Evlilikk

TRENDY1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
956
1.313
113
43
8 aydır çok güzel giden bir ilişkim var.Ben kamuda memurum o özel sektörde çalışıyor daha önce evlenip ayrıldım o hiç evlenmemiş.İlişkinin başından beri benimle evlenmek istediğini söylerdi.Ben zaman istedim iyice tanıyalım dedim oda anlayış gösterdi tüm sülalesinin benden haberi var.mezhep farkı var aramızda ama ikimizde birbirimize saygı gösterdik bu konuda.Ailem tepki verir biliyorum ama aşacağımıza inandım.
Kendisi evlenirken kredi çekip evleneceğimizi maddi durumlarının iyi olmadığını söyledi.Bundan iki ay önce agbisi nişanlandı kıza be gerekiyorsa yapıldı takı eşya herşey.Ben bu duruma biraz bozuldum ailenin durumu nasıl yapıyorlar diye. İlk zamanlar sana da herşey yapılacak merak etme dedi sonra kız ailesinin haberi olmadan kredi çekti kendine altın yaptı dedi erkek tarafının yapması gereken altını yani.Sonra ben evlilik konusuyla ilgili şüpheye düştüm ailenle konuş ne düşünüyorlar dedim.Bir ay kadar oyaladı bu konuda.memlekette bir arsaları var onu satınca yaparız sizin nikahı demişler.ya arsa satılmazsa nasıl olacak dedim cevap yok.o zaman hazır olunca gel dedim sonuç 15 gündür konuşmuyoruz.whattsap profil resmî ikimizin olduğu bir resim onunki hala değişmedi.
Çok üzgün ve kırgınım kızlar sizlerden yorum rica ediyorum ama ruh halimi göz önüne alırsanız sevinirim.

Ben kardeş olup maddi durumları farklı olan çok insan tanıyorum..Yani abinin maddi imkânları sizin erkek arkadaşınızdan daha iyi olabilir.Ya da nişanlısı gerçekten altinlari kendisi almış olabilir.Erkek arkadaşınız ile belli ki aranızda guven problemi var.Erkek tarafının yapmasi gereken altın demişsiniz.Nerden bu fikre kapildiniz mesela.Boyle yazılı olmayan kanun mu var.Siz çalışıyorsunuz erkek arkadaşınız çalışıyor evlenmeye karar verdiniz ise ortaya birikiminizi koyar ona göre evlenirsiniz.Butceniz ne ise odur.

Sadece bir tarih istedim mesela bir sene sonra gibi belirsizlik olması canımı sıktı.benim evim var benim evimde otururuz dedim sadece yatak odası yemek odası yenilecekti bu kadar dügünde istemedim

Altındı eşyaydı düğündü ay eltime yapıldı bana da yapılsındı derken tepmişsiniz kısmetinizi.
Bence şöyle düşünüyor yanlış anlamadiysam kendisi için ailemin durumu yok kendim kredi cekecem demiş erkek arkadaşı ama abiye gelince herşey yapılmış

Çokta ciddi degilmjs bence konuşup bu ilişkiyi sollandirabilirsiniz sonuçta 15 günlük küslük fazla bana göre

Bence şöyle düşünüyor yanlış anlamadiysam kendisi için ailemin durumu yok kendim kredi cekecem demiş erkek arkadaşı ama abiye gelince herşey yapılmış
O aile arasında bişey gelin adayının müdahil olmaması gerekir. Belki abi ailenin sevdiği evlat ona yapacaklar diğer oğullarına yapmayacaklar. Zorla mı yaptırılacak? Ya da belki abi aileden yardım kabul ediyor konu sahibinin sevgilisi bunu istemiyor ben kendim yapmak yük olmak istemiyorum diyor. Belki gerçekten söylediği gibi kız kendi yaptı altınlarını. Aaa bak bak ona yaptılar bana da yapsınlar demek kadar küçük düşürücü bişey yok bence.

Bence hatalısınız. Kredi çekip evlenmek de bir seçenek sonuçta. Yetişkin insanlarsınız, kendi evinizi kendiniz kuracaksınız tabi. Hem böylece ailesi karışmak için yer de bulamazdı. Para vermeyince söz sahibi de olamıyorlar malum. Borç harç çok ağır geliyorsa büyük bir düğün yapmayıverirdiniz. Sevginizden mutluluğunuzdan önemli değildi ya.
Yaşınız da 39 görünüyor, doğruysa hala çok toy hesaplarınız var demek zorundayım.

yanlış anlamanızı istemem tabi ki her evlenen en iyisini hakettiğini düşünür. ama sizin zaten başınızdan bir evlilik geçmiş bu yüzden artık altındır eşyadır bu tarz şeylerin mutluluk getirmediğini farketmiş olmanız gerekir.
eğer ortada evlendiğinize kişiye karşı bir güvensizlik varsa bunu tabiki sorgula derim.
ama iki kişi anlaşabiliyorsa ki, bu devirde anlaşabileceğin insan bulmak çok zor geriye kalan altın vs önemsemeyin bence. sırf bu yüzden ayrılmasaydınız keşke

Benim evimde oturulacak sadece belli eşyalar değişecek sade bir nikah olacaktı hepsi bu özelde çalıştığı için kredi çekemiyor krediyi ben çekecektim yani ona sadece çantasını alıp bana taşınmak kalıyor çok bir şey istemedim

ve belki abinin maaşı işi vs herneyse gayet iyi kendi yaptı.

Kafamdaki deli soru şu maddiyatı bahane edip evlenmek mi istemiyor

Tabi canım orası öyle burda açılan bir çok muhabbette bunları gördüm okudum daha ortada da birşey yokmuş oda var mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…