• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte duygularımı nasil yönetebilirim

Benim erkek arkadaşımın da ilk tepkisi beni bastırmaya yönelik oluyor. "Tamam marmendia sakin ol, tamam tamam" oysa sesimi yükseltmiyorum bile, neye kırıldığımı anlatmaya çalışırken yapıyor bunu. Eşinizin burcu ne merak ettim
Benim erkek arkadaşımın da ilk tepkisi beni bastırmaya yönelik oluyor. "Tamam marmendia sakin ol, tamam tamam" oysa sesimi yükseltmiyorum bile, neye kırıldığımı anlatmaya çalışırken yapıyor bunu. Eşinizin burcu ne merak ettim
Eşim koç burcu .
Evet öyle yapıyorlar. Sonra beklenmedik anda patlama oluyor

Merhaba ,bir şey danışmak istiyorum. Ben henüz yeni evli sayılırım. Eşimi seviyorum o da beni seviyor ,değer veriyor ve birbirimizi her zaman kırmamaya özen gösteriyoruz. Cok zor koşullarda birbirimize kavuştuk.
Ama insanım, doğal olarak bazen kızabiliyorum uzulebiliyorum .bu durumlarda bana karşı tavır alıyor sanki benden duygularımı bastırmami istiyor. Ben duygularımı saklayabilen ya da bastirabilen birisi değilim. Ne yapmam gerekiyor ,duygularıma nasıl hakim olmalıyım yada insan olarak doğal bir şekilde duygularımı yasamali miyim
Tartışma olur sorunlar gelir geçer aldatma şiddet olmadığı sürece hakaret olmadığı sürece.. tartışırken çok sinirliyken kimse konuşmasın mümkünse aynı ortamda olmayın konuşmayı erteleyin sakinleşince konuşun güzel ifade ederek.. ben eşimle tartışınca anlamıyosa susuyorum tv açıp cekirdek yiyorum🤣 oda dışarı hava alıp geliyo 30 dk :) o gün kesinlikle konuşmam asla yatağımı ayırmam surat asmam.. sadece sakinleşmesini ve düşünmesini sağlarım.. sonra da çayımı kahvemi kapıp yanına otururum böyleyken böyle der ona da konuşma fırsatı veririm. Bişeyi çözerken karşılıklı dinlemek , sırayla konuşmak önemli insanlar birbirni dinlerse anlar , birbirne öfke kusarsa kimse anlamaz sadece satasir alevlenir. Bu raddeye de ben kolay gelmedim. Cok kirip döktükten sonra birbirmizi yolunu buldum ama eeeen önemli püf nokta eşini suçlamayacaksın hedef alarak sen sen sen! Diye konuşmayacaksın ne halt yediysek ortak .. ben burda yanlışım sende burda yanlışsın diceksin.. haklı haksız arayışına girersen işin içinden çıkmak imkansız

Muhtemelen ikinizinde cocuklugu ve yetistirilme tarzi farkli. Tabiiki yaradilista etki ediyor tepkilerimize ama sanirim daha cok kucuklukten gelen yasanmisliklar daha baskın oluyor.
Duygu ve tepkilerinizin asil sebebini ogrenmeye calisin. Pskolojik destek almaniz cok iyi gelebilir. Cunku sebebini bilmeden ne kadar bastirmaya çalışsanizda patlarsiniz ve bu döngüden kurtulamazsiniz.
Pskolojik destek almak icin durumunuz musait degilsede pskolog ve psikiyatrist videolarida faydali olacaktir.
Muhtemelen ikinizinde cocuklugu ve yetistirilme tarzi farkli. Tabiiki yaradilista etki ediyor tepkilerimize ama sanirim daha cok kucuklukten gelen yasanmisliklar daha baskın oluyor.
Duygu ve tepkilerinizin asil sebebini ogrenmeye calisin. Pskolojik destek almaniz cok iyi gelebilir. Cunku sebebini bilmeden ne kadar bastirmaya çalışsanizda patlarsiniz ve bu döngüden kurtulamazsiniz.
Pskolojik destek almak icin durumunuz musait degilsede pskolog ve psikiyatrist videolarida faydali olacaktir..
Evet o sakin bir ailede büyümüş benim ailem ise annem de babam da açık sözlü, kartları açık oynar. Psikolojik yardım alıp konuşmaya ihtiyacım var, teşekkür ederim belki o zaman bende kendi hatalarımı düzeltirim

Zor kosullarda kavuştuk derken.Tabiki bu ilgisi sevgisi hep böyle özenli surecekmi her kavgada hep teselli edilmeyi ni bekleyeceksiniz onunda dünyası durmuş gibi davranmasını.Hayir böyle olmayacak tabiki ilk sene gibi geçmeyecek.Umalimda orta yolu bulmayı fazla kırıp yıpranmadan yapabilin
Demek istediğim birbirimize sevgimiz ve saygımız varken neden böyle olduğu, ufak bir olay neden bizi sarsıyor. Teselli eden ben oluyorum genelde ,suçlu taraf olan . Umarim orta yolu bulurum

Sürekli özür dilemeyin ufak tefek tattismalar olur iki tarafta buyütmeyecek size surat asıyor diyede dünyanız yıkılmasın.Size bir şey soyliyeyim herkese göre değişir tabiki fakat kadının biraz daha dominant biraz daha bilmiş olduğu ilişkiler daha iyi yiürüyor neden bilmiyorum bu erkeklere böyle altdan almalarda çok tepeye çıkarmalar da fedakarlık da yaramiyor.Elbette hep biz haklı olamayız trip atın ağlayın demiyorum fakat ben de öyle düşünüyorum artık biraz kadın sözünü geçirdiği yere kadar iyi oluyor.Gonlum istiyorki elbette karşılıklı olsun anlayış olsun fakat işte nedense kadının daha yetkin olduğu ilişkiler daha tıkır tıkır gidiyor

Merhaba ,bir şey danışmak istiyorum. Ben henüz yeni evli sayılırım. Eşimi seviyorum o da beni seviyor ,değer veriyor ve birbirimizi her zaman kırmamaya özen gösteriyoruz. Cok zor koşullarda birbirimize kavuştuk.
Ama insanım, doğal olarak bazen kızabiliyorum uzulebiliyorum .bu durumlarda bana karşı tavır alıyor sanki benden duygularımı bastırmami istiyor. Ben duygularımı saklayabilen ya da bastirabilen birisi değilim. Ne yapmam gerekiyor ,duygularıma nasıl hakim olmalıyım yada insan olarak doğal bir şekilde duygularımı yasamali miyim
Şimdi durum şu: Sen duygularını dile getiren, bastırmayan biri iken karşı tarafın tutumu çok mühim. Eğer karşı taraf senin dile getirdiğini kırgınlığı, öfkeyi dinleyen biri ve çözüm üreten biri ise sorun yok. Ama umursamaz biri ise sorun burada başlar. Ya da karşı taraf öfkesini, kırgınlığını bastıran ve bunu kine dönüştüren,sana da yansıtmayan biri ise işte bu tehlikeli. İçine atıp bunu davranışları ile gösteriyorsa daha da sıkıntı. Yani kısacası pasif agresif davranışlar. Bana göre en sıkıcı ,uyuz hatta dayaklık insan tipi. Hatta daha sert yazmak istiyordum böyle kişilerden nefret ediyorum. Öfkesini dahi dile getirsin ama o lanet çenesini kapatmasın ya da uyuz uyuz hareketler sergilemesin. Eşin böyle biri ise Allah yardımcın olsun diyorum. Kesinlikle değiştiremezsin. Ama sana tavsiyem tüm duygularını söyle ve belli et. Gerekirse tartış .O istese de istemese de... Bu tipler tartışmaktan da kacar.

Bi ilişkide en önemli şey bu konularda olan tavır. Mesela çok sinirli öfkeli kişinin karakteri zayıftır. Trip atanın da zayıftır. Yapıcı olmak lazım. Sorunlarla yüzleşmek lazım. Açık açık birbirinize rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin.

Demek istediğim birbirimize sevgimiz ve saygımız varken neden böyle olduğu, ufak bir olay neden bizi sarsıyor. Teselli eden ben oluyorum genelde ,suçlu taraf olan . Umarim orta yolu bulurum
Bulamazsın canım eşin koç burcu derdin büyük. Nerden biliyorsun diye sorma

Tartışma olur sorunlar gelir geçer aldatma şiddet olmadığı sürece hakaret olmadığı sürece.. tartışırken çok sinirliyken kimse konuşmasın mümkünse aynı ortamda olmayın konuşmayı erteleyin sakinleşince konuşun güzel ifade ederek.. ben eşimle tartışınca anlamıyosa susuyorum tv açıp cekirdek yiyorum🤣 oda dışarı hava alıp geliyo 30 dk :) o gün kesinlikle konuşmam asla yatağımı ayırmam surat asmam.. sadece sakinleşmesini ve düşünmesini sağlarım.. sonra da çayımı kahvemi kapıp yanına otururum böyleyken böyle der ona da konuşma fırsatı veririm. Bişeyi çözerken karşılıklı dinlemek , sırayla konuşmak önemli insanlar birbirni dinlerse anlar , birbirne öfke kusarsa kimse anlamaz sadece satasir alevlenir. Bu raddeye de ben kolay gelmedim. Cok kirip döktükten sonra birbirmizi yolunu buldum ama eeeen önemli püf nokta eşini suçlamayacaksın hedef alarak sen sen sen! Diye konuşmayacaksın ne halt yediysek ortak .. ben burda yanlışım sende burda yanlışsın diceksin.. haklı haksız arayışına girersen işin içinden çıkmak
Evet ,daha çok öğrenmem gerek. Birbirimizi çözmeliyiz. Haklı olduğumu yada haksız olduğunu söylemiyorum. Sadece duygularımı ifade edince bin pişman ediyor
. Ama yönteminiz iyiymiş ben de deniycem🙏🥲

Şimdi durum şu: Sen duygularını dile getiren, bastırmayan biri iken karşı tarafın tutumu çok mühim. Eğer karşı taraf senin dile getirdiğini kırgınlığı, öfkeyi dinleyen biri ve çözüm üreten biri ise sorun yok. Ama umursamaz biri ise sorun burada başlar. Ya da karşı taraf öfkesini, kırgınlığını bastıran ve bunu kine dönüştüren,sana da yansıtmayan biri ise işte bu tehlikeli. İçine atıp bunu davranışları ile gösteriyorsa daha da sıkıntı. Yani kısacası pasif agresif davranışlar. Bana göre en sıkıcı ,uyuz hatta dayaklık insan tipi. Hatta daha sert yazmak istiyordum böyle kişilerden nefret ediyorum. Öfkesini dahi dile getirsin ama o lanet çenesini kapatmasın ya da uyuz uyuz hareketler sergilemesin. Eşin böyle biri ise Allah yardımcın olsun diyorum. Kesinlikle değiştiremezsin. Ama sana tavsiyem tüm duygularını söyle ve belli et. Gerekirse tartış .O istese de istemese de... Bu tipler tartışmaktan da kacar.
Sessizlikle cezalandirilmak cok kötü ,anca ben ağlayınca ozur dilerim diyince konuşmaya başlıyor. Artık olaylara tepki vermekten korkar oldum, yeterki susmasın o soğuk tavrını almasın diye. Tartışmak istediğimde ise hemen uyuyor ,uykum var diyor . Dediğiniz gibi aynı.

Sürekli özür dilemeyin ufak tefek tattismalar olur iki tarafta buyütmeyecek size surat asıyor diyede dünyanız yıkılmasın.Size bir şey soyliyeyim herkese göre değişir tabiki fakat kadının biraz daha dominant biraz daha bilmiş olduğu ilişkiler daha iyi yiürüyor neden bilmiyorum bu erkeklere böyle altdan almalarda çok tepeye çıkarmalar da fedakarlık da yaramiyor.Elbette hep biz haklı olamayız trip atın ağlayın demiyorum fakat ben de öyle düşünüyorum artık biraz kadın sözünü geçirdiği yere kadar iyi oluyor.Gonlum istiyorki elbette karşılıklı olsun anlayış olsun fakat işte nedense kadının daha yetkin olduğu ilişkiler daha tıkır tıkır gidiyor
Kesinlikle doğru. Yengem cok dominant bir karakter ,abimle hiç korkmadan tartışır ama 10 yılı aşkın süredir evliler. Aynı şekilde annem babam da öyle . Ama nedense ben hep başkasının fikirlerini hemen kabul edip kendimi sindiren bir insan oldum :(

Sessizlikle cezalandirilmak cok kötü ,anca ben ağlayınca ozur dilerim diyince konuşmaya başlıyor. Artık olaylara tepki vermekten korkar oldum, yeterki susmasın o soğuk tavrını almasın diye. Tartışmak istediğimde ise hemen uyuyor ,uykum var diyor . Dediğiniz gibi aynı.
Vallaha Allah yardımcın olsun. Seni gazlamak istemiyorum ama zor. Başımda vardı bir tane defettim. Özür dileme. Özür dilemeni,yalvarmanı istiyor. Gebersin. Umursama. Ters tavir koyarsan belki düzelir. Ama bu tiplerin duzelmesi de çok nadir. Tartışmaktan kaçıyorlar çünkü işlerine gelmiyor. Gizli narsistik özellikler bunlar. Videolarını dinle. Bilgi sahibi olursun.

Kesinlikle doğru. Yengem cok dominant bir karakter ,abimle hiç korkmadan tartışır ama 10 yılı aşkın süredir evliler. Aynı şekilde annem babam da öyle . Ama nedense ben hep başkasının fikirlerini hemen kabul edip kendimi sindiren bir insan oldum :KK43:
İşte normal ilişki yengen ve annenlerin. Sizinki zamanla tiyatroya dönecek. Umarım daha fazla psikolojik üzülmezsin.
Ha bu tipler bir de kibar olur. Kibarligi batsın. Erkeğin kibari olmaz. Belli ölçü standartlari var erkeklerin. Öfkesi olur 5 dk sonra geçer. Ama bu tipsizlerin öfkesi de belli olmuyor. Sinir bozucular.

İşte normal ilişki yengen ve annenlerin. Sizinki zamanla tiyatroya dönecek. Umarım daha fazla psikolojik üzülmezsin.
Ha bu tipler bir de kibar olur. Kibarligi batsın. Erkeğin kibari olmaz. Belli ölçü standartlari var erkeklerin. Öfkesi olur 5 dk sonra geçer. Ama bu tipsizlerin öfkesi de belli olmuyor. Sinir bozucular.
Sanki görmüş gibi tanıdınız ,o karar dogruki .öfkesi yok .bir kere bağırdığını görmedim. Ya bağırsın çağırsın daha iyi. Evliliğin ilk aylarında değildi, yavasca böyle oldu . Kendilerine bağımlı ettiklerini düşünüyorum böyle yaparak.

Back