Keşke 5000 lira direk elime geçse geçinmesi cidden daha kolay olurdu benim içinKira 1500
Faturalar 500
Aylık gıda 1000 desek 3000 eder
Bunlar şirketten diyorsun, artı 2000 var. Yani gelirinizi 5000 gibi düşünebiliriz. Doğalgazı kışı saymadan.
Geçinilir, ucu ucuna, hesaplı düşünmek zorunda kalarak. Aç kalmazsınız ama biraz hesap kitap bilmek gerekir.
Kesinlikle size katılıyorumçalışacaksan bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.eşe iş konusunda güvenmemek lazım ve kadınların çalışması taraftarıyım her zaman .
İnşallah dediğiniz gibi olurYani gıda bile şirkettenmis bence idareli olur hesabınızı bilirseniz birikim bile yapılır
Yok canım ya gıda zaten neyse o bence, o karşılanıyormuş. Marketten al doldur sepeteKeşke 5000 lira direk elime geçse geçinmesi cidden daha kolay olurdu benim için
Ben de başta öyle düşünüyordum. Sonra baktım sepeti doldururken kısıtlama yokKeşke 5000 lira direk elime geçse geçinmesi cidden daha kolay olurdu benim için
Hahahah aslında doğru düşünmeden doldurYok canım ya gıda zaten neyse o bence, o karşılanıyormuş. Marketten al doldur sepete
Biz de şimdi öyle yaşıyoruz. 2 küçük çocuğum var ve hamileyim. Maddi olarak hiç sıkımtı çekmiyoruz.
Çünkü telefon hariç tüm faturalar ve evin ihtiyaçları karşılanıyor. Biz evin kirasını bile kendimiz veriyoruz. 2.500 liradan 1500 kalıyor. Bir şey içimizde kalmıyor, istediğimizi alabiliyoruz, geziyoruz. Ortabüyüklükte bir şehirdeyiz. Aylık toplamda 5000 tl gibi bir giderimiz oluyormuş eşimin hesabına göre
beni gerçekten rahatlattınızBiz de şimdi öyle yaşıyoruz. 2 küçük çocuğum var ve hamileyim. Maddi olarak hiç sıkımtı çekmiyoruz.
Çünkü telefon hariç tüm faturalar ve evin ihtiyaçları karşılanıyor. Biz evin kirasını bile kendimiz veriyoruz. 2.500 liradan 1500 kalıyor. Bir şey içimizde kalmıyor, istediğimizi alabiliyoruz, geziyoruz. Ortabüyüklükte bir şehirdeyiz. Aylık toplamda 5000 tl gibi bir giderimiz oluyormuş eşimin hesabına göre
Okadar haklısınız ki bazen bende kendime bunları düşündüğüm için çok kızıyorum. Ama malesefki insanların düşünceleri aklımı karıştırıyor bazen. Yoksa sevgilim maşallah gerçekten zamani erkeklerine oranla çok çok vefakarGenel olarak cevaplayayim evet gecinmek cok zor. Hele de evde birbirine alismaya calisan iki yabanci icin. Yillarca sevgili de olsan evlenip o eve girdikten sonra cok baska oluyor. Eger dusunup gecim sıkıntısını cok dert eden biriyseniz sizin icin 2000 lira az gelir. Cunku bu devirde yetmiyor. Ben evlenmeden once her istedigim tamdi ama evlenince kocaniz zengin degilse maalesef oyle olmuyor. Evlenmeden once en kalitelisini giyerken simdi ustum acik kalmasin yeter diyorum, siz dusunun gerisini. Ama iste gecim sıkıntısını hic sorun etmiyorum umrumda bile degil bu devirde hatta. Beni seven sonuna kadar guvenebilecegim bir esim var. Evlatlarimiz var. Saglimiz var. Gerisi umrumda degil. Ustumde marka olsa her hafta gezmeye ciksam ne yazar yanimdaki adam olmadikca
Bütün giderleri şirket nasıl karsılayacak bence bunu sorun. Kimisi için aylık mutfak masrafı 2000 tldir benim ailem için 3000dir atıyorum. Yani bunun Bi ortalaması bütcesi olacak mı? Onun dısında giderler karsılanınca zaten gecinilir. Ekstra seyler için yetebilir o para tabi lükse kacamamak kaydı ile.
[/QUOTE ya kira ve faturalar sabit zaten nekadarsa okadar. Mutfak masrafıda ne alırsak o diyor sevgilim ama işte evlendikten sonrasını bilmiyorum anlaşmalı oldukları market var
Okadar isterdim ki iş konusunda ters düşüp sevgilimin başka şekillerde yoluna devam etmesini. Gayet doğru anlamışsınız malesef doğru ters düşme durumunda neler olur bilemiyorumNe alırsanız o ise güzelmiş acıkcası. Sizde calısırsanız kendi paranızı keyfinize göre harcayabilir ya da biriktirebilirsiniz. Aile sirketi oldugu için sözlesme vs de olmaz o kötü. Yani sorun su aile ile ters düşerseniz desteği kesebilirler. (aile sirketi kısmını dogru anladım umarım)
İşte iyi de olabilir sizin için kötü de ama bence evliliğin kendisi baslı basına bir risk. (bende nişanlıyımOkadar isterdim ki iş konusunda ters düşüp sevgilimin başka şekillerde yoluna devam etmesini. Gayet doğru anlamışsınız malesef doğru ters düşme durumunda neler olur bilemiyorum
Evlilikten ne bekliyorsunuz bu önemli . Bence erteleyin çünkü maddi sıkıntı sizi acabalara sürüklüyosa evlilik için hazır değilsiniz demektir. İnanın evliliklerde daha büyük sorunlar yaşanıyor. Geçinmek zor değil her iki taraf da kendinden fedakarlık yapacak .yapmam diyen evlenmesin lütfen.Merhabalar,ilkkez konu açacağım. Yanlışlarım maruz görülür inşallah. Kısaca kendimden bahsedecek olursam 26 yaşında iktisat mezunuyum. Çalışmıyorum ama kesinlikle çalışmak istiyorum. Sorun şu ki 2,buçuk yılı aşkın bir ilişkim var ve evlenme teklifine evet dedim. Küçük bir şehre gideceğim evlendiğimizde. Seviyorum kesinlikle ayrılmaya niyetim yok ama korkuyorum. Sevgilimin işleri çok iyiymiş ama batmışlar aile işleri var. Düzeltmeye çalışıyorlar inşallah da düzelir. Şuan için evlenince sevgilimin demesi üzerine kira elektrik su faturası ve yiyecek alışverişi şirketten karşılanacak elimize 2000 lira gibi bi para geçecek diyor. Okadar para gerçekten geçinmek için yetermi? Toplu bi yemek alışverişi yapılsa bile gün içindede ihtiyaçlarımız olacak. Benim gerçekten istek ve arzularım ailemin yanında karşılanıyor evlendikten sonra zorluklar beni sevgilimden uzaklaştırırmı bilemiyorum. Ben işe başlayana kadar gerçekten bu miktar para ile geçinmek zor olur mu? Korkularımda haklımıyım ? Abartıyor muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?