• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte 16 yaş fark.

Ben üzüldüm diyeceğim ama bana ne oluyorsa
26 çok güzel bir yaş
Kendini tanıdığın paranı kazandığın fikirlerin oturmaya başladığı yaş
Ne güzel çocuklar var terbiyeli efendi olgun
Bence olmamalı ya

Hanımlar sakin olalım lütfen.

Konu sahibesi hayat sizin karar sizin ama 47 yaşında bir kadın olarak söylüyorum, eşiyle arasında 15-20 yaş olan arkadaşlarım lütfen üstüne alınmasın, yakın çevremde edindiğim tecrübelerimden çıkardığım sonuçları yazıyorum zira.

Benden 16 yaş küçük biri benimle flört etmeye kalksaydı reddederdim, çünkü 40 yaşından sonra dış görünüşünüz ne kadar dinç olursa olsun kafa yapınız değişiyor, 40'li yaşlarda olan biri 20'li yaşlardaki bir insanın enerjisine, yaşam tarzına uyum sağlayamıyor, hele ki 40 yaş üstü erkekseniz bir kere aşırı evcimen biri oluyorsunuz, evcimenlik pozitif bir durum gibi görünse de dışarı çıkmak istediğinizde sürekli evde oturmayı, evde vakit geçirmeyi istemesi bir süre sonra sizi olumsuz etkilemeye başlar, 42 yaşındaki biri hayatını yaşamıştır, artık evde oturup sakin bir hayat geçirmek ister, dışarı çıkmak keyif vermez, sizin arkadaş çevreniz gençtir, onlarla vakit geçirmek kendini onlarla kıyaslamasına neden olur, otomatikman arkadaş çevrenizden koparsınız, onun saçlarındaki beyazlar artarken sizin genç görüntünüz baskıcı bir kişiliğe dönmesine ve kıskançlık krizlerine sebebiyet verir.

Çocuğunuz olduğunda size annesi muamelesi yapılırken ona dedesi mi diye sorulunca komplekse girer, hadi herşey iyi gitti, ilk yıllarda belli bir uyum yakaladınız diyelim 10 yıl sonra siz 36 yaşındayken hayatınızın her bakımdan en aktif, en enerjik olduğunuz dönemde eşiniz 52 yaşında belki tansiyon ve diyabet sorunlarıyla baş etmeye çalışırken üstüne bir de andropozun fiziksel ve ruhsal etkileri yüzünden aşırı agresif herşeye sinirlenen, öfkelenen bir adam haline döner, yaşlarınız yakın olsa siz menopoz o andropoz derken yuvarlanır gidersiniz ama genç olmanız eşinizin gözüne daha çok batar.
Siz 40 yaşında eş adayınız 56 yaşında olsa bir nebze derdim ama 26'ya 42 evliliğin 1. yılından sonra çatışmalar demek.

Son düzenleme:
Karakter meselesine bağlı.
Olgunluk seviyeleri birbirine yakınsa neden olmasın? Her boşanan yaş farkından mı boşanıyor sanki.

Back