• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yıl dönümü zamanı boşanma hazırlıkları

Bugün evlilik yıl dönümümüz.Tam iki yıl oldu evleneli,bir de oğlum var 4.5 aylık.çalışıyorum.

Eşyalarımı topladım üç gün önce,bu hafta sonuna kadar da taşınıp dava açmayı planlıyorum.Sabah sabah Facebook açtım ve iki yıl önce paylaştığım düğün albümümü karşıma çıkardı Facebook.Yaşadığımız bir evlilik bile değil üzülmemek Lazım ama işte insan hayallerine üzülüyo,hayalkırıklıklarına..Bunlara sebepler sevgi ilgi saygı cinselliğin olmaması,hamilelik itibariyle sert kavgalar hakaretler ,defol git demeler unutulmayacak daha bir Sürü laflar ve aldatılma sinyalleri.

Ailemde boşanan yok,herkes çok mu mutlu tabiki değil bitmesi gerektiği halde yıllardır Süren evlilikler var hep,başta annemle babamın Evliliği olmak üzere..
Örneğini görmediğim için boşandıktan sonrası nasıl olur bilemiyorum dua edin kızlar.

Öyle bir dertleşeyim dedim...
benim ailemde de hic boşanma yoktu , babam aile birligine çok önem verir ama benim boşanmami ,o adami daha fazla çekmememi en cok o istedi .
Benim evet dememi bekledi sadece , çevreyi asla düşünmedi cunku onun icin çocuklarının mutluluğu her şeyin ustundeydi .
Üzüldüm boşanırsam ya hayatimin altı üstüne gelirse diye nitekim de oyle oldu , ama nerden bilebilirdimki hayatımın altı üstünden güzelmiş ,:)))

İnsan üzülüyor. Her ne kadar geriye dönüp baktığımda iyi birşey hatırlamasa bile üzülüyor. Dün markette anne babası ile birlikte alışveriş yapan çocukları görünce çok üzüldüm mesela. Ama geçecek.
Bende 15 aylık iki bebekle bu yola girdim. Ama benim annem yanımda ve evden giden brn değilim. Senin bebeğin çok küçük ve evden gidecek olan sensin onun için ailene mutlaka söylemelisin. Bir düzen tutana kadar yanında olurlar Manevi destekleri çok önemli küçük bebeğin var. Allah yardımcımız olsun inşallah

Benim ailemde de bosanma yoktu. Ama herseyin bir ilki oluyormus.
Allah yardimcin olsun. Her ayrilik bir sure travma yasatir, bu normal cunku duzenin degisecek, aliskanliklar var. Ama sonra toparliyorsun merak etme. Toparlayinca da bosyere uzulmusum diyorsun.
Tavsiyem kendine ayri bir duzen kur bosandiktan sonra.

Bosanmalari be kadar guzellestirerek anlatiyorsunuz iyi ki bosandim diyenlerin hic inanmiyorum hele cocuk varsa cevremde bosananlarin cogu pisman oluyor yinde karar verirken kalbinize kulak verin etrafa kulak asmayin

Evlenmeden once de boyle miydi?Allah yardıminiz olsun insan neleri unutmuyor ki.Bugünlerde geçer elbet
Evlenmeden önce böyle değildi ideal eş profili çiziyordu.Ayrı şehirlerdeydik telefonda çok iyi konuşur,hala öyle.Evde küs olsak yüzüme bakmaz ama iş yerinden arayınca ya da Herhabgi bir yerde "efendim yavrum csnım cicim tamam olur " böyle konuşur.Bu sebeple yanıldım.

Bebeginiz cok kucuk lohusa sayilirsiniz. Dogum sonrasi erkeklere bi haller oluyor. Hic mi pismanlik ya da duzelme belirtisi yok esinizde? Ilk dogumda 1 yil kadar hemen herkes sorun yasiyor
Yok,kendisini değiştirmek istemiyor bi iki değiliklik yapmışsa da benim için değil çocuk için yaptığını dile getirir ve bir Tartışma sırasında da ben özür filan dilemedim ki kendin duruyorsun der .Her şeyi Kırıcı ve telafi de etmiyor üst üste birikti Kırgınlıklarım.

Evliliğinizde mutsuz idiyseniz boşanınca daha huzurlu olacağınız kesin, korkmayın.
Ama bu kadar mutsuz geçen bir evlilikte daha 1 yıl dolmadan çocuk sahibi olmasaydınız keşke, bence tek ve en büyük yanlışınız bu olmuş. Yeni evlilere herkes baskı yapar çocuk çocuk diye, ama ilk 3 yıl birbirine alışmak ve birbirini tanımakla geçiyor.
36 yaşımda evlendim 37 de hamile kaldım 38 de doğum Yaptım.Yaşımdan dolayı hemen olmaz tedavi gerekirse şansım 40 a doğru azalır dedim ertelemek iyi fikir gibi gelmedi pişman da Değilim.Boşansam yalnız olmicam diye düşünerek rahatlıyorum

benim ailemde de hic boşanma yoktu , babam aile birligine çok önem verir ama benim boşanmami ,o adami daha fazla çekmememi en cok o istedi .
Benim evet dememi bekledi sadece , çevreyi asla düşünmedi cunku onun icin çocuklarının mutluluğu her şeyin ustundeydi .
Üzüldüm boşanırsam ya hayatimin altı üstüne gelirse diye nitekim de oyle oldu , ama nerden bilebilirdimki hayatımın altı üstünden güzelmiş ,:)))
Boşananlar nasıl başa çıktınız diye bir konunuz vardı Hatırlıyorum sizi.Mutlu olmanıza sevindim

İnsan üzülüyor. Her ne kadar geriye dönüp baktığımda iyi birşey hatırlamasa bile üzülüyor. Dün markette anne babası ile birlikte alışveriş yapan çocukları görünce çok üzüldüm mesela. Ama geçecek.
Bende 15 aylık iki bebekle bu yola girdim. Ama benim annem yanımda ve evden giden brn değilim. Senin bebeğin çok küçük ve evden gidecek olan sensin onun için ailene mutlaka söylemelisin. Bir düzen tutana kadar yanında olurlar Manevi destekleri çok önemli küçük bebeğin var. Allah yardımcımız olsun inşallah
Iste beni de en çok düşündüren şey bu..şimdi bile etrafta mutlu Çiftler aileler görünce biz hiçbir zaman böyle olmicaz diye üzülüyorum sanki biz bir aile ya da çift değilmişiz gibi.Sonrasında bu duyguyla baş edebilirim inşallah

Bosanmalari be kadar guzellestirerek anlatiyorsunuz iyi ki bosandim diyenlerin hic inanmiyorum hele cocuk varsa cevremde bosananlarin cogu pisman oluyor yinde karar verirken kalbinize kulak verin etrafa kulak asmayin
Hep düşünüyorum acaba pişman olur muyum diye.Olur da pişman olursam içimdeki kırgınlıkları tazelemek için bana söylediği ve yaptıklarını not alıyorum hep açıp okumak ve kaskatı kesilmek için

Evlenmeden önce böyle değildi ideal eş profili çiziyordu.Ayrı şehirlerdeydik telefonda çok iyi konuşur,hala öyle.Evde küs olsak yüzüme bakmaz ama iş yerinden arayınca ya da Herhabgi bir yerde "efendim yavrum csnım cicim tamam olur " böyle konuşur.Bu sebeple yanıldım.
Canim Allah yardımcın olsun...Diyecek bisey bulamıyorum.Normalde çiftler uzaktayken sorun yaşıyor yanyana daha güzel vakit geçiriyorlar.Biz eşimle böyleydik ne zaman uzaklasalim tartışmalar başlıyordu

Iste beni de en çok düşündüren şey bu..şimdi bile etrafta mutlu Çiftler aileler görünce biz hiçbir zaman böyle olmicaz diye üzülüyorum sanki biz bir aile ya da çift değilmişiz gibi.Sonrasında bu duyguyla baş edebilirim inşallah
onunla birlikte markete alışverişe gittiğinde mutlu muydun? ben değildim. çoluk çocuk hep birlikte markete gittiğimizde adam değişmezse mutlu olacak mıyım? olmayacağım. ozaman üzülmeye gerek yok. bizde de aynı sorunlar var. değişmek için, toparlamak için, kurtarmak için adım atmıyor. ailesi herşeyi. bende artık gitsin anasının dizinin dibinde yaşasın bende çocuklarımla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat süreyim istiyorum. çocuklar ileride herşeyi kendileri görecek zaten. onun için ben çocuklarla ilgili durumlara takılmıyorum yoksa işin içinden çıkamam.

Hep düşünüyorum acaba pişman olur muyum diye.Olur da pişman olursam içimdeki kırgınlıkları tazelemek için bana söylediği ve yaptıklarını not alıyorum hep açıp okumak ve kaskatı kesilmek için
bunu düşünüyorsan bence sen daha kararından emin değilsin. eğer kararından emin değilsen acele etme, bekle. belki değişir düzelir. sonradan keşke dememek için bunu yap. çünkü öyle bir an geliyorki bu sefer dönüş yok diyorsun. ben bunu yaşadım. önceden birçok bahanenin arkasına sığınırdım. 9 yıl boyunca kendime bir sürü bahaneler buldum ayrılmamak için. ama işte öyle bir noktaya geliyorsun, olaylar seni öyle bir doygunluğa getiriyorki dönüp arkana bakmıyorsun. ben şuan o noktadayım.

bizim çektiğimiz ızdırapların sadece bir kismini siz çekseydiniz ne demek istediğimizi anlardiniz!!
Kimse öyle bir hayat evlilik hakketmiyor dediğiniz gibi kalbimize kulak vermeye devam etseydik hala eziliyor olacaktık !

Canim Allah yardımcın olsun...Diyecek bisey bulamıyorum.Normalde çiftler uzaktayken sorun yaşıyor yanyana daha güzel vakit geçiriyorlar.Biz eşimle böyleydik ne zaman uzaklasalim tartışmalar başlıyordu
Bizde tam tersi oldu iste..uzakken her gece 2-3 saat telefonda konuşurduk sohbet edebiliyoruz konuşkan adam dşye seviniyordum mesela,ama şimdi tv pc den beni Görmüyor bile şikayet ettiğimde " ne konuşacaz hadi konuşalım "deyip tv kapatıyor dalga geçercesine.Bahanesi de hep ayni : bütün evliler böyle bizşm gübi oturup tv izliyor kimse sohbet etmiyor .

bunu düşünüyorsan bence sen daha kararından emin değilsin. eğer kararından emin değilsen acele etme, bekle. belki değişir düzelir. sonradan keşke dememek için bunu yap. çünkü öyle bir an geliyorki bu sefer dönüş yok diyorsun. ben bunu yaşadım. önceden birçok bahanenin arkasına sığınırdım. 9 yıl boyunca kendime bir sürü bahaneler buldum ayrılmamak için. ama işte öyle bir noktaya geliyorsun, olaylar seni öyle bir doygunluğa getiriyorki dönüp arkana bakmıyorsun. ben şuan o noktadayım.
Eşyalarımı 4-5 gün önce topladım odaya yığdım o da bunu Görüyor ve hala adım yok.Ok yaydan çıktı benim için o eşyaları kendi kendime boşaltmam artık.Ha adım atsa bişey değişecek mi ? Yooookkk...aldatma belirtilerini unutsam ağır laflarını unutamam,defol diye yüxüme haykırışlarını mesela,ağır laflarını unutsam beni sevmediğini anneme de bana da açık açık söylediğini unutamam.her şeyi unutsam bir evliliğe en fazla 5 yıl dayanabilirim fazlası sıkar demesini unutamam.

Seveyim ya da sevmeyeyim ayrılıklar beni hep korkutur ilj zamanlar boşluğa düşerim bunu biliyorum sonra dönüp salak misin derim kendime.O en baştaki boşluğa bile tahammülüm yok o Yüzden yazıyorum.Hani ayrılık sonrSı kötü anılar silinir varsa iyiler kalır ya öyld Olmasını istemiyorum

Allah yardımcınız olsun

Hersey tabi ki gececek.
Sonra yeniden yepyeni başlangıçlar yapacaksınız.
Umarım tez zamanda sorunsuz hallolur hersey

Yani başkalarina karşı sizinle iyi geciniuormus gibi gösterir..Allahım ya nasıl insanlar var.

Back