• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

Mantıklı aslında ama bu sefer de benim ailem eşim için neden gelmiyor kalmıyor diye soracaklar ben mi çok ince düşünüyorum bilmiyorum ya
bunu soracaklar diye ailenizde 20 günde 1 gün kalıyorsunuz, buna daha çok içerlemezler mi?
evinizde ve uzakta zaten iki kişisiniz, izin günlerinde de 10 gün ayrı kalırsınız herkes kendi ailesiyle doya doya vakit geçirir. ve ya 5-5 bölersiniz iki tarafa da eşit davranmış olursunuz.

bu illa erkek ailesinde kalınır düşüncesinin artık milattan öncede kalmış olması gerektiğini düşünüyorum.

işte koca var kocacık var allah yardımcın olsun sıkıntı bide yeni evlisiniz siz madem öyle ikinizin ailesinede gitmeyin senin ailenin yanına gitmiyor ise düşüncesiz olmasın

E bu zihniyetini bilmiyor muydunuz adamın? Tanımadan mı evlendiniz?

bunu soracaklar diye ailenizde 20 günde 1 gün kalıyorsunuz, buna daha çok içerlemezler mi?
evinizde ve uzakta zaten iki kişisiniz, izin günlerinde de 10 gün ayrı kalırsınız herkes kendi ailesiyle doya doya vakit geçirir. ve ya 5-5 bölersiniz iki tarafa da eşit davranmış olursunuz.

bu illa erkek ailesinde kalınır düşüncesinin artık milattan öncede kalmış olması gerektiğini düşünüyorum.
Teşekkür ederim düşüncenizi en nazik dille siz söylediniz

2 aylık evliliğin 20 gününü ailelerde geçirmeniz daha garip geldi bana. Sizin bileceğiniz iş tabi. Siz kendiniz gidin ailenizde kalın madem gelmiyor herkes kendi ailesinde kalsın diyin.

Merhaba kızlar🌸 ben 2 aylık evliyim eşim asker olduğu için gurbetteyiz fakat derdim bambaşka. Eşimle aynı memleketteniz ne zaman izne gitsek eşim hep kendi ailesinin evinde kalmak istiyor benim ailemin evinde kalmamızın uygun olmadığını söylüyor 2 aylık evliyiz 2 kere izne gittik ve bu konu yüzünden hiç mutlu vakit geçiremedim yani uzaktan gelip büyüdüğüm evde 20 gün içinde sadece 1 gece kaldım zoruma gitti. Sizce bu durum normal mi evlendikten sonra böyle izinler de erkek evinde mi kalınır. Ben hep izinde arada kalıyorum ailem bizimle de kalın diyor eşim kalmıyor kavga ediyoruz falan. Eşimin babasından çekindiğini düşünüyorum gözlemlediğim kadar ailesinden kimse bişey de demiyor bu konuda ama o benim aileme karşı garip biraz yani ben hep gergin oluyorum keyif alamıyorum düşünceleriniz neler ben bu huyunu kırmak istiyorum zaman alacak sanırım baya ama gidiyoruz hep onun ailesiyle kalıyoruz falan ben 10 gün izin varsa 5 5 kalalım diyorum ama yok olmuyor son gece kalmadı demesin diye benim ailemde kalıyoruz o kadar. Birde bazen kendimi yetersiz hissediyorum titiz ve sürekli karışıyor zamanla düzene girer mi yalnızken kavgamız olmuyor hiç aslında ama yani hep ben ona uyum sağlıyorum o hiç uyum sağlamıyor bana sorun bu sanırım

Bence eşiniz hep ailesiyle kalsın madem. Siz 1-2 gün onunla kalıp kalanını kendi ailenizle geçirin. Sabahları kahvaltı aktivitesi ya da akşm yemeği birlikte yapılır. Akşam o gelir sen gidersin vs. Ama birlikte kalmak zorunda değilsiniz.

Kayınvalidem ve kendi ailem karşılıklı oturuyor. Biz hep benim ailemde kalırız ve bu kimseye tuhaf gelmez. Arada eşime istersen git ailenle vakit geçir beni bekleme derim buna rağmen ailesinde kalmaya hiç yanaşmaz .

Sonuç olarak yetişkin insanlarız ve evlilik birliği içinde aldığımız kararları ailelerimize onaylatmak zorunda değiliz. Nerede rahat ediyorsak orada kalırız kimse de bunu sorgulayamaz.

Ben artık büyüklerin karıştığı , aman ayıp olurlarla, hayatlarımızdan verdiğimiz ödünlerle dolu evliliklerin kaldığına inanmak istemiyorum

Kayınvalidem ve kendi ailem karşılıklı oturuyor. Biz hep benim ailemde kalırız ve bu kimseye tuhaf gelmez. Arada eşime istersen git ailenle vakit geçir beni bekleme derim buna rağmen ailesinde kalmaya hiç yanaşmaz .

Sonuç olarak yetişkin insanlarız ve evlilik birliği içinde aldığımız kararları ailelerimize onaylatmak zorunda değiliz. Nerede rahat ediyorsak orada kalırız kimse de bunu sorgulayamaz.

Ben artık büyüklerin karıştığı , aman ayıp olurlarla, hayatlarımızdan verdiğimiz ödünlerle dolu evliliklerin kaldığına inanmak istemiyorum
Böyle şeye sorun çıkarmayacak erkek ailesi çok çok azdır.

Size gelince bir kaç gün birlikte KV de kalın eşiniz de annenlerde kalsın ama herkes kendi ailesinde tatili geçirsin. Şimdi alıştırmazsanız sonra çok zorlanırsınız. Kırıp dökmeden alttan politik olarak yapın yapacağınızı. Laf söyleyenler olacaktır ama tepki vermeyin soğuk kanlı olun. Allah yardımcınız olsun

Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider. Uzaktan geliyorsam zaten özlemişimdir, önce aileme giderim. Biraz özlem giderdikten sonra diğer tarafta 1 gün kalır, tekrar aileme giderim. Kaynananız sizi çok özlemiş olamaz anneniz kadar emin olun. Eşiniz sizinle gelmiyorsa siz de diğer tarafa gitmezsiniz. Her bayram tek tarafta olmamalı, sizinki aile değil mi? Bir bayram oradaysanız, diğer bayram öbür tarafa gidin. Gerçi baştan yanlış yapmışsınız, şimdi hepsi yadırgar. Ben bayramlarda kendi aileme gitmeden kimseye gitmiyorum, 2. Veya 3. gün eşimin ailesine gidiyorum. Sorun çıkardılar tabi, bu sefer hiç gitmedim, sorun halloldu. Eskidenmiş onlar. Çok saçma kendi ailenizde kalmadan, sürekli orada kalmanız bence. Ben yapsam başta annem alınır, üzülür buna.

Böyle şeye sorun çıkarmayacak erkek ailesi çok çok azdır.

Size gelince bir kaç gün birlikte KV de kalın eşiniz de annenlerde kalsın ama herkes kendi ailesinde tatili geçirsin. Şimdi alıştırmazsanız sonra çok zorlanırsınız. Kırıp dökmeden alttan politik olarak yapın yapacağınızı. Laf söyleyenler olacaktır ama tepki vermeyin soğuk kanlı olun. Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim bu konuyu onun annesiyle de konuştum gidin kalın bizim için sorun değil dediler o konuda sıkıntım yok izin almak değil tartışmaya sahit olup üstüne konuşma geçti açıklama gereği duydum bunu ama bundan sonra ayrı ayrı kalırım büyük ihtimalle burda diller baya sivriymiş öneri alırım diye yazmıştım ama moralim bozuldu

Teşekkür ederim bu konuyu onun annesiyle de konuştum gidin kalın bizim için sorun değil dediler o konuda sıkıntım yok izin almak değil tartışmaya sahit olup üstüne konuşma geçti açıklama gereği duydum bunu ama bundan sonra ayrı ayrı kalırım büyük ihtimalle burda diller baya sivriymiş öneri alırım diye yazmıştım ama moralim bozuldu
Canım burası öyle ama sen işine yarayan öneriyi alacaksın diğerlerini takmayacaksın. Sivri dilli olanların da söylediklerinde haklılık payı var. Sen şimdi kafana hangisi mantıklı geliyorsa onu yap eşin mırın kırın ederse duymamazlıktan gel salağa yat. KV lense gerginliğe girme baştan suçlu moduna sokarlar seni, bir süre sonra eşin sana alışır zaten o zaman da sen yönetirsin

2 aylık evlilikte 2 kere izin neden?
Birinde de tatile gitseydiniz keşke
Ayrıca evlendiniz diye tapunuzu almış değil kocanız, neden sizin söz hakkınız olmuyor? Gideceksek ya eşit sürelerde kalalım ya da ben kalayım sen sonra gelirsin aksi takdirde gitmiyorum diyemiyorsanız evliliğin ne anlamı var? Herşeye tamam demek anca maaşlı bir uşaksak güzeldir.

buradan 20 gün çok değil mi diyen benden başka tek üyeye selamlarımı yolluyorum
daha evleneni 60 gün olmuş 20 günü ailelerde geçmiş
bu bana daha garip geliyor aslında.
Ya derdimi anlatamıyorum sanırım yıllık izinde memlekete gittik doğal olarak tatilden sonra arkadaşlar illa her detaya ayrı parantez açmam lazım sanırım

Egoya gel.
Kız aldık, erkek vermedik diyor.
Senin ailende tam tersini düşünüyorsa ?
Valla gelsin gelmesin ben gider ailem de kalırdım.

Birbirinize prangalarla bağlı olmak zorunda değilsiniz.

Merhaba kızlar🌸 ben 2 aylık evliyim eşim asker olduğu için gurbetteyiz fakat derdim bambaşka. Eşimle aynı memleketteniz ne zaman izne gitsek eşim hep kendi ailesinin evinde kalmak istiyor benim ailemin evinde kalmamızın uygun olmadığını söylüyor 2 aylık evliyiz 2 kere izne gittik ve bu konu yüzünden hiç mutlu vakit geçiremedim yani uzaktan gelip büyüdüğüm evde 20 gün içinde sadece 1 gece kaldım zoruma gitti. Sizce bu durum normal mi evlendikten sonra böyle izinler de erkek evinde mi kalınır. Ben hep izinde arada kalıyorum ailem bizimle de kalın diyor eşim kalmıyor kavga ediyoruz falan. Eşimin babasından çekindiğini düşünüyorum gözlemlediğim kadar ailesinden kimse bişey de demiyor bu konuda ama o benim aileme karşı garip biraz yani ben hep gergin oluyorum keyif alamıyorum düşünceleriniz neler ben bu huyunu kırmak istiyorum zaman alacak sanırım baya ama gidiyoruz hep onun ailesiyle kalıyoruz falan ben 10 gün izin varsa 5 5 kalalım diyorum ama yok olmuyor son gece kalmadı demesin diye benim ailemde kalıyoruz o kadar. Birde bazen kendimi yetersiz hissediyorum titiz ve sürekli karışıyor zamanla düzene girer mi yalnızken kavgamız olmuyor hiç aslında ama yani hep ben ona uyum sağlıyorum o hiç uyum sağlamıyor bana sorun bu sanırım
Eşiniz saçmalıyor. İki ailede de kalabilirsiniz. Kendisi ailenizin evinde kalmak istemiyor belliki gelenek görenek uyduruyor. 5-5 kalalım fikriniz çok güzel ve yapıcı bunu kabul etmemesi bencillik. Tek tarafın uyumuyla hiçbir ilişki yürümez.

Ya bazı şeyleri bilmediğim için nasıl davransa diye konuyu açtım fakat öneriden çok eleştiri alıyorum teşekkürler

madem yıllık izniniz
eşinize "zaten yıllarca ailemizleydik, gel daha yeni evlendik şöyle güzel bir tatile çıkalım" derdim ben olsam.
açıkçası ailelere gitmeyi değil yeni yerler görmeyi, eşimle farklı vakit geçirmeyi düşünürdüm.

buradan 20 gün çok değil mi diyen benden başka tek üyeye selamlarımı yolluyorum
daha evleneni 60 gün olmuş 20 günü ailelerde geçmiş
bu bana daha garip geliyor aslında.
Adamın zihniyetine o kadar takıldık ki o kısmı görmezden geldik. Ama bence de tuhaf.

Back