımdaki de versin , benci olmayı öğrenmem lazım. Öncelikler hep farklı en son kendim bile değilim. Çok teşekkür ediyorum

Benim eşim Hayran hayran bakıyor. Onun dışında aynı konu sahibinin eşi. 30 kg verdim. Saçlarımı yaptırdım. Değişik giyinip susleniyorum. Değişen birşey yok.

Konuyu yakından takip ediyorum. 👀
Maşallah ne güzel zayıflamışsınız. Benimde zayıflamam lazım gerçi 5 kg verdim 1,5 geri aldım.

Aaaa bendekini klonlamışlar =) Göz temasına ben de takığım. Yok ama adam o telefondan ayırmıyor gözlerini. Ama siz eşinizden bağımsız olarak kendinizi sevin, kendinize bakın, süslenin, iyi hissedersiniz. O da alık alık baksın arkanızdan.

Aaaa bendekini klonlamışlar =) Göz temasına ben de takığım. Yok ama adam o telefondan ayırmıyor gözlerini. Ama siz eşinizden bağımsız olarak kendinizi sevin, kendinize bakın, süslenin, iyi hissedersiniz. O da alık alık baks
Ya onca söz ediyorum hiç mi rahatsız etmiyor anlamıyorum yine telefonda bağımlı gibi yaşıyor . Bir süre bırakıyorum onun gibi yapıyorum çocuk arada farkediyor mecbur konuşuyorum yine aynısı oluyor kendi kendime konuşan bir kadın oldum hem içten hem dıştan

Maşallah ne güzel zayıflamışsınız. Benimde zayıflamam lazım gerçi 5 kg verdim 1,5 geri aldım.
Cizirti Cizirti devamını yazamamışım. Gerçekten , çok şey istemiyoruz istediğim biraz kadın olduğumu hissettirilmek , değerli hissetmek , bana takılar dışarı çıkarmalar olmasada olur ütopik birşey istemiyorum . Konuşmak sohbet etmek istiyorum ama işte bazen onada hak veriyorum son zamanlarda aynaya baktığımda gördüğümden bende sıkılıyorum da böyle birisi değildim ki ben.

Çok güzel anlattınız , önce kendime güvenimin gelmesi için sanırım nefes almaya başlamam lazım , kendime fırsat yaratamıyorum , ilgileniyorum. Kitap okumayı çok seven ben uyumadan önce en az 50 sayfa okurdum şimdi kitaplarımın tozunu alamıyorum. Aslında ben kendime değer vermeliyim ki karşımdaki de versin , benci olmayı öğrenmem lazım. Öncelikler hep farklı en son kendim bile değilim. Çok teşekkür ediyorum

İşte bu yaa👏🏻👏🏻👏🏻 çocuğunuz yatınca yapın güzel bir çay bacak bacak üstüne atın okuyun . Ya da akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkın. Siz eşinizden değer ve ilgi görmeseniz de özel bir insansınız. Altını kıymetli yapan kuyumcu değil onun kendi özüdür. Evde işmi yapacaksınız verin eşinize bebeği az işim var sen ilgilen mümkünse diyin sonuçta babası yani ufak tefek işlerinizi yapın. Mümkün oldukca kendinize zaman ayırın. Bunu sadece kendiniz için yapın. O tedirgin olsun,o kaybetmekden korksun. Sizin dünyanıza o girmeye çalışsın esas. Size biraydınlanma geldi farkındayım 😀 Bakın herkes aynı şeyi diyo önce siz kendinize değer verin kimselerden eksiğiniz yok. Fazlanız da var zamanla göreceksiniz eşinizde görecek.

Back
X