Evlilikte bakım!!!

magrur_prenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
132
10
38
Merhaba kızlar,,

Ben açıkçası öyle kendine çok bakan biri değilim. Hatta baya bakımsızım da denilebilir. Bunun yanında kilo sorunum var ve bu sorunu çözmeye çalışıyorum.

Ama benim esas sorunum, evet her zaman bakımlı olmalıyız ama ben ailemle yaşıyorum ve o kadar rahat saldım çayıra mevlam kayıra modundayım ki bazen düşünüyorum evlenmiş olsam ve eşim beni bu halimle görse boşar yeminle sarkık bir vücut, üzerimden çıkmayan pijama, eksik kişisel bakım vs vs. kusurum o kadar çok ki. Ne yapmalıyım nereden başlamalıyım bilmiyorum, biraz da üşengecim sanırım şimdiden bir düzen kurmaya çalışsam 1 yıla ancak kurarım gibi.

Bir de kıl-tüy işlerini nasıl hallediyorsunuz? Bekarken bir tık daha rahat olabiliyoruz,azcık çıksa da sorun olmuyor ama ilerde hep temiz gezmek nasıl mümkün olacak?

Desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum,,

programlı yaşamak çok önemli bence..ben biara baktım istediklerimi yapamıyorum zaman yok içimden gelmiyor diye diye...ama kendinde öyle mutlu değilsin..
saç bakımı vücüt temizliği tırnak bakımı cilt bakımı hepsinde yapmam gerekenleri belirledim ve belli aralıklarla program hazırladım.
Kıyafetlere gelirsek düzenli nerde ne giyilir ayrımlar kendine göre kombinler....
birde en önemlisi evdeyim bekarım ailem var sadece ama günlük kıyafetlerinin bile şık olmasına dikkat etmeli bence...
Sırf bunlar yüzünden insanların bakış açısı değişiyor.

Siz istedikten sonra 1 yılda değil 1 haftada da kurarsınız o düzeni..

süreklilik önemli ya o yüzden ancak düzen oturturum gibi geliyor

Çok haklısınız bir de bakımsız bakımsızlığı mı çekiyor nedir hele son zamanlarda iyice saldım. Dış görünüş, iç temizlik bakım vs çok önemli

Mevzu sadece evlilik değil, kendine saygısı olan herkes kendine bakmalı...

Hasta bile olsam, yorgunluktan ölsemde asla kirli saçla dolaşmam ve her gün duş alırım

Evde kullandığım bir kaç özel giyimim var pijama ile oturmam
Ev kıyafetimle yatağa girmem
Yatağa girdiğim kıyafetle kahvaltı sofrasına oturmam

Ev için kullandığım bir kaç şirin saç modelim var, onları saç tokaları ile güzelleştiririm

Düzenli olarak cilt ve vucut bakımı yaparım her hafta

Manikür pedikürüme dikkat ederim asla soyulmuş ojeler, kırılmış tırnaklarla göremez kimse beni

Yataktan kalkar kalkmaz yüzümü yıkar, dişlerimi fırçalar,nemlendiricimi sürer kirpiklerimi kıvırır ve parlatıcımı sürerim

Moralim bozuksa veya hastaysam bazı günler evin içinde allık sürdüğümde olur

Sporumu yapar sağlıklı beslenirim

Aklıma gelmeyen şeyler vardır elbette... Şimdi silkelen ve diğer arkadaşlardan gelen tavsiyeleride göz önüne alarak uygulamaya başla bakalım, sandığın kadar zor değil...

bakım deyince ilk kişisel temizlik geliyor aklıma..sir ağda süper..zamanla acımayacaktır..şu an kıl köklerin kalın olduğu için bir kaç uygulamada acısa bile daha sonra acımaz alıştıkça..3 haftada bir sirli ağda tüm vücuda yapıyorum..sesu ılık sir ağda kullanırım bir kutusu tüm vücuda yeter..her sabah duş alırım..eski bile olsa temiz giyerim duştan sonra komle..ayda bir dip boyamı yaparım..bukadar..tabii kılıçbalığı kadar bakım yapamıyorum ama öyle olmak iterdim..

Ben anlamıyorum bakımın nesi zor ki?
Hergün duş almak,temiz kıyafetler giymek,hoş kokular sürmek bu kadar mı zor?
Kıl tüy işlerine de ister güzellik salonuna gidersiniz ister evde epilasyon aleti ile halledersiniz. En fazla yarım saatinizi alır.
Göze bir kalem,dudağa bir parlatıcı 1 dakikanızı almaz mı?

Öncelikle günlük cilt tipinize uygun bir temizleme jeliyle sabah ve akşam yıkayın yüzünüzü. Yine cilt tipinize uygun bir tonik kullanın. Haftada bir peeling yapın, kahve telvesi çok iyi geliyor. Maskeler yapabilirsiniz ihtiyacınız varsa ya da kendinizi daha iyi hissetmek için. Epilasyonunuzu aksatmayın. Evde pijamayla oturmak gün boyu miskinliğe sebep oluyor. Rahat bir pantolonla ya da elbiseyle oturabilirsiniz evde.
Şimdilik bunlar geldi aklıma :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kirpik kıvırmak günlük olarak yapıldığında çok yıprattığı için vargeçtim ben sonra toparladı biraz.eskiden çok dökülürdü.
Kirpik permasıyla ilgili bilginiz varmı acaba..
Bi keresindede kıvırırken gitti kirpiklerin yarısı koptu..Neyseki sonra yine çıktılar..

canım kişisel bakımı mustakbel eşiniz için değil kendiniz için yapmalısınız.bir başkası için yapılan her iş insana külfet gelir, sen böyle düşündüğün için zor geliyor sana,kendine olan saygından bakımına özen göstermelisin,alışınca hem zor gelmieecektir ,keyifli olacaktır emin ol

Ben de gece yatmadan dislerimi fircalarim ve picamami giyerim,göz kalemi surmeden evin icinde bile duramam.Bazen dinlendirmek icin evde cekmiyorum ama saçlarim uzun düzlestirmesem bakimsiz görünüyor,heran da yapamiyorum,heran bakimli saclara sahip görünebilmek için ne yapabilirim?Dalgali ve düzlestirmeyince ön taraflar özellikle tel tel oluyor dipte kisalar dans ediyor :)

Ben evde pijama ile bile otursam, bir koku sürerim ve de saçım asla çok dağınık olmaz.
Kıl tüy işini de hallediyorum.
Kilo sorunum vardı, onu da hallettim.
Asla bozuk oje ile dışarı çıkmam, ve makyajsız çıkmam. Bir ruj da olsa sürülecek!
Duş almadan, güzel kokmadan da evden çıkmam

Herhalde 13 yaşımdan beri kullanırım kirpik kıvırıcıyı eğer makinenin lastikleri eskimediyse, çok bastırmıyorsan ve çekmiyorsan kırılmaz dökülmez. Kirpik perması hakkında bilgim var hatta evde nasıl yapıldığına dair konu açmıştım forumda... Konularım arasına bakabilir veya blogumu ziyaret edebilirsin.

Bazen insan depresyona giriyor ve hiç bir şey yapmak istemiyor Laale, arkadaşımızında canını sıkan üzüldüğü bir şeyden dolayı kendi salmış olabilir çevremde böyle çok insan var o yüzden kendimizle karşılaştırmayalım halini bilemeyiz.

Sende herşeyi bana bağla kız Daha ne olsun ki zaten gerekeni yapıyorsun...

Ona şüphe yok zaten.
Zamanında ben de dibe vurduğumda saçımı taramadığımı,uzun kot etekten başka bişiy giymediğim dönemlerimi bilirim.
Ama arkadaş,psikolojim bozuk yardım edin dememiş ki.
Üşeniyorum demiş.
O yüzden öyle yazdım ben de...

Vitamin eksikliğiniz de olabilir ölçtürmek dikkat etmek lazım ona da.
Bakımsız değilim fakat bazen bende aşırı üşengeç olabiliyorum kansızlık var bende ne yaparsam yapayım geçmiyor.
Eee halsiz olunca doğal olarak insanın bir şeyler yapası da gelmiyor sendeki de böyle bir durum mu acaba :26:

Son düzenleme:
Regliniz biter bitmez bir kuaföre gidip bütün kıl tüy işlerini halledin. Bir sonraki regle kadar idare eder o zaten sizi. Sadece regl haftasında tüyleriniz artmış gözükür hormonlardan dolayı. Bu esnada saçınızdaki kırıkları aldırıp, dip boyanız varsa onu yaptırırsanız ayda sadece bir gün harcayarak temel bakımınızı tamamlamış olursunuz.

Haftada bir de manikür-pedikür işleriyle ilgilenin, ben genelde pazar akşamları yapıyorum bunu. Manikür pediküre başlamadan saç ve yüz maskesi de uyguluyorum, işlemleri bitirdikten sonra güzel bir banyo yapıp, yatmadan kremleniyorum. En azından rahatlamış hissettiyor. Bunun yerine sadece el ve ayak tırnaklarınızı kesmekle de yetinebilirsiniz yine temel kişisel bakımınızı ve hijyeninizi sağlamış olursunuz.

Günlük olarak ise sabah akşam dişleri fırçalamak, cildi temizlemek (Ben daha pratik olduğu için tonik kullanıyorum, peeling yüz yıkama jeli gibi ürünleri duşta bırakıp orada uyguluyorum, sabah sabah yüzden köpük arındırmaktan daha kolay oluyor basitçe pamukla temizlemek), cildi nemlendirmek yeterlidir.

bakımlı insanlara hep özenmişimdir tırnaklar ,saçlar, ince detaylara özenmek isterdim..

canım "bakım" diyince herkes farklı doldurur içini.. mesela evde makyajsız gezmeyi bakımsızlık gören de olabilir gereksiz bulan da..

temizlik ise gayet net.. saç vücut temizliği ve tüylerinden kurtulmak her kadın için tartışılmazdır sanırım.. genç bir kıza aksi yakışmaz zaten..

bazen kilo sorunu insanı herşeyden alıkoyabiliyor.. giyinmek süslenmek istemiyor insan.. yapmak istese de "yapamıyor" adeta..

ufak adımlarla başla.. her sabah kalktığında kendine bir zaman ayır.. "gece yattığınla gündüz dolaşma" der eskiler bi bildikleri var elbet:)

ev kıyafetin olsun 1-2 takım.. bir de ayrı pijaman.. çok basit gibi görünüyor ama bazen mutsuz olduğumuzda bu ayrım bile karışıyor anlıyorum seni..

haftada 1 gün seç.. mesela "cuma bakımı" gibi.. o günler ojeni sür saçını sar vs aklına ne gelirse.. çok iyi gelecek sana emin ol..

bi nemlendiricin olsun gözünün önünde dursun unutma dolapta:) ellerine yüzüne bak..

kilolar gidecek sen kalacaksın geriye yine unutma..

şimdiden alıştır kendini ilerde evlilikte de aynen devam edersin..

zamanla hayatının bir parçası olacak zaten..

tarzına karakterine uygun bakacaksın kendine illa öyle çooook aşırı bakımlı olmana gerek yok.. ama asgariyi yerine getirmelisin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…