• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte duygularımı nasil yönetebilirim

minakang

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
104
38
13
28
Merhaba ,bir şey danışmak istiyorum. Ben henüz yeni evli sayılırım. Eşimi seviyorum o da beni seviyor ,değer veriyor ve birbirimizi her zaman kırmamaya özen gösteriyoruz. Cok zor koşullarda birbirimize kavuştuk.
Ama insanım, doğal olarak bazen kızabiliyorum uzulebiliyorum .bu durumlarda bana karşı tavır alıyor sanki benden duygularımı bastırmami istiyor. Ben duygularımı saklayabilen ya da bastirabilen birisi değilim. Ne yapmam gerekiyor ,duygularıma nasıl hakim olmalıyım yada insan olarak doğal bir şekilde duygularımı yasamali miyim

Merhaba ,bir şey danışmak istiyorum. Ben henüz yeni evli sayılırım. Eşimi seviyorum o da beni seviyor ,değer veriyor ve birbirimizi her zaman kırmamaya özen gösteriyoruz. Cok zor koşullarda birbirimize kavuştuk.
Ama insanım, doğal olarak bazen kızabiliyorum uzulebiliyorum .bu durumlarda bana karşı tavır alıyor sanki benden duygularımı bastırmami istiyor. Ben duygularımı saklayabilen ya da bastirabilen birisi değilim. Ne yapmam gerekiyor ,duygularıma nasıl hakim olmalıyım yada insan olarak doğal bir şekilde duygularımı yasamali miyim

Evlilik birlikte yaşama halidir normal olarak her türlü duygu yaşanır, tartışma da olur, insan kızabilir de
Belirli bir ölçüde tepkileriniz tabi ki olacaktır ama abartmamak gerek, yani kızdım küstüm üç beş gün surat yapalım, kapı pencere çarpalım gibi tepkileriniz varsa eşinize aşırı geliyor olabilir. Ama hiç tepkisiz insan olmaz orta yolu bulmak lazım.

Evlilik birlikte yaşama halidir normal olarak her türlü duygu yaşanır, tartışma da olur, insan kızabilir de
Belirli bir ölçüde tepkileriniz tabi ki olacaktır ama abartmamak gerek, yani kızdım küstüm üç beş gün surat yapalım, kapı pencere çarpalım gibi tepkileriniz varsa eşinize aşırı geliyor olabilir. Ama hiç tepkisiz insan olmaz orta yolu bulmak lazım.
Hayir hiç yok , yarım saat içinde geçer her şeyim ama eşim saatlerce tavır alır sessizleşir. Kendi sinirimi üzüntümü unuttup onu teselli ediyorum sonra . Ağzımdan burnumdan getiriyor.

Aile, yetiştirme farkı sanırım sorun. Ailesi konuşmuyorsa sorunları, bastırıyorsa, onu öğrenmiştir. Sizde de durum tersidir.

Her şeyi konuşun denir. Sonra düşüncelerinizi söylersiniz, o sizin eşiniz, bunları konuşup onu yoramazsınız, herkesin sabrı bir yere kadar denir. Yani durumsal tamamen.
Zaten bir süre sonra konuşsanız da değişmeyecek konular oluyor, neden yorulayım diyorsunuz.

Siz o anki durumun size nasıl hissettirdiğini söyleyin. Çünkü öyle duygusunu bastıran bir kişiliğiniz yoksa değişik yerlerde patlarsınız. Yine tepki verirse de devam edin. O büyük ihtimalle yaptığınız şeyi her şeyi sorun etmek, büyütmek olarak yorumluyordur. Duyguları hiçe sayılan insanlar yapıyorlar onu. Siz böylesiniz, ilişkiyi güçlendiriyorsunuz hatta böyle yaparak. Öğrensin.

Kızarsın, üzülürsün. Tepki verir ,tartışır, sonra barışırsın. Bunlar gayet normal şeyler :KK53:

Kapı pencere kırmıyorsanız, küfür etmiyorsanız tepkinizi bastırmaniza da gerek yok. Tartışırsınız biter 🐣
Hayir hiç yaşanmıyor öyle şeyler ,kendi kendime söylemiyorum ki kızdığım seyler de çok ufak tefek şeyler. Ama eşim çok farklı kızsa bile tepkisi sessizlik . 🥲ben de yoruldum kendi derdimi unutup teselli ediyorum kızdığım konuyu unutuyorum . Ben seni mutlu edemiyor muyum diyor ,yanlış anlıyor 🤦‍♀️

Evlilikte gayet normal bu duygular ki yeni evlisiniz. Size tavsiye edeceğim şey hiçbir zaman konuşmadan tepki gostermeyin , bir şey hoşunuza gitmediğinde, kızdığınızda vs. eşinizle oturun konuşun, konuşarak çok daha kolay aşılabilir bazı şeyler.

Aile, yetiştirme farkı sanırım sorun. Ailesi konuşmuyorsa sorunları, bastırıyorsa, onu öğrenmiştir. Sizde de durum tersidir.

Her şeyi konuşun denir. Sonra düşüncelerinizi söylersiniz, o sizin eşiniz, bunları konuşup onu yoramazsınız, herkesin sabrı bir yere kadar denir. Yani durumsal tamamen.
Zaten bir süre sonra konuşsanız da değişmeyecek konular oluyor, neden yorulayım diyorsunuz.

Siz o anki durumun size nasıl hissettirdiğini söyleyin. Çünkü öyle duygusunu bastıran bir kişiliğiniz yoksa değişik yerlerde patlarsınız. Yine tepki verirse de devam edin. O büyük ihtimalle yaptığınız şeyi her şeyi sorun etmek, büyütmek olarak yorumluyordur. Duyguları hiçe sayılan insanlar yapıyorlar onu. Siz böylesiniz, ilişkiyi güçlendiriyorsunuz hatta böyle yaparak. Öğrensin.
Çok teşekkür ederim ,o kadar iyi özetlediniz ki tam olarak ne olduğunu. Ben her konuda onu destekledigimi ,ne olursa olsun hep yanında olduğumu belirtiyorum .ama en ufak olayda benim tepkilerimi kendi sessiziligiyle cezalandırıyor. Artık kendi duygularımı yaşamaktan çekiniyorum. Halbuki bir kez olsun kendisi aynı duyguları yaşasa yargılamak yerine yanında olduğunu belirtiririm.

• Beğen
Reactions: Gao
Evlilikte gayet normal bu duygular ki yeni evlisiniz. Size tavsiye edeceğim şey hiçbir zaman konuşmadan tepki gostermeyin , bir şey hoşunuza gitmediğinde, kızdığınızda vs. eşinizle oturun konuşun, konuşarak çok daha kolay aşılabilir bazı şeyler.
Evet ,haklısınız. Benim de hatalarim var direkt konuşmak yerine duygu patlaması yaşıyorum. Sanirim onun da kızdığı nokta bu .

Hayir hiç yok , yarım saat içinde geçer her şeyim ama eşim saatlerce tavır alır sessizleşir. Kendi sinirimi üzüntümü unuttup onu teselli ediyorum sonra . Ağzımdan burnumdan getiriyor.

Bak bunun adı psikolojik şiddet, asla izin verme , o küsüp tavır aldığı zaman senin paniklemeni kullanıyor üste çıkmak için, bu oyuna gelme o bir küsüyorsa sen iki küs, yokmuş gibi davran hiç ipleme sen onu bastır. Nasıl alışırtırırsan öyle gider baştan ipi sıkı tut, küsen adam çok zorlayıcı olabilir zaman içerisinde

Evet ,haklısınız. Benim de hatalarim var direkt konuşmak yerine duygu patlaması yaşıyorum. Sanirim onun da kızdığı nokta bu .
Erkekler pek sevmezler böyle bir şey söylemeden trip atılmasını. Konuşmak çoğu zaman sorunları çözmeyi kolaylaştırır. Mutluluklar dilerim 🤗

İlk zamanlar bunları hissetmeniz ve denge bulmaya çalışmanız bence çok normal. Erkekler bazen duygularımızı çok ciddiye alınca da panikleyip karamsarlaşabiliyorlar. Duygudurumları çok stabil o yüzden en başta bizim normal dalgalanmalarımızı anlayamayabiliyor eyvah sorun var moduna geçebiliyorlar. Bir problem olduğunda bunu büyütmeden, bunlar olabilir sadece konuşup çözmeye ihtiyacım var, uzaklaşmayıp konuşalım ki biriktirmeyelim tarzında açıklarsanız ve duygularınızı yansıttığında rahatladığınızı hissettirirseniz yaklaşımı değişebilir diye düşünüyorum.

Bak bunun adı psikolojik şiddet, asla izin verme , o küsüp tavır aldığı zaman senin paniklemeni kullanıyor üste çıkmak için, bu oyuna gelme o bir küsüyorsa sen iki küs, yokmuş gibi davran hiç ipleme sen onu bastır. Nasıl alışırtırırsan öyle gider baştan ipi sıkı tut, küsen adam çok zorlayıcı olabilir zaman içerisinde
Evet ,çok yorucu oluyor. Kendisi hiçbir şey olmamış gibi uyuyor ,işine bakıyor surati beş karış. Benim tüm denge altüst oluyor. Tamam benim de hatam olabilir ,ama soğuk bir tavıra dönüştürüyor hemen davranışlarını. Sonra aglamami silah olarak kullandigimi söylüyor halbuki onun bu tutumuna canım yandığı için ağlıyorum. Kaldıki ortada ciddi sorun bile yok .bugunku olay Kedi ortalığa elbiselerde olan naftalin gibi küçük boncuk şeyleri yatağa halıya parçaladı temizlerken yoruldum ve kızdım.bir de onlari yutmuş gibi hissediyorum çok hassasım küçük parçalarda. Uyandi ve hemen yüzü düştü. O sıra sinirlenme sakin ol dese geçecek her şey. Yine uyaninca aynı tavırla devam etmesinden korkuyorum, uyuyamıyorum. Ama söylediğiniz gibi ben de aynısını yapicam

Benim erkek arkadaşımın da ilk tepkisi beni bastırmaya yönelik oluyor. "Tamam marmendia sakin ol, tamam tamam" oysa sesimi yükseltmiyorum bile, neye kırıldığımı anlatmaya çalışırken yapıyor bunu. Eşinizin burcu ne merak ettim

Evet ,çok yorucu oluyor. Kendisi hiçbir şey olmamış gibi uyuyor ,işine bakıyor surati beş karış. Benim tüm denge altüst oluyor. Tamam benim de hatam olabilir ,ama soğuk bir tavıra dönüştürüyor hemen davranışlarını. Sonra aglamami silah olarak kullandigimi söylüyor halbuki onun bu tutumuna canım yandığı için ağlıyorum. Kaldıki ortada ciddi sorun bile yok .bugunku olay Kedi ortalığa elbiselerde olan naftalin gibi küçük boncuk şeyleri yatağa halıya parçaladı temizlerken yoruldum ve kızdım.bir de onlari yutmuş gibi hissediyorum çok hassasım küçük parçalarda. Uyandi ve hemen yüzü düştü. O sıra sinirlenme sakin ol dese geçecek her şey. Yine uyaninca aynı tavırla devam etmesinden korkuyorum, uyuyamıyorum. Ama söylediğiniz gibi ben de aynısını yapicam

Eşinizin muhakemesi zayıf bence çünkü bu endişelenilmesi gereken bir durum, yavrucağı bir veterinere götürün içiniz rahat olsun en azından
Bu gibi durumlarda öfkenizi, endişenizi net şekilde ifade etmeye çalışın, tepkisi yine küsme oluyorsa anladığı dilden devam edin

Hayir hiç yaşanmıyor öyle şeyler ,kendi kendime söylemiyorum ki kızdığım seyler de çok ufak tefek şeyler. Ama eşim çok farklı kızsa bile tepkisi sessizlik . 🥲ben de yoruldum kendi derdimi unutup teselli ediyorum kızdığım konuyu unutuyorum . Ben seni mutlu edemiyor muyum diyor ,yanlış anlıyor 🤦‍♀️
Siz kısır bir döngünün içine girmişsiniz, tartışma zaten olması gereken bir durum, tartışma olmaması anlarmış olurdu . Ama sağlıklı bir tartışma ve uzlaşma yolu değil sizin ki, kocanız sizi küserek yola getirmeye çalışıyor ve ne yazık ki başarıyor, ipleri onun eline vermiş oluyorsunuz, zaten tartışma konuşu da çözülmüyor sadece öteleniyor , üstü örtülüyor.
Tamam kocanız da sorun var ama bence sizde de ciddi sorunlar var. Kocanız küsünce neden bu kadar kötü oluyorsunuz, neden bu kadar psikolojiniz bozuluyor, karşınızda yetişkin bir erkek var , 10 yaşında oğlan çocuğu değil.

Sizi üzüp birde üzerine sinirleniyorsa zaten kiemamaya özen gösteren tek kisi sizsiniz üzülen kırılan insan illaki tavrı olur

Ama insanım, doğal olarak bazen kızabiliyorum uzulebiliyorum .bu durumlarda bana karşı tavır alıyor sanki benden duygularımı bastırmami istiyor. Ben duygularımı saklayabilen ya da bastirabilen birisi değilim. Ne yapmam gerekiyor ,duygularıma nasıl hakim olmalıyım yada insan olarak doğal bir şekilde duygularımı yasamali miyim.
Muhtemelen ikinizinde cocuklugu ve yetistirilme tarzi farkli. Tabiiki yaradilista etki ediyor tepkilerimize ama sanirim daha cok kucuklukten gelen yasanmisliklar daha baskın oluyor.
Duygu ve tepkilerinizin asil sebebini ogrenmeye calisin. Pskolojik destek almaniz cok iyi gelebilir. Cunku sebebini bilmeden ne kadar bastirmaya çalışsanizda patlarsiniz ve bu döngüden kurtulamazsiniz.
Pskolojik destek almak icin durumunuz musait degilsede pskolog ve psikiyatrist videolarida faydali olacaktir.

Zor kosullarda kavuştuk derken.Tabiki bu ilgisi sevgisi hep böyle özenli surecekmi her kavgada hep teselli edilmeyi ni bekleyeceksiniz onunda dünyası durmuş gibi davranmasını.Hayir böyle olmayacak tabiki ilk sene gibi geçmeyecek.Umalimda orta yolu bulmayı fazla kırıp yıpranmadan yapabilin

Back