• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte es secimi

Merhabalar, evlilikte es seciminde nelere dikkat edersiniz? Maddiyat sizce onemlimidir??mantik evliligi mi ask mi?
Ben aşk insanıyım, sevmediğim biriyle bırak aynı yatağa girmeyi sohbet etmek bile istemem.

Bana göre bir erkek vicdanlı olmalı, hayvanları sevmeyen bir erkek benim gözümde vicdanlı biri değildir. Ailesiyle arası iyi olabilir ama "anneci" olmamalı, ailesinin her sözüyle hareket etmemeli. Sakin bir yapıda olmalı, asabi bir erkekle beraber olmak streslidir hem de fazla asabiyet fiziksel ve duygusal şddeti de beraberinde getirir. Pinti veya borç isteyen birinden olmaz. Kısıtlayıcı olmamalı, asla dayatma yapmamalı. Sadece bana olan davranışlarına değil çevresindekilere olan davranışlarına da bakarım. Bir mekana gidince garsonla kibar konuşuyor mu, arkadaşlık ilişkileri nasıl... Daha da yazarım ama benim için eş seçiminde temel ölçütler bunlardır.

Mantıklı aşk. Maddiyat orta dereceli önemlidir. Aile babası olabilecek mi ,evine ekmeğini getirebilecek mi, cocuguma bakabilecek mi önemli. Hiç begenmedigim biriyle evlenmezdim. Sırf aşığım diye at hirsizi davranışli biriyle de evlenmem. Gerçi ben evliyim.😂 Her şeyin orta yollusundan tarafım.

Ha bir de şu an hastanede kaldığım için evlilikte vicdanın ve şefkatin önemini burada daha iyi anladım. Hastanede kalan çiftler birbirlerine yardım ediyorlar, tuvalete götürme - tuvaletini yaptırma gibi şeyler. Bu adam hastalıkta ve yaşlılıkta bana bakar mı ve ben de ona yeri geldiğinde bu şekilde bakabilir miyim diye düşünerek de evlenmek gerekiyor. Vicdansız erkeklerden uzak durun.

Son düzenleme:
Ha bir de şu an hastanede kaldığım için evlilikte vicdanın ve şefkatin önemini burada daha iyi anladım. Hastanede kalan çiftler birbirlerine yardım ediyorlar, tuvalete götürme - tuvaletini yaptırma gibi şeyler. Bu adam bana hastalıkta ve yaşlılıkta bana bakar mı ve ben de ona yeri geldiğinde bu şekilde bakabilir miyim diye düşünerek de evlenmek gerekiyor. Vicdansız erkeklerden uzak durun.
Merhamet cok onemli kesinlikle.

Merhabalar, evlilikte es seciminde nelere dikkat edersiniz? Maddiyat sizce onemlimidir??mantik evliligi mi ask mi?
işsiz güçsüz çalışmaktan gocunan gönül almayı bilmeyen iki çift güzel söz soylemeyen, eşiyle çocuğuyla sohbet etmeyi beceremeyen karısıni her anlamda mutlu etmek için cabalamayan,kısıtlayan döven, söven ,ezdiren iki kelimeyi bir araya getiremeyen,nerde nasıl davranacağını bilmeyen cıvık harekettleri olan adamdan olmaz. Bunun yanında ; herşeyi ama her şeyi sorun haline getiren, geçmişi sürekli kocasının önüne sunan ,elinden geleni yaptığı halde fazlasini talep eden ,dirdirci somurtkan,memnuniyetsiz kadınla da olmaz. Yani kısacası davul dengi dengine olacak.

Siz çalışmıyorsanız maddiyatta önemli tabi sonuç olarak ülkenin durumu ortada onun dışında aşk bitiyor ama sevgi bâki kalıyor

- Allah korkusu merhamet vicdan demektir zaten
-Kahkaha atmanı sağlayan biriyle evlen
-Içgüdülerine güven seni yanıltmaz yanında güven hissetmek çok önemli
-mutlaka evet demeden tartış çünkü bugün seni sinirlendiren 2 sene sonra da sinirlendirir
-Para hesabı yapıyor senden daha çok önemsiyorsa kork
- sürekli özür diliyorsa kaç çünkü gerçek özür pişman olunana dilenir yapıp yapıp dilenmez
-hayvanlara olan tutumu çocuklara olan tutumuna eşittir hayvanlar dilsiz çocuklar masumdur
- sana hayran olduğundan emin ol yani senden büyülensin yoksa imzayı attımı seni değiştirmeye kalkar
-üslup çok önemli bunu asla atlamayın
-aile ilişkilerini mutlaka inceleme fırsatı kollayın
-saygı saygı saygı …..

Ben ağız şapırtısı -ağzı küfürlü ve teni kokan adamı bunların hepsi olsa da kabul etmem ..

Hayvanları seven, çalışkan, işten kaçmayan, sakin karakterde ve asla ama asla kısıtlayıcı olmayan erkek kriterim vardı, öyle de kocam oldu.
Yıllar yıllar önce ben henüz ergenken çok güvendiğim erkek bir tanıdığımız bana bir akıl vermişti onu da hiç unutmadım. Hayatındaki kişiyle dışarı çıktığında, restorana vs gittiğinde kendisine hiçbir iyiliği dokunmayan insanlara nasıl davrandığına dikkat et zira yıllar içinde sana da aynı davranır demişti. Mesela garsona davranışları gibi.
Para önemsiz diyemem ama paradan daha önemli bir şey varsa çalışkan ve tembel olmayan adamdır. Tembel adam olan parayı da çarçur eder çünkü. Çalışkan adam ekmeğini taştan çıkarır

Aşk mı mantık mı sorusu ne kadar masum bir bakış açısı,evliliğin bu ikisiylede hiçbir alakası yok,evlilik tamamen bir ortaklık ve bunu evlendikten sonra anlıyorsunuz,pembe dizi modunda yaşayanlara bakmayın bazı insanlar dışarı kapalı kendilerine bir dünya oluşturmuşlar orada yaşıyorlar ama eş seçimi zamanla tanıdıkça olmalı,eş seçerken sormanız gereken sorular dikkat etmeniz gereken hususlar var,ayakları üstünde durabilirmi yoksa millete dadanan bir asalakmı,sadıkmı aldatırmı önceki ilişkilerinden yola çıkarak bakın,cimrimi kendisi hariç başkalarınada harcarmı,anne travması varmı ki çoğu türk erkeğnde anne,abla travması var onu aşamıyorlar,şiddete meyli varmı ani öfke parlamaları oluyormu,dürüstmü yalan söylermi dikkat etmek gerekiyor,çok önemli olanı hijyenine düşkünmü temizlik anlayışı nasıl,saygısızmı sadece size değil erraftaki insanlara nasıl davrandığınada bakın,sapkın hareketleri varmı ileride ebevy olacak bu sorumluluğu alabilirmi vs bu sorular sorulmalı,paramı aşkmı çok yüzeysel, bu sorularla kurulan evlilik sonunda hüsranla biter çünki ikisninde sonu var,aşk ta biter para da geriye kalan eş diye seçtiğiniz kişi,siz onu iyi seçin.

Yukarıda yazanlarin hiçbirini evlenmeden anlayamazsın
Para için evlenirsin cimri cikar aşk için evlenirsin bı yudum sevgiye muhtaç eder
İkinizde iyi niyetlisinizdir ama birbirinize uygun değilsinizdir bunu da evlendikten sonra fark edersiniz
Kalbinin ve babanın sesini dinle. Onlar doğruyu gösterecektir. Bir de evlendigin kişinin kültürünü iyi tanı
Genellikle Allah işaretlerle kulunu uyarır isaretleri iyi görmek lazim

Benim icin mezuniyet durumu ve maasi onemli. Hem karsimdaki erkekte basinda kabul etse de bir sure sonra bunlari sorun edecektir. Ben yuksek lisans yapmisken ilkokul mezunu biriyle evlenmeyi tercih etmem mesela. Onun disinda hayat gorusu onemli. Ataerkil bir ailede yetismis olmamasi, kadinlarin ayaklari uzerinde durabilmesini ve sosyallesmesini desteklemesi gibi konular onemlidir benim icin. Ayrica en hassas oldugum bir diger tarafta siyasi ve dini gorusu. Bunlar evlilik icinde de catirdama yapar.
Ask evliligi yaptim ama cevremde zaten iliski kurdugum, arkadaslik ettigim kisilerde de bunlara dikkat ettigim icin bana uygun olabilecek birine denk gelip asik oldum.

Mantıklı aşk evliliği olursa tadından yenmez 😃
Herkesin önceliği farklıdır. Benim önceliklerim de kesinlikle namazına düşkün olması vardı ilk sıralarda. Şöyle sıralamak gerekirse namazını kılan,çalışmayı seven,tatlı dilli,kibar ve bana değer veren biri olması en önemli kriterlerdi.
İnan para hiç konuşmadık. Maddi durumu fena değildi ticaret yapıyordu ama en önemlisi çalışkandı.

Düğünden önce babam asla bi taleple gitme,onlar neyi ne kadar uygun görürse alsınlar içinde aklında kalan bir şey olursa ben alırım dedi. O yüzden hiç talep etmedim inan hatırlamıyorum bile kaç bilezik takıldı bana.

eşimde dedim ki sevgiliyken ben daha 21 yaşındayım okul okumaktan evde iş yapmadım nasıl evlenince ev işi yapacağım. “Çaydanlığın demini sen koyarsın suyunu ben koyarım hallederiz merak etme” dedi. Yıllarca da hiç ev işi konusunda beni üzmedi.

Dedim ki bak ben çok hassas biriyim. Parasızlığa gelirim ama kötü söz,kötü tavıra hiç gelmem kalbim hemen kırılır. Yıllardır tabi ki kavga ettiğimiz zamanlar karşılıklı kırdığımız zamanlar oldu ama genel anlamda hep tatlı dille yaklaştı.

Yıllar içinde sıkıntı yaşadığımız 1 hafta sadece bulgur pilavı yediğimiz zamanlar oldu. İnan her sıkıntıda ne kadar düğün altını varsa çıkardım koydım eşim ve babamın önüne alın bunları kullanın geri vermeseniz de olur diye. Gerçekten de bi önemi yoktu eşim zorluk çekerken benim bilezik sahibi olmamın. Kabul etmediler.

İnsan süreçlerde kendini belli ediyor yeter ki kör göze parmak ilerleme olmasın.

Neleri asla kabul etmezdim. Gördüğüm anda nikah defterinden dönelerdim
- aileme karşı saygısız tavır hareket söz, cahil kurnazı hareketler,bana karşı gururu kırıcı bir davranış,en ufak şiddet kırıntısı, aldatmaya yönelik tek bir hareket, en ufak kumar.
Bunları gördüğüm anda sen yolunaaaa
Ben yoluma

Back